kijk ook eens in een dierenasiel in nederland!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Hier ook! Binnenkort ga ik samenwonen met mijn vriend en hij wilt heel graag een kat (echt een kattenmens). We willen dan een kat uit het asiel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kijk ook eens in een dierenasiel in nederland!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

Mag je hier ook een asiel dier promoten????

Een half jaar geleden sprak ik een medewerker van het asiel dat er een Duitse dog was gevonden in het bos waar ik altijd wandel. Of ik iemand wist voor hem. Ik heb rond gevraagd maar helaas niets voor hem kunnen doen. En zelf heb ik helaas niet de ruimte voor 2 van die schatten. Anders had ik hem zelf op gehaald.
Dus hij zit er nu nog.....

http://www.asielenrijnmond.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/1/6023

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

vind het altijd zo verschrikkelijk deze tijd van het jaar ... al die honden, katten en andere diertjes die maar weer gedumpt worden :'( ... Waarom denken mensen niet eerst eens na voordat ze aan een dier beginnen! :'( zou heel graag er een 2e hondje bij willen hebben maar helaas moet ik realistisch zijn en heb ik op moment de tijd er niet voor, ben nog te druk bezig met de heropvoeding van Dusty, ook een herplaatsertje. maar misschien over een tijdje. want ik merk aan hem zo dat hij zo anders is als er een ander hondje om hem heen is in huis. (heb regelmatig een logeerhondje hier)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Geen idee Dobry, waar je dit vandaan haalt:



Ik probeer helemaal geen schuldgevoel aan mensen te geven, ik probeer realistisch te denken. Dat is wel een heel verschil.
Aangezien in die landen ook opvang is en dat er ook stichtingen zijn die goed werk doen voor "hun" honden en andere dieren, dan is mijn mening dat je de honden beter in hun eigen omgeving kan laten.

Het is ook niet zo dat ik er geen ervaring mee heb, want ik heb het van dichtbij meegemaakt. Een hond uit het buitenland die hier in een gezin terecht is gekomen en deze hond heeft daar een trauma van over gehouden, dat wil je niet weten. Nu hoeft dat niet bij elk hondje zo te zijn, maar daarom denk ik dat je beter in overweging kan nemen, om als je toch een asiel hondje wilt, eerst eens in de Nederlandse asiels te gaan kijken.

Maar nogmaals, dat is echt mijn persoonlijke mening.

Het is allemaal triest, in en in triest. Maar we kunnen niet iedereen en alleman helpen, hoe graag we dat ook willen. "


Dat gevoel krijg ik als ik lees dat men geen hond uit het buitenland moet aanschaffen maar een Nederlandse asielhond, omdat hier de asiels ook vol zitten. Misschien omdat ik dat nooit lees naar mensen die net een pup aangeschaft hebben (van een erkende fokker)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik heb al een hondje uit het asiel............ onze Baila. :-) En voor de labradors had ik altijd asielhonden.

Neem alleen nooit meer een hond van 'enkele' jaren oud. Dan weet je niet wat je in huis haalt en daar heb ik al een keer enorme spijt van gekregen. En dan duren jaren lang voor de hond naar de hondenhemel gaat hoor. :'( Dus wel een jonge hond, geen hele oude. Een jonge hond is makkelijker te kneden nog.

Ik ben wel lid van het plaatselijke asiel. Dan help je ook (met geld) en dat is ook hard nodig. O-)
En ik geef ook aan buitenlandse asiels, maar niet aan organisaties die de dieren hierheen halen. Omdat ik -persoonlijke mening, geen discussie svp- vind dat ze geholpen moeten worden waar ze zijn. Hier wachten al genoeg dieren op een nieuwe kans immers. ;-)

honden page profiel maureenmaureen 3 doggies

honden foto van maureen

Wat ik zo erg vind is dat die mensen een hond dumpen in het asiel en na de vakantie weer met een nieuwe pup lopen te pronken.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Maureeen, tegen zulke mensen zou ik nooit meer spreken, ook niet als ze in mijn familie zaten...........

Als je als omgeving weet dat deze mensen dit doen, misselijk zou ik ervan worden. :'(

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Als ik dat merk wat jij zegt Maurreen kan die persoon een hele preek van mij verwachten en hoef die persoon nooit maar dan ook nooit meer te zien.
Gelukkig ken ik persoonlijk niemand die dit ooit heeft gedaan maar ohh wee als ik erachter kom dan is het huis te klein.

Je kan aan de ene kant wel zeggen neem een hond uit het nederlandse asiel maar er moet ook wel iets voor je bij zitten en dat is vaak het probleem.
Ik kijk ook wel eens op de site gewoon om te kijken wat voor een scheetjes er zitten, echter vind ik de leukste qua uiterlijk toch op de buitenlandse site's.
Mocht er ooit hier een andere hond komen kijk ik eerst in het nederlandse asiel, wijk dan eventueel uit naar portugal en als daar niks uitkomt een pup.
Ben het met Angela eens dat we eerst in het nederlandse asiel moeten kijken vooral voor de mensen die het niet uit maakt wat voor een ras de hond is.
Er is zo'n giga overschot aan honden en katten op de wereld dat daar nooit en te nimmer meer wat aan te doen is op een diervriendelijke manier.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Wat ik zo erg vind is dat die mensen een hond dumpen in het asiel en na de vakantie weer met een nieuwe pup lopen te pronken. "


wat te denken van al die mensen die hun hond heel goed naar het pension brengen en gewoon na de vakantie niet meer ophalen :'(
Naast een hondencursus moeten we toch echt een keer een hoe ben ik een goed baasje cursus op gaan starten.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik heb ook een hondje van het asiel.. zou het zo weer doen.. wat krijg je daar veel voldoening van.. het soms erg hard werken.. maar krijg er zoveel voor terug.. heerlijkkkkkkkkkkkkkk :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kijk ook eens in een dierenasiel in nederland!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: brokken naast vers
^