Ditmaal heb ik nogmaals met een arts gesproken in het ziekenhuis te Coimbra, die zeer goed engels sprak.
Ik legde hem de vraag voor, of de infectie, die ik heb opgelopen, door onze honden zou kunnen komen, zoals ik eerder van een andere arts begreep.
Ter geruststeling voor anderen en mijzelf......de arts geloofde er niets van. U bent naar Holland met de auto gereisd en hebt dus regelmatig van openbare toiletten gebruik gemaakt. Daar heeft u de infectie opgelopen. De hygiene laat op die plaatsen soms zeer veel te wensen over. Als ik een dergelijke reis zelf maak, zo vertelde de arts, heb ik een borsteltje bij mij en schrob mijn handen goed schoon en pak deurknoppen alleen met papier vast.
Ik raad dat iedereen aan te doen..........in ieder geval een zorg minder. Ik knuffel mijn hondjes weer als vanouds.......
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bacterie of virus.........." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik had jouw topic al eerder gelezen, maar niet dat je inmiddels geopereerd was. Waaraan werd je geopereerd en wat was de diagnose?
http://www.hondenpage.com/hondenforum/83028/bacterie-of-virus-?.php
bacterie of virus schrijft je, toiletten ? daar zitten bacterieen op. waar je voor geholpen bent, heb ik niet mee gekregen. maar als de chirurg dit omschrijft, gaat het om een bacterie en niet om een virus, wat ik uit jouw schrijven lees hoor.
Je hebt helemaal gelijk, het was een bacterie. In ieder geval kan ik je zeggen, dat ik er heel wat mee te stellen had. Over details heb ik het liever niet meer over, gezien ik nu aan de beterende hand ben. Waarom ik dit onderwerp op dit forum ter sprake bracht is, dat mij aanvankelijk werd gemeld, dat het met mijn honden iets te maken zou kunnen hebben. Ik geloof dit inmiddels niet meer.........blijft bij mij echter toch de vraag hangen of er dingen zijn, waar je met huisdieren op moet letten. Graag zou ik daar iets over horen.
Je moet uitkijken met versvlees voeren, in zoverre dat je er hygiënisch mee omgaat. Geen rauwe kip op het vloerkleeed bijvoorbeeld. En rauw vlees niet langer dan 10 minuten laten staan.
Voor vissen en reptielen geldt dat velen met salmonella zijn besmet, en je dus altijd je handen moet wassen na contact, en moet uitkijken waar je ze in doet als je de bak schoon maakt.
en uitkijken dat je honden niet besmet zijn met wormen, je kan je honden laten testen op wormen.
en ja hygiene geld voor alles natuurlijk, schone handdoeken gebruiken voor je honden, maar als ik heel eerlijk ben, een besmetting via je honden gebeurt niet zo snel hoor, alleen als je honden wormen hebt dan moet je uitkijken.
hondenpoep, uitkijken daarvoor. en zo zijn er nog meer ..normale..dingen waar je voor moet oppassen. als je honden vers vlees eten, iedere keer de hond zijn bek schoonmaken, en niet te paniekerig reageren hoor . w.c is veel meer bacterieen voor jezelf dan dat je voor je honden moet oppassen.
en fijn dat je weer goed aan de beterende hand bent.
Wat hierboven al is geschreven......maar als je normale hygiëne en voorzorg toepast, kan ik me nauwelijks voorstellen dat een hond een bacteriële infectie kan overbrengen bij een redelijk gezond mens.
Bacteriën zijn overal, hoor. De conclusie van jouw arts klinkt me uiterst plausibel in de oren. Zo wil ik ook maar niet weten hoeveel bacteriën er in de stallen van de paarden rondwaren....of op dit moment in de opgedroogde prutslootjes bij ons achter in het 'bos'.
Maar als je zelf al niet lekker in elkaar zit, kunnen pathogene bacteriën in het lichaam ook de overhand nemen. En daar is geen invloed van buitenaf voor nodig. Produceert het lichaam geheel zelf. De weerstand van het lichaam verhogen en zorgen dat je die aanmaak van pathogene bacteriën weert met bepaalde voedingsmiddelen en supplementen kan helpen, zodat je niet continu afhankelijk bent van antibiotica die indirect ook steeds minder werken op die betreffende bacterie.
Kan me voorstellen dat je niet op de details wilt ingaan, maar ik vroeg me oprecht af uit interesse waaraan je was geopereerd.
Mag ik wel vragen om wat voor bacterie het gaat? Fijn dat het nu weer wat beter gaat.
Ik kan me voorstellen, dat er mensen zijn, die dan toch willen weten, wat er gebeurd is. In de laatste dagen van mijn verblijf in Holland kreeg ik ineens een bobbel op de borst. Aanvankelijk deed het geen pijn, vroeg me af wat het was. Na twee dagen werd het vuriger en begon ontstoken aan te voelen. Ik nam asperine om een en ander te onderdrukken. Terug in Portugal ging ik direct naar de huisarts. Deze schreef me peniciline voor. Twee dagen later op een zondag werd het ineens veel erger. Ik direct naar de eerste hulp in het ziekenhuis te Coimbra. De arts bekeek het en vroeg telefonisch direct de operatiekamer klaar te maken. Daar werd de bobbel, die inmiddels behoorlijk gegroeid was opengesneden. Dit alleen verdoofd met alcohol. Geloof me het was geen lolletje. Na enkele uren rusten, kon ik naar huis. Behandeling was erg goed.....
Nadien moest ik elke dag komen om de wond te laten schoonmaken. Ook al geen pleziertje. Tijdens een gesprek met de arts heb ik gevraagd wat het was, maar had er nooit van gehoord en dus weer vergeten en de man was weinig spraakzaam. De eerder voorgeschreven peniciline kuur moest ik mee stoppen en werd vervangen door een veel zwaardere en ik kreeg Brufen 600. Al deze ellende door het bezoek aan onhygienisch toilet ? Zeer waarschijnlijk wel. Gelukkig hebben mijn lieve diertjes er niets mee te maken. Andere adviezen, die ik lees neem ik ter harte.
Goh Werner, dat is niet prettig geweest voor je. Eerlijk gezegd, vind ik in dit verband een bezoek aan een onhygiënisch toilet ook niet zo voor de hand liggend, maar je kan niets uitsluiten natuurlijk. Jammer dat je niet exact weet wat het was. Als dit mij overkwam, had ik toch duidelijke antwoorden willen hebben. Je zal waarschijnlijk nog een tijdje thuis moeten nabehandelen? Ik weet niet of het bij jouw apotheek in Portugal verkrijgbaar is, maar honingzalf zou ik gebruiken bij dit soort bacteriële infecties. Hier in Nederland is Mesitran of Vetramil geschikt. Een zuivere Manuka honing is ook geschikt om abcesvorming tegen te gaan en werkt ook antibacterieel. http://www.merckmanual.be/index2.html?pid=2&hid=175
Kijk maar of je hier iets aan hebt.
Sterkte.
Hallo Werner,
Ik heb op je andere topic een paar keer gereageerd: Saskia, Wodan. Ik zit nu op de computer van mijn dochter, en kan de account niet veranderen...
Wat jij hebt gehad volgens mij, is dus een stafylokokkeninfectie, waarbij er een kanaal geïnfecteerd is geraakt. Dit is nadien een cyste geworden die ze in het ziekenhuis hebben gedraineerd.(openmaken, niet prettig, maar vrij oppervlakkig en nadien schoonmaken-gaas verversen- en eventueel een antibiotische zalf erop -bactroban oid-of zwaardere antibiotica.
Zoals ik al eerder zei, maken bacterieën niet zoveel onderscheid tussen gastheren, en is het dus niet ondenkbaar dat er wel eens kruisbestuivingen zijn.
Hygiëne moet je altijd acht op slaan, waar of met wie of wat je ook in contact komt. Soms is het een vies toilet, of deurknop, of iemand die slechte bacterieën met zich meedraagt,in periodes van zwakte.
Ik denk dus ook dat we altijd voorzichtig moeten zijn. Een hond die een kindergezicht aflikt, hoe goed bedoelt ook, vind ik altijd vies. (dan mag hondenspeeksel nog een 'ontsmettende' functie hebben)
Wij zijn allemaal warmbloedig, en dan denk ik dat we met een overdracht naar veel andere warmbloedigen met het vingertje kunnen wijzen...(dus niet alleen honden)
Handen ontsmetten, en niet alleen in tijden van griep!
Alles wat met het bereiden van voedsel te maken heeft, handen wassen. Elke keer als ik aan mijn hond gezeten heb en moet iets in de keuken doen was ik eerst mijn handen. Laat je hond niet in je gezicht (mond) likken. Ze likken ook hun geslachtsdelen. Laat je hond niet in je bed slapen,de poten hebben straat vuil en lopen op uitlaat plaatsen.
Ik heb geen smetvrees maar ben gewoon voorzichtig.
Dat denk ik ook. Maar dan nog zou er een duidelijke bacteriekweek gemaakt moeten zijn om uit te sluiten of het een MRSA betreft?
Zo'n kweekrapport kun je opvragen en heb je vanzelf een duidelijke uitslag in handen.
Wat Kaat hierover schrijft klopt allemaal. Zo is het gegaan. Ook wordt er gezegd laat de hond niet in je bed slapen. Je zult helemaal gelijk hebben, maar........mijn kleinste wil op mijn slaapkamer zijn. Kruipt in haar mand..........maar als ik in de ochtend wakker wordt ligt ze op mijn voeteneinde. Dat gaat elke dag zo............
Nu vind ik dat je niet als een oversteriel wezen door het leven moet. Integendeel hoor. Maar er zijn toch wel dingen die je in acht zou kunnen nemen. Ik ben zelf helaas behept door een blijvende E-coli die gestimuleerd wordt door mijn ziekte. Mijn honden behandel ik als hond...komen niet op bed, eten buiten of in de gang hun voer, laat ze niet likken etc.etc. Maar ik borstel ze wel wekelijks, waarbij ik regelmatig mijn handen open haal, knuffel met ze. Dus de kans op een eventuele besmetting is naar mijn mening net zo groot als dat ze in een bed zouden liggen.
Hallo Werner en Goldendelicious,
Nu zit ik weer onder m'n eigen acount, hehe
Wat die hygiëne betreft, ik denk dat het over de onbewaakte momenten gaat. als je met vreemde bacillen in aanraking bent geweest, is het verstandig om je handen te wassen, anders ben je het even later vergeten en stop je ze per ongeluk in je mond, bv door het eten van iets. Dit kan dus ook 's nachts in je slaap zijn.(onbewust) En in periodes van zwakte is de huidbarriëre ook niet optimaal en kan er zo iets binnendringen.(of na een kwetsuur een superinfectie erbovenop zoals koudvuur...)
In het geval van Werner zal het zeker geen MRSA geweest zijn, want dan had hij het ziekenhuis niet mogen verlaten!
Veel beterschap!
Hey Saskia, dat zijn voor mij hele normale hygiënische zaken. Zo dien je ook om te gaan met voeding. Alles wat rauw verwerkt wordt aan groentes goed wassen en daarna ook je handen blablabla. En meer kun je naar mijn mening niet doen. Bacteriën zijn overal en in feite heb je er nog weinig vat op.
Nee, dat is waar over de MRSA. Had ik kunnen weten, want ik ben daar ook op getest en dat is me toen meteen medegedeeld.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bacterie of virus.........." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?