Ook aan de tanden van een hond moet men aandacht besteden en onderhouden Het is niet vanzelfsprekend dat elke hond een perfect gebit heeft. Voeding is belangrijk en medicijnen kunnen ook van invloed zijn op de ontwikkeling van het gebit van een jonge hond Maar Erfelijkheid speelt daarin ook een rol.Helaas heeft mijn hond 1 jaar jong het niet getroffen en zag ik zwarte plekken in het glazuur van zijn tanden. Mijn dierenarts had dit nog niet eerder gezien.Ik vraag me af of er iemand is die mij kan vertellen hoe zo`n gebit zich verder ontwikkelt na verloop van tijd.De broertjes en zusjes uit het nest hebben dit niet. Het komt ook niet van de medicijnen. Volgens de dierenarts is het gebit gezond en heeft hij geen pijn ondanks de zwarte plekken.Ik zal wel altijd alert moeten blijven.Als het ondanks de zwarte plekjes een gezond gebit wordt genoemd,kan ik voor mijn hond alleen een verzekering afsluiten met uitzondering van het gebit. Is dit nu juist of niet ?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tanden en verzekering " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ja je kan een verzekering afsluiten om je hand zijn ga dager te lagen verwijderen.
www.petplan.nl
Je kan er zelf ook veel aan doen, speciale tandenborstels en pasta zijn te koop in de winkel.
Nooit mensenpasta gebruiken is slecht.
Speciale botten zijn er ook te koop.
iPad weer maakt zelf woorden.
Er staat dus dat je hond verzekerd kan worden voor behandeling van tandsteen.
Onderwerp moet denk ik bij verzorging staan.
Verplaatst naar VERZORGING
als ik het zo lees, lijkt het op WOLF, bij mensen komt dat ook voor, en nee daar kan je niets aan doen, dat je hond dat heeft, wel moet er wat aan gedaan worden hoor, want WOLF daar gaat het gebit eraan.
als je dierenarts er geen raad mee weet, vraag een specialist in een dierenkliniek, daar zijn altijd meerderen artsen aanwezig. zou ik echt doen. zeker als het geen melkgebit meer is.
Kan je er een foto van maken...
Ik zo het graag willen zien - die zwarte vlekken - om eventueel er iets zinnigs over te kunnen vertellen...??
Sorry Willmijn, wolf bestaat niet..
Wolf in tanden en kiezen is een verzinsel..
Een vreemde uitdrukking waar mee mensen héél vroeger met half verrotte gebitten rond liepen..
Geen tandarts heeft het over 'wolf'..
Als je een gaatje in de kiezen of tsnden hebt, dan heb je lasst van, heet dit caries..
Groet, Ilja
ach meis, als een tandarts dat tegen mijn zusje gezegd heeft, okee, dan zal het geen..wolf..zijn, maar is wel gezegd, daar moet je niet zo boos om worden, wolf..is caries, deze tandarts noemde het zo.
en dat waren zwarte plekken. en ik heb wel eens meer gezegd dat de een het zo noemt en de ander zo. en op mijn vingers tikken voor een andere benaming. ?
Cariës of tandbederf is de meest voorkomende infectieziekte in de wereld. Naar schatting lijdt 95% van de wereldbevolking eraan. De oude volksnaam is tandwolf.
en niet meer zo bozig doen ilja, als een ander iets neer zet wat in jouw belevenis een ander woord is.
Ik ben niet boos hoor Willemijn..
Jammer dat jij het zo negatief opvat..
Alleen maar een reactie van mij, om te laten weten dat 'de wolf' niet in een mond zit....
laten we het offtopic houden
tandwolf is een normaal woord, en daar heeft de topic opener niets aan als wij het daar niet mee eens zijn.
Ja, is goed hoor ..
Aan sprookjes over 'de boze wolf' in een gebit heeft de TS niets..
Cariës
(tandrot, bot- of been-bederf, been-eter) Afsterven van beenweefsel, vooral voorkomend aan de tanden ( = cariës dentium = wolf), als gevolg van plaatselijke ontsteking, rot en verettering van het beenweefsel.
Mogelijke verschijnselen (o.a.) Van gaatjes tot volledig wegrotten van tanden en kiezen...
caries dentium = WOLF, vroeger zeiden de tandartsen, als je zo,n slecht gebit had, u heeft ..wolf..in uw tanden, het heeft niets met sprookjes te maken. en als je goed leest heb ik dat ook helemaal niet bedoeld.
Je kan idd een verzekering afsluiten maar alle al bekende problemen worden niet vergoed. In dit geval tandproblemen.
@ Willemijn, knippen en plakken van internet mag, maar gebruik even een bron erbij. Anders krijgen we problemen.
ik bedoel het niet slecht mexx. ik probeer goeie advies te geven, meer niet. en caries is wolf, dat is de oude benaming van caries, mijn zusje had het, en ik heb het niet over de boze wolf gehad hoor. ik had nimmer verder gereageerd. het eerste berichtje was voldoende. maar om een woord op mijn vingers getikt te woorden is niet erg aardig.
Ik heb zelf het vak Digestie gehad incl de tandaandoeningen en ik heb nooit het woord Wolf gehoord. Cariës is de benaming voor de aandoening waar men het over heeft.
Maar ik vind het geen probleem dat je dingen opzoekt voor iemand. Laat alleen even zien dat je het geknipt en geplakt hebt van een andere site, bv door haakjes te gebruiken ("..") of het schuin te drukken. En geef je bron weer.
Pff zinloze discussie. Het heet inderdaad Cariës maar als je er veel te gelijk hebt wordt het in de volksmond ook wel Wolf genoemd (ja, nog steeds.)
Beetje grof voorbeeld maar een betere kan ik niet bedenken:
Coïtus Interruptus, wie heeft het hier nou over? De dokter kan daar over blijven doorgaan en iedereen zal schaapachtig blijven kijken. Wanneer we zeggen: voor het zingen... Snapt iedereen het
Maar het gaat om die verzekering en dat gaat helaas niet meer lukken, de problemen zijn er al.
ik begrijp het.
consumed, kwaliteit in medische bewoording.
aangezien de vraag was van...zwarte plekjes op de tanden, ging er bij mij direkt een lichtje op. wil niet zeggen dat het zo is, integendeel, ik adviseerde netjes om naar een dierenkliniek te gaan, meer niet.
aangezien er lacherig werd gedaan over het woord ..wolf..ben ik dat op gaan zoeken, en het woord werd vroeger wel degelijk gebruikt.
caries betekent wolf. in de volksmond. dat is ook gezegd door een tandarts tegen mijn zusje, die had de ..wolf ..en er is geen sprookje ter sprake door mij aangegeven. ik had niet gereageerd als er op mijn vingers werd getikt door dat er een andere benaming is.
Ik vraag me af welke medicatie de hond gebruikt met een leeftijd van 1 jaar oud?
Want bepaalde medicatie heeft wel invloed op het lijf uiteraard, in negatieve zin..Misschien dat er dan sneller gaatjes ontstaan?
Verzekering is een goed plan, maar ben je nu al te laat mee, aangezien het probleem er al is als je de verzekering aan vraagt, dus word het niet vergoed.
Anders zou iedereen pas een verzekering afsluiten als er iets aan de hand is
Door medicijn gebruikt in de tijd dat het volwassen gebit in aanleg al aanwezig is , kunnen zwarte grijsachtige vlekken op tanden ontstaan. Onder andere door AB. De vlekken zitten niet op het glazuur maar in het tandbeen. Ook door bepaalde samenstelling van speeksel schijnt dit te kunnen ontstaan. Weet wat je bedoelt, maar de preciese oorzaak is ook vaak bij tandartsen niet bekent. Helaas zijn deze vlekken blijvend en dus ook niet met bleken op te heffen.
Hoop dat de TS er iets aan heeft...
Een pagina van een tandarts gespecialiseerd in honden/dieren gebitten..
Groet, Ilja
http://www.dierengebit.nl/hond-tandverkleuringen.html
http://www.xead.nl/wolf-in-tanden-en-andere-tandmythes
ik ben niet zo handig in de linken te plaatsen, en het is geen nietes en welles hoor.
maar kijk maar eens bij Wikipedia. daar wordt caries ook beschreven als tandwolf, het is de oude volksnaam tandwolf.
ik weet wel dat het kinderachtig is om er op door te gaan, maar ik heb een berichtje geplaatst met het advies om naar een dierenkliniek te gaan, meer niet. en dat er dan een raar antwoord op komt, van dat het een sprookje is ? nee dat is mijn bedoeling niet geweest. daarom geen nietes en welles.
kijk maar eens bij Wikipedia, mijn zusje werd gezegd toen ze zwarte plekjes op haar tanden kreeg. tandWOLF.
en tandwolf = caries.
In de mondholte bestaat een evenwicht tussen het glazuur van de tand en de directe omgeving. Bij cariës -gaatjes, tandbederf, tandwolf- is dit evenwicht verstoord en is sprake van een chronisch, regressief (afbrekend) proces waarbij de mineralen van de tand of kies oplossen.
door Andries van Foreest, tandheelkundig dierenarts
http://www.overdieren.nl/Pages/Artikelen/artikel.php?&id=39
Iedereen die de moeite heeft genomen om te reageren op mijn vragen,wil ik enorm bedanken. Ik had er geen notie van dat dit zo`n geweldige site is, met veel betrokkenheid onder elkaar als hondenliefhebber, ondanks sommige miscommunicatie. Dat is nu eenmaal het risico van mailen,door ontbrekende intonatie en lichaamstaal.
Overigen, mijn hond is al onder behandeling geweest. Wortels van de tanden zijn goed volgens de rÖntgen foto`s
Ik poets al vanaf dat mijn hond Amigo een half jaar was regelmatig zijn tanden met tanden-pasta voor honden en heb verschillende speciale tandenborstels.Afgelopen dinsdag is onder sedatie het tandsteen verwijderd en zijn de tanden gepolijst. Heb een geweldige fijne dierenarts en mocht er bij blijven gedurende de hele behandeling.Helaas,het lijkt het me voor een buitenstaander toch geen fris gezicht zulke tanden van een hond, die amper 1 jaar oud is. Zelf vind ik het niet zo erg. Ik houd van zijn lieve,slimme karakter en dat is de hoofdzaak.Verder is hij blije en gezonde hond.
Hoop alleen dat ik erger kan tegengaan.Daarom breng ik voortaan wekelijks een soort gelei aan op de rand van elke tand en kies, mede om tandsteen te voorkomen. En natuurlijk houd ik me strikt aan een controle beurt.Hoop maar dat mijn hond geen pijn krijgt en goed kan blijven kauwen.Het glazuur is wat ruwer op de zwarte plekken,en dan vatbaarder voor een bacterie. Afwachten dus en vertrouwen op de medische wetenschap, hoewel ik niet zit te wachten op een knipkaart voor de dierenarts.Misschien is dit bericht te lang of niet geschikt voor op deze pagina van het Honden-Forum.Voor mij een nieuwe ervaring en de eerste keer dat ik een vraag stelde. Zal het de volgende keer korter houden.
dank je wel voor je update, ook ik gebruik een gelei voor mijn hond om tandsteen te voorkomen, van cdvet, een natuur produkt om tandsteen te voorkomen.
ik heb bij nationaal spaarfonds een verzekering, met aanvullend voor castratie/sterilisatie en tandbehandelingen... misschien is dat wat? is ook niet duur.. ik betaal voor ceasar ( grote hond) 24 euro naar boven afgerond..
Hoi Roos.
Geef je je hond ook kluiven; rinderkluiven en runderoren, bullenpezen, konijnenoren, lam/geiten soren, dit voorkomt ook een hoop aanslag..
Ik weet niet wat je aan voeding gebruikt..?
De ervaring leert dat honden die versvlees eten kvv en honden die barfen.. dat een hond van een jaar al zo veel tandsteen heeft...
Als je meer infó. wilt lezen we het wel...
Groet, Ilja
Oh, en ik zie nu dat mijn bericht over de verzekering een beetje laat en ook overbodig was.. haha..
Hopelijk word het niet erger inderdaad! zou wel heel zielig zijn voor je hondje..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tanden en verzekering " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?