Veel verandering en nieuwe dingen! (Kyra)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Helemaal super dat het zo goed gaat!!!!!
Hou moed dan komt het helemaal goed ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Veel verandering en nieuwe dingen! (Kyra)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Dank je wel! :-)

We houden de moed er zeker in. Heb er gisteren weer even over kunnen praten en mijn hart kunnen luchten. Het is soms wel zwaar hoor. Zeker als mensen er steeds naar vragen als ik met Balou loop. Waar is je eigen hondje? En dat je dan iedere keer hetzelfde antwoord moet geven en dan als reactie krijgt: gaat het nu NOG niet beter?
En dan uiteraard weer in de verdediging schiet! ;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

:-D :-D :-D

Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat in de bench :-D Zit hier echt met een glimlach te lezen :-D

Btw, niet in de verdediging gaan hè als mensen vragen waarom het zo lang duurt. Dit zijn mensen die er absoluut geen idee van hebben hoe moeilijk en wreed de wereld soms op een hond over kan komen.

Geloof me de tijd en aandacht die je er nu insteekt krijg je achteraf dubbel en dwars terug :-D

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Dank je wel Esther.

De steun via HP doet me echt ontzettend goed! :-D

Ik kan de reacties van andere mensen steeds beter van me afzetten.

Ik heb er nog steeds volop vertrouwen in dat het grotendeels goedkomt met Kyra. :-)

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

Fijn te lezen dat alles goed gaat!!
En alvast veel plezier met treibball! Ik doe dat met Kiki nu ook en ze vindt het helemaal leuk.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Die kura heeft een 'holletje' :-D Wat fijn om te lezen dat dit is wat ze nodig had blijkbaar! Moet voor jullie een heel positief gevoel zijn!

Ach, commentaar krijg ik ook na 3,5 jaar nog. Maar ik weet wat ik doe, warom ik het doe en heb geleerd mijn schouders op te halen. Sterk jezelf. Ik weet dat het soms heel onzeker kan maken en ik weet ook dat die onzekerheid garantie was voor een terugval bij Jip.

We zijn niet perfect en groeien al lezende en lerende in de gebruiksaanwijzing van onzelf en onze hond. Wees mild voor jezelf en iedere dag is weer een nieuwe dag (sterker nog, ieder moment is weer een nieuw NU-moment!)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Vandaag heb ik de rapportage ontvangen. Toch wel een beetje teleurgesteld eerlijk gezegd.

Hier wat kleine stukjes uit de rapportage. Voor mensen die interesse hebben in de volledige rapportage, PB me! ;-)

Kyra oogt in huis erg onrustig, ze is voortdurend in beweging en gaat tussendoor een paar keer kort liggen voor een ca 1 – 3 minuten. Ze blijft regelmatig even stilstaan, luistert, springt op de bank en blaft naar honden die voorbij het huis komen. In de tuin is haar houding iets meer ontspannen dan in huis echter ook buiten is ze voortdurend in beweging, rent langs de schutting heen en weer, blaft en is alert op geluiden in de omgeving.

Korte wandeling naar het park. Bij het omdoen van de U-lead laat Kyra stresssignalen zien: hijgen, tongelen (deze signalen zijn ook zichtbaar in huis en in iets mindere mate in de tuin).
Kyra heeft een hoge houding, haar oren zijn naar voren gericht en haar staart staat hoog boven de rug uit, ze loopt voor de eigenaar uit en is voortdurend aan het rondkijken in de omgeving. Bij het zien een hond op meer dan 50 meter kijkt ze deze hond strak aan (fixeren), haar houding verstart en gaat iets door de voorpoten heen gericht naar de andere hond. Ze blaft en maakt uitval bewegingen naar de andere hond op het moment dat deze het oogcontact verbreekt.


Speeltje:
Maak haar helemaal gek van een speeltje zodat je buiten naast iets lekkers ook een speeltje kan inzetten. Ik realiseer me dat dit een lastige oefening kan zijn maar geef niet te snel op. Speel eerst in de tuin zodat je ook weet dat ze het speeltje leuk vind zet daarna buiten in tijdens een wandeling. Berg altijd het speeltje op en laat het nooit liggen zodat Kyra het zelf kan pakken. Vindt ze het nog niet leuk, speel dan zelf er mee, speel samen en berg het daarna op. Als je een balletje gebruikt zorg ervoor dat er verder geen ballen in huis en tuin aanwezig zijn zodat het iets speciaals blijft.

Als je buiten tijdens het wandelen op elk gewenst moment aandacht van Kyra kunt krijgen is ze toe aan de volgende stap. Aandachtvragen op het moment dat ze een hond heeft gezien. Zorg voor:
- Voldoende afstand tot de andere hond
- Vraag direct aandacht als Kyra de andere hond heeft gezien (dus bij het zien van een hond, kijkt de hond naar de eigenaar)
- Beloon direct met voer of spel. De beloning moet voldoende hoog zijn anders valt ze terug in haar oude gedrag – uitvallen en blaffen
- Loop de andere kant op en zorg dat de aandacht bij jullie blijft door haar aan het werk te zetten.
- Bouw afstand heel geleidelijk op, stapje voor stapje.
- Valt Kyra terug in haar oude gedrag, zet dan een stapje terug.

Naast het trainen van zoekspel en appel oefenen jullie ook de ontspanningsoefening. Bij deze oefening vraag je dus juist geen appel en contact van de hond maar beloon je dat Kyra rustig blijft zitten of liggen terwijl jullie even stil blijven staan. Zorg dat in eerste instantie erg weinig afleiding in de omgeving aanwezig is en bouw het aantal omgevingsprikkels langzaam op.
In huis gaan jullie Kyra op commando naar de mand sturen en trainen dat ze daar blijft liggen. Zorg voor een matje naast de bank omdat ze nu niet graag in de mand in de hoek gaat liggen. Het gemakkelijkste is dit te trainen na een intensieve wandeling. Bouw rustig op in tijd.


Voorstel is dat jullie eerst met de therapie en training starten voor we zoeken naar ondersteuning d.m.v. homeopathie.

Dit zijn de opmerkingen die ik teruggestuurd heb.

- Kyra poept en plast NIET in huis tijdens onze afwezigheid. Zij doet dit enkel 's nachts. Tijdens onze afwezigheid heeft ze de mogelijk om beneden en boven in de hal te liggen en/of op het kleine kamertje waar sinds dinsdag weer een bench staat. Overdag wil ik haar echter niet in de bench doen. Dit lijkt me ook niet nodig, want ze doet dan niets binnen. 's Nachts zit Kyra sinds dinsdag weer in de bench en die bevuilt ze niet. We houden dit dus voorlopig aan.

- Waar wij echter meer mee zitten is het uitvallen naar andere honden. In het verslag vind ik helaas niet terug hoe ik een situatie aan moet pakken waarbij ze al uitgevallen is. Soms is dit namelijk niet te voorkomen. Denk aan een situatie waarin er loslopende honden naar Kyra toekomen.

- Ik wil ook nog graag vermelden dat Kyra inderdaad heel erg onrustig was in huis toen jullie er waren. Normaal is dit VEEL minder. Wij hebben juist ondervonden dat ze in de tuin onrustiger is dan in huis. Wat dat betreft ben ik dus bang dat jullie een beetje een vertekent beeld hebben gekregen.

- Inmiddels heb ik een balletje met een touwtje eraan gekocht om mee te gaan trainen. Dit heb ik echter nog niet gedaan, omdat ik de rapportage eerst even af wilde wachten. Tijdens het wandelen heb ik wel geprobeerd met haar te spelen met een tennisbal. Ik merk tot nu toe dat ze daar juist alleen maar gestresster door raakt. Ze laat dan erg veel kalmerende signalen zien.

- We hebben de mand van Kyra inmiddels verplaatst. Toch wil ze daar niet in gaan liggen. Als wij plaats zeggen verkiest ze de bank boven de mand. Als ze 's avonds rustig ligt is dat meestal ACHTER de bank. We zijn Kyra nu aan het aanleren om alleen op ONS commando op de bank te gaan. Ze mag dus niet meer uit zichzelf op de bank springen.

- Na wat onderzoek van mezelf zou ik het toch ontzettend fijn vinden om Kyra op rustgevende medicatie te zetten. Of dit gewone medicatie is of homeopathische maakt ons in principe niet zoveel uit. Wij hebben wel het idee dat ze gewoon echt ondersteuning nodig heeft. Wellicht dat dit de training ook alleen maar ten goede zal komen.


Sorry, het is erg veel leesvoer, maar ben wel benieuwd naar jullie reactie hierop! :-)

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

zooo een heel verhaal..
Ik hoop dat je er wat mee kunt.
Je hebt een PB.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Thanks!
Ook al beantwoord.... ;-)

Dit kreeg ik net terug in reactie op mijn mail:

Bedankt voor je reactie. Ik kan me voorstellen dat je even moet schakelen omdat de insteek nu totaal anders lijkt dan je eerst getraind hebt bij Martin Gaus. Toch komt dit overeen want jullie zijn eerst op afstand gaan trainen en geleidelijk steeds een stapje dichterbij.
Op straat/park heb je met andere factoren te maken omdat je niet alle segmenten onder controle hebt. Lawaai, honden die loslopen, gillende kinderen en noem ze allemaal maar op.

doel van de therapie is: Kyra loopt los door het park (groot park) en is met jullie bezig aan het spelen en op den duur zelfs weer met andere honden los kan spelen. Maar realiseer je wel dat niet alle honden met alle honden spelen, dit geldt ook voor mensen. Je vindt niet iedereen aardig maar we nemen toch allen met elkaar de fatsoensnorm in acht door elkaar niet in de haren te vliegen. Dus ook zal Kyra moeten leren om honden te negeren.

Fase 1:
- In eerste instantie is het echt de bedoeling dat je honden gaat mijden. Komt er toch een hond aan, zeg duidelijk haar naam zodat je aandacht krijgt, draai om en loop resoluut weg. Dus de andere richting uit dan.
Krijg je geen aandacht dan is de hond toch te dichtbij, dus de volgende keer iets grotere afstand nemen. Dus wandel op andere terreinen, zet haar in de auto en ga naar het bos. Wandel op andere tijden zodat er minder honden zijn.

Elke keer als Kyra uitvalt doet ze een winnaarservaring op. Eerst zorgen dat je buiten contact met haar krijgt daarna gaan we weer trainen naar honden toe. Nu heb je getraind op eerst kijken en daarna niet blaffen naar honden maar ondertussen fixeert ze wel. Ik wil dat je dat fixeren gaat doorbreken. Dus op jouw commando heeft ze naar jou te kijken en niet meer naar een andere hond. Andere honden begrijpen dat fixeren niet want die zien dit als een confrontatie - aanval.

Kyra heeft een sterk eye, misschien toch uit een werklijn? Kyra kan zich beter uitleven op een balletje dan op een andere hond. Het fixeren mag ze bijvoorbeeld wel op de bal (Treibal) maar wel weer gecontroleerd door jou. Ook daar moet ze wel luisteren naar jouw commando's. Dus jullie gaan eerst buiten zorgen voor aandacht en focus op appel en spel, dan gaan jullie trainen op afstand naar kijken naar een hond en aandachtvragen met appel en spel. Daarna gaan jullie steeds dichterbij en gaan we opbouwen dat ze weer contact maar met andere honden.

Je laat haar dus alleen spelen met de honden die ze goed kent en waar ze nu niet mee vecht. Beter 1x leuke spelervaring opdoen dan 9 x fixeren en uitvallen.

- Als ze uitgevallen is doe je niets anders dan, weglopen van. Neem de hond gewoon mee en loop weg, zeg niets, niet rukken aan de riem.
lopen er honden los, ga daar dan niet wandelen. Draai om en kies een ander pad of weg.

- Verder wil ik toch ondanks dat je het gevoel hebt dat ze druk is dat je buiten gaat oefenen en spelen. Niet in het park maar in het bos, op straat e.d. Misschien is ze in eerste instantie druk en onrustig maar zal ze nadat ze het gewend is rustiger worden. Jullie gaan nu patronen doorbreken. Doorbreken van patronen geeft onrust. Honden zijn gewoonte beesten, dus wandelen met training geeft structuur en structuur geeft rust.

Verder zijn jullie harstikke goed met haar aan het trainen en opvoeden dus kun je erg ver komen. Niet te snel opgeven als het een dag minder goed gaat. Een herplaatsing gaat vaak vooruit in golfbewegingen. Eerste 2 maanden als een speer en dan komt er een terugval. Daarna ga je weer een stapje vooruit. Echter als je kijkt wat jullie nu in 3 maanden al bereikt hebben dan is dit gewoon best veel.

Mocht je toch iets willen proberen zou je bijvoorbeeld wat Rescue druppels (Bachbloesem).


Vanavond maar eens even overleggen met Etienne, want ik ben een beetje in verwarring. Pff, nu denk ik echt: had ik maar GEEN GT in huis gehaald!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Kun je beschrijven wat jou zoveel verwarring geeft?

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ten eerste staan er een heleboel fouten in het rapport. Er wordt bv. beschreven dat Kyra onzindelijk is als wij afwezig zijn terwijl ik DUIDELIJK heb gezegd dat het alleen om 's nachts gaat.

De helft van de rapportage gaat over deze onzindelijkheid terwijl we haar juist uitgenodigd hebben voor het uitvallen naar andere honden.

Ik heb haar verteld dat Kyra in de stress raakt van speeltjes buiten. Toch wil ze dat we dat doorzetten terwijl Kyra er lichamelijk wel moe van wordt, maar geestelijk alleen maar opgefokt raakt.

Ik heb aangegeven super erg open te staan voor medicatie als ondersteuning bij de training. Nu stuurt ze dat ze eerst de training wil proberen en daar vervolgens pas medicatie aan toe wil voegen.

Daarnaast merk ik dat Kyra juist baat heeft bij gestructureerde en veel dezelfde rondjes. In het verslag staat dat we langdurige, gevarieerde rondjes moeten lopen en tevens het bos op moeten zoeken. Hier kom je juist veel loslopende honden tegen.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

You've got mail. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Op zich vind ik dat in het verslag geen hele onlogische dingen staan. Maar de dingen die er in staan zijn gebasseerd op een observatie van dat moment en jullie eigen ervaringen aan de hand van gesprek en vragenlijst. De Gt heeft haar waarschijnlijk onmogelijk in allerlei situaties kunnen observeren.

Mijn ervaring is dat jijzelf de hond het beste kent in allerlei situaties en dus weet wat wel/niet mogelijk is met haar. Precies zoals je beschrijft wat betreft de lange wandelingen en zoveel mogelijk gevarieerd. Ik snap het wel (denk ik) het prikkelt Kyra dat ze zich meer tot jou moet wenden omdat de wandelingen onvoorspelbarder worden, ze kan daardoor minder vooringenomen de straat op gaan. Bij iedere keer dezelfde route is het voor haar veel voorspelbaarder en kan ze nog meer focussen op uitvallen. Ik sta er zelf wat dubbel in. Jij zult zelf moeten ondervinden of de stress verergert of dat ze juist meer steun bij jouw leiding zal gaan zoeken.

Het feit dat de GT ook bij jullie thuis veel stress signalen heeft waargenomen betekent dus waarschijnlijk wel dat haar hele stressniveau behoorlijk hoog voor wat betreft in elk de de grote boze hondenbuitenwereld. (omdat zij dus ook in huis gestressed/overspannen reageert op honden buiten.
Hoe meer stress ze buiten ervaart, hoe minder rust ze (ook thuis) kan vinden. Dat is wel logisch, ze komt dagelijks op straat in aanraking met andere honden en stress geeft algehele onrust. Stress heeft 48 uur nodig om uit het lichaam gewerkt te worden, maar daar komt ze niet aan omdat ze dagelijks er weer mee geconfronteerd wordt.

De grote truc is om haar zover te krijgen dat ze steun uit jou/jullie haalt en dus er niet meer zelf mee hoeft te 'dealen'. Dat gaat meer rust geven.
Met trainen op afstand alleen kom je er niet, je zult echt moeten gaan werken aan binding met jou. Hoe? Ik heb wat dat betreft denk ik iets andere ideeen, maar misschien ook andere mogelijkheden (woon nogal landelijk). Ik zoek veel plekken op waar geen andere honden zijn en maak hele spannende, onverwachte en avontuurlijke wandelingen. Ik leid, maar we onderzoeken samen dingen. Als zij onderzoeken kom ik kijken en andersom sta ik net zo makkelijk op m'n kop in een konijnenhol. Ik laat ze spannende dingen doen waarbij ik ze begeleid en steun en waar nodig help. We doen speurspellen. Op die manier creeer ik steeds meer een teamgevoel.

Op straat leid ik ook. Jip mag beslist niet voor me uit lopen speurend naar andere honden. Zie ik een andere hond aankomen pak ik het wisselend aan. De ene keer gooi ik hand lekkers op de grond en staan we beiden te graaien in het lekkers, de andere keer draai ik om zonder iets te zeggen en als hij zich op mij richt draai ik weer terug in de richting van de andere hond (allemaal op de afstand die hij aankan). Soms laat ik hem een kunstje doen wat hij kan. etc

Je schrijft dat ze stress krijgt van spelen/speeltjes buiten. Weet je ook waarom?

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

In de dingen die jij beschrijft kan ik me weer meer vinden. Vooral dat leiden probeer ik ook te doen. Kyra mag sowieso niet voor mij uitlopen. Alleen als we op een grasveld zijn waar op dat moment geen andere honden lopen geef ik haar het commando: "ga maar" en dan weet ze dat ze mag gaan snuffelen. Zo gauw ik "volg" zeg loopt ze weer netjes langs mij.

De tips die jij geeft (bv. dat lekkers op de grond gooien als er een andere hond nadert) vind ik HEEL goed. Die ga ik sowieso proberen.

Waarom ze stress heeft als ze buiten haar vertrouwde omgeving geconfronteerd wordt met speeltjes weet ik niet. Ze wordt dan heel onrustig en ik zie verschillende kalmerende signalen. Bij mijn vader binnen speelt ze wel. Bij ons ook gewoon binnenshuis en in de tuin.

Wat ik sowieso wil doen is een keer iemand Kyra en mij laten filmen tijdens het wandelen. Ook het uitvallen naar andere honden wat Kyra doet. Dan krijgen jullie ook een beter beeld.

Wederom bedankt voor het lezen en de uitgebreide reactie! :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als een hond stress ervaart verminderd exploratiegedrag en behoefte tot spel. Door wel te willen spelen kan het zijn dat je haar in een spagaat brengt. De stress is te hoog voor ontspanning maar je vraagt het wel van haar dus extra spanning. Jip doet buiten niets met speeltjes. Hij deed zelfs niets met lekkers. (nu gelukkig wel). Wie weet waar je nog uit komt.

Maar als je dit langzaam opbouwt in hondenprikkelvrije omgeving, of dat nu spel is of speurspel met iets heel lekkers kun je het wel langzaam opbouwen. Dat weet ik uit ervaring. Maar dat gaat niet ineens. Daar is bij Jip ook heel wat tijd overheen gegaan.

Nog wat praktische tips. Kijk zelf niet rond op zoek naar andere honden. Let vooral op Kyra en doorbreek haar eerste aanzet. Door zelf rond te kijken bevestig je har in de noodzaak van het hyperalert zijn en tevens mis je haar signalen die je nodig hebt om haar op tijd te bereiken.

Als je voertjes strooit, ga dan zelf meegraaien en doe dit met je rug naar de andere hond (lekker boeiend >>> niet interessant dus).

Loop ALTIJD tussen de ander hond en Kyra in, ook als is dit op een afstand van 100 meter.

Als me nog meer te binnen schiet hoor je het wel. En denk eens na over het uitbereiden van variatie in wandelen in prikkelvrij gebied. Gewoon voelen hoe dat voor je voelt vanuit de motivatie die ik hierboven schreef.

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Wat mij heel goed hielp, want Taz viel ook uit naar andere honden.. Was het LET OP. Je vraagt dus aandacht van je hond.. Als je dit wil leren kan ik je de uitleg wel even doormailen...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Honden zijn gewoonte beesten,

Wel jammerlijke uitgedrukt van deze GT.

Honden zijn dieren en de uitdrukking is gewoontedieren.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hahaha Petra, ik lig hier in een deuk om je laatste berichtje! O-) ;-)

@ Patricia: als je dat door zou willen sturen, HEEL graag!! :-)

en nogmaals @ Petra: in wat jij typt kan ik me zoveel meer vinden dan in de tips van de GT. OF je legt het op een andere manier uit OF er zitten variaties in. Maar hier voel ik me iig veel fijner bij. :-)

Kyra haar aandacht trekken d.m.v. voer is geen enkel probleem. Als ik haar naam roep of "kijk eens" zeg is ze meteen op mij gericht. BEHALVE als er andere honden in de buurt zijn.

Wat je typt over zelf rondkijken naar andere honden ben ik indd aan het proberen. Al is dat wel moeilijk.

Nog even een voorbeeld van gister:
Ik liep vanaf de stoep een stukje gras op. In de verte zag ik 2 loslopende honden aankomen. Kyra had ze nog niet gezien. Toen ben ik overgestoken en via de stoep verder gelopen. Op een gegeven moment heb ik Kyra af kunnen leiden met voer. Wat wil nu het geval: die man kwam met zijn honden OOK richting de stoep. Toen was er eentje aangelijnd en de andere los. Ze waren dus VEEL te dichtbij voor Kyra en toen viel ze uit. Als ik in beginsel gewoon rechtdoor gelopen was, was ik ze niet eens tegengekomen.

Wat me m.b.t. de GT tegenviel was dat ze met haar hond recht op Kyra af kwam. Geen wonder dat ze uitvalt als ze zich zo bedreigd voelt....

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

conclusie; Jij hebt er gewoon geen goed gevoel bij en dat kleurt alles. Ik zeg altijd , bij geen goed gevoel moet je ermee stoppen.

Ik zeg inhoudelijk niet zo heel veel anders dan de GT, omdat ik wel begrijp wat deze voor ogen heeft en sommige dingen ook zelf in de praktij ervaren heb.

Ik kan alleen maar zeggen, neem de goede dingen mee en neem afscheid van dat wat niet goed is voor jou en Kyra!

Dat ze recht op jullie afkwam vind ik heel vreemd. Of het is bewust een uitlokking geweest of ze kent deze regel niet.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat je typt over zelf rondkijken naar andere honden ben ik indd aan het proberen. Al is dat wel moeilijk.


Maar wel heeeeeeeeel belangrijk. Hoe kan je van haar verwachten dat ze minder hyperalert wordt als je het zelf wel bent? Jij moet het goed voorbeeld geven >>> goede voor beeld is ; andere hond is Gaaaaaaap O-)

Gooi een hand voertjes en ga je veters strikken, zie een andere hond en vind ineens een heel interessant ding op straat, Doe eens onverwacht anders.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ja klopt. Dat bedoelde ik ook! Ik typte het alleen wat verkeerd! ;-)

Ben vanavond samen met mijn vriend gaan wandelen. 1 hondje tegengekomen, Kyra viel NIET uit en haar aandacht was vrij makkelijk af te leiden! :-D

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Annika.. Koester die momenten en ben dan ook extra blij..
Ik denk met je mee want ik weet precies wat je meemaakt ;-)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Dank je wel! Nu mis ik de knuffel smiley! ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Je komt er wel met Kyra :-D

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hee meid heb het hele rapport net gelezen.. Vind het wel een goed rapport, maar ik mis wel HOE je moet handelen als ze dan uitvalt.. Wat je kan doen om het te voorkomen vind ik wel goed beschreven. Kan je zeker wel wat mee! Alleen is het ook belangrijk om te weten HOE je moet handelen op het moment dat het al te laat is, zeker bij zo'n nerveuze dame als Kyra.. Misschien dat je dat nog even kan vragen?

Je komt er wel!! Weet ik zeker, heb er alle vertrouwen in :-D.. & ik kom snel een keertje langs! :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat ik doe als er een situatie ontstaat waarin Jip gaat fixeren (voorbode van uitvallen) is zonder iets te zeggen omdraaien en een andere kant uit lopen. Op het moment dat ik hij zich weer 'overgeeft' aan mijn leiding >>> dus als gewoonlijk ontspannen naast loopt krijgt hij een kalme goedzo en twee stappen laten draai ik weer terug in de richting waar ik vandaan kwam (andere hond). Begint hij weer zelfde ritueel.

Daarom is het belangrijk op de hond te letten, de eerste aanzet van fixeren doorbreken. Is een heel minimaal kort moment dus train jezelf in timen.

In een situatie waarin het echt mis gaat, dus directe confrontatie met andere hond (bv bij de hoek omslaan of ineens uit het niets) inclusief uitvallen loop ik kordaat de sitatie uit op dezelfde manier, maar nu draai ik niet terug (vanwege de te grote opwinding en de te korte afstand tov de andere hond.)

Een loslopende hond die 'stalkt' blok ik met ferme lichaamstaal en vervolgens stap ik weg uit de situatie (eventueel zeg ik de eigenaar de hond bij zich te houden.)

Voor mij zijn de mislukking weliswaar niet gewenst, maar ze bieden ook weer oefen,materiaal voor jezelf.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hey Lisa,

Dank je wel voor het doorlezen! :-)
Woensdagmiddag ga ik de GT bellen en dan zal ik die vraag zeker stellen.

Ik vind het superleuk als je een keertje langskomt!! :-D

Dikke knuffel voor die 2 lieverds van je. ;-)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Hier heb ik zeker iets aan Petra. Dank je wel! :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat in complexe gevallen een GT niet na één ontmoeting al een compleet plan voor de toekomst kan geven. Eigenlijk vind ik dat zelfs een beetje overmoedig. Bij Dobby duurde het 6 weken voor we eindelijk iets vonden dat werkte. Ja, de eerste paar weken probeerden we het standaard verhaal. Roedelregels.

Ja, natuurlijk probeer je in het begin wat, maar eigenlijk vind ik dat je pas het echte probleem kunt aanpakken na meerdere ervaringen. Enne, rook deze GT naar hond? Waarschijnlijk wel. Misschien is dat ook een stressfactor voor Kyra.

Denk aan hoe een arts een diagnose stelt. Als je met hoofdpijn bij de dokter komt gaat die ook niet meteen anti-migraine pillen geven (of erger nog, een chemokuur tegen een "tumor"). Dan vraagt ie of je wilt opschrijven wanneer je hoofdpijn hebt, zodat hij het probleem leert kennen. Eerst de diagnose, dan pas de behandeling. Eerlijk gezegd vind ik dat er een beetje aan schorten.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik kon de vinger er niet op leggen, maar NU wel. Dat is precies wat ik bedoel Wilma. Die zogenaamde roedelregels hebben wij ook opgekregen, maar Kyra kent haar plaats in onze roedel prima.

Ik ga in ieder geval achter homeopathische medicatie aan en neem alle tips van Petra mee. Daar kan ik echt heel veel mee. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Veel verandering en nieuwe dingen! (Kyra)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Wat moet ik nou?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^