Hey
Ik heb een Akita inu reu van ongeveer een jaar oud en niet gecastreeerd. De laatste tijd begint hij enorm te domineren naar andere honden toe. Naar honden die ook dominant zijn vliegt hij naar uit zodra er oogcontact is.
Ook honden die zich niet aan "de regels" houden gaat hij domineren.
Het grootste probleem is dat hij uitvliegt, ik heb al van alles geprobeert om hem dit af te leren maar niets helpt tot nu toe :s
Heeft er iemand een idee hoe ik hem dit op een hondvriendelijke manier kan afleren?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Valt uit naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Ik zou hem eens chemisch castreren, kijken of dat verschil maakt...
naar een goede honden school
die kunnen je vaak wel helpen
Ik zou even een goede gedragstherapeut inschakelen.
Of inderdaad chemische castratie... maar dat zou ik eerst even goed overleggen met de dierenarts.
Probeer je hond af te leiden.
Of tussen jou hond en de andere hond in gaan lopen (bufferen) en zorg dat de afstand tussen de twee honden groot genoeg is. Eventueel omdraaien en de andere kant oplopen.
Als hij uitvalt naar andere honden, zit hij dan aan de riem of loopt hij los?
Afleiden heb ik al geprobeert hij reageert op zo'n moment zelfs niet op zijn favoriete snoepjes.
Op de hondeschool geeft er een man les die honden vrij goed kan inschatten volgens hem zou ik mijn hond zelf meer moeten domineren. Vind dat maar een beetje vreemd aangezien mijn hond in andere situaties heel goed luisterd.
Dan zou ik toch proberen om een grotere afstand te nemen en bufferen. Als hij dan rustig blijft belonen.
Gaat dit op den duur goed dan kun je de afstand gaan verkleinen.
Ah,ik snap best wat je bedoelt wi. Ikzelf heb een Rottweiler die totaal niet met andere honden kan omgaan.Soms wel met grote reuen zoals deense doggen,bordeaux doggen,rottweilers... De trainers van de hondenschool zeiden dat het moeilijk is om haar te trainen.Maar 1 ding hielp en helpt nog steedse gentle-leader.Das een soort halsband dat je rond de muil van je hond moet omdoen en dat totaal hondvriendelijk is.De hond gaat dan gewoon niet meer willen trekken.Ofwel naar een hondenschool als hij niet zoooo agressief is tegen honden zoals de mijne.
Ik ken wel meer Akita's die niet goed met andere honden op kunnen schieten. Het zit denk ik 'in het aard van het beestje'. Wat niet betekent dat je er niet aan kan werken natuurlijk.
Ik denk dat als je informeert bij fokkers/rasverenigingen dat ze aangeven dat het een pittig ras is en zeker geen allemansvriendje is naar andere honden zoals bijv. een Golden Retriever. Dat je bij de aanschaf van zo'n ras wel weet wat je in huis haalt.
Ik zou een andere hondenschool/therapeut inschakelen als deze jou niet aanspreekt. Je hond domineren heeft denk ik weinig invloed op het sociaal contact met andere honden. Je hond is 'puppy-af' en komt in een fase dat hij gaat uit proberen hoe ver hij kan gaan en ook de hormonen spelen een rol bij een jonge (puber)reu. Castreren zou ik zelf uitstellen, waarom snijden in een gezonde hond, hij is bovendien nog heel jong/in de groei. Grote kans ook dat je dat er ook niks mee opschiet. Mocht je het willen proberen kan je kijken naar een implantaat, ik heb daar positieve verhalen over gehoord, maar heb er zelf geen ervaring mee. Maar nogmaals, ga eerst aan het werk met hem. Er is vast wel iets wat hij heel leuk of lekker vindt. En wat een voorganger al aangeeft: neem wat meer afstand van de andere hond(en). Succes.
Hij zit aan de riem want wij wonen in een redelijk bosrijk gebied en hij vangt alles wat beweegt
Hanne ik zou zeggen ga naar een goeie cursus met Akita
Of laat een gedrags therapeut langs komen
We gaan al vanaf zijn 3de maand naar een hondeschool en socialisatie. Toto ongeveer een maand terug nooit problemen gehad.
Gentle leader werkt niet, hij krijgt het over zijn neus uit. Ik heb nu een mastercontrol gentle leader besteld die hij normaal niet over zijn neus uitkrijgt.
Castreren wil ik liever niet doen misschien wat onnozel van mij maar ik vind dat zo erg voor een hond.
Misschien kun je zijn etensbak tijdelijk wegzetten en uit de hand gaan voeren.
Dan kun je met zijn hongerprikkel werken. Kijken of hij met iets lekkers dan wel af te leiden is.
Hoi,
Ik zou eerst een hormaanchip laten zetten ..
Dit om te kijken of dit gedrag hormonaal aangestuurd word...
Zit het probleem inderdaad de hormonen, dan raad ik je aan de hond toch snel te laten castreren..
De kans dat het normaal gedrag gaat worden om uit te gaan vallen ligt op de loer..
Wees dat vóór..!
Beter een steriele sociale hond dan een niet sociale agressieve hond, lijkt mij..
Als het gedrag niet vanuit de hormonen komt - het niet verbeterd na het plaatsen van de chip - dan zou ik snel aan de gang gaan met een goede gedragstherapeut..
Want dat je hier iets mee moet is wel duidelijk..
Hoop dat je er wat aan hebt..
idd dee chip is een optie. Er is een 6 maand en een 12 maand chip op de markt (suprelorin). Het werkt na ong 6 weken en raakt vanzelf uitgewerkt.
De DA brengt een chip in, net als de identificatiechip.
Kosten zon 75-90 euro, afhankelijk van je DA voor de 6 maand variant.
Denk er wel aan dat het gedrag de 1e week/weken kan verergeren voor de chip echt werkt.
Wij hebben een hond die van nature dominant is, hij is wel gecastreerd. Hij valt ook uit naar honden die zich inderdaad niet aan de de strakke hondenregels houden, en dus gelijk op hem af stormen. Ik denk dat castratie wel iets zal helpen.
Wat ik me afvroeg; bijt hij dan ook echt? Want er zich een groot verschil in honden aanvliegen, erop springen, flink lawaai maken enz. en echt bijten. Onze hond kan regelmatig flink uitvallen, maar heeft nog nooit echt gebeten, ook geen kleine hondjes.
Als het gewoon flink uitvallen is geef ik je mee: hecht er niet te veel waarde aan. Dat hebben wij destijds ook wel een beetje gedaan, maar dominantie en niet alle honden goedkeuren zit gewoon in zijn aard. Hou hem aangelijnd als het hondje in kwestie klein is. Gewoon duidelijk boos worden precies op het moment dat hij uit wil vallen. Vaak helpt dit wel, en goed gedrag met een hond belonen. ga hem niet weghouden bij andere honden, dat werkt averechts.
Zoek anders een maatje met wie hij flink kan ravotten. Onze hond is beste maatjes met een rottweiler die twee keer zo breed is en daarbij laat hij het wel uit zijn hoofd iets te proberen. Zo blijven ze ook een beetje nederig he
Kyra deed dit ook heel erg, maar dat wordt steeds minder gelukkig!
Ik heb geprobeerd om haar met lekkers af te leiden, speeltjes of wat dan ook, maar dat hielp niet.
Toen ben ik begonnen met elke x als ze uitviel 1 x klein trekje aan de lijn en Nee roepen en stoppen met lopen totdat ze rustig was en ik moet wel zeggen dat dat helpt. Het wordt steeds minder en als ze een x uitvalt dan word ze ook veel sneller rustiger als ik stop met lopen. Wel loopt ze altijd aan de lijn, ze luisterd goed, maar ze gaat achter alles aan wat beweegt (vogels, poezen, konijnen noem maar op!)
over castreren wil ik zeggen dat hoewel een hond gecastreerd is, het zaakje toch nog wel werkt. Bleek opeens in het losloopgebied Het is niet zo zielig als ik eerst dacht.
Bij mijn hond(je) merk ik verbetering als ik met hem ga fietsen. Hij is dan duidelijk wat minder pittig naar andere honden toe.
Tja Hanne,de eerste tijd lukte het ook mijn Rottweiler de gentle leader af te krijgen,maar dat kwam omdat we die eerst niet juist aandeden?Misschien doet u de gentle leader ook niet juist aan?
Dus je zegt dat je hond uitvalt aan de lijn?
Dan zou ik proberen in grote bochten om honden heen te gaan lopen.Aan de lijn snuffelen kan al gauw problemen geven,ze zitten aangelijnd en kunnen niet de normale hondentaal laten zien die ze normaal wel zouden laten zien.
Is de andere hond los?Of vast?Of komt het in beide gevallen voor?
Probeer goed vooruit te kijken of je een hond aan ziet komen,zie je die,dán ga je hem al afleiden met een kaasje en ga je een heel flink stuk uitwijken naar rechts of naar links.Dan leert hij ook dat zijn baasje zijn hondse taal snapt doordat je voortaan voor kiest om met grote bochten om andere honden heen te lopen en niet alle honden juist direct te gemoed loopt of laat snuffelen.
waarom is castreren erg? Ik heb het Fedor net gevraagd en hij wete niet waar je het over hebt..
Hij weet er namelijk niks van. Ik zie hem niet dagelijks denken "Shit, had ik mijn ballen nu nog maar, dan kon ik me zo lekker druk maken"
Voor sommigen honden kan het echt wel helpen, mits het gedrag is dat voorkomtuit hormonale driften. En dat lijkt nu wel het geval te zijn.
als ik jou was zou ik op dat moment gewoon een rechtsomkeert maken..
mijn GT + Cursusleider heeft mij uitgelegd dat elke keer dat de hond uitvalt en langs de hond loopt, je hond dit ziet als overwinning, omdat hij de andere hond als het ware wegjaagt ( voor zijn idee ).
als je je dus meteen omdraait en wegloopt als je hond zich fixeert, boekt hij geen "overwinningen" meer ..
misschien dat hij dan een beetje dimt..
dit moet je overigens wel lang vol houden, wil je dat het werkt.. Ceasar had er nogal een hard hoofd in..
weet niet hoe hardnekkig jouw hond is.. maar als hij erg eigenwijs is, wens ik je heeel veel succes.. want het is een ramp in eerste instantie.. maar het werkt wel!!
Hey allemaal bedankt voor jullie reacties
Het is jammergenoeg enkel maar enger aant worden. Sinds gisteren gromt hij nu ook naar mensen
Daar moet dus dringend aan gewerkt worden
Hè wat vervelend dat het alleen maar erger wordt.
Ga je er een GT bij halen?
Succes in ieder geval!
kort vraagje; is alleen het aan de riem of ook van de riem af? en is het met zowel kleine als grote honden?
En wat gebeurt er als je hem laat vechten, of bij een wat langere uitval? ik bedoel; bijt hij echt of is het alleen vechten en grauwen?
oke sorry dat waren geen korte en ook geen 1 vraagje
Het is zowel aan de lijn als zonder lijn.
Grote of kleine hond maakt niet uit.
Bij sommige gebruikt hij enkel zijn gewicht zonder te bijten, bij andere bijt hij wel (vorige week 1ste keer gehapt naar een andere hond vandaag naar een mens)
Ik zie er geen lijn in waarom hij uitvalt. Als ik dat zo weten kon ik er beter op inspelen.
Een paar dagen geleden is hij uitgevallen naar onze andere hond die op het gras lag te slapen!! :s Dat snapte ik al helemaal niet
Met Mambo hadden we hetzelfde verhaal ook van alles geprobeerd: andere kant oplopen, snoepjes, afleiding, anti trektuig weet ik niet wat. Niks hielp tot we een beetje van de hier beruchte "dogwhisperer" en een beetje van onzelf toe gingen passen als volgt:
Je ziet een baas met hond komen en ruim van te voren houd je je hond kort en laat je je hond zitten. Je zorgt er voor dat er geen tot weinig (en dit kan je langzaam opbouwen) oogcontact ontstaat doordat je zelf tussen je eigen en de andere hond gaat staan. Als je eigen hond gaat fixeren, rukje aan de lijn, niks zeggen. Blijf er tussen staan, kort houden, en rukjes geven zodra hij gaat fixeren. Ook weer ontspannen zodra hij niet kijkt. Timing is heeeeeel belangrijk. Wellicht dat je het andere baasje moet vragen met een grote boog om je heen te gaan en dat je afstand ook langzaam moet opbouwen. Jij kent je hond het beste, probeer niet te snel te willen gaan...
Wat betreft castratie, dit kan ook tegenvallen omdat zijn gedrag al ingeprent is, dus ik zou het zeker met training combineren.
hmm dat maakt het inderdaad moeilijker. Want ik vroeg naar de riem omdat het zou kunnen dat het echt bewaken en verdedigen is.
Dominantie is inderdaad voor de hand liggend, maar dat dat zo ineens opkomt?
Het zou ook kunnen, en dat klinkt misschien heel raar, dat het onzekerheid is. precies hetzelfde met die vanons. Hij kan soms heel erg uitvallen, maar nu we hem een paar jaar later kennen is dat eigenlijk merken we dat dat ook deels uit onzekerheid is.
De hond kan er dan helemaal niet onzeker uitzien, juist heel boos, zeker en dominant, maar dan is het toch een reactie op onzekerheid. Want als hij bepaald hondengedrag dus niet snapt of verdraagt (en zich daar soms wat geintimideerd door voelt) kan hij op twee manier reageren. Vermijden of confrontatie. En dat wordt dus confrontatie. Zo gaat het in ieder geval met onze hond. Merk je bijvoorbeeld dat hij met sommige honden wel heel goed kan, of is het echt met elke hond?
haha sorry als dit heel raar klinkt en je er niet wijzer van wordt, het is voor mij heel moeilijk uit te leggen. Onze hond werd altijd bestempeld als heel dominant, maar hij is in sommmige van die situaties juist eigenlijk heel onzeker.
En verklaring voor het gras-incident zou kunnen zijn dat jou andere hond heel zeker/kalm/stabiel daar lag, terwijl hij (uitvallende hond) dat zag en minder stabiel/zeker werd, dan kan hij besluiten zomaar uit te vallen. Hij is denk ik wel veel met ranger/dominantie bezig.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Valt uit naar andere honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?