ruzie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nozem Zonderbrommer (Gast)

Hallo,
Ons hondje laten we vaak uit in het park.Het is een echt jagertje.Aangezien er in het park veel konijnen zitten,kunnen we hem er niet los laten.Doen we dat wel,dan is hij weg.Af en toe komt er een andere loslopende hond langs,waarbij er ruzie ontstaat tussen beide honden.Op het moment dat we ons hondje mee trekken wordt hij aangevallen.Hem optillen kan resulteren in een beet in ons been.Dat hebben we liever dan dat ons hondje een poot moet gaan missen.Maar een beet van een grote spierhond is een risico wat we niet graag lopen.In de buurt worden zo nu en dan kleine hondjes doodgebeten .We weten dat het beste zou zijn om hem los te laten,maar dat is ,wegens de konijnen,ook geen optie.Wat nu te doen als er weer een gevecht dreigt te ontstaan tussen ons hondje en een onbekende,onbetrouwbare, hond+baas.
Groetjes,
T&F

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruzie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Tja, in principe moet de baas van de andere hond zijn hond bij hem roepen als jij je hond hebt aangelijnd. Hier hebben we dit euvel ook weleens, mijn hond gaat zeer moeilijk mee als een andere hond bij hem rond blijft snuffelen of spelen. Dus als de andere baas niet zo meewerkt sta ik ook weleens te balen.
Maar zoals je het beschrijft lijkt het of iedere hond een potentiele bijter is bij jouw hondje, en dat snap ik dus niet. Lopen er allemaal linke honden in jullie buurt, of roept jouw eigen hondje iets op bij de andere honden...
Ik lees even mee voor de andere reacties.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Trouwens, een beetje knokpartij zorgt er doorgaans niet voor dat je hond gelijk een poot mist hoor :-D

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Je zegt dat hij word aangevallen op het moment dat je je hondje mee trekt. Dat is dus het gene wat je niet moet doen. Door jouw hondje mee te trekken ontstaat er spanning waar zowel je eigen hondje als andere honden vaak verkeerd op reageren (want in de honden wereld komt spanning vaak voor een uitval) dus grijpen andere honden jouw hondje op het moment dat er spanning onstaat.

Wat heel belangrijk is is dat je zelf onstpannen bent en niet bang. Jouw hondje en andere honden merken dit veilloos.

Wat ik je adviseer is om met een goede gedrags therapeuthe aan de gang te gaan en te gaan oefenen. Vaak worden dat soort situaties namelijk (onbewust) door de eigenaren veroorzaakt.

En er worden indd wel eens kleine hondjes doodgebeten wat heel erg is, maar nog vaker zie ik in de praktijk grote honden die hun hele buik open hebben liggen doordat kleine hondjes ze van onder grijpen. En ik zal niet zeggen dat het altijd zo is maar vaak worden kleine hondjes door hun eigenaren opgevoed als kleine prinsjes en prinsesjes die denken dat ze de hele de wereld aankunnen en andere honden behoorlijk uitdagen en provoceren als het er op aan komt. :-)

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

een paraplu openklappen doet vaak wonderen,en jaagt de hond weg.
volledig off topic:nozem zonder brommer????hoe kom je erop :-D

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Hmmm, ik denk dat je toch eens heel goed moet kijken naar je eigen hondje en naar zijn lichaamstaal, het kan niet zo zijn dat alle honden fout zijn.

Optillen is het slechtste wat je kan doen, daarmee verhoog je zijn status en kijkt hij neer op een andere hond! Een hond zo omtrekken werkt niet. Als de hond al behoorlijk wat energie vertoont en je geeft een harde ruk, dan vergroot je alleen maar zijn allertheid en drift!

Ook ik raad aan om naar een gedragsdeskundige te gaan, zelf blijven aanmodderen heeft weinig zin of resulteerd in nog slechter gedrag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruzie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vlooieen bestrijding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^