Hallo dierenvrienden,
Zou heel graag willen reageren en hoop dat jullie er niet boos om worden, ik zit namelijk ook met een probleem wat betreft het enten van mijn hond en hou mijn hart vast want ze moet eigelijk in mei geënt worden maar ben er bang voor want iedere keer als ze geënt is komt er na een klein uurtje een dikke bult die vanuit de spuitplek tot onder de oren loopt en zo haar halsspier af knijpt en elke keer wanneer er weer een enting aankomt en ze gaat na de DA dan word de bult steeds groter op dit moment de laatste keer in 2009 kon ze niet eens meer fatsoelijk eten en drinken omdat die bult zo groot was en zij het zo benauwd had doordat die bult de halsspier af knelde en na een week of drie als je geluk hebt zakt die bult weg en heb ik een hongerige hond maar wel weer een vrolijke hond maar ik vind het vooruitzicht niet fijn om haar zo te moeten zien "leiden" dit wou ik even toch hier even vermelden.
groetjes.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enten of niet enten óf een alternatief.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Gast,
Als je hond er zoveel last van heeft, waarom ent je je hond dan nog is het nodig?
ik neem trouwens ook niet geente honden aan in mijn oppasservice maar dan moeten ze wel een gezondheidsverklaring van de DA mee nemen. Ik wil natuurlijk niet de rest besmetten..
groetjes
Hallo Gerdine,
Mij is altijd met de paplepel ingegoten om de hond te laten enten dat geven de DA ook altijd aan en heb vol verbazing en ongeloof deze site bekeken die ik echt heel toevallig tegen kwam en heb de verhalen gelezen maar is er dan niemand bang dat je met je hond een andere besmet met iets? en heb nooit geweten dat er mensen waren die de hond niet lieten enten bewust uit hun overtuiging dit is echt voor het eerst dat ik lees dat er heel veel mensen achter staan om het niet te doen onvoorstelbaar, maar het geeft mij wel stof tot nadenken.
groetjes.
Nee ben ik niet bang voor, want ook met een enting kan de hond de ziekte krijgen, virussen muteren namelijk. Ik heb wel puppy-entingen gegeven en misschien krijgt hij hier en daar nog een enting, maar echt niet elk jaar. Je hebt evenveel kans op een zieke hond met als zonder een enting, want van de enting kan een hond ook heel ziek worden. En bij de meeste ziekten is na de enting de hond nog minimaal 3 jaar beschermd.
@Angela,
Laat jij dan geen bloedonderzoek naar voldoende antistoffen doen?
Met de honden heb ik nog nooit problemen gehad met het enten. Dus daar kan ik verder niks over zeggen. Maar ik ben zeker wel van mening dat die entingen meer ellende geven dan het goed doet als ik naar mijn kat kijk. Elk jaar netjes inenten en elke keer na de enting krijgt hij ernstig last van de niesziekte. Terwijl die daar net voor ingeënt is. Als ik de DA om uitleg vraag zegt die. Dat de vactinatie dan al uitgewerkt moet zijn voor het jaar om is en volgend jaar maar eerder weer moet komen om te enten. Beetje vreemd andwoord aangezien de incubatie tijd van de Ziekte toch echt pas na de enting was. Nope ben er wel zeker van die enting maakt hem ziek en daarna besmet hij vrolijk alle andere katten. En dit al 3 jaar achter elkaar. Dus hier krijgen ze allemaal geen entingen meer. Geeft toch geen garantie op een ziektevrij dier.
hallo gast, wij hebben het zelfde probleem, benji van 5 jaar ook dikke bult koorts niet meer lopen!!elk jaar erger voelde mij schuldig omdat wij nog een golden retriever van 11 jaar die word ook elk jaar geprikt, nooit ergens last van heeft, dacht dat hoort elk jaar zo geprikt te worden??? ben ik blij met hondepage zo word je mooi wat wijzer en niet mij schuldig te voelen omdat de dierenarts zei moet het maar anders!! eerst het ene prikje en de andere week later? ik doe het niet meer alleen zit met randy moet die nog wel geprikt worden?
Ik ga ieder jaar naar Spanje met mijn honden en ik moet dus enten(grensposten) en rabies eens in de drie jaar ook voor buiteland, dit jaar moeten mijn twee galgos de rabies er weer bij hebben.
Ga het toch eens vragen aan mijn DA, heb altijd mijn honden geent, en zijn ook oud geworden. overleden op 14 en 12 jaar en mijn honden zijn er nooit ziek van.
@ Rudi, titeren? Ja denk 't wel, al weet ik niet of dat 100% betrouwbaar is... Het is een indicatie... Anders de gemiddelde voorgeschreven tijd van de entingstoffen die werken, bij de meeste testen is dat 3 jaar.
Angela, je weet toch ook inmiddels wel dat inenten ook niet veilig is voor 100%..
Verre van dat, zelfs als je zoekt ebn leest op medische site's blijft dit heel vaak zo te zijn..
Honden die ingeënt zijn en waar ze een controle check op doen blijken vaak hele maal geen antistoffen aangemaakt te hebben..
En de baasjes maar denken dat hun hondje veilig ingeënt is..
Ja, want was het niet willemijn die laatst een topic had geplaatst over een titer bepaling? Ik kan het zo snel even niet terug vinden, maar daar stond volgens mij ook in dat ook al zijn ze wel geënt dat het lang niet altijd te zien is. Ik vind het ook jammer dat het bij veel hondenscholen en pensions nog steeds verplicht is om je hond ingeënt te hebben.
Ik ben nu, in 2010, dus na de lezing van Tannetje Koning, op dit forum terecht gekomen om te lezen over wel of niet inenten. Ik lees hier steeds over het goede verhaal van Ilja en word nu toch wel heel nieuwsgierig naar dat verhaal. Waar kan ik dat vinden?
goedemorgen ik had een nestje chihuahuas waarover de dierenarts vol lof was hoe mooi en vooral hoe gezond ze waren dat werd ook in het 1ste entings boekje geschreven tot ze geent werden bewust had ik al om de halve dosering gevraagd want in principe willen ze dat niet doen bij onze dierenarts een chihuahua van 4 ons krijgt het zelfde als een duitse dog,
dit werd dus gegeven uit 2 verschillende flesjes omdat het om 4 pups ging de volgende dag waren 2 van mijn pups een stuk suffer en sávonds zat ik om 11 uur in de kliniek met 1 pup helemaal in een stuip en strak ondanks dat ik ze wel orace en glucose en een lichte voeding ap blikje gaf daar werd gezegt dat ze niet precies wist wat het was kon idd we van de enting komen ik zei dat het volgens mij wel een allergische reactie was van de enting maar ik moest maar doorgaan met waar ik meebezig was en kreeg ooknog 2 antibiotica spuitjes mee die ik als ze koorts kregen maar moest geven at ik overigens niet heb gedaan na een zware emotionele nacht hield ik de pup toch nog dood in mijn handen
en met de andere nog weken dag en nacht bezig geweest gaat het inmiddels goed
De vorige hond van mijn overbuurvrouw was geent,
ook tegen de ziekte van Weil en toch is de hond gestorven aan de gevolgen van de ziekte van Weil.
Ik weet wel dat Weil een bacterie is en de meesten
een virus.
Er zijn baasjes die niet enten, alleen tegen Weil.
Dit is wel een heel oud topic
Maar een boeiend onderwerp.
Alleen ik doe graag cursussen met de hond en zonder enting mag ik daar niet eens komen. Ze checken zelfs de paspoortjes na.
Dus als ik zou besluiten niet meer te enten (heb me er nooit zo in verdiept) dan zou het betekenen dat ik geen cursussen meer mag doen? Behendigheid bv in de toekomst? of momenteel gehoorzaamheids training?
Of zijn er ook honden scholen waar je hond niet geënt hoeft te zijn? Hier in hilversum iniedergeval niet.
Je zou de zogenaamde titertesten kunnen laten doen,
zodat getest wordt van welke enting de hond nog
genoeg antistoffen heeft en daarvoor niet geent hoeft te worden.
Die worden volgens mij ook gewoon in het paspoort gezet.
Als dat door een dierenarts wordt gedaan, wordt dat
geaccepteerd.
Het ligt ook aan de fabrikanten, hoe lang injecties
beschermen.
Het is toch absurd dat een oude hond van een oude vrouw die ik geregeld tegenkom, nog steeds geent wordt tegen van alles en nog wat, elk jaar opnieuw,
terwijl de hond in zijn hele leven al zoveel antistoffen heeft opgebouwd en hij eigenlijk nergens
komt, alleen in het park, aangelijnd.
Het hondje heeft hart en nierfalen en toch wordt hij
nog steeds geent.
Het vrouwtje weet niet beter, denkt dat ze het juist
heel goed doet.
Zou je standaard om het 2 jaar kunnen doen zonder titer? Of moeten sommige honden wel echt elk jaar?
En hoe zit dat met katten?
Hoe zit het met konijnen? Mijn dierenarts adviseerd 2x per jaar de konijnen te enten. Ik doe 1x per jaar (voor de zomer).
@ nicky
Mijn DA heeft ooit over de kattenenting gezegd dat de enting als ze kitten zijn en de enting van een jaar belangrijk zijn.
Daarna pas weer als ze op leeftijd zijn. Het is allemaal niet zo erg nodig (zegt mijn DA dan) Misschien zegt een DA die geld wil hebben wel wat anders
Hoe mijn DA over honden enting denkt weet ik eigenlijk niet zo.
Als ik soms lees over de entingen word ik niet blij van.
Zelf neem ik ook geen griep enting bv.
Mijn vriend mocht toen de prik voor mexicaanse griep maar heeft hij ook mooi vanaf gezien. Je krijgt alleen troep binnen en de ziekte kan zo mooi resistent worden.
(misschien geld dat ook wel voor honden entingen? ik heb geen idee, moet me er maar is in verdiepen.)
@ Machtel
Lijkt me inderdaad dat een hondenschool dan zoiets wel zou accepteren.
Misschien interessant om te lezen..
Het zal je aan het denken zetten..
http://nadeligegevolgenvaccineren.rauwevoedingvoorhonden.nl/
http://www.perrodeaguaespanol.eu/vacctannetje09.pdf
Pff wat een lap tekst. Ik ben erdoor
Als ik het niet goed heb, verbeter me dan aub. Maar als ik het goed begrijp moeten ze als pup entingen hebben en de herhaal enting na het eerste jaar. Hierna hoef je 5 jaar niets te doen. Na 5 jaar kun je een titer doen om te kijken of een herhaling nodig is.
Maar hoe zit het dan met een kat?
En met een konijn?
mijn honden worden ook niet geent.en lady is al 14 en een half jaar oud en nooit ziek geweest.
nu heb ik zin,s kort een puppy erbij die wel de prikken gehad heeft maar ze nooit meer mag hebben.omdat hij er niet tegen kan krijg dan aanvallen.en als je dan leest of hoort dat ze geprikt zijn en dan nog ziek worden of dood gaan.vraag ik me af waarom ze die prikken moeten hebben.
nou voor mijn honden geen prikken meer.
Begrijp ik trouwens ook goed dat honden wel elk jaar een enting tegen Weil moeten hebben?
Hallo
had ok een vraag wat adviseren jullie mij, heb de honden altijd ingentet en ze moeten 3jaar nog worden.
Is het verstandig om ze niet niet meer te enten of af en toe of alleen de enting tegen rabie.
Al wat ik hierboven schreef allemaal klopt, dan hoef je de komende 5 jaar alleen nog elk jaar Weil te geven. Als ze dus 7 jaar zijn kun je zo'n test doen om te kijken of entingen nodig zijn.
Ik ben ook geen grote ''fan'' van inenten, heb Santiago tot nu toe wel ingeënt, maar ben er nog niet echt uit. De hond van een vriendin was ingeent tegen Parvo & 3 maanden later is die overleden aan Parvo . Je zou denken dat een inenting zulke ziektes moet voorkomen ...
Kijk dit vind ik echt interrassant.
Zit zelf ook in twijfel, wel of niet?
Maar ik ga er nu toch sterk over nadenken om het niet te doen. jullie hebben mij weer stof gegeven om daar eens dieper over na te denken.
Bedankt voor deze topic.
Mijn Romeo wordt 14 april 3 jaar.
Heeft de puppiespuiten gehad en daarna in augustus
de jaarspuit.
De laatste in augustus 2010, dat was een kleine
cocktail.
Het is de bedoeling dat hij in aug. weer opgeroepen
wordt voor de jaarspuit.
Ik denk erover hem niet meer te laten enten,
buiten Weil, maar ik durf het nog niet.
Denk dat ik hem laat titeren.
Als ik hier op hp net lees, dat een hondje op
sterven ligt, omdat zij medicatie kreeg toegediend,
waarvoor dat ras heel gevoelig is, vind ik dit
eens te meer schokkend.
Dat een hondje kan sterven, alleen omdat de dierenarts niet oplet.
En niet naar het ras kijkt, die overgevoelig zijn
voor deze medicatie.
wij enten onze honden ook nooit, ook onze kat niet...
@nicky, onze dierenarts heeft mij zelfs een keer uitgelachen... ik voelde me echt een keer voor joker staan, toen ik mijn konijn nog had had ik ook op internet gelezen over inenten van een konijn, had er zelf nog nooit van gehoord maar ik wilde goed doen, dus ik daarheen met bugsy ....
Ik was aan de beurt,konijntje uit bakkie pakken en hij vraagt, wat is het probleem? ik zeg dr is geen probleem, ik wil hem in komen enten en toen begon ie te lachen... hij zeg jij bent de eerste die hier komt om zijn konijn in te laten enten... heb je er meerdere? uuhh nee, heb je soms wilde konijnen in je tuin? uuhh nee, heb je soms logees? uuhh nee.. nou dan is het onzin om je konijn in te enten...
Ook katten is hij geen voorstander van, zijn kat 18 jaar ent hij ook niet.. verteld ie ook gewoon en honden doet ie om de 2 jaar...
Ok.. En dan te bedenken dat mijn dierenarts 2x per jaar de konijnen wilde enten..
Vannacht had ik nog een discussie hierover met mijn vriend en ineens bedacht ik me:
Mijn herder van 11 jaar word in december geent en in januari heeft hij huid en anaalklier klachten. Dit kan ik me van dit jaar en vorig jaar herinneren..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enten of niet enten óf een alternatief.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?