Ooo ik heb eindelijk te horen gekregen van m'n moeder dat ik tog een hond mag!!! Dus ik meteen zoeken naar een fokker en ja hoor ik heb een super fokker gevonden!! Ze hebben rond November een nest waaruit wij zeker een pup krijgen!
Wij gaan Zaterdag 25 Juni ook naar de fokker voor een knuffeldag.
Onz hond wordt een Australian Labradoodle teefje, ik zet hieronder wel neer hoe die honden er uit zien! Ook had ik wel een paar vraagjes zoals:
opvoeding heeft iemand tips?
we hebben al een hond een Goldendoodle reu van 2 jaar hij kan met alle honden overweg maar hoe en waar moet ik mijn 2 honden dan kenis laten?
Ik heb al een naam in gedachten voor m'n hond dat Leika aleen weten jullie meschien nog andere leuk namen??
Oja dit is trouwens de link naar de fokker waar we nze pup van daan halen:
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik kan niet meer wachten!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
dit is de link naar de fokker: http://www.dp-labradoodles.com/home3.html
Wow, worden ze al met acht weken gecastreerd???
Wat een achterlijk amerikaanse toestanden zeg,met acht weken al castreren.Mag je dat niet zelf beslissen dan?Of is die fokker dan bang, dat jij zelf met de hond gaat fokken?
8 weken castreren? Zijn ze niet wijs!
Heb je enig idee hoe slecht dat voor je hond is? Ze zeggen er ook bij dat dan de groeischema niet meer klopt, nee inderdaad, ze hebben die hormonen nodig om te groeien.
Ook kunnen ze de vacht niet meer garanderen, omdat die door het verlies van hormonen kan veranderen..
Ik zou er nooit een pup vandaan halen..
Het castreren klopt wij hebben buren en die kregen de hond ook gecastreerd.
Het zijn wel hele leuke honden.
Naam
Kiara
Floor
Kyra
Amber
Meggie
Bo
Lady
Noa
Belachelijk zeg, wat een slechte fokker!
Met 8 weken castreren?
Daar doe je niet aan mee toch hoop ik
Dat vind ik gewoon dierenmishandeling!
Dierenartsen castreren pas bij 6 maanden omdat dan de organen van de hond pas volgroeid zijn zodat de hond de narcose aan kan... 8 weken en castreren vind ik echt niet kunnen, sorry!
Ik ben het met iedereen eens!
De fokker bepaald NIET of de hond gecastereed word.
Jij beslist en niet andersom.
@ Nantastic) Dierenartsen castreren pas bij 6 maanden omdat dan de organen van de hond pas volgroeid zijn.
Ik zou dus nog eens goed in gesprek gaan met de fokker en zeker de vraag stellen WAAROM dit met 8 weken gebeurt!
Bij twijfel, niet kopen, maar geduld opbrengen en verder kijken.
Succes!
M.v.g
Johan
wat naar zeg ik denk niet dat de TS dit weet of snapt.
Wat ik al niet snap van deze site is dat er het volgende vermeld word:
Wij fokken al ruim 5 jaar Australian labradoodles en we doen dit met veel plezier.
Daarbij word vermeld dat ze al ruim 280 pups hebben laten castreren op een leeftijd van 8 weken:
Wij hebben inmiddels al heel veel pups (ruim 280) laten helpen op 8 weken leeftijd en er is er nog nooit eentje gestorven n.a.v. deze operatie.
Het spijt me dat ik het vermeld maar ruik een beetje onraad als ik deze website bekijk.
TS wist je dit dat ze al met 8 weken worden gecastreerd?
Of..heb je hier misschien per ongeluk overheen gelezen? (Kan gebeuren natuurlijk).
1 advies; ga AJB op zoek naar een andere fokker !!!
Mensen die roepen dat het dierenbeulerij is, hebben geen ervaring met het vroegtijdig castreren en weten dus eigenlijk niet waar ze over praten.
Wanneer je een pup op 8 weken leeftijd tegelijk laat castreren met een volwassen hond, zal de pup al diezelfde dag weer eten en spelen, terwijl de volwassen hond een week of veel langer, echt ziek zal zijn van de ingreep. De wond is bij de pup al binnen 2 dagen genezen, terwijl dit bij een volwassen hond wel 10 dagen duurt, waarbij hij/zij met een kap om zal moeten lopen om van de hechtingen af te blijven. Onze conclusie is dan ook; Als het castreren dan toch moet gebeuren, dan liever op een leeftijd van 8 weken.
Wat vind je daar dan van? En ik las dat als je interesse voor een pup hebt, je inschrijfgeld voor de wachtlijst moet betalen.
Daar heb ik nog nooit van gehoord!
Ik hoop voor TS dat het allemaal wel meevalt....
dit is wat ze ermee willen berijken: Labradoodlepups worden op 8 weken gecastreerd om te kunnen waarborgen dat er alleen maar heel gecontroleerd gefokt wordt (dus conform de richtlijnen van de ALAEU, ALA, ALAA of andere organisaties)
Dit werkt wel in de hand, dat de groeischijven later sluiten dan normaal en de pups dus altijd wat groter worden (langere benen krijgen) dan hun ouders. (Alhoewel dit ook kan komen door de poedelgenen)
@Doowey; ja dat stukje las ik ook.
Ze kunnen het ook anders oplossen; in het contract met de koper opnemen dat er niet zonder toestemming van de fokker gefokt mag worden.
Met 8 weken castreren vind ik wel erg radicaal
ben het helemaal met @Daphne&Luna eens, moet er niet aan denken een hondje van 8 weken al laten castreren
Castratie en sterilisatie bij pups vind ik ook verschrikkelijk en die uitleg daarbij kan ik bij sommige punten wel inkomen maar dan nog.
En dan die prijzen die ze vragen
Ze hebben wel heel veel honden behoorlijk veel nestjes. Ik zou hier zelf nooit een pup van nemen.
Idd, ook nog eens 2 nesten tegelijk, en dan ook nog maten fokken..
40 honden.. Die zitten niet lekker als huishond thuis..
Australian labradoodles worden inderdaad vaak met 8 weken gecastreerd, ik las het ook in de Hondenmanieren van deze maand. daar staat een stukje in over het ras, op de pagina daarna staan ook wat goede fokkers, die testen op erfelijke ziektes.
Dus misschien handig en leuk om even de Hondenmanieren te kopen??
Trouwens: Super gaaf dat je er een pup bij krijgt binnenkort
Mensen die roepen dat het dierenbeulerij is, hebben geen ervaring met het vroegtijdig castreren en weten dus eigenlijk niet waar ze over praten.
Wanneer je een pup op 8 weken leeftijd tegelijk laat castreren met een volwassen hond, zal de pup al diezelfde dag weer eten en spelen, terwijl de volwassen hond een week of veel langer, echt ziek zal zijn van de ingreep. De wond is bij de pup al binnen 2 dagen genezen, terwijl dit bij een volwassen hond wel 10 dagen duurt, waarbij hij/zij met een kap om zal moeten lopen om van de hechtingen af te blijven. Onze conclusie is dan ook; Als het castreren dan toch moet gebeuren, dan liever op een leeftijd van 8 weken.
Dit vind ik sowieso onzin, Mijn hond is met 7 jarige leeftijd gecastreerd(vrouwtje) en was na een dag echt weer de oude hoor. 10 dagen om te helen? bull, ook kreeg zij inwendige hechtingen dus geen kap enz.
dit is dus ook onzin! Dit is gewoon een manier van goed praten..
En 5 jaar fokken en dan 280 pups?!?! Broodfokker..
Gefeliciteerd met jullie lipje!
In america worden pups ook al zo vroeg gecastreerd, de voor en tegens zul je voor jezelf af moeten wegen, als de ouderdieren goed getest worden en alles er goed uit ziet, pups liggen bij hun moeder, en je mag alles zien, en tis netjes, de honden zijn gezond en sociaal, waarom dan niet..
Lipje???
Sorry de iPad past zelf woorden aan
Moest staan pupje !!
Ik wil even op bjna iedereen reageren:
eersten de fokker heeft heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel plaats voor de honden ze zijn ook de hele dag met al hun honden bezig!
Nummer 2 ze castreren de pups op een jonge leeftijd er staat bij waarom en de pups groeien echt heel goed en zijn gezond en supet lieve honden
nummer 3 onze buurvrouw hebben 2 honden van hun en ze zijn super lief en hebben geen gezondheid problemen
nummer 4 het zij geen broodfokkers zoals zommigen vermoeden ze zijn super aardig en besteden al hun tijd die ze hebben in hun honden en ze worden uitsekend verzorgd!!
oja zelf ben ik het ook niet echt eens met vroegtijdige castratie maar deze honden zijn super lief hebben geen gezondheids problemen groeien goed en zijn super lief hier wat de reden is waarom ze vroep tijdig castreren:
Uitleg redenen vroegtijdige castratie ;
Wij willen een ziektevrij ras neerzetten (oa door het inbreedingspercentage zo laag mogelijk te houden en alleen te fokken met goedgekeurde fokhonden
Wij willen alle goede eigenschappen van de Australian labradoodle kunnen blijven waarborgen
Wij vinden dat het fokken moet worden overgelaten aan professionals om moeder en pup onnodig leed te besparen
Wij vinden gecastreerde honden veel prettigere huishonden dan ongecastreerde honden. (ervaring vanuit hondenpension)
Wij vinden dat door de castratie veel ongelukken worden voorkomen
Australian labradoodles van fokkers die bij de ALAEU, de ALA of de ALAA zijn aangesloten, worden gecastreerd op een leeftijd van 8 weken.
Dit doen wij, omdat we nog steeds bezig zijn met de opbouw van het ras
Wij, fokkers van de Australian labradoodle, vinden het erg belangrijk om een ziektevrij ras neerzetten, waarbij het karakter en het allergievriendelijke aspect van de Australian labradoodle gewaarborgd blijft, door te selecteren op vacht en karakter en alleen maar te fokken met goedgekeurde ouderdieren.
Dat kan alleen maar door gecontroleerd fokken.
De verwachting is, dat wanneer we eenmaal raserkenning hebben, de vroegtijdige castratie niet meer nodig is, doordat we dan een ras hebben neergezet, dat vrij is van ziektes, waardoor het niet meer zo erg is, als mensen af en toe zelf een nestje bij hun labradoodle hebben, zonder de ouderdieren te testen.
Bijvoorbeeld als er alleen maar pra prcd vrije labradoodles rondlopen, zullen er nooit geen pups geboren worden, die blind worden door deze oogafwijking.
Onze ervaringen en de ervaringen van de andere fokkers in Nederland, die al verschillende nestjes hebben laten castreren op jonge leeftijd, zijn erg goed.
De pups genezen enorm snel, doordat ze bezig zijn met hun groeispurt en hebben veel en veel minder last van de operatie dan volwassen honden. (ze lopen dezelfde dag alweer te spelen en eten goed, zonder misselijk te worden)
Het is wel zo, dat de pups wat langer doorgroeien, doordat hun groeischijven later sluiten dan normaal, maar dit is goed op te vangen met een goede puppybrok en de juiste lichaamsbeweging.
Dus niet al gelijk hele lange wandelingen gaan maken of langs de fiets mee laten rennen of op behendigheid gaan met de pup. Maar dat geldt eigenlijk voor alle grote rassen.
Labradoodles zijn heel energiek en zullen daardoor niet snel te zwaar worden, waardoor de kans op overbelasting en daardoor beschadiging van de gewrichten erg klein is.
Bovendien wordt er alleen maar gefokt met ouderdieren waarvan de heupen "good" of zelfs "excellent" zijn en geheel vrij van elleboogafwijkingen, waardoor het risico op afwijkingen van het skelet tot een minimum beperkt is.
Het allergrootste voordeel voor de kersverse baasjes is, dat door de vroege castratie, labradoodles altijd heerlijk goedgehumeurd zijn, terwijl bij ongecastreerde reuen en teven duidelijk te merken is, wanneer ze last hebben van hun hormonen, waarbij ze dan veel onvoorspelbaarder zijn.
Door de vroege castratie, zal een pup veel minder snel gaan domineren, niet overal tegenaan vlaggen, niet loops worden en geen kans op schijnzwangerschappen hebben, niet onder een auto lopen tijdens de zoektocht naar loopse teefjes of beschikbare reuen in de buurt, niet in gevecht raken met andere dominante reuen met kans op allerlei verwondingen, geen last krijgen van groengeel druppelen enz. enz. (Hoeveel reuen zijn er al wel niet doodgereden tijdens hun zoektocht naar een loops teefje in de buurt?)
Ze kunnen met alle honden samen spelen en zijn altijd lief en vriendelijk.
Er is ook een mogelijkheid tot sterilisatie van de pups. Echter deze operatie is veel zwaarder (duurt langer) voor de pups en dan zouden alle bovengenoemde voordelen niet van toepassing zijn, doordat teefjes wel gewoon loops worden en reutjes wel last krijgen van hun hormonen en op zoek gaan naar het loopse teefje in de buurt. Baasjes zouden dan alsnog hun pup op latere leeftijd moeten laten castreren om dit te verhelpen.
Natuurlijk is elke operatie een risico en krijgt de pup al heel veel stress in de eerste paar weken te verduren (geboorte, ontworming, verandering van voer, groei, verhuizen naar nieuwe thuis enz.), maar onze dierenarts is zeer kundig en de pups worden ruimschoots ondersteund dmv pro-biotica en vers vlees. De wond wordt dichtgeplakt en niet gehecht, omdat deze al binnen twee dagen is dichtgegroeid en de hechtingen anders zouden gaan irriteren. De hechtingen hoeven er dus ook niet uit te worden gehaald.
Wij hebben inmiddels al heel veel pups (ruim 280) laten helpen op 8 weken leeftijd en er is er nog nooit eentje gestorven n.a.v. deze operatie.
1 teefje heeft last gekregen van incontinentie, mogelijk door de sterilisatie, maar daar staat tegenover, dat dit verhoudingsgewijs veel vaker voorkomt bij een sterilisatie op latere leeftijd, dan op een leeftijd van 8 weken.
Wij hebben een hondenpension, waar we ruim 80% van onze pups terugzien, wanneer ze volwassen zijn en het zijn allemaal prachtige sociale honden! Lekker levendig, beweeglijk en speels en hun baasjes roemen hun geweldige karakter.
De meningen van de dierenartsen hier in Nederland over de vroegtijdige castraties lopen nogal uiteen. Sommige vinden het erg prettig dat er zo verantwoord gefokt wordt, waardoor veel problemen in het ras worden voorkomen en anderen vinden het belachelijk om honden al zo vroeg te laten castreren, zonder dat dit medisch noodzakelijk is en zien de vele voordelen niet.
Er ligt zelfs een rapport van het KNMvI dat erg negatief is over het vroegtijdig castreren van dieren, maar dit rapport is gebaseerd op de verkeerde gegevens. De gegevens van zwerfdieren, die geen verantwoorde voeding en lichaamsbeweging tijdens hun groei hebben gehad (o zo belangrijk!) en niet geselecteerd zijn gefokt (zeker zo belangrijk), zijn op 1 hoop gegooid met die van rashonden, waarvan wel alle ouderdieren zijn getest en die wel de juiste voeding en lichaamsbeweging tijdens hun groei hebben gehad.
U begrijpt dat de groep zwerfdieren, die veel groter is, de resultaten natuurlijk sterk negatief beinvloeden.
Zeker gezien onze eigen goede ervaringen met het castreren van de pups op jonge leeftijd, waarbij wij, fokkers van de Australian labradoodles, de enige zijn, die daar zoveel ervaring mee hebben. Als er een onderzoek zou worden gedaan naar de voor- en nadelen van het vroegtijdig castreren bij Australian labradoodles, dan zou het rapport van het KNMvI er heel anders uit komen te zien.
Mensen die roepen dat het dierenbeulerij is, hebben geen ervaring met het vroegtijdig castreren en weten dus eigenlijk niet waar ze over praten.
Wanneer je een pup op 8 weken leeftijd tegelijk laat castreren met een volwassen hond, zal de pup al diezelfde dag weer eten en spelen, terwijl de volwassen hond een week of veel langer, echt ziek zal zijn van de ingreep. De wond is bij de pup al binnen 2 dagen genezen, terwijl dit bij een volwassen hond wel 10 dagen duurt, waarbij hij/zij met een kap om zal moeten lopen om van de hechtingen af te blijven. Onze conclusie is dan ook; Als het castreren dan toch moet gebeuren, dan liever op een leeftijd van 8 weken.
Wij, fokkers, streven naar raserkenning van een sterk en gezond ras!
Waarbij het allergievriendelijke aspect blijft gewaarborgd, want hoe fijn is het voor alle mensen met een allergie voor honden om toch een hond te kunnen hebben? Mensen die niet allergisch zijn en altijd een hond hebben kunnen hebben, kunnen zich dat bijna niet voorstellen.
Waarbij een zo laag mogelijk inbreedingspercentage wordt gehanteerd, zodat we niet, net zoals de cavalier Kings Charles Spaniel, allemaal hondjes krijgen met een te klein schedeltje, waardoor ze continue hoofdpijn hebben of iets dergelijks.
Wij castreren dus vroegtijdig in het belang van het ras, in het belang van het dier en in het belang van hun baasjes
ooo waarschijnijk krijgen we onze hond 26 Juni al er i een pup beschikbaar en er is een grote kans dat wij de krijgen oo wat ben ik blij!!!
Als je er goed bij voelt, moet je het doen. Alvast een leuke tijd toegewenst met de pup. En als je je pup hebt moet je wel fotos laten zien.
oo we weten nog niet zeker of ze echt al komt maar die kans is echt heeeeeeel groot en ik zoel me er echt goed bij hier de pup:
Deze Australische dame is onze Holly(ALF2 conform het nieuwe generatieschema van de ALAEU, Alf5 cf het oude schema van de ALAEU). Holly is geboren op 01-06-2004 bij Tegan Park in Australie. Ze is inmiddels al een tijdje bij ons en heeft ons al enkele hele mooie nestjes met Riven gegeven. Holly kijkt het liefst even de kat uit de boom, maar vergeleken met hoe ze was toen ze net bij ons kwam (erg bang voor vreemden en zeer terughoudend) is ze nu een stuk vlotter en houdt inmiddels ook steeds meer van knuffelen, al zal ze nooit naar je toe komen, maar staat je dan op een klein afstandje heel lief aan te kijken met ogen die verlegen vragen of je haar wil aaien. (Maar dit kan ook komen, doordat er altijd heel veel andere honden om ons heen staan om geaaid te worden, waar ze niet tussen wil staan, omdat ze niet zo van drukte houdt....)Spelen doet ze het liefst met Lylah, maar ook Icy, Riven, Chanel en Ashna zijn favoriete speelmaatjes van Holly. Onze Holly geeft prachtige pups door met een geweldig karakter (en die ook geweldige 'speelhonden' zijn in ons hondenpension wanneer ze daar op vakantie zijn). Holly is een medium en heeft een lavenderkleurige, fleece vacht. Holly is nu bijna met pensioen. We overwegen om nog 1 nestje met haar te doen, dit keer met een andere reu dan Riven, waar we dan zelf ook weer een teefje van aan willen houden om nog wat meer vreemde bloedlijnen erbij te krijgen. We hebben van haar en Riven in ieder geval al een heel mooi teefje aangehouden ; Lizzie
PUPS VAN HOLLIE X MICHELANGELO BESCHIKBAAR!
Bruin reutje en golden teefje beschikbaar uit het nestje van Hollie x Michelangelo, geboren 29 april. Pups mogen al bezocht worden (op afspraak) en 26 juni al met hun baasjes mee naar huis. Curly fleece en fleece vachtje!
deze krijgen wij dan:
golden teefeje, medium size, fleece vachtje
ik kan niet wachten!!!!
Dit vind ik wel interesant "Ze is inmiddels al een tijdje bij ons en heeft ons al enkele hele mooie nestjes met Riven gegeven." hoeveel nestjes heeft ze dan gehad?
leuk voor je dat je weer een puppy krijgt.
maar wat ik zelf een beetje raar vindt aan de website is dat het alleen maar over puppy''s gaat..
waarom staat er niks vermeld over de honden zelf??
en dat bedoel ik niet de functie enzo..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik kan niet meer wachten!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?