Wel, Hummer heeft sinds dat hij klein is nog maar 1 balletje. Al verschillende keren ervoor naar de da geweest, en ook al verschillende da's maar de ene voel het net aan z'n lies, de andere voelt niets en nog een andere vertelt me dat ik hem moet inslaap doen om het zeker te weten waar het zit.
Als het balletje in de buik nog zit, zou het door de warme temperaturen meer kans hebben op kanker. Ik twijfel heel hard wat ik moet doen, als ze hem in slaap doen om te kijken waar het zit dan mogen ze hem ook in een keer castreren, maar dat is het hem net. Ik ben zo bang voor de narcose en zou het niet over m'n hart krijgen om hem weg te brengen of daar te laten... Wat zouden jullie doen? Trouwens, ze zeide me ook omdat al z'n neefjes maar 1 balletje hebben, dat het in de familie zou zitten en het erfelijk was. In m'n papieren staat dat erfelijke ziektes voor 250euro vergoed worden, ik heb dus 'n mailtje gedaan naar de fokster, met de vraag of ze werkelijk zou vergoeden moest ik de operatie doen. Ze beweert me dat het niet erfelijk kan zijn. Maar vind het raar, dat er haast geen enkel reutje vertrekt met 2 balletjes, ze houd ook nooit 'n reutje van haarzelf bij. Enkel vrouwkes..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het echt niet.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
het is wel degelijk erfelijk. Het risico op kanker of een tumor aan zo'n verstopt balletje is groter dan het risico van een narcose. Ik zou persoonlijk helemaal niet twijfelen. Maar ja wie ben ik...........
Ik zou het ook laten onderzoeken, en ik snap je angst voor narcose bij zo'n kleintje maar het valt allemaal mee.
Hoe weet je dat de rest dit ook heeft? Kan je het aantonen? zo ja dan kan je het verhalen op haar anders wordt het denk ik moeilijk.
Opzich is het niet raar als een fokker zelf geen reutjes houd volgens mij.
Ik heb heel veel mensen leren kennen met een pommetjes vanbij haar, allemaal zeggen ze hetzelfde.. Ook heeft een hondje blackskin vermoedelijk, ook dat ontkent ze. Maar inderdaad het is omdat ik vorige keer hier in de buurt een meisje heb lere kennen en haar hondje is niet meer uit narcose gekomen.. Vind het dan zo moeilijk, sommige zegge dat het maar 'n verhaaltje is dat ze er kanker doorkrijgen. En dan twijfel ik nog harder, maar hoe sneller de operatie, hoe beter denk ik zo. Maar krijg de knoop niet doorgehakt om afspraak voor de 'castratie' te maken en het balletje laten verwijderen.
Kijk met een operatie zowel op mens als hond zitten risico's.
Echter gaat het meer goed dan fout.
Misschien een verhaaltje dat ze er kanker van kunnen krijgen (ik heb geen idee of het zo is) maar als het risico er is zou ik eerder voor het risico van een operatie gaan dan voor dat risico.
Vreemde fokker is dit. Ze kan er maar beter mee stoppen.
http://whgdierenartsen.nl/Bibliotheek/tabid/69/ItemID/556/Default.aspx?Word=Cryptorchidie+bij+de+reu+%28+incl.+Homeopathie%29
http://www.google.nl/url?sa=t&source=web&cd=6&ved=0CEAQFjAF&url=http%3A%2F%2Fvdt.ugent.be%2Fcode%2Fshowupload.php%3Fid%3D635&ei=esAFTpH5CNGVOuH9xboN&usg=AFQjCNEg-kn7da4LZMmgagqzP8WNWy13Pg
Mijn jongste Golden had 2 niet ingedaalde teelballen en is als herplaatser bij ons gekomen. Wij mogen absoluut niet met hem fokken en van zijn nest en neefjes schijnt hij de enige te zijn. Wij hebben hem op een bepaald moment wel laten castreren, aangezien hij abnormale prostaatproblemen kreeg, waardoor hij problemen kon krijgen met zijn nieren en blaas.
Als jouw pup verder gewoon gezond is, zou ikzelf niet castreren. Is me ook afgeraden door diverse dierenartspraktijken, waar ik in beginsel geïnformeerd had toen hij nog geen problemen had. Alleen bij medische noodzaak. Het is een rotoperatie, beslist geen normale castratie. Ze gaan de buikholte in en dat geeft risico's op buikvliesontsteking. Dat heeft hij er dan ook bovenop gekregen en kwam door het binnenwaartse hechtdraad. Sindsdien vraag ik bij elke operatie die ook binnenwaarts gehecht moet worden om anti-allergisch hechtdraad.
Wat de kosten betreft, zou je eens bij de rasvereniging of Raad van Beheer moeten informeren. Het standaard fokreglement heeft rechten en plichten die zowel voor koper als fokker gelden. De meeste rasverenigingen stellen dat bij aantoonbare erfelijke gebreken de kosten volledig moeten worden vergoed door de fokker, mits de aanschafwaarde van de pup niet wordt overschreden. Die regel van € 250,-- in het koopcontract, is een eigen regel van de fokker en naar mijn mening niet bindend. Je zou hiervoor eens kunnen informeren bij de Raad van Beheer. Wellicht is deze 'fokker' niet aangesloten bij een RV, aangezien ze volop doorfokt met honden die cryptorchidie doorvererven.
Overdenk goed wat je doet. De narcose is zeker een risico, maar vlak de buikoperatie zelf ook niet uit.
Ik heb geen verstand van reutjes en wat daarbij komt kijken, wel heb ik vaker topis hier voorbij zien komen over niet ingedaalde balletjes, en dat hier vaak werd gezegd dat het een fabel is dat een reu dan meer kans op kanker heeft.
Lastige kwestie, ik zou er nog goed over denken inderdaad..Wat zegt de fokker er zelf van? In de zin van wel/geen operatie?
En ja, een narcose heeft altijd een risico, zowel bij mensen als bij dieren, gelukkig zijn de risico's klein, maar ze blijven altijd aanwezig.
overleg met je dierenarts, zelf zou ik het niet doen, mijn broer heeft een golden , pas overleden, 18 jaar geworden op een bal, nimmer wat gehad. dus castratie is niet nodig. alleen als de hond er last van gaat krijgen is het vroeg genoeg.
heey,
ik zou het wel laten doen..
een broertje van filou had precies het zelfde..
hij is er ook aan geopereerd en hij kwam er weer helemaal boven op!
dus wees niet bang!
groetjes!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik weet het echt niet.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?