Hallo,
Ik ben benieuwd wie er allemaal een hond heeft geadopteerd uit het buitenland? En via welke stichting?
Eind april krijgen wij een teefje erbij uit Polen, die hebben wij geadopteerd via de stichting Dutchy Adoptions, waar ik ook vrijwilliger voor ben.
Welke honden hebben jullie en waar vandaan..?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ik zou het later heel graag doen maar we hebben onze honden niet uit het buitenland, een van de twee komt wel uit het asiel
Paco en Salta komen uit Spanje
Hier nog twee zwervertjes uit Spanje ! Via Resque dogs Europe en Animal in Need, 2 stichtingen.
Hier 4 spanjaarden geadopteerd.
Joy en Dizzy via greyhoundsrescue holland, Azul via doggymix en Fynn via greyhoundfoudation
Hier 3 honden uit Spanje geadopteerd.
@Helma;
Wauw, je hebt echt prachthonden! Wat zijn ze mooi zeg! En wat een verhalen..maar goed dat ze bij jou een tweede kans krijgen. Ik wil ook al een lange tijd een windhond erbij, misschien als we verhuisd zijn denk ik er nog maar eens over na.
@Helma;
Wauw, je hebt echt prachthonden! Wat zijn ze mooi zeg! En wat een verhalen..maar goed dat ze bij jou een tweede kans krijgen. Ik wil ook al een lange tijd een windhond erbij, misschien als we verhuisd zijn denk ik er nog maar eens over na.
Niet om iemand aan te vallen, maar ik ben heel benieuwd naar de redenen waarom iemand ervoor kiest om een hond uit het buitenland te adopteren, terwijl hier in Nederland de asiels overvol zitten.
Het is maar een vraag hè. Voor elke hond die uit het buitenland komt, blijft er hier 1 in het asiel zitten. En nogmaals, het is maar een vraag.
Ik weet niet of je je er ooit weleens in verdiept hebt..? Ik denk dat veel mensen er voor kiezen omdat die honden vaak echt hulp nodig hebben. Niet dat de dieren hier in het asiel dat niet nodig hebben, natuurlijk wel. Maar de omstandigheden in het buitenland zijn vaak dramatisch. Bijna geen voer voor de dieren in het asiel, er zijn asielen waar wel meer dan 500 honden verblijven waardoor er dus gevechten ontstaan en honden elkaar doodbijten, niet zo raar hoor, want ze moeten daar letterlijk vechten voor eten en hun leven!
Honden worden daar over het hek gegooid omdat ze ziek zijn, men geen geld meer voor ze heeft, ze niet gehoorzaam genoeg zijn in hun ogen,omdat ze geen rashond zijn, etc. Windhonden die te oud zijn en niet meer voor de rensport gebruikt kunnen worden worden opgehangen, opgesloten, aan een ketting gelegd of wat dan ook. Vreselijk natuurlijk! En er zijn ook dodingstations, dat zijn hokjes van 1 bij 1 meter waar honden letterlijk liggen te wachten op hun dood. Niets in dat hok, geen mand, voer, water, speelgoed..niets. Ik weet ook echt wel dat er ook in Nederland dierenleed is, maar de asielen hier zijn altijd nog beter dan in het buitenland.
Een keuze die je maakt. Voor mij bestaan er niet echt grenzen. Ik vind dat ik daar kan helpen. Via de politiek, castratieprojecten, educatie op scholen....kortom bewust maken. Hier in Nederland zijn ook mensen bezig om dit te doen, ik trouwens ook.
Hmm die vraag krijg je vaak als je een hond uit het buitenland gehaald hebt.. honden worden daar extreem slecht behandeld,mishandeld, naar dodingsstation gebracht,opgehangen,overgoten met zuur. Als je zo'n hond een beter leven kunt bieden,waarom niet? En in mijn geval, Djaro is al sinds pup in NL en ik werd verliefd op hem,dit had net zo goed op een asiel hond kunnen zijn. Heb hem via Grey hound Friends. En windhonden zijn zo leuk, zachtaardig en grappig..vind ik!
Hey Lisa, ik zit nog in de procedure van de stichting ACE. Het gaat over Kroket (een actuele topic), lees maar eens (als je zin hebt, natuurlijk).
Denzel komt ook van ACE. Ik heb hem nu een jaar.
Eppo en de rest: ik heb even gekeken bij kroket. Hij Zit er idd al een tijdje. Goed dat jullie nog zo'n oudje een kans geven. Eerste hond uit het buitenland?
Ja Greetje, het is onze eerste hond uit buitenland.
Wat fijn dat je een hond uit het buitenland adopteerd!! Ik denk er hetzelfde over, de toestanden daar zijn totaal niet te vergelijken met de toestanden hier.
Waarmee ik niet wil zeggen dat een NLse asielhond dolgelukkig is.
Hier 2 spamjaardjes van stichting Sphoek.
Ik ben ook opvang gezin voor pups van Sphoek.
Leuk en dankbaar om te doen.
We kunnen altijd hulp gebruiken dus meld je maar.
Hier nog 1 uit Spanje.Onder contract met de Rescue dogs europe,maar geboren bij Arca Noah(die werkte toen nog samen)
Gerina: je kan je ook afvragen waarom men er voor kiest een pup te nemen i.p.v een asielhond,daar raakt het asiel ook niet leeg van.Ik vraag aan jou toch ook niet waarom jij hebt gekozen voor een gloednieuwe pup i.p.v een asiel hondje,vind het een beetje onbeleeft ook.
1 uit Nederland. Wel een pup van bij een fokker. En een Belgisch ras, haha
Paco en Salta kwamen naar Nederland via de Stichting SOS Strays.
Doe intussen vrijwilligerswerk voor ze .
@Gerina, Timo en Zendé : waarom een hond uit het buitenland?
Toen we een pup bij wilden nemen heb ik dagen doorgebracht op sites van Belgische asielen, ontelbare telefoons gedaan. Leek of ze geen honden wilden plaatsen .
Toen zag ik op pets.be een fotootje van Paco en hij moest het worden. En ja, hij kwam toevallig uit Spanje...
Toen Salta kwam hebben we niet getwijfeld en zijn we via dezelfde Stichting gegaan
Eens met Soraya. Ik kom niet zo goed uit m'n woorden maar wil hetzelfde zeggen! Ik vind dat iedere hond een warme mand verdiend. Cindy kwam uit het asiel, was een geweldige lieverd!
@Eppo, als je tips nodig heb hoor ik het graag hoor. Ook als kroket er is en je wil ff je verhaal kwijt; je weet me te vinden.
ik heb geen hond uit het buitenland, maar gewoon een herplaatser uit Tilburg!
het lijkt me wel iets om een keer een hondje uit het buitenland te nemen. maar moet dat per se via een stichting? en hoe gaat het anders in zijn werk? vorig jaar in Egypte ben ik namelijk verliefd geworden op een zwerfhondje dat altijd voor ons vakantiehuisje daar lag. ik noemde hem Kleintje en hij was altijd zo blij om ons te zien. dit jaar gaan we terug naar hetzelfde huis, en ik hoop dat hij er nog is. stel dat mijn ouders er mee akkoord gaan, moet ik het sowieso zelf betalen en dergelijke, maar is het te doen om zo'n hondje buiten een stichting om naar Nederland te brengen? weet iemand hoe dat gaat? ze zullen sowieso in quarantaine moeten enzo, denk ik. hoe lang duurt het en wat zullen de kosten zijn? het is slechts een idee en er is maar een hele kleine kans dat Kleintje er nog is, maar toch... straathonden daar zijn ontzettend vriendelijk en worden door sommige mensen goed verzorgd, maar er zijn ook straatjongens die voor de lol honden gaan bekogelen met stenen... echt vreselijk.
Kijk, hierom heb ik een hond uit het buitenland genomen. Let ook eens op de blik in zijn ogen.
Foto 1, Denzel is ongeveer 2 weken bij ons. Foto 2, Denzel is ongeveer 8 maanden bij ons. Zoek de verschillen.......:
@gerina
waarom mensen kiezen juist een buitenlands hondje te helpen,begrijp ik heel goed.
de asielhonden in nl verdienen allemaal een kans,maar in het asiel zullen ze overleven.voor de honden in spanje is het maar de vraag,ik ben vrijwilliger voor een stichting en het is al vaak voorgekomen dat er honden onderling elkaar doodbijten,honden vriezen gewoon dood,soms is er weinig tot geen voer en bijna geen medische hulp.
de asielen in nl zijn wat dat betreft superluxe,en dat kan ik in landen als spanje roemenie etc niet zeggen.
de kans dat ze daar overleven is vijftig procent.
Soraya: Jeetje. Relax een beetje zeg en lees eerst eens goed wat ik vraag. Vraag. Het is maar een vraag. Waar slaat het op om dat onbeleefd te vinden. Volgens mij is een forum daarvoor. Om vragen te stellen, zodat vooroordelen uit de wereld geholpen worden.
Gelukkig krijg ik van de anderen wel een normale reactie.
Aan de rest: Bedankt voor jullie reactie's. Het is me nu een stuk duidelijker geworden.
gerina,ik riep dat zelf ook altijd namelijk..tot ik het van dichterbij heb kunnen beleven.
Gerina,dat is toch prima dat je dat vraagt,maar ik ervaar het als onbeleefd.
Ik snap ook niet goed waarom zo'n vraag opkomt,zeker als je erbij stelt dat er nog genoeg honden in het asiel zitten.Dáárom vind ik het zo onbeleefd klinken,dan denk ik bij mezelf,waarom zou ik wel mijn keuze moeten verantwoorden en jij niet..?
Soraya: Ik zeg toch niet dat jij je keus moet verantwoorden? Dan zou ik je veroordelen, omdat jij een hond uit het buitenland haalt. En dat doe ik dus niet. Gelukkig zijn er mensen die een gewone reactie hebben gegeven, zodat ik nu begrijp waarom sommigen een hond uit het buitenland halen. Door iemand een normaal antwoord op zijn/haar vraag te geven, help je een hoop vooroordelen uit de wereld. Daar is een forum ook voor. Anders zou je dus niks meer kunnen vragen, want dan zouden vele vragen een inbreuk op de privacy zijn van mensen.
Een forum is er tevens voor om mensen iets te leren en om zelf te leren.
Aan mij kun je alles vragen. Ik weet niet of ik overal een antwoord op kan geven en wil geven, maar je kunt alles vragen. Geen vraag is voor mij onbeleefd.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?