heb hier een opvangertje met Leish rondlopen
en ben echt niet bang dat mijn honden het krijgen.
Inderdaad ovedraagbaar door de zandvlieg
en die heb ik gelukkig niet in de buurt.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wat kost een duitse herder via het vliegtuig overbrengen van Spanje naar Nederland?
denk dat je die vraag beter aan stichtingen kunt stellen die de honden uit Spanje over laten vliegen.
Wellicht hier:
http://www.buitenlandsehonden.nl/forum
het gaat niet om de hond die vliegt maar om de bench waar de hond in moet. Je moet een goedgekeurde varikennel hebben die dus voldoende groot is voor de herder. De hond moet er normaal in kunnen liggen, staan (kop mag omlaag) en om kunnen draaien.
Dan moet je kijken met welke maatschappij je vliegt want er zijn maar enkele maatschappijen die hondenkennels vervoeren en dan nog zeer beperkt. Transavia neemt per vlucht 2 kennels mee.
Kosten per kennel ongeveer 65 euro. Die kennel moet geboekt worden op een geldig ticket nummer van degene die dus vliegt op die vlucht en de verantwoording neemt voor de kennel/hond (dus als er drugs in gevonden worden ben je de.....)
De hond moet voorzien zijn van een chip en europees paspoort en denk eraan dat vooral de parvo enting op de goede datum gegevens is, dat weet je dierenarts wel.
Ik heb, in mijn zoektocht naar een nieuwe hond, helaas een slechte ervaring opgedaan met een Pools/Nede3rlandse stichting. Ik wilde een hond adopteren, Bony, kruising Rottweiler x herder. Opeens bleek ze hartworm te hebben, dus het zou langer duren. Veel heen en weer mailen met mijn nederlandse contactpersoon. Ik wilde op een bepaald moment d medicijnen voor de hond betalen als dat van de aankoop prijs afging (225 euro voor alles), maar dat werd afgeslagen. Vreemd dacht ik, het welzijn van de dieren staat toch op nr 1?
Afijn, daarna zijn dingen zo verschrikkelijk raar gedaan, waarbij de contactpersoon op een gegeven moment onbehoorlijk werd tegen mij dat ik alles afgekapt heb. het laatste wat ik voorstelde was om zelf naar Polen te rijden, Bony ophalen en hier door mijn DA laten behandelen. Ook niet goed.
Nu, bijna 6 maanden verder zit die arme meid er nog steeds, en misbruiken ze haar met een zielig verhaaltje op de site dat ze hard en dringend geld nodig hebben voor medicijnen voor haar?
Hallo. Ik ben een poolse vrouw en ik woon al 20 jaar in Nederland. Als iemand een hond/en uit Polen wilt adopteren dan zou ik vrijwillig kunnen hulpen om in contact te komen met een asiel of tijdelijke huis voor adoptie honden in Polen. Ik heb zelf 1 hond en kan helaas niet meer nemen. Heb je interesse - schrijf me aub.
Arcee, helaas heb ik ook soortgelijke ervaringen, waardoor ook bij mij de oprechtheid van de vele stichtingen (alleen in Nederland blijken dit er al zo'n 130 te zijn, die vreemd genoeg niet kunnen samenwerken), sterk in twijfel getrokken wordt.
Megi, dat is heel aardig aangeboden en ik denk dat dit soort kleine persoonlijke initiatieven voor betreffende honden zeker een goede steen bijdragen.
Ik heb hier waarschijnlijk kritiek op die niet in dank zal worden afgenomen.
Is dan ook echt gewoon mijn "persoonlijke" mening.
Wanneer je op het water in een boot zit en deze is lek kan je jezelf op twee manieren redden.
Je kan proberen het lek te dichten,
of je kan de rest van je leven blijven water uit de boot scheppen.
Ik vind dus dat het naar hier halen van al die zielige buitenlandse hondjes niets helpt,
de plek wordt onmiddellijk door een ander ingenomen.
Moest men al het geld dat men uitgeeft aan al die verschillende organisaties om honden naar hier te halen besteden aan het zoeken naar een oplossing zodat er geen zielige hondjes meer gered moeten worden stond ik als eerst op de rij om te helpen.
Weetje waar ik me nou zo over verbaas?
Ik heb Kiko een jaar geleden van Schiphol gehaald en het afgelopen jaar minstens 1x per week moeten uitleggen waarom ik een hond uit Spanje heb. Soms is dat natuurlijk pure interesse maar vaak zit er een ondertoon in. Mensen hebben er, vaak op voorhand al, een mening over.
Het lijkt wel of mijn keuze ( en dus die van alle adoptie-baasjes) een persoonlijk effect heeft op mensen die die keuze niet hebben gemaakt.
Ik heb meerder keren uitgelegd waarom ik Kiko heb geadopteerd, ook op dit forum en begrijp me goed, ik vind het niet erg om van gedachten te wisselen, maar de gesprekken zijn altijd hetzelfde.
- waarom uit het buitenland als de asiels hier zo vol zitten?
- de honden daar hebben een vreselijk (kort) leven in de
dodingsstations daar, in NL lopen ze minder risico.
- maar die honden hebben vaak nare ziektes
- ja maar dat geldt ook voor rashonden, hoe vaak hebben die
niet HD en dergelijke?
- Je kunt beter de problemen dáár oplossen ipv hierheen halen
- Ja maar dat gebeurt ook wel alleen gaat het niet zo snel.
- Stichtingen willen alleen maar snel geld verdienen over de
rug van honden.
- Ja maar de stichting waar mijn hond vandaan komt doet dat
niet.
- Er zijn zoveel slechte ervaringen met stichtingen.
- Maar ook zo veel goede...
etc.
Ik word er moe van.
Dus daarom, lieve niet-uit-het-buitenland-adopteerders:
Wat is nu het probleem? Waarom is het belangrijk dat ik mijn keuze verantwoord of op z'n minst uitleg? Waarom blijft het een terugkerende vraag? Is de keuze die ik heb gemaakt (en vele met mij, zo blijkt), op de één of andere manier confronterend, beledigend of bedreigend? Volgens mij gaat de vraag namelijk helemaal niet over honden. Dat zijn gewoon dieren, vriendjes op 4 poten, waar we met z'n allen blijkbaar nogal veel van onze identiteit aan ontlenen. Dat ik kies voor een Spaans adoptiehondje en iemand anders voor een rashond van een fokker, zegt niets over wie er een beter mens is. Het enige wat je er uit af kunt leiden is dat we allebei van honden houden.
Goed gezegd Marjolein..
1 van mijn hondjes komt ook uit het buitenland.
Ze komt uit Roemenië via de stichting dogs adoption nederland.
Ze was ongeveer een half jaartje oud toen ik haar kreeg.
Ik heb haar nu 5 maanden en nog geen seconde spijt gehad.
Want wat een liefde kan dat beest je geven zeg!
Onderstaand komt van de website vsn ACE:
OVER A.C.E.
A.C.E. staat voor Animal Care España/ SHIN (Spaanse Honden In Nood).
A.C.E./SHIN zet zich in tegen het mishandelen en doden van (zwerf)honden in Zuid-Spanje.
Met de medewerking van ruim 250 vrijwilligers in Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Spanje, proberen wij deze honden van een zekere dood te redden, op te vangen in onze Refugio en op een zorgvuldige wijze een nieuw tehuis voor hen te vinden, een Gouden mand.
Inmiddels hebben wij al meer dan 13.000 honden een nieuw leven kunnen geven en is onze stichting een van de grootste in Spanje.
Onze Refugio (asiel) huisvest per maand 350 honden en al deze honden krijgen dag in dag uit de verzorging die zij nodig hebben, zoals voedsel en medisch zorg.
Elke hond, ziek, oud of met een handicap krijgt bij A.C.E./SHIN een eerlijke kans.
Een kans die deze stakkers in de vreselijke dodingsstations niet krijgen.
Enkele van onze doelstellingen zijn dan ook:
- De wreedheden in Spanje die nog dagelijks plaatsvinden onder de aandacht te brengen
- Te strijden voor een betere wet- en regelgeving en de uitvoering hiervan
- De hondenverkoop in winkelcentra, op stranden en markten te laten verbieden
- Verplichte castratie/sterilisatie voor de honden die via een asiel of dodingsstation worden herplaatst
- Voeding en medische zorg in de dodingsstations.
Omdat wij van mening zijn dat de hondenpopulatie sterk moet krimpen, wil het welzijn van de honden verbeteren, geven wij voorlichting aan de plaatselijke bevolking om hen het belang van castratie/sterilisatie te laten inzien.
Wij nodigen plaatselijke scholen uit om kinderen te leren hoe met honden om te gaan en niet in een opwelling een pup aan te schaffen omdat het een leuk speeltje is.
A.C.E./SHIN wil dan ook het goede voorbeeld geven door al haar honden, indien leeftijd en gezondheid dit toelaten, gecastreerd/gesteriliseerd naar hun nieuwe baasje te laten vertrekken.
Ook stelt A.C.E./SHIN de plaatselijke bevolking in staat tegen kostprijs hun hondje te laten steriliseren of castreren.
-------------------------------------------
Het contact wat ACE houdt gaat inderdaad via de vrijwilligers. Het eerste telefoontje kreeg ik na ongeveer twee weken en het laatste contact moment was toen Denzel een jaar bij ons was. Tussentijds is er contact per mail of telefoon. Ook werden er tussentijds foto's gevraagd van Denzel. Ik heb het als erg prettig ervaren. Ik kon met vroegen en/of problemen altijd bij ze terecht.
Beste Anoniem,
Je hebt natuurlijk aan alle kanten gelijk, het is scheef, het is een groot probleem en het lost niet op met de wijze waarop nu gehandeld wordt. Wat ik vooral wil zeggen is dat ik het vreemd vind dat ik daar vaak persoonlijk op wordt aangesproken. Tijdens de cursus of in het losloopbos... mij wordt altijd gevraagd naar mijn beweegredenen en vervolgens verloopt het gesprek meestal zoals ik hierboven beschreef. Er vraagt vervolgens helemaal niemand aan de eigenaren van de Nederlandse honden of het hier wel om puppy's van erkende fokkers gaat. Er zegt helemaal niemand dat het kopen van een puppy bij een fokker er óók voor zorgt dat er een hond minder uit het asiel wordt gered. Van mij hoeft dat ook niet trouwens want wat mij betreft maakt iedereen een eigen keuze met eigen beweegredenen.
Je boosheid en frustratie zijn terecht en die deel ik. We gaan er alleen anders mee om. Als adoptant van een Spaanse hond ben ik niet verantwoordelijk voor de problemen in Spanje. Ik verhelp ze ook niet.
Voor mij persoonlijk geldt overigens dat ik bewust een keuze heb gemaakt voor een specifieke hond. Als ik Kiko had gevonden bij een Nederlands asiel had ik hem daar gehaald. Op voorhand had ik nooit bedacht dat mijn toekomstige hond uit welk buitenland dan ook zou moeten komen.
Samengevat: ik heb het niet over de problematiek rondom honden (en andere dieren) in andere landen, ik heb het over hoe we er met elkaar over praten. Het lijkt steeds op elkaar ergens op aanvallen/elkaar in twijfel trekken en dat is volgens mij niet nodig. En dát verbaast me.
Ik heb een hond geadopteerd uit gran canaria. Via de stichting honden zonder toekomst.
Ook doe ik daarnaast voor dezelfde stichting de pleegopvang.
Wat mij wel opvalt dat er een aantal honden zijn die al met bv 10 of 12 weken uit het buitenland gekomen zijn bij hun nieuwe baasjes. Ik weet via de stichting dat ze vanwege de inentingen die ze moeten hebben om vanuit het buitenland naar NL te komen dat pas mogen vanaf 16 weken. Dan hebben ze de benodigde inentingen gehad om te mogen reizen vanuit het buitenland.
Weet natuurlijk niet of dat ook geld voor honden die per autooid komen maar met het vliegtuig is dat wel zo
Lieve Lisa.
Heb mijn hond Hesh ook via dutchyadoptions uit Polen en alles is helemaal fantastisch gegaan.
Het uitzoeken, het overleggen over wanneer & het transport.
Heb de hond uitgezocht op basis van filmpje & foto's.
Uiteindelijk is het een van de honden geworden die al wat langer in de poolse opvang zat.
Kiekjes van Hesh zowel in Polen als in Nederland staan in m'n profiel.
Hond werd ingeent, ontwormd, gechipt, gecastreerd & met paspoort afgeleverd.
We zijn zelf ook nog hier naar onze eigen dierenarts geweest, maar de hond was helemaal gezond.
Verder heb ik alleen maar hele positieve reacties gehad als ik vertelde dat hij een "poolse asiel-zoeker"is.
Natuurlijk lost dit het probleem van de zwerfhonden in Polen of Spanje niet op, en dat kan ik ook helemaal niet.
Maar voor deze ene hond is het leven weer net wat beter .
Het is inderdaad niet leuk. Ik ben ook al regelmatig aangesproken over malafide stichtingen en niet deugende dier organisaties.
Namen waar ik nog nooit van gehoord heb maar omdat ik nu eenmaal een Spaanse hond heb, moet ik me als het ware verantwoorden en heb ik me kennelijk indirect schuldig gemaakt aan het meehelpen van deze 'geldklopperij'' en moet ik aanhoren dat het niets oplost hoor!
De hatelijke opmerkingen jegens buitenlandse honden die ik nota bene op dit diervriendelijke H.P op diverse topics voorbij heb zien komen, waren ook niet gering.
Sommige opmerkingen werden zelfs direct verwijdert door een moderator, zo hard waren ze!
We helpen het fokken van gezonde rashonden om zeep. Uiteraard laten we de honden uit eigen land stikken. We importeren ziektes. We doen het ter ere en glorie van onszelf, goed voor je ego, zo'n kneusje adopteren. Het zijn lekker goedkope honden. We doen het uit gemakzucht, vanuit je luie stoel een hond op internet bestellen.
Ben ik nog iets vergeten? Het is allemaal hier op H.P voorbij gekomen hoor! Allemaal hondenliefhebbers.
Excuus voor mijn cynisme, sommige dingen kunnen soms vermoeiend worden.
Had nooit verwacht dat er zo'n aversie zou ontstaan tegen geimporteerde honden. En dat grotendeels vanuit de gedachte ''eigen volk eerst''.
In ons welvarende Belgie en Nederland worden nog dagelijks honden en katten met de meest laffe verhaaltje gedumpt. En dat die arme beesten daar na 2 jaar nog steeds zitten, komt dan mede doordat te veel mensen een import hond nemen???
Wat een hypocriete denkkronkels zijn dat!
Asiels zijn opgericht om zwerf en kansarme dieren op te vangen, niet als stortplaats voor dieren waar men gewoon geen zin meer in heeft! En natuurlijk vind je veelal oudere dieren in het asiel,, de jonkies staan op marktplaats, kun je tenminste nog proberen er een paar honderd Euro aan te verdienen!
Ik heb ontzettend veel Nederlandse asiels uitgeplozen alvorens ik uitweek naar een buitenlandse hond.
Tot mijn spijt waren het veelal oudere honden met kanttekeningen als: kan niet met een andere hond samen, kan niet met katten, kan niet met kleine kinderen.
Ik heb het dus wel degelijk geprobeerd!
Toen stond ik dus voor de keuze: op een wachtlijst gaan staan... of nu een hondje dat ergens zit te wachten op een thuis.
Ik heb voor het tweede gekozen... maar ja, toch wel rot van me dat ik geen Nederlandse asiel hond genomen heb, toch?
Weer zo iets...... en dan stop ik.... raak er chagrijnig door!
Kijk ik naar een Topic met als ''de zoveelste'' opening:
Kan iemand mij uitleggen waarom er zoveel honden uit het buitenland worden gehaald, terwijl asiels in Nederland genoeg honden heeft?????
Okay, zo'n vraag mag je best stellen, misschien ook wel begrijpelijk als je een nieuwkomer bent, en veel voorgaande topics gemist heb...
Maar dat er dan 4x super geantwoord staat!!!!!!!
Tjonge, jonge zeg!..... moet ik nog meer zeggen?
Wat een liefdevol H.P
Erg dat honden veroordeeld worden op waar ze vandaan komen. dat mag natuurlijk niet het geval zijn.
Verder mag mi ook niet iemand veroordeeld worden omdat hij kiest om een arme hond uit het buitenland op te vangen.
En in de luie stoel beginnen, als het goed is, de meeste hondenkeuzes, namelijk eerst met informeren, lezen en kijken.
Elke hond in het asiel is er een teveel, of dit nu in binnen of buitenland is, en als je net valt op een hond in het buitenland en dat net klikt, is er niets mis mee om voor betreffende hond te kiezen, tenslotte kies je bij een herplaatser, niet om een asielsysteem, maar om een individu.
Wat wel een trieste zaak is, is dat er zoveel stichtingen (binnen-en buitenland) een bestaan aan verdienen, die mi niet oprecht zijn en mi niet een juiste doelstelling hebben. Er zullen vast ook oprechte en goed zijn, maar die zijn voor mij erg moeilijk te ontdekken.
Inderdaad Chris, overal waar nood is, valt ook geld achterover te drukken, of kan er bedrog in het spel raken.
Het kaf is moeilijk van het koren te scheiden.
Neemt niet weg dat het mij enorm tegen de borst stuit hoe er tegen geadopteerde honden uit het buitenland veelal wordt aangekeken.
Zeker wanneer deze reactie van hondenbezitters komen, stelt dat me erg teleur.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?