Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoveel mensen, zoveel verschillende meningen, en beweegredenen. Je gaat hier nooit uit komen, want ik denk dat er aan beide kanten wel wat van waarheid en logica inzit..
Desalniettemin hebben mijn vriend en ik ook gekozen voor een hond uit Spanje. En we kunnen helaas niet alle dieren redde, Nederland of buitenland. Toch vind ik het een goede zaak dat wij honden een thuis bieden die het toch wat minder fijn hebben gehad..
o maar andere meningen en beweegredenen vind ik ook helemaal geen probleem.
Met verkeerde feiten wel vandaar de link
naar de site die duidelijk info geeft over aantallen honden
we in Nederland hebben en waar ze vandaan komen.
Hier zou alles kunenn lopen,
behalve een hond die ik zelf bij een broodfokker zou kopen dan.
Was niet persoonlijk gericht op jou hoor Jop
Ik deel wel dezelfde mening betreft de broodfokker.. Ik ben van mening dat dat geld wat je betaalt niet ten goede komt aan de hond zeg maar even heel crue gezegd mischien..
Het geld wat ik voor mijn buitenlandse vriend heb betaald was oa voor paspoort, enten, chip, steraliseren, ticket naar Nederland.. Bij een fokker gaat het (over het algemeen nog een fiks bedrag ook) als je het mijn vraagt naar zijn portemonnee..
Hallo allemaal,
Ik heb er ook 2 uit Spanje. Echt 2 geweldige, dankbare honden.
En waarom ik ze niet hier uit het asiel heb gehaald is heel simpel. Ik ben in de omgeving van Rotterdam 4 asiels afgeweest en heb daar alleen (te) grote honden, waaronder Rott weilers en Duitse Herders gezien. En waar ik echt niet op zit te wachten is dit soort honden en dan ook nog eens 2e hands.
En wat mij ook verbaasd is dat de meeste mensen met commentaar hierop zelf een pup hebben. Laat die er dan zelf 1 uit het asiel halen. en tevens zie ik op dit forum dat er bijna wekelijks nestjes worden geboren bij de mensen thuis.
Stop daar eens mee, en maak eerst alle "oude" honden eens op.
Groet Gonnie
Kijk aub uit met wat je in huis haalt. De mislukkingen hoor je nooit wat over en de enige die er blij van word is vaak, niet altijd maar vaak wel degene die alles op touw zet, het geld in zijn of haar zak steekt en vrijwilligers het werk laat doen. De goede niet te na gesproken natuurlijk. De goede niet te na gesproken natuurlijk. (ik schrijf dit 2 keer want ik hoor de lawine woedende mailtjes al aankomen van de paar stichtingen die wel goed werk doen; ik zou kijken hoe lang ze hier al mee bezig zijn. Sinds de crisis = PAS OP!!!)
En vooral: heel veel plezier met je hondje uit Polen Ik hoop dat het goed gaat en ze snel went!
Het topic is opgeschoond
@Charo, het is niet de bedoeling om op deze manier met elkaar om te gaan, graag respectvol naar elkaar reageren en reakties onderbouwen.
In een ander topic is je bovendien al verzocht een profiel aan te maken, je forumt namelijk al een tijdje mee en dan is dat wel zo netjes.
ik vindt het persoonlijk geweldig als mensen honden uit het buitenland adopteren, ze worden daar slecht behandeld, zelfs vreselijk! :o
natuurlijk zijn sommige Nederlandse asiel honden ook slecht verzorgt, maar sowieso beter dan die uit het buitenland..
als ik op mezelf ga wonen, ga ik er ook 1 (of meer ) adopteren!
ik vind die stichtingen helemaal geweldig!
Ga zo door, Mensen!!
Ik heb een hondje uit Roemenie en ben er erg blij mee
Die van mij komt uit spaanse asiel
En hij was afgelopen zondag op tv bij het programma Reunie
Zelf hebben wij 12 hondjes in huis,waaronder 10 buitenlandse asielhondjes (2 uit Spanje,8 uit Polen).Van 3 overige poolse asielhondjes hebben wij helaas afscheid moeten nemen ten gevolge van ziekte of ouderdom.Onze keus valt meestal op hondjes die om 1 of andere reden extra kansarm zijn,en in onze roedel bevinden zich dan ook diverse senioren,een blind hondje,een hondje met 1 oog,2 hondjes die met zekerheid nooit een huisleventje hadden gekend.Sommige van onze hondjes hebben tot wel 7 jaar in het asiel doorgebracht en zijn pas op oude leeftijd bij ons gekomen.Onze ervaring tot nu toe: Stuk voor stuk prima honden,die zich zonder uitzondering binnen een paar dagen geheel aan de gang van zaken in onze familie hebben aangepast,en waar we erg veel plezier aan beleven De theorie die ik her en der lees dat een onervaren baasje beter geen buitenlands hondje zou kunnen adopteren wil ik toch echt ten stelligste bestrijden,en evenzo het idee dat een pup uit het buitenland zich gemakkelijker zou aanpassen.Ook in asiels in het buitenland verblijven hondjes die voorheen als normaal huishondje hebben geleefd,en juist in het geval van een volwassen hondje is een véél duidelijker beeld te schetsen van de aard van het beessie,en daarmee in hoeverre een hondje past bij aankomend baasje.Nadeel van een pup uit het buitenland vind ik zelf dat deze normaal gesproken,zonder moeder,pas op een leeftijd van 12/13 weken nmaar Nederland mag komen,en dus de zo belangrijke inprentings- en socialiseringsfase in het asiel/opvang moet doorbrengen.Een pup die in deze periode de wereld te weinig heeft mogen/kunnen ontdekken,zal zich in meer of minder mate ontwikkelen tot een vrij angstige hond,iets dat vaak pas echt merkbaar wordt naarmate het dier iets ouder wordt.
Belangrijkst in het geheel is denk ik de keuze van de juiste stichting,die over voldoende ervaring en informatie beschikt om tot een goede match van hond met adoptie-baas te komen.Een goed en regelmatig contact met de "achterban" in het buitenland is daarom onontbeerlijk!!Zelf zullen wij zeker ook in de toekomst de deur op een kier houden voor de oude- en kansarme buitenlandertjes,die zich juist zó wonderbaarlijk snel aanpassen,en zó genieten van hun dagelijkse knuffels, wandelingetjes,speelkwartiertjes en aan het eind van de dag.....warme mandjes
Als ik lees dat Mirrela zegt dat asielhonden en in Nederland het wel overleven is niet correct
ook hier moeten honden en zelfs katten die te lang in een asiel zitten het met de dood moeten bekopen doormiddel van gas of een prik.
Een asiel is een tijdelijke opvang en geen opvang voor het leven.
Had een dier maar net zoveel kans ale een mens dan zag het er hier veel anders uit.
Mensenrechten organisatie zorgen wel voor regels en wetten
Maar dierenrechten organisatie`s staan met de rug tegen de muur.
Als ik zie en lees dat het stierenvechten minder word dan zal men in Spanje ook het hondenwelzijn aan moeten pakken.
Maar neen we sturen ze maar naar Nederland dan zijn zullie er mooi van af en het brent nog geld op ook
maar weer even voor iedereen die om feiten geeft en niet zo maar dom wil roepen...
http://sites.google.com/site/buzhonden/
wij vangen honden op voor stichting sphoek. deze komen uit spanje. een van onze opvanghonden vonden we gewoon te lief en die hielden we zelf
Ik heb nu alweer 6 honden/hondjes en 2 katten en een kitten meegenomen vanuit Rhodos. Daar kom ik al een jaar of 6. Ik zelf heb 6 jaar geleden m'n eigen 2 hondjes meegenomen uit Rhodos. Ieder jaar ga ik even helpen bij het asiel op Rhodos en ben ik vluchtbegeleider voor de honden die hier in Nederland weer een goed thuis krijgen. Alle dieren die het asiel verlaten voor adoptie zijn gezond...ingeent,gechipt en in t bezit van een paspoortje.
M'n vrienden die daar werken...ook een nederlandse vrouw...kunnen nog zoveel hulp gebruiken...al kom je maar een dagje om de hondjes daar eens te aaien of met ze te spelen...want daar hebben de medewerkers gewoon geen tijd voor....al breng je een paar blikken hondevoer mee als traktatie voor de hondjes...alles is welkom...maar wat ze t meest nodig hebben is de vaccinatie tegen leishmania...de zandvlieg...die kost maar 15 euro per stuk...iedere dag gaan er hondjes dood omdat ze geen geld hebben voor die inenting.
Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten of wilt helpen.
gr andrea
Gewoon geen honden zonder stamboom invoeren komen er volgends mij alleen meer ziektes het land binnen.
-
Nadine en Leila, zover ik begrepen heb, zijn de ziektes wel besmettelijk, alleen middels bloedoverdracht.
De kans is dus klein dat honden besmet worden, maar wel aanwezig als ik bv denk aan een gevecht.
Wij hebben Red via AINF geadopteerd (:
Super lief hondje.
Ik zit nog eens na te denken.. en op zich.. als je bloed opneemt van de besmette hond en het inspuit bij een andere hond zou je de andere hond besmetten ja. Dus wat dat betreft klopt het wel.
Bij een gevecht zal er niet zo snel iets mis gaan. Dan moet het wel een enorm bloedbad zijn waarbij de één zijn bloed in dat van de ander stroomt. Bij een gewoon gevecht gaat het iig niet lukken. Er is ook voor zover bekend nog nooit een hond besmet met leishmania door een andere hond. Dus het risico vind ik wel verwaarloosbaar. Maar... het zou dus kunnen. Als je erg je best doet.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?