pup is vervelend!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Malu (Gast)

Hoi allemaal,

Ik heb nu bijna 3 weken een pup. Hij is nu 11 weken en is heel vervelend naar mijn hond van 8 maanden. Vooral tijdens het uitlaten springt hij steeds op de oudere hond en dan gromt/blaft ie. Mn oudere hond reageert er amper op, af en toe krijgt ie een snauw maar that\'s it. Dit maakt het voor mij onmogelijk om ze samen uit te laten aangezien de riemen steeds door elkaar gaan en ze rennen om me heen, luisteren voor geen meter. Terwijl ik vrij consequent ben en de oudere hond luistert wel goed. Wel aan het puberen maar zeker niet onhandelbaar. Ik laat ze ook vaak apart uit maar als ik soms even geen tijd heb wil ik ze wel samen kunnen doen. Ik sta dan echt voor lul op straat. Bovendien vind ik dat ze gewoon tegelijk uit gelaten moeten kunnen worden. Binnen doet hij het ook, vaak op mijn oudere hond springen. Vaak spelen ze wel maar hij blaft en gromt er ook bij. Hij krijgt genoeg slaap, ik geef hem vaak een time out als hij heel druk is, dan gaat ie in zijn bench. Meestal gaat hij dan ook wel slapen maar ik betrap mezelf er wel op dat ik hem vrij vaak in de bench heb zitten om zelf even bij te komen. Begrijp me niet verkeerd, ik was voorbereid op drukte, zeker in de puppentijd maar dit is echt heel vervelend! Heeft iemand advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup is vervelend!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja je kiest zelf voor een pup bij je puber. Is niet echt ideaal he. Ik zou ze de komende tijd sowieso áltijd apart uitlaten. Hoeveel slaapt je pup op een dag?

Malu (Gast)

De puber is het probleem niet. Die luistert wel. Het is de pup die zo aanvallend doet en ik denk niet dat de leeftijd van de puber daarmee te maken heeft. Hij slaapt zo'n 16/18 uur op een dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi allebei apart uitlaten, zo leert je pup niets, en jij ergert je er aan. je oudere hond is een lieverd als tie niet reageerd . en je oudere hond heeft ook aandacht nodig, en krijgt tie niet. voor je oudere hond is aandacht belangrijk.
samen uitlaten als ze wat ouder zijn, je pup dan, nu apart uitlaten.

en ergeren is niets, je moet genieten van je pup. vandaar lekker apart aandacht geven. en gaat de pup de oudere hond te lijf, geef je pup een timeout, zet hem/haar even apart.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

" Hoi allemaal,

Ik heb nu bijna 3 weken een pup. Hij is nu 11 weken en is heel vervelend naar mijn hond van 8 maanden. Vooral tijdens het uitlaten springt hij steeds op de oudere hond en dan gromt/blaft ie. Mn oudere hond reageert er amper op, af en toe krijgt ie een snauw maar that\\\'s it. Dit maakt het voor mij onmogelijk om ze samen uit te laten aangezien de riemen steeds door elkaar gaan en ze rennen om me heen, luisteren voor geen meter. Terwijl ik vrij consequent ben en de oudere hond luistert wel goed. Wel aan het puberen maar zeker niet onhandelbaar. Ik laat ze ook vaak apart uit maar als ik soms even geen tijd heb wil ik ze wel samen kunnen doen. Ik sta dan echt voor lul op straat. Bovendien vind ik dat ze gewoon tegelijk uit gelaten moeten kunnen worden. Binnen doet hij het ook, vaak op mijn oudere hond springen. Vaak spelen ze wel maar hij blaft en gromt er ook bij. Hij krijgt genoeg slaap, ik geef hem vaak een time out als hij heel druk is, dan gaat ie in zijn bench. Meestal gaat hij dan ook wel slapen maar ik betrap mezelf er wel op dat ik hem vrij vaak in de bench heb zitten om zelf even bij te komen. Begrijp me niet verkeerd, ik was voorbereid op drukte, zeker in de puppentijd maar dit is echt heel vervelend! Heeft iemand advies? "


Doet Nero ook bij Django. Nero is 12 weken, Django bijna 2 jaartjes. Ik houd Django links en Nero aan mijn rechterzij. Nero houd ik dan zo aan de lijn dat hij niet bij Django kan. En elke hond is anders. Welke ras(sen) heb je. Het ene ras is drukker als het andere. Django was als pup een hyperactieve neuroot, terwijl Nero het meeste van de tijd de rust zelve is.

Behalve dat een pup te veel prikkels kan ontvangen, kan hij ook te weinig prikkels krijgen wat verveling uitlokt en dus lastig gedrag. Je zult toch een balans moeten vinden. Maar de info die je geeft is te beknopt. Onderneem je wel iets met je pup, zoals puppy cursus? Zij helpen je ook met je puppy te leren om andere honden te negeren, ook als deze dicht bij lopen.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hier gaan de puppen tot een maand of 6/7 apart uit. 1 op 1. Zorgen dat ze op eigen pootjes staan. Zorgen dat ik met ze kan trainen om ze te leren hoe ze zich horen te gedragen op straat en in de maatschappij.

Vanaf die leeftijd is het geen probleem om ze met de anderen mee te nemen. Ze negeren elkaar en de jonge hond kan inmiddels behoorlijk aan de riem meelopen.

Malu (Gast)

Ik wil inderdaad genieten van de pup maar dat vind ik erg lastig. Hij mag hier nu nog niet op puppycursus omdat hij zijn laatste inenting nog niet heeft gehad. Maar mijn vriend traint wel met hem. Ik heb niet het idee dat hij zich verveelt. Het zijn trouwens beide beagles.

Malu (Gast)

Maar als ik ze dan de komende maande apart uit laat, kan ie dan later wel samen met mijn hond lopen?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ja hoor. Leer je hond aan een kant lopen, en niet van links naar rechts enz.

Malu (Gast)

Ja idd. Maar ik hou ze nu ook allebei aan 1 kant maar die pup trekt de hele tijd aan de riem om naar de andere hond te gaan, en erbij grommen en blaffen..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed opvoeden, neem je honden apart mee, en voed ze zo op dat ze niet trekken, zijn ze ouder en ze weten hoe het hoort, kan je ze van lieverlee samen uitnemen, twee jonge honden die dollen aan de lijn dat is niet prettig, voor je honden niet, maar zeker niet voor jou.

Malu (Gast)

Nee en mn oudere hond vind het volgens mij ook niet leuk. Maar ik vraag me af waarom ie het doet. En hij kijkt ook nergens van op,heel boos nee roepen niet, belonen bij goed gedrag niet, plantenspuit niet, klap op zn kont, ruk aan de riem, maakt 'm allemaal niets uit. Hij is pas 11 weken maar heb nu al het gevoel dat ik absoluut geen grip op hem hem. Bij mn andere hond ging t prima, hij luisterde vanaf het begin al vrij goed.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

" Nee en mn oudere hond vind het volgens mij ook niet leuk. Maar ik vraag me af waarom ie het doet. En hij kijkt ook nergens van op,heel boos nee roepen niet, belonen bij goed gedrag niet, plantenspuit niet, klap op zn kont, ruk aan de riem, maakt 'm allemaal niets uit. Hij is pas 11 weken maar heb nu al het gevoel dat ik absoluut geen grip op hem hem. Bij mn andere hond ging t prima, hij luisterde vanaf het begin al vrij goed. "


Met slaan krijg je ook geen grip op je hond... :'(
Juist niet....

Ik hoop dat jullie snel naar een goede hondenschool kunnen gaan.. En dat je leert hoe je een hond kan begeleiden..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Malu, je hebt echt advies nodig, ik lees....KLAP OP ZIJN KONT , BOOS ROEPEN, PLANTENSPUIT, zal het niet zo snel zeggen, maar dat is niet de goeie manier voor het opvoeden van een pup/hond.

ga eens naar een hondenschool, met je hond, zodat je leert positief opvoeden , en niet met slaan op zijn kont of een plantenspuit, zo krijg je geen respect van je hond. hondenschool gaan.

Malu (Gast)

Dat is wat ik doe als ik op dat moment echt wanhopig ben. En laat ik duidelijk zijn: Ik sla hem niet hard ofzo, het is een corrigerende tik. Normaal gesproken probeer ik het met goed gedrag belonen, en op een neutrale toon: 'Nee' zeggen. Vervolgens negeren. Maar daar kijkt ie ook niet van op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Malu, je hond/pup is nog maar 11 weken. :-D rustig aan, en met veel geduld zal je een goeie hond krijgen, een pup die al de klap op zijn kont krijgt of een plantenspuit daar schiet je niets mee op. je krijgt juist een onhandelbare hond ervan.

doe rustig aan, ga alleen met hem naar buiten, laat de andere hond op een ander tijdstip uit, en ga geen vergelijkingen trekken, van mijn oudere hond luisterde al zo goed, ieder hond is anders.
en neem de raad aan van een goeie hondenschool. :-D

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Zó hallo!

Je bent heel negatief bezig dan.Als jij steeds je hond een boos benaderd en tikken geeft en rukken aan de riem,dan krijg je vanzelf een gefrustreerde hond.
Je jut hem op en daagd hem extra uit.

Luister naar Marit,dat zijn goede tips.

Zorg ook dat je pup gewoon zeker 18 uren in de bench slaapt. 2 uren wakker=4 uren verplicht slapen en uitrusten/prikkels verwerken in de bench.
Dat scheelt al een hoop met het "vervelend " gedragen.

Een vermoeide hond/pup kan niks leren ,die is doodmoe,daar kom je niet doorheen.

Zie het zo ,je pup is een baby ,voor hem is álles nieuw,elke prikkels moet verwerkt worden en dat kan alleen door goed te rusten.

Denk maar aan jezelf,als jij aan het einde van de dag naar bed gat ,dan ben je moe,stel je dan eens voor dat je nog een uur geschiedenis uit je hoofd moet gaan leren,dat gaat je niet lukken.

Malu (Gast)

Dat is waar, maar ik ben heel bang dat als ik hem niet meteen goed opvoed dat ie helemaal niet naar me gaat luisteren omdat ie dan niet de goede 'basis' mee heeft. Ik ga ze idd maar apart uitlaten want ik raak zo gestresst dat ik er geen leuker baasje van wordt. :'(

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
Wij hebben ook een draakje in huis en het gaat echt over. Probeer je energie kalm te houden heb geduld. Dit hoort erbij.
Lees anders het stukje die ik hierbij mee stuur, ik vond het zinnige info en gaf me rust en vertrouwen.
Wij lopen trouwens minimaal 1 keer per dag apart. Liefste vaker en als dat lukt doen we dat. Het heeft hier al veel goeds gedaan.
Succes en laat je niet gek maken,het is nog echt een baby die alles wil weten en beleven. Alles is een feestje. :-)

Heidi & Bobby (Gast)

Ik begrijp wel dat je er soms even doorheen zit, want laten we eerlijk zijn, iedereen die wel eens een drukke pup gehad heeft herkent het wel. Slaan enzo is echter inderdaad geen oplossing.

Je vraagt waarom je pupje zo doet. Nou, gewoon, omdat het een pup is. Vergelijken met je andere hond heeft geen zin, elke pup is anders. Net als kleine kinderen, is de een toch ook veel drukker dan de ander?
De beste basis geeft je volgens mij door een lief, geduldig en vooral heel consequent baasje te zijn.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Malu, je kunt de honden best apart uitlaten. Je hebt er rekening mee gehouden dat het druk zou zijn en dus een uitlaattijd voorzien. Geef je oudste hond een wat langere uitlaattijd, de pup een kortere. Zo krijgt de puber ook wat extra aandacht en kan die eens bekomen zonder de pup. De pup van 11 weken kun je wat korter uitlaten. Vooral om hem te leren lopen aan de lijn. Indrukken opdoen, leren omgaan met het andere hondje, kan die nog genoeg in huis.

"Plantenspuit niet, klap op zn kont, ruk aan de riem"... Maakt 'm allemaal niets uit zeg je. Geloof het tegendeel maar. Het maakt het alleen maar erger! Je honden en jijzelf gaan stressen enzo geraak je er niet meer uit. Een ruk aan de riem kan die zachte botjes ook nog veel schade toebrengen. Je moet je proberen voor te stellen hoe kort de pup nog maar op deze wereld rondloopt. Een levend wezen kan niet op enkele weken alles leren, kennen en weten... Misschien was je andere hond makkelijker als pup... Maar die was dan ook de enige hond in huis en niet elke hond is hetzelfde.

Je vraagt je af of hij wel samen met de andere hond zal leren wandelen als je hen nu niet samen uitlaat... In elk geval gaat het nu niet goed en iets afleren zal nog moeilijker worden. Het is helemaal zoals Willemijn zegt... En ja, geniet van je pup... en dat is niet enkel genieten van het knuffelen, maar ook "kunnen lachen met de domme, gekke dingen" die zo'n pup doet. Negeer ongewenst gedrag en prijs goed gedrag. Later op cursus kan hij echt vanalles leren. Nu moet hij nog een band met jullie en de 'puber' opbouwen en je vertrouwen winnen en jij dat van hem, evenals het respect.

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Mijn pup doet dit ook, terwijl de grote hond geen puber is. Als ik ze toch samen uit wil laten, doe ik de grote aan lange uitrollijn en kleine aan kortere riem, zo kan hij niet bij de grote hond, die loopt veilig paar meter vooruit O-) Volgens mij en de leidster van de cursus is dit heel normaal gedrag en corrigeert de oudste heus zelf wanneer nodig. Succes!!!

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Nouja, ..euh... het "voordeel" van zo te corrigeren op zo'n jonge leeftijd is een prachtige training dat de pup op latere leeftijd helemaal nergens meer naar luisterd , of ook maar een beetje onder de indruk is van je stem of straf.. :'(
Gewoon lekker appart houden tijdens training, en wandeling.
Een pup mag gewoon nog heel veel van een oudere hond.
Alleen is die oudere hond nog maar een pubber.
Het leven van een pup is 1 groot feest, onderzoeken, leren, spelen WHOEHAA!!!! ;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De link van Nicole wilde ik ook neer gaan zetten,die heb je alvast in de "pocket".

Hier nog wat linkjes,waar ik ook veel heb geleerd:

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://www.calmingsigns.nl/Advies/Opinie-Artikelen/Dominantie-Rangorde-Alpha-en-

http://www.hondenpage.com/hondenforum/7699/interessant.php%3Cbr%20/%3E

http://scooterandfriends.homestead.com/Lezersservice_Hondenleven_8__Stress.pdf


Lijkt misschien heel veel,maar super nuttig om je pup stabiel en kalm op te voeden.En vooral positief :-D
Leuker voor iedereen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

vervelend?tik geven plantenspuit.dat haalt allemaal niets uit.toen ik poppy kreeg was jazzy 6 maanden en ik woonde op 4 hoog zonder lift maar liet ze wel apart uit.poppy sprong ook altijd op jazzy als ik ze samen uitliet.met veel oefenen veel kaasjes worstjes kunnen ze zonder problemen nu samen uit,en jazzy is een kruising jack russell basenji en poppy is een jack russell.met allebei bananen in de oren. O-) nu luisteren ze gewoon goed.je moet ze apart uitlaten.dat is het beste.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Zo te horen heb je een heel zeker exemplaartje rondlopen!
Je zegt al dat hij nergens van onder de indruk is, dus alles wat je doet van straf, zou ik achterwege laten. Het bevestigd alleen maar dat hij nergens van onder de indruk is en dat jouw woord hem niets doet.

Ik zou inderdaad veel 1 op 1 met hem aan de slag gaan. Hou hem veel bij de andere hond weg. Veel bench is echt niet erg, hij heeft zijn rust nodig. Het is belangrijker dat als je hem aandacht geeft, je er ook voor de volle 100% voor hem bent en hem kan begeleiden.
Er zijn veel beagles die lak overal aan hebben. Maar met de juiste trucjes kun je ze net zoveel leren als andere honden.
Misschien vind hij iets heel lekker?
Maar wat je ook zeker met hem kan gaan doen is zoekspelletjes. Het is geen geheim dat Beagles graag hun neus gebruiken. Maar daar gebruik van door hem eerst iets voor jou te laten doen, (zitten, stukje meelopen enzvoorts) en dan mag hij op zoek naar zijn beloning. Die je ergens verstopt hebt. En dat maak je steeds wat moeilijker.

Succes!

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

De hond is 11 weken, moet alles nog leren. EN je klinkt heel erg geirriteerd en gefrustreerd, dat voelt de Pup. Schreeuwen helpt sowieso niet dan verlies je direct je overwicht op de hond, tikjes geven etc al helemaal niet, dan krijgt de hond geen respect voor je als roedelleider...
Plantenstpuit is meer iets voor de kat...meeste hondjes zijn gek op water..

gewoon apart doen en ten alle tijd kalm blijven , daar bereik je het meest mee en als jij wanhopig bent en het gevoel hebt dat je de grip verliest is dat ook zo omdat de hond dat voelt, je zend dan echt verkeerde signalen uit...
Probeer te ontspannen en echt heel erg vasthoudend te zijn...

Ik laat 's middag ELah en Odie uit + de nieuwe Pup, dat gaat prima, maar ook omdat ik er gewoon vanuit ga dat het goed gaat, ik twijfel helemaal niet...dit gaat gewoon lukken, klaar en misschien voelen ze die energie ook...
gaat het even mis, dan sta ik stil en corrigeer ik heel erg rustig zonder boos te worden en alles gaat weer in het gareel...

Succes!!

honden page profiel Akino&BoeddhaAkino&Boeddha

honden foto van Akino&Boeddha

Mijn husky pup slaap langer geen 18u op een dag...

ik probeer het wel, maar om hem telkens op te sluiten lijkt mij dat hij super bang van de bench wordt, spelen in en rondom de bench lukt niet... want hij vind de andere hond veel leuker om mee te spelen...

hij ligt nu naast de bank 10 minuutjes, ik ga em in de bench leggen... maar ik wil dat hij er zelf in gaat slapen...

of is het echt nodig om elke keer het deurtje dicht te doen, 10sec piepen aan te horen, en dan gaat ie slapen...
En die 10 sec zijn heelll beroerd, hij kijkt dan zou lief enzo... :(

honden page profiel Annika (Cookie&Tess)Annika (Cookie&Tess)

honden foto van Annika (Cookie&Tess)

Wel doen! Het is pas zielig als je pup niet zijn rust krijgt om alles te verwerken, hierdoor hyper wordt, jij hierdoor geirriteerd raakt en vul het zelf maar aan...

Tess vond de bench in het begin ook niet zo leuk, ze lag liever ergens op de grond als ze moe was, maar toch concequent in de bench gelegd, eerst zonder, en al vrij snel met deurtje dicht. Tegenwoordig piept ze niet mee en legt ze zich er *lettelijk* bij neer.
Piept ze wel, duurt dit maar eventjes, en gaat ze morrend liggen. In het begin gewoon erbij blijven zodat hij je kan zien, dan lijkt me het sterk dat hij er bang van wordt, het is dan puur een kwestie van gewenning. En op deze manier bouw je het op zodat het voor hem veilig blijft. Verder geen aandacht schenken an het gepiep, als het maar 10 seconden is, valt het reuze mee! :-D

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

ons hondje, was aan het begin ook zo druk,
hij was op de plek waar wij hem vandaan hebben, toen net 8 weekjes, op een verkeerde manier krant/balkon zindelijk gemaakt, door plantenspuit, tik op zijn kont, nekvel pakken,
daardoor kochten wij al een gestressd hondje, die enorm trok aan de riem, het tuigje niet eens om wilde,werd die helemaal hysteries, tot bijten toe,
en die echt in huis nog niet zindelijk is.aan het begin greep hij zelf als ik hem buiten neer wilde zetten, gelukkig doet hij dat nu niet meer,
nu is die bijna 6 maandjes, en bij mij blijft hij nu netjes voet lopen, en schrikt niet meer, als ik even stop.
please please, slaat hem niet, en ook niet met een plantenspuit,
als ik kijk naar het beessie wat wij hebben, het is zo lieverd, en wordt nu nog steeds kwaad, op die persoon waar wij hem vandaan hebben.
hij is nu blij als wij het tuigje pakken, en zeggen ga je mee, dan staat hij al bij de voordeur,
maar het kost heel veel geduld,nog steeds, want hij heeft nog steeds zijn buien,angst ,grijpen, en verlatings angst.
laat ze apart uit, en geef wat aandacht, de goeie ,dan ben je al een heel eind op weg.
sterkte met de twee,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup is vervelend!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Naar het baasje staren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^