Mijn hond en andere honden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Hallo allemaal

Ik heb een hele lieve hond O-) alleen is ze soms best wel lastig met andere honden. Het is een teefje (zie ook de foto) en ongeveer 5 jaar. Ik merk dat ze vooral goed kan opschieten met onderdanige reutjes, dominante reuen en dominante teefjes kan ze moeilijk mee overweg lijkt het wel. Want alle vriendjes die zij heeft zijn onderdanige reutjes die alles prima vinden.

Maar nu; mijn tante heeft dus twee honden, een JR en een Shihtzu. De JR is een reutje, ong 4 jaar en de Shih-tzu is ook ong 4 jaar en een teefje. Omdat ik mijn familie best wel vaak zie zou het fijn zijn dat de honden ook SAMEN goed overweg kunnen gaan of in ieder geval dan elkaar kunnen negeren. Maar omdat ik dus nog steeds aan het leren ben over hondengedrag en hondentaal, vind ik het nog steeds moeilijk om het gedrag te analyseren.

Even wat achtergrond info over mijn hond: ze was 2 jaar toen ze bij ons kwam. Ze komt van de canarische eilanden af en is als pup van 3 maanden naar Nederland gekomen. Ze heeft bij de vorige eigenaren nog een andere hond in huis gehad, een teef (tervuerense herdershond), en deze hond was best wel overheersend; alle aandacht opeisen bv. Daarom denk ik ook dat mijn hond best wel fel reageert als er ook maar 1 hond in de buurt durft te komen van haar eten of als een hond de baas wil zijn over haar, omdat ze altijd heeft moeten opboksen tegen een dominantere, overheersendere herder. Overigens mogen mensen wel gewoon aan haar eten zitten.

De shih-tzu en mijn hond kunnen niet overweg. De eerste kennismaking was Juul heel enthousiast, speelse houding, kwispelen. Was op het strand, Juul was los en de shih niet. Maar vervolgens beten de Shih en JR in haar benen en begonnen flink hysterisch te doen; vervolg; juul vind kleine hondjes niet meer leuk en wilt direct laten zien dat ZIJ de baas wilt zijn. Nu kan Juul opzich wel overweg met de JR, alleen in het begin lijkt het alsof ze de JR uitprobeert; poot op zijn rug leggen en de JR reageert hier op. Meestal is het daarna wel rustig.

De Shih daarentegen; ook al negeert Juultje de Shih compleet, het beestje gaat tekeer, wilt happen en grommen en blaffen. Nu is het wel zo dat Juul als de grote boosdoener wordt gezien en de Shih klein en zielig is, dus is het in het begin gebeurt dat de Shih opgetild werd en 'getroost' werd. Dit wordt niet meer gedaan. Vaak beginnen de Shih en mijn hond in het begin gelijk te happen etc, dus ik houd ze dan ook uit elkaar en als ze naar elkaar uitvallen dan roep ik heel hard NEE en trek ik ze uit elkaar. Meestal negeren ze elkaar daarna wel, maar dit gebeurd dus constant, maakt niet uit waar ze zijn. Ook laatst met pasen, zodra mijn hond ook maar in de buurt kwam begint de Shih direct te grommen. Het is zelfs een keer gebeurd dat de Shih flink naar het gezicht van mijn hond stond te happen, maar mijn hond keek omhoog en negeerde het hele gebeuren. Maarja; hoe kan ik dit oplossen?

Een gedragstherapeute wordt niets, mijn ouders en tante zullen dat onzin vinden. Ik kan het zelf ook niet betalen omdat ik compleet blut ben door dierenartskosten voor mijn konijn en ik ben ook maar een studente. Dus ik hoop dat ik via HP dan toch een beetje opweg geholpen kan worden en eventueel tips kan krijgen.

Overigens heeft mijn achternicht een maltezer achtig hondje, een reutje van 3 jaar ongeveer. Deze twee kunnen dan weer echt prima overweg, het lijkt zelfs alsof ze verliefd zijn; samen liggen, elkaar aflikken, ze verdragen elkaar echt heel goed. Overigens likken de JR en mijn hond elkaar ook wel eens af.

Als er nog vragen zijn, hoor ik dat graag.

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond en andere honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

he, hoe kan dat nou, ik heb 'm gepost bij volwassenhonden-gedrag... :|

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

" he, hoe kan dat nou, ik heb 'm gepost bij volwassenhonden-gedrag... :| "


Kan iemand hem verplaatsen naar het juiste forum?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond en andere honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^