Hoi iedereen
De hond van mijn schoonouders heeft al gedurende 1 jaar het leven van andere mensen en dieren op zijn kop gezet. Het gaat om een heel waakzaam ras nl. Cane Corso.
Hij werd gecastreerd met de hoop dat hij minder agressief zou worden, maar helaas heeft het geen effect gehad. Hij is de ganse dag bezig met het ""beschermen"" van zijn omgeving. Zo zal hij uitvallen naar de katten en hond van de buren wanneer deze te dicht bij de draad komen. Hij loopt met momenten heel snel naar de kippen en smijt zichzelf tegen de draad om ze weg te jagen. Hij blaft op een heel agressieve manier naar voorbijgangers, andere honden, enzovoort. Daarnaast plast hij zelfs tegen andere honden. Wanneer wij buitenkomen, springt hij obsessief tegen ons op en dit niet om ons te groeten, maar te blokkeren of controleren.
Het "rare" is dat hij binnenshuis nooit zal blaffen of grommen naar mensen en heeeeel goed naar ons luistert. Hij is een énorm slimme hond. Met de kat heeft hij binnenshuis ook geen problemen zolang we ze niet aaien voor we hem aandacht geven of ze oppakken :s. We aaien de kat echter wel eerst en zetten de hond terug in zijn nest wanneer hij hierop reageert. Is dit fout?
Wij hebben hiervoor al een gedragstherapeut gecontacteerd. We hebben een grote som betaald voor enkele verhalen die hij over zichzelf en zijn honden had. Hij heeft de hond zelfs niet bekeken!! Hierdoor willen de ouders van mijn vriend geen andere therapeut raadplegen.
Nu zouden we de methoden van Martin Gauss intensief willen proberen. Ik heb zijn boeken gelezen en DVD gezien, maar het is moeilijk om ze zelf op de juiste wijze toe te passen. Heeft iemand hier ervaring met het trainen van een dominant agressieve hond? Hoe pak je dit aan tijdens wandelingen? Hoe voorkom je dat hij uitvalt? En hoe reageer je als hij uitvalt? Hoe zorg je ervoor dat hij het domein niet zo intensief bewaakt?
De hond lijkt vast te zitten in een patroon van waken, beschermen, agressie en domineren. Je kan zelden gewoon met hem spelen of wandelen zonder dat hij reageert op de kleinste prikkel (vb. beweging bij de buren)
Met vriendelijke groeten
Lara
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominant agressief!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ja de Cane Corso.. 1 jaar is hij dus zeg je?
Eigenlijk ben ik vooral nieuwschierig naar wat er met de hond gedaan wordt buitenshuis. Heeft hij een taak? Gaat hij vaak wandelen? Wat vind hij nu echt leuk om te doen (qua spel)?
Ik heb een beetje het idee dat deze hond enorm gefrustreerd is als ik je verhaal lees.
En hoe reageren ze op zijn gedrag, iedere reactie is een reactie.
Jammer van de GT, maar als zo iemand doet wat je beschrijft, dan vraag je daar toch aan wat je nu met je eigen hond aanmoet. Is het niet een idee deze man toch nog eens te bellen.
Sammy heeft ook een punt, wat krijgt deze hond aangeboden op een dag.
Overigens zijn wij erg te spreken over Gaus, wij hebben met onze herplaatser met wat probleempjes al hele goede resultaten geboekt.
Je zou eens kunnen bellen.
Hoe weet je dat ie dominant agressief is? Ik vraag me net als Sammy af wat voor taken deze hond krijgt, in de zin van fysieke én mentale uitdagingen.
Jammer dat er geen goede ervaring is met een GT, wat ik hier altijd lees is het niet gegaan zoals het zou moeten.
De methode van MG lijkt me prima, maar dan wel met begeleiding, op de MG scholen bieden ze ook GT's aan en privé-training, misschien een idee?
Dat "beschermen "wat hij doet in de tuin,dat is iets wat je gewoon niet moet toelaten,hem niet alleen in de tuin laten en staat hij de waken bij het hek,dan stuur je hem naar zijn plek(of dit nu is in de tuin of binnen in huis)OOk niet toelaten dat hij mensen of dieren na blaft/bromt.Staat hij bij het hek,dan loop je er naar toe,splits hem op (jij gaat tussen het hek en hem instaan)armen wijd en hem zeggen op zijn plek te gaan liggen,wijzen richting plekje.Gaat hij liggen,dan beloon je hem met een blije doch kalme: goed zo,of, zo is het goed.
Waarschijnlijk zullen je schoonouders dit 50 keer moeten doen,voor hij er aan toe wilt geven,maar de aanhouder wint,als je maar kalm blijft en doorzet met welk gedrag te wilt bereiken bij je hond.
Als er mensen binnen komen die hij omver springt,dan is dit weer een stukje dat hij zelf mag bepalen.Als je visite krijgt dan doe je hem in de bench,heb je geen bench en denk je niet dat het lukt om hem op zijn plek te houden als de visite binnen komt,dan lijn je hem aan(en ga stevig in je schoenen staan,want het is een zware hond denk ik),geef hem iets wat hij heel lekker vindt en op wilt kluiven.Laat de visite hem volledig negeren,niet aankijken,niks zeggen.
Waar het om gaat is dat hij gaat leren dat de visite voor jullie komt en niet voor hem.Nu klinkt het alsof hij de eerste is die de visite ontvangt.Zit de visite op de bank,dan kun je hem los laten,maar probeer de visite de eerst paar keren toch de hond nog steeds te laten negeren.Pas als hij zich al een paar keer rustig heeft gedragen en is gaan liggen ,doordat hij gehoor heeft gegeven aan het negeren en is uit zichzelf gaan liggen,dan pas kan de visite hem de volgende keer aandacht geven,maar wel nog steeds nadat hij bij binnen komst is genegeerd en zich ook rustg gedraagd als de viisite binnen is en niet zelf aandacht gaat vragen bij hen.
Wat ik lees,is dat hij geen grenzen krijgt in de zin van leiding krijgen,hij doet waar hij zin in heeft.
Mochten je schoonouders het toch te moeilijk vinden,laat ze dan een goede gedragsdeskundige zoeken!!!Een die werkt met positief trainen én verstand heeft van Kalmerende Signalen.Zie:
www.calmingsigns.nl
Dit is een goede en vraagt 65 euro voor consult en neemt de tijd en kijkt goed naar de hond en vooral ook naar de omstandigen rondom de mens en de hond.
Ik hoop dat je in de buurt woont van hem.Hij gaat trouwens wel door heel Nederland,als je buiten de 30 kilometer woont van zijn woonplaats dan betaal je 30 cent per gereden kilometer.
Ik vind het helemaal geen dominantie, als die hond het binnen niet doet, lijkt het mij meer stress. Zeker als hij nergens meer naar luisterd.
Een goede GT is het enige wat jullie kan helpen.
het is zeer spijtig dat er zoveel rotte eiren tussen zitten.
We kunnen eventueel inderdaad iemand aanraden
als ze geen waakhond wouden hebben zew het verkeerde ras gekozen. met een hoop moeite kan je het in goede banen leiden maar helemaal weg zal het nooit gaan.
Hoi..
Wat ik mij afvraag...
Waarom kiezen mensen zo'n ras als het dier niet mag doen, het dier niet mag zijn zoals hij is, waar hij voor gefokt is..??
Waken en verdedigen..
Ik zou de hond herplaatsen via de rsshondenclub bij mensen die weten wat het is om zo'n honden met zo'n karakter te hebben..
Het heeft geen zin te sleutelen met een gedragth. en te verwachten dat het dier een schoothond wordt, als het niet als schoothond geboren is..
Of niet met het karakter kan omgaan van het dier..
Dit is in grote lijnen de beschrijving van het krakter wat je mag verwachten...
Mits je het dier ook op de juiste manier kan begeleiden, genoeg kennis hebt wat je in huis gehaald hebt....
De persoonlijkheid van de hond bestaat uit:
HET TEMPERAMENT, dat is de capaciteit om met snelheid te reageren op plezierige en onplezierige stimulansen. Hoe sneller hij is in reactie, hoe beter het temperament.
DE BEHEERSING: is de capaciteit om situaties te tolereren, ook onplezierige stimulansen en om in korte tijd te herstellen en vergeten. Een hond is “traag” of “snel” hierin. De “trage” exemplaren zijn onbruikbaar. De “snelle” zijn de bruikbare exemplaren.
DE STRIJDLUST: is de natuurlijke gave die de capaciteit inhoudt om op onplezierige stimulansen te reageren met 2 gelijktijdige acties: te vechten en te bijten.
AGRESSIVITEIT: is een natuurlijke en aangeboren kwaliteit verbonden aan het behoud van het soort. Het is de reactie wanneer de hond opvliegt om het gevaar uit zijn omgeving te verjagen of onschadelijk te maken. (voorbeeld: beperkte ruimte, verdediging van jongen, voer etc.)
VOLGZAAMHEID: de capaciteit van de hond om te accepteren dat de mens zijn natuurlijke superieure is, zonder dat deze onderdrukking en onderwerping gebruikt.
SOCIAALHEID: de capaciteit van de hond om te socialiseren met de mens.
WAAKZAAMHEID: de capaciteit om te waarschuwen bij de aanwezigheid van vreemden in de nabije omgeving of gevaren voor hond en mens te signaleren. De waakzaamheid is verbonden met het “territorium” en dat is de “ruimte” die de hond als de zijne beschouwd.
NIEUWSGIERIGHEID: interesse van de hond in alles wat om hem heen is, met vooral het gebruik van geur; afgeleid van het instinct om te bewaken.
Hoop dat het goed komt met het dier...
Groet, Ilja
Hoi Lara,
Ik zou als ik jou was je aanmelden bij een Cane Corso forum waar jij je verhaal vertelt en ik denk dat je dan veel meer antwoorden en uitleg krijgt vooral over het ras en het gedrag maar nog meer het karakter van de Cane Corso van je schoonouders. Ik denk dat ze jou daar heel goed kunnen helpen omdat juist zij diegene zijn die ervaringen hebben met dit toch specifiek ras en daar zeker ook expertise aanwezig is om jou het een en ander over dit gedrag kunnen vertellen.
Ook hoe daar het beste mee om te kunnen gaan gaan maar zeker belangrijk om de hond leiding en de hond op de juiste manier te kunnen begeleiden/opvoeden en zijn gedrag in juist banen te leiden.
Daarnaast zou je nogmaals contact op kunnen nemen met een goede gedragdeskundige. Die jou schoonouders op de juist manier begeleiding en handreikingen geeft om hier mee om te kunnen gaan.
http://www.canecorsoforum.nl/
http://www.canecorso-forum.nl/
Hoe oud is die hond?
De hond doet waar hij oorspronkelijk voor is gefokt!
Maar ik vind de term dominant agressief verkeerd.
De hond die buiten zo te keer gaat en binnen niet kan dat doen omdat hij buiten onzeker is en dit gedrag daaruit voortkomt. Bovendien heeft hij al succes gehad en dat geeft aanleiding om door te gaan met het gedrag.
Binnen hoeft hij dat gedrag niet te vertonen omdat een ander die functie kennelijk op zich heeft genomen of omdat de hond zich daar niet onzeker voelt.
In ieder geval zal dit gedrag niet oplossen als er geen goede hulp komt.
Bedankt voor de vele tips en reacties!
Ik ga zeker het cane-corso forum raadlegen!
Om op jullie vragen te beantwoorden. De hond (bijna 2 jaar oud) wérd 1x per dag 1u uitgelaten en er werd een half uur per dag mee getraind. Hij zit zowel binnen als buiten en ik denk dat Soroya mij verkeerd heeft begrepen wat betreft het binnen zitten. Bezoek kan perfect over de vloer komen, er wordt gezegd hem te negeren en hij slaapt gewoon rustig verder eens hij weet dat het voor hem en ons geen bedreiging is. Hij krijgt een beloning voor het feit dat hij in zijn nestje blijft liggen en het bezoek MOET hem met rust laten. Het enige probleem is de kat...dat is zijn speelgoedje...
Nu wordt er sinds enkele weken niet meer met hem gewandeld. Er wordt enkel nog mee getraind. Dit nog steeds een half uur per dag en daarna spelen natuurlijk (indien hij de kat van de buren niet wil opeten ). Hij heeft een tijdje geleden ander hondje gebeten toen iemand perongeluk de poort was vergeten te vergrendelen. Hierdoor durft niemand in het gezin van mijn schoonouders met de hond te gaan wandelen. Ik heb dit proberen te "stimuleren" door een muilband te gebruiken naast de gewone lijn waardoor hij niet kan bijten, maar hij valt volgens hen nog te sterk uit naar andere honden. Ze willen ook niet gaan wandelen voor ze weten hoe ze dit gedrag kunnen aanpakken. Om op de vraag van Anna te antwoorden. Mijn schoonouders reageren al beter dan vroeger, maar ze zijn wat te oud en passief voor dit ras. Wanneer hij aan de poort blaft en gromt, kloppen mijn schoonouders op de ruit en de hond stopt even. Ze zullen nooit naar buiten gaan. Dit in tegenstelling tot mijn vriend en ik. Wij passen de techniek van Soroya toe. Maar dit moet iedereen binnen het gezin doen. Dat is net het probleem. Mijn schoonouders zullen enkel luisteren naar een gedragstherapeut en niet naar ons. Ze doen hun best, maar ze beseffen niet dat dat niet genoeg is voor dit ras.
De gedragstherapeut die ons toen heeft "geholpen", was een onmogelijk persoon. We stelden vragen en hij boorde ons de grond in, deed zich heel stoer en wijs voor,...Het enige dat ons geholpen heeft, is het gebruik van de gentle leader te overwegen, maar dan zei hij: Ja, maar jullie mogen daar niet zomaar mee werken, daarvoor moet je "training" krijgen. En als je niet wilt dat je hond, de hond van de buren "aanvalt", hang hem dan met een ketting aan een ring in de muur...Diezelfde therapeut heeft ons toen gezegd dat de hond dominant agressief gedrag vertoont.
Ze weten dat het een énorm sterk en waakzaam ras is. Het is normaal dat hij zijn territorium verdedigd, maar dit moet hij niet doen wanneer zij thuis zijn. Hier is enige training voor nodig, maar zoals eerder gezegd weten we niet goed hoe en waar we moeten beginnen. Daarnaast is het uitvallen aan de lijn geen verdediging of onzekerheid. Hij wil gewoon doden! Dit heeft hij al meerdere keren bewezen...
Wij wonen in de provincie Antwerpen, België. We hadden er al over nagedacht Hilde Quisquater te contacteren. Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik heb hilde ontmoet zondag op animal event, en moet zeggen dat dat niet goed ging, zoals ze overkwam was ze nogal van de CM methode van het tikken en fysieke correcties, maar op haar website lees ik het tegen over gestelde.
Ik zou dus oppassen met haar.
Verder kan je Nelis verhoeven proberen, die gaat ver van huis. Dan betaal je wel iets extra's aan reiskosten maar zeker de moeite waard.
Hij leert je beter naar je hond kijken en alles op een positieve manier.
Ik zou er nog graag iets aan toevoegen en daarvoor ga ik even in de "ik-persoon" spreken
Ik wil dat de hond gelukkig is, dat hij een doel heeft en rust kan vinden in zijn omgeving. Ik weet dat de hond gefrustreerd is, maar spijtig genoeg hebben we niet de nodige kennis om zijn doel te vinden. Hij waakt nu altijd, maar hij ziet er dan zo nerveus en gefrustreerd uit dat ik me niet kan inbeelden dat dit zijn belangrijkste functie kan/mag zijn. Ook al is het eigen aan het ras.
We zien de hond doodgraag, hij is erg aanhankelijk naar ons toe, leeft ervoor om bij het gezin te zijn en daarom willen we iemand vinden die ervoor kan zorgen dat hij zich compleet voelt in het gezin en in zijn omgeving. Hij moet weten dat wij alles onder controle hebben, maar daarvoor moeten wij die controle eerst leren vinden.
Ik wou dit nog even laten weten want mijn uitleg hierboven klonk vrij afstandelijk en zakelijk
De hond hoeft dit helemaal niet te doen,tenminste niet in deze mate,ook een Cane Corso niet, er is waarschijnlijk iets mis in de omgang tussen baas en hond, of hij heeft zichzelf een taak op zich genomen die hij niet helemaal goed kan uitvoeren, ik zou een goede hondenschool uit zoeken en dan eerst met hem alleen trainen.....We hebben zelf ook al een paar op de hondenschool gehad, en onze honden spelen ook wel met ze maar die zijn niet zo als jij omschrijft.
Succes er mee
@ Gerdine van 't hof: de website ziet er zeer goed uit. Ik heb de belangrijkste deeltjes even doorgenomen en een informatie-aanvraag verstuurd ivm consultaties in de provincie antwerpen. Ik hoop dat de prijs een beetje meevalt want ik wil dit samen met mijn vriend als "cadeautje" geven en ik ben maar een studentje
Ik had het er juist met mijn vriend over dat het opgeven van de wandelingen echt niet de oplossing is. We gaan zelf het initiatief nemen om elke dag met de hond te gaan wandelen. Voor we ons hier zomaar aan wagen: wat moeten we doen wanneer hij uitvalt? We hebben geen controle over de andere hond(en) dus we kunnen deze niet zomaar laten stoppen. Mogen we ons gewoon omdraaien en weglopen van de situatie? Hij kent de bevelen: Kijk eens! (met een hoog piepend stemmetje )en Hier! om zijn aandacht te trekken, maar wanneer hij in een hoge mate van opwinding zit, luistert hij hier niet naar.
@ J.& T.: We staan op de wachtlijst van 2 privéscholen (al 6 maanden...) We gingen hiervoor naar een gewone hondenschool, maar dit werd na een tijdje onhandelbaar. En je hebt gelijk wat betreft de band tussen baas en hond. De baasjes vertrouwen de hond spijtig genoeg niet meer. We hebben gehoord dat ze in een privéschool meer aandacht schenken aan je relatie met de hond en vertrouwen tussen baas en hond.
lara een goed initiatief van je om Hilde te contacteren.
Ik ken haar persoonlijk niet maar weet ook dat je door een ontmoeting of lezing iemand niet kunt doorgronden ect ect.
Het blijft moeilijk om de juist gedragstherapeut te vinden die aansluit op de ideeen en overtuigingen van jezelf/schoonouders.
Vooral omdat je schoonouders wat ouder zijn is een intensieve begeleiding nodig want als ik het zo lees kunnen je schoonouders deze hond niet aan. Of ze weten totaal niet hoe er mee om te gaan.
Daarnaast is het voor een hond met die intelligentie, uithoudingsvermogen natuurlijk gefrustreerd om niets te doen te hebben en het is dan een logisch gevolg dat de hond 'gedrasgsproblemen' gaat vertonen buiten dat de hond geen leiding/opvoeding kreeg/krijgt gaat de hond toch een eigen leven leiden en lost het allemaal op zijn manier op.
In deze kan ik het dan ook met Ilja eens zijn dat de hond eigenlijk beter herplaatst kan worden of je schoonouders zouden zich dan echt voor 200% moeten inzetten met veel geduld en tijd want iets wat de hond al 2 jaar vertoond krijg je er niet in een paar weekjes uit.
Daarnaast weet ik natuurlijk niet hoe de fysieke gesteldheid is van je schoonouders want met een krachtige hond als de Cane Corso lijkt mij toch dat je toch een gezond gestel moet hebben wil je deze goed kunnen begeleiden.
Wilma, ik zeg ook niet dat dat zo is, alleen vind ik het apart dat iemand die zo voor positief trainen is (zoals haar website zegt) Mij gaat demonstreren hoe je een hond op de grond met krijgen, en op z'n rug..
Dus ik zeg, pas op..
Lara als de hond in een hoge mate van opwinding zit hoort hij inderdaad niets meer en is het moeilijk om daar door heen te komen.
Je moet dus alles voor proberen te zijn, opletten en naar de hond kijken. Jou horizon is veel verder als van de hond dat wil zeggen dat jij honden al van verre aan ziet komen. Dus daar kan je al op in spelen door te vermijden dat honden te dicht op elkaar moeten passere en kun je al ruim afstand gaan nemen.
Maar zeker op rustige momenten het liefst op rustige plaatsen met de hond gaan wandelen. Probeer die rustige plekken op te zoeken bijvoorbeeld in het bos waar je niet zoveel mensen en honden tegun kunt komen. Rustig beginnen en dan kun je dat stap voor stap uit gaan breiden maar dat kost echt veel tijd en het liefst dagelijks. Maar of daar de mogelijkheid toe is??
Nou inderdaad, al 6 maanden? druk daar hahaha.
Fysieke correcties zullen bij deze hond niet werken en zal eerder een tegengestelde uitwerking hebben, en dit wil echt je niet.
Als jullie met de hond gaan wandelen bouw je misschien wel een band op met de hond, maar voor de baasjes zal dit niet veel verschil maken, en zal waarschijnlijk gewoon weer terug vallen in zijn oude gedrag zodra ie weer thuis is, dus je zou de baasjes ook les moeten geven hoe te moeten reageren.
Het wandelen met de hond is wel heel belangrijk, maar eigenlijk moet je je wel aan strikte regels houden met het wandelen want als je de hond gaat corrigeren kan het ook wel eens erger worden, je moet de hond laten zien dat jij de baas bent en dat jij alles wel regeld en dat de hond dit niet hoeft te doen. Dus je hebt een lange weg te gaan
Dat zeg ik de schoonouders zouden zich voor 200% moeten inzetten.
Maar Lara kan alvast iets doen om de frustratie door het niet bewegen, niets te doen hebben alvast een stukje terug te kunnen dringen.
Ht belangrijkste naast het wandelen is spelen met de hond. Spelen met de hond, gehoorzaamheids oefeningen tussendoor schept een band. Het leuk bezig zijn samen daar kan je heel veel mee bereiken en dat afwisselen met stoffelijke beloningen maar vooral spelen. Maar dat is even uitzoeken wat de hond heel leuk vind en wat de baasjes aankunnen.
Een lange weg zal het inderdaad worden...Hebben we zelf ook in de hand gewerkt hé dus moeten we ook de moeite doen om het eigen heft terug in handen te nemen...
Mijn schoonouders zijn niet geschikt voor zo'n hond. Zoals ik al zei, zijn ze heel passief en alles behalve "dominant". De hond doet maar op. Ik en mijn vriend hebben hen een tijdje geleden aangeraden de hond af te staan via een organisatie. De hond werd toen op het internet gezet, maar we kregen enkel reacties van jonge mensen (rond de 20). Deze moesten dan een vragenlijst invullen, ons ontmoeten, de hond ontmoeten en dat kostte hen blijkbaar te veel moeite. 1 Koppel is zelfs gewoon een pitbull gaan halen in een asiel...Van ietwat oudere mensen kregen we geen reacties aangezien de hond niet bij kinderen, honden of katten kan geplaatst worden.
De hond is heel moeilijk herplaatsbaar door zijn grootte, karakter, temperament, vechtlust, sociaal gedrag,...Daarom willen we ons en mijn schoonouders nu zo goed mogelijk opleiden zodat we beter met de hond kunnen omgaan. Mijn schoonouders zijn fysiek sterk genoeg voor deze hond. Ik ben zelfs sterk genoeg voor deze hond (wil al veel zeggen). Het is alleen een moeilijke situatie (2 verschillende standpunten en die dmv therapie in dezelfde richting sturen)
Ik denk dat we ons tijdens wandelingen voornamelijk gaan focussen op gehoorzaamheid. (zoals Wilma aanraadde). Hij kan zeer goed luisteren en indien we de meest verleidelijke situaties uit de weg gaan, kunnen we hier goed op trainen. Ik hoop dat de hond hierdoor meer kan genieten van wandelingen en wij ook natuurlijk . Pijnlijke spieren en ruzies over de hond is niet de beste manier om je dag mee af te sluiten
Nu maar wachten op een reactie van de privéscholen en het gedragscentrum.
Als je nog reacties krijgt, je staat tenslotte al 6 maand op de wacht lijst, wij hebben niet eens een wachtlijst voor zulke gevallen hahaha
succes iig
Ik kan wel begrijpen hoor dat je schoonouders passief zijn. Ze hebben de hond zien veranderen in een waarschijnlijk schattig lief pupje en veel gelachen om gedrag en daar waarschijnlijk weinig mee gedaan en zijn eigenlijk blijven hangen in de pupfase.
Vergeten wordt dat je als eigenaar mee moet groeien met de hond en je daar constant op in te spelen en in te springen de training/opvoeding moet aanpassen aan de hond en de hond als individu beoordelen en bekijken want daar wordt mijn inziens te weinig naar gekeken.
Als dat niet gebeurt dan sluipen problemen er bijna ongemerkt in, beetje bij beetje totdat je werkelijk beseft dat je een groot probleem hebt en je dus niet meer weet hoe je verder moet laat staan het op te lossen.
Dan kan het inderdaad zo zijn dat eigenaren passief worden en het bijna accepteren dat de hond zo is tenminste zo lijkt het wel eens.
Maar vaak is het onmacht niet weten wat te doen, onzekerheid enz enz een heleboel gevoel waar je niet verder mee kunt maar wat wel te begrijpen is. Ook niet de moed vinden om er maar iests mee te doen. Daarom kan ik het juist zo waarderen dat jij je daar voor in wil zetten.
Nogmaals naast gehoorzaamheid oefeningen moet je ook echt met de hond gaan spelen alleen even de juiste manier proberen te vinden voor de hond en natuurlijk voor jullie. Dit enkel om een band op te bouwen zodat jullie leuk en interessant genoeg voor de hond worden buiten al die prikkels die de hond binnen krijgt en normaal daarop zou reageren.
Ik hoop dat jij je ondertussen al aangemeld hebt op het can corso forum en jij daar verder geholpen kunt worden.
Ik vind het sschandalig dat privescholen een wachtlijst hebben van 6 maanden. Dat zegt mij al meer dan genoeg.
Juist deze hond en zijn baasje zouden juist voorrang moeten krijgen in begeleiding en het zoeken naar oplossingen.
Maar goed dat is enkel maar mijn mening
@ Wilma: we gaan de zoek-techniek proberen. We hebben hem altijd aangeleerd dat wanneer we Zoek! zeggen dat er ergens iets lekkers verstopt zit (deze hond kan je echt alles aanleren en dat op nog geen 10 minuten). De hond houdt ook enorm veel van trekspelletjes, maar tijdens wandelingen willen we het iets rustiger aanpakken. We willen zijn reactieniveau niet ineens met 10 punten laten toenemen.
Ik heb me nog niet aangemeld op het cane corso forum, maar ga dat zo meteen doen. Ik heb al een reactie gekregen van de therapeut Nelis Verhoeven, een uurtje nadat ik de mail had verzonden...wat een service Ik ga het mailtje aan mijn schoonouders laten lezen en dan hoop ik dat ze toehappen. En zo niet, dan gaan we er op ons eentje het beste van maken. Iemands ingesteldheid in 1 keer veranderen, zou nogal optimistisch zijn, vrees ik
Morgen gaan we met de hond wandelen en gaan we de tips en technieken eens uitproberen. Had gehoopt dit vandaag al te kunnen doen, maar mijn vriend moet gaan trainen. En in mijn uppie zag ik dit niet zitten
Ik hoop dat je schoonouders toehappen en dan ben ik zeer benieuwd wat Nelis Verhoeven te vertellen heeft mocht het doorgaan.
Hoi iedereen!
Het is al even geleden dat ik iets van me heb laten horen. Ik moest mijn thesis afwerken en dit heeft veel bloed, zweet en tranen gekost
We zijn de laatste weken terug gaan wandelen en dit lukt zeer goed. We hebben enkel gewandeld in rustige gebieden aangezien we alles rustig willen opbouwen. Er is niets voorgevallen, al was er wel even een paniekmomentje toen iemand zijn jack russel los liet lopen. We hadden dit op tijd gezien en hebben onze route meteen aangepast Dit was voor een 2de wandeling teveel van het goede...Het feit dat hij een muilband om heeft, doet voor ons heel veel. Het geeft wat meer vertrouwen en ik hoop dat we dit ooit achterwege kunnen laten.
De techniek die we nu toepassen, is het tegenovergestelde van de vorige. In plaats van te trekken aan de lijn wanneer de hond uitvalt, "geleiden" we hem nu richting ons. Geen woorden, geen rukken aan de lijn, gewoon zachtjes laten aanvoelen wat je van hem verwacht. Slecht gedrag negeren we en we belonen hem voor goed gedrag.
Groetjes
Lara
Dat klinkt in elk geval al positief.
Agressie moet je in elk geval nooit met agressie/correcties vergelden want dan wordt het alleen maar erger!(Heb zelf een hondagressief hondje en heb die fout ook gemaakt...gelukkig is onze hond maar piepklein )
Denk dat het veel beter is (weet ik trouwens wel zeker) om op een rustige manier zijn gedrag in goede banen te leiden en belonen voor goed gedrag, zoals jullie nu aan het doen zijn!
Heb je Nelis Verhoeven trouwens nog geraadpleegd?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominant agressief!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?