heeft iemand ervaring met een blessure aan de pezen?
Ziva heeft deze winter bij een uitlaatrondje op eigen initiatief een blessure opgelopen. (waarschijnlijk uitgegleden op het ijs ze is nl de polder ingespurt.. musketon van de riem knapte) Na een tijdje lijnrust en zorgvuldige opbouw van training, is dit goed genezen leek het.
Na een ruig spel met een grote hond kwam het echter toch weer terug.
Opeens zag ik een voorkeur voor een dempende ondergrond (dus geen asfalt) en af en toe "uitslaan" van de poot. Ietwat minder belasten van de betreffende poot.
Enfin: uiteindelijk foto's laten maken: alles is prima, geen kruisbandblessure, breuken en heupen zijn zelfs beter geworden sinds de vorige foto's. Conclusie: waarschijnlijk de pezen en de aanhechting van de pezen.
Met lijnrust en eventueel ondersteuning van rimadyl als het erg is moet dit over gaan.
Maar mijn vraag is: Hoe lang duurt dit, hebben jullie ervaring met zoiets, wat hebben jullie er aan gedaan etc.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pees blessure" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik heb hier geen ervaring mee.
Maar beterschap voor Ziva.
Dank je! het gaat nu goed hoor, maar blijft nog even oppassen met ruig spel.
geloof dat er sowieso weinig mensen met ervaring hiermee zijn te zien aan de reacties
Nee, bij mijn honden geen ervaring mee. Maar wel bij mezelf. En ik moet zeggen, het duurt echt erg lang. En is het over. 1 verkeerde beweging en ik weet weer precies waar het zit....
Dus ik denk dat het bij honden net zo gaat.
Advies van de DA opvolgens. Gaat het dan nog niet beter, misschien is het dan een goed idee eens een dierfysiotherapeut in de arm te nemen.
Ik heb ook zo'n domme blessure meegemaakt met Déru. Zij sprong vroeger over een ijzeren kinderhekje heen naar buiten omdat er een kat op de schutting verscheen. Ze bleef met een voetje erachter hangen en verrekte haar knie! Na lang sukkelen,rust en pijnbestrijding, ben ik met haar naar de homeopaat gegaan . Ze kreeg een middeltje en ze heeft er nooit meer last van gehad. Homeopathie kan uitstekend problemen met spieren en pezen oplossen op een zachte en vaak razendsnelle manier. Als er niks afgescheurd is kan ik je dit echt aanraden!
Tot nu gaat het erg goed met rust maar ik ben wel benieuwd wat voor middel dat dan is Annelies! Ik houd het zeker in gedachte
Bij mezelf heb ik idd ook wel dat soort blessures gehad (pols, blijft op een of andere manier een zwakke plek lijkt het)
En Fysiotherapie: Eerlijk gezegd dacht ik dat in elk geval massage slecht was bij een peesblessure of heb ik dat mis? bepaalde oefeningen zijn natuurlijk wel prima.
Door de blessure gaat de hond en ook jij in eerste instantie de plek ontlasten. Daardoor ontstaat er een slechteren afvoer van afvalstoffen in de pees of spier,omdat ze minder hoeft te werken . Hierdoor krijg je een stapeling van afvalstoffen rondom de blessure bv.dik worden van de plek door vochtophoping. Zo blijft de blessure in stand gehouden. minder beweging in het gewricht en stijfheid. Homeopathie zorgt voor een zo snel mogelijke afvoer van deze afvalstoffen zodat de beweeglijkheid , terugkomt en het weefsel de kans krijgt om te herstellen en weer soepel te worden. Het was een samengesteld middel wat ik gekregen heb, kan ik me nog herinneren en er zat met zekerheid Ruta in verwerkt,
Zou contact opnemen met een veterinair homeopaat en hem het verhaal vertellen. Vaak is een telefonisch consult voldoende en krijg je de middelen opgestuurd, als je te ver uit de buurt woont. Voor een adresje zou je Ylja kunnen PBen, te vinden onder baasjes!
Dank je wel!
Ik blijf altijd wel gewoon lopen met haar trouwens. Maar dan aan de korte lijn en rustig.
Ik heb van verschillende mensen Primeval aangeraden gekregen. Hoe denken jullie daar over?
pezen zijn heel kwetsbaar, als er een peeskwetsuur is dan is rust aan te bevelen, in zoverre dat er geen belasting op mag. wel rustig blijven wandelen maar geen getrek.
en pijnstillers, ieder voor zich, maar als er geen pijn is dan ga je door de kwetsuur heen, en dat is niet de bedoeling, of hij moet gaan manken dan is het wat anders.
en hoe lang dat gaat duren, reken maar zeker op drie weken, en ook ligt het eraan hoe ernstig de blessure is.
Het is al een paar maanden geleden dat het de eerste keer gebeurde: het is nu ook over maar het lijkt een zwak punt te zijn. Dus terugkerend.
de pijnstilling (en ontstekingsremmer) heb ik niet gebruikt. Juist omdat ik dan niet kan zien hoe ver de genezing is. Ziva is sowieso een hond die weinig laat merken.
Ervaring niet bij honden wel bij paarden, daar is het een vaak voorkomend probleem. Dat meestal na verstappen of uitglijden ontstaat.
Met paarden rustig stappen aan de hand, dus niet rijden en vaak per dag en kort inplaats van een lang stuk lopen. En koelen na stappen. Goede resultaten worden behaald met door kleine laag water stappen (lees in de branding van de zee of meer) dan koelt het en minder schok op de pesen door het neerzetten van het been.
geen idee of dit ook voor honden zo werkt, zou je is bij DA na moeten vragen.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pees blessure" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?