Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup uit buitenland adopteren wat vinden jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wel grappig om al het commentaar te lezen over het wel of niet adopteren van een buitenlandse hond. Het enige advies wat ik erg mis hier, is dat de hond parasieten bij zich kan dragen die vooral komen uit de landen rondom het middelandse zeegebied. Wij hebben een hond uit griekenland gehad. Een schat en ik had haar voor geen goud willen missen.Maar (en ik weet elke hond kan ziek worden) ze heeft ons echt op hoge kosten gejaagd. 7 jaar lang was ze afhankelijk van steeds meer medicatie. We hebben de stichting nog gebeld en die hebben nog wel in het begin geholpen met medicijnen, maar dat was van korte duur. Ze was getest op leishmania toen ze hier naar toe kwam, maar deze parasiet kan zich slapende houden en kwam dus pas een jaar later aan het licht. Verder bleek ze erlicha te hebben. Dus PAS OP. Zeker zwerfhonden kunnen geinfecteerd zijn en een ritje dierengeneeskunde utrecht is niet goedkoop. Ook is maar bij weinig mensen (inclusief dierenartsen) bekend dat leishmania via het bloed doorgegeven kan worden (kans iets van 1 op miljoen) maar het is ons gebeurd in een stoeipartij met de buurhond. Jaar later bleek deze positief voor leishmania en is zelfs nog eerder overleden dan onze eigen hond. En nee zij is nooit in het buitenland geweest. Dus wees bereid om die kosten op je te nemen en de zorgen.
Was bij ons bekend en daarom hebben we Denzel ook verzekerd. Ook Denzel is positief getest op leishmania en wordt ieder jaar opnieuw getest om te kijken hoe het ermee is. Wordt gewoon door de verzekering betaald.
ik wil toch nog even reageren.
de klik in eerste instantie begreep in natuurlijk ook wel.
maar een eventuele afspraak kon niet gemaakt worden.
en daar was ik het niet mee eens!
in middels hebben we al wel een 2e cuty erbij hoor.
en wat betreft leihmania.hier waren ze voor getest en vrij van.
Dus ze worden er wel degelijk op getest.
toch bedankt voor ieders reactie
mijn reaktie was voor Amador bedoeld
Grappig was niet het goede woord en ja ik heb over die ene reactie heengelezen. Dat mensen tegenwoordig hun hond kunnen verzekeren is mooi, want dat was in die tijd dat wij onze buitenlander hadden nog nauwelijks aan de orde. Als mensen maar weten waar ze aan beginnen. Ons was het nl. niet verteld dat ondanks de negatieve uitslag op dat moment ze toch nog parasieten kon meedragen. Het was alleen maar bedoeld als waarschuwing. Als je die verhalen leest van die honden vergeet je al snel, wat erbij kan komen!
Dat klopt, de hond van mijn vriends moeder komt ook uit Spanje, dat was in het asiel waar hij zat niet eens gezegd (hij zat in een duits asiel) en is ze pas later achtergekomen, niemand had haar ook verteld over die ziektes, en dat de incubatietijd zo lang is, ook daar moest ze zelf achter komen.
Dus ja je waarschuwing is idd goed.
Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
Trouwens wel luk dat jullie nog steeds reageren!
Gwenny is inmiddels meer dan 2 weken bij ons nu een heerlijke hond
wat is dat voor een vreemde stichting die honden laat vliegen en dat je op een vliegveld maar iets moet uitkiezen?????? Belachelijk...daar zou ik dus nooit mee in zee willen gaan.
Parasieten en hun ziektes komen tegenwoordig ook al voor in Frankrijk en het zuiden van België.
Elke dierenarts hoort daarvan op de hoogte te zijn en eigenlijk elke eigenaar ook. Hier krijgen de honden uit Spanje een apart inlegvel in hun paspoort mee waar alle belangrijke info op staat.
Maar ga je zelf met je hond op vakantie naar bv Frankrijk kan je hond evenzo goed besmet raken.
Heel vervelend als de hond ziek wordt maar als je bij de geringste twijfel direct een bloedonderzoekje laat doen (kosten ongeveer 100 euro) kun je direct starten met medicijnen (0,01 cent per tablet) en kan je hond er gewoon oud mee worden)
Jammer dat het dan soms toch nog uit onwetendheid fout gaat.
Ik vind het bijzonder teleurstellend, dat er zo veel mensen klaar staan met een mening die ongefundeerd blijkt te zijn.
Enkele cijfers:
De EU kent 27 lidstaten, waarvan 9 zwerfhondenproblemen kennen.
In die landen ligt het herplaatsingcijfer onder de 10%. Nederland had een aantal jaar geleden het op één na hoogste herplaatsingcijfer ter wereld op een Scandinavisch land na. Bijna 90% van de honden in de Nederlandse asielen wordt herplaatst.
In Nederland leven 2,1 miljoen honden, waarvan 1,5 miljoen rasloos zijn. Ervan uitgaande dat een hond gemiddeld 12 jaar wordt, betekent dat, dat er ieder jaar gemiddeld 180.000 honden worden aangeschaft (vervangingsmarkt).
Per jaar komen 6000 honden vanuit het buitenland via stichtingen binnen (ik heb het niet over de illegale hondenhandel). Bij bonafide stichtingen zullen hun honden nooit bij een Nederlands asiel worden aangeboden.
Het op grote schaal importeren van buitenlandse honden naar Nederland draagt helaas niets bij aan de oplossing ter plaatse. Een goede wetgeving, implementatie daarvan, castratie/sterilisatie, educatie en informatie wel. Maar de buitenlandse honden in Nederland vormen de ambassadeurs van hun achtergelaten soortgenoten en dragen bij tot de bewustwording van de problemen in andere landen.
Wij maken deel uit van de Europese Unie en dierenleed houdt helaas niet op bij de landgrenzen.
Ik las ook iets over Bulgarije en de wetgeving. Vorig jaar heb ik op uitnodiging van het Bulgaarse Ministerie van Landbouw enkele lezingen gegeven over de oplossing van hun zwerfhondenprobleem aan 200 Bulgaarse ambtenaren en is die aanpassing in de wet ter sprake gekomen. Bulgarije heeft nu de beste wet als het om zwerfdieren gaat, maar de implementatie is nog altijd nihil.
Om op de vraag terug te komen. Ja, je mag eisen stellen bij de aanschaf van een hond. Niemand is er bij gebaat als een adoptie niet succesvol is.
Met vriendelijke groeten,
Nathalie
Ik zal wel blond zijn Maar zijn Die ziektes besmettelijk voor andere honden?
Bij Labradors zie je vaak dat er een hond geïmporteerd wordt.
Ik heb daar niks op tegen, als je de ene kennel in het buitenland, beter vindt dan die ene in Nl.
Ik heb er niks op tegen..
Als ik jou was zou ik ook maar is kijken in de asiels in Nederland.Want in het buiteland loop je ook het risico op buitelandse ziektes.
Een hond redden heeft geen grenzen !! Je geeft een hond een gouden mandje wat maakt het uit van waar die komt! Zo kan je ook commentaar hebben op mensen die pup kopen van een fokker , want waarom pups kopen van een fokker als het asiel vol zit? De reden waarom asielen volzitten ligt niet aan de mensen die een hond halen uit het buitenland maar van de mensen die hun hond dumpen !!
ik wilde er eigenlijk nog bij schrijven dat dit misschien een punt is wat stichtingen duidelijker moeten aanhalen naar de mensen die een hond willen adopteren van hen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup uit buitenland adopteren wat vinden jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?