ik was er al bang voor, de verschijnselen waar uitmate zorgwekkend en ik vind het heel verdrietig dat er niet wat eerder goed onderzoek is gedaan, had de hond lijden gescheelt (ivm de benauwdheid oa)
maar evengoed sterkte gewenst met het verlies van jullie hond.
ze zeggen om de hond opgeloste bruine suiker moet geven 10cc per keer om het uur of 2 uren
Ik lees hier veel over bloedarmoede bij de hond, er is een bloedbank voor honden en katten in Nederland, in Nijverdal die honden en katten behandelt met bloedarmoede. Zij kunnen ook de diagnose stellen. Hun website is www.evbn.nl en je kunt altijd bellen voor een afspraak.
Mijn hond heeft bloedarmoede.Daarvoor heeft hij medicijnen gekregen en hij heeft gezegd dat ik mijn hond iedere dag hart moet geven.Dat kun je kopen bij dierenwinkels.Slagers weet ik niet zeker.Vanavond begin ik met hem hart te geven
Ik heb een week geleden mijn hondje verloren aan bloedarmoede. Het was een hele lijdensweg. Zowel voor mij als voor haar. Zelfs de vele bloeduitsagen maakte ons niet wijzer. niets wees op infectie, geen tekenbeet of wat dan ook.
Op 1 dag, van happy dog naar doodzieke hond. bloedtransfusie en de vele medicijnen hebben haar alleen maar zieker gemaakt waardoor ze haar hebben laten inslapen. Ik kan alleen maar aanraden niet te wachten om naar een dierenarts te gaan.
Symptonen bij bloedarmoede zijn
koortst, geen eetlust, zwak op de pootjes staan en witte kleur byvoorbeeld tandvlees
Ja,
Mijn 9 jaar oude jackrussel krijgt ineens een acuut maagbloeding veroorzaak door een milt tumor die trouwens door mijn vorige dierenarts gezien werd als een ongevaarlijk bultje.
Hij werd acuut geopereerd en zijn mild werd gezamenlijk met de tumor verwijderd.
Hij revalideerde de eerste weken zeer goed. Tot dat ineens werd zeer ziek. Hij had blijkbaar maag pijn en viel bijna flauw.
Ik heb hem met spoed naar de dierenarts gebracht en die heeft ons door verwijzen naar de Dierenkliniek in Utrecht waar een echo werd gemaakt i.v.m. mogelijke uitzaaiingen, die ware gelukkig niet, maar hij had wel bloed armoede ontwikkeld p.m. 21 in de schal van 36-70.
Ik ga het verhaal kort maken.
De aanvallen van bloed armoede herhaalden zich regelmatig bij elke overmatige lichamelijke spanning. Hij kwam vaker rode bloed cellen te kort wanneer meer zuurstof nodig was. Let hier op !! MEER ZUURSTOF. Dit is volgen mijn de sleutel van het probleem. De erytrocyten (rode bloed cellen) zijn het middel om de zuurstof te vervoeren naar de organen. Dus mijn hondje moet meer zuurstof aangeboden krijgen zodat de te kort kan gecompenseerd worden.
Ik heb in middels een zuurstof apparaat aan geschaafd en wordt hiermee zijn omgeving verrijkt met extra zuurstof, gedurende een aantal uren per dag. En moet ik jullie vertellen dan ik nog steeds niet kan geloven hoe wonderbaarlijk heeft gewerkt...hij ik bijna de oude pittige en stoute jackrussel die mij hart heeft berooft.
Juan en Lobo
Dit is een topic van 2009 . !!!!!!! Hein.
Maak niets uit !
Als wanhopig hierover iets zoek zijn alle mogelijkheden welkom !
goed dat je hond hier zoveel baat bij heeft. Bedankt voor het delen. Misschien kan je er een eigen topic over aanmaken, dan lezen meer mensen het misschien.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?