Karakter omschrijvingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3

honden foto van Suze en de 3

Het leek mij erg leuk als er omschrijvingen zouden staan van een eigen hond! Er zijn natuurlijk standaard karakter omschrijvingen per ras maar hier kan je dan beschrijven hoe dat met je kruising werkt, of hoe het met je ras hond werkt wat niet te vinden is op internet tussen "Typische trekjes".

Zo is Jackie een kruising van 4 verschillende honden. Jackie knuffelt als een mens, met poten om je nek. Ze is vrij waaks over alles en iedereen maar als ze je eenmaal kent dan wil ze niets anders dan bij je liggen en geaaid worden door je. Soms heeft ze mensen waar ze naar blijft blaffen. Dit zijn over het algemeen mannen maar ook typische mannen die ver van zichzelf af staan. Alsof ze dan moeite heeft met het lezen van die persoon. Ze vind het heerlijk om te spelen met andere honden mits ze los loopt. Als ze aan de riem zit wil ze eigenlijk alleen maar afstand van andere. Daarnaast neemt ze het continu op voor Nukka. Nukka hoeft maar een gil te geven en ze staat er naast om poolshoogte te nemen.

Nukka is een opstandig losgeslagen projectiel. Ze luistert naar niemand, behalve naar mij ( ook niet altijd O-) ). Ze is absoluut niet waaks. Ik denk dat ze een inbreker eerder zou aanwijzen waar de dure spullen liggen dan dat ze een grootte waffel op zou zetten. Ze vind het prima om geaaid te worden en weet dat ze mooi is om te zien want zodra de camera tevoorschijn komt zet ze haar beste beentje voor en gaat ze mooi zitten kijken. Onder het spelen maakt ze meer geluid dan een hele kennel en blaffen kan ze niet. Ze ligt het liefst op de grond en dan zo dat ze compleet in de weg ligt. Af en toe bedenkt ze dat ze iemand moet volgen en loopt ze continu op je hielen. Bij andere honden is ze direct blij. Kwispelen, oortjes naar achter en! Neuzen likken maar. Ze daagt graag uit maar wanneer de andere hond dan terug speelt dan opeens rent ze heel hard weg en gaat ze onder tafel liggen. Erg komisch.

Nu jullie honden! Vertel mij alles :-D Ik ben benieuwd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karakter omschrijvingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

Quinty is een hondje dat graag speelt,liever niet wandelt en als er iemand komt die ze niet goed kent eerst de kat uit de boom kijkt,mensen die ze wel kent "praat"ze tegen.

Fleur is een zeer zachtaardig rustig hondje wat graag op botjes knabbelt en graag even op bed knuffelt.

Roos is een dondersteentje zeer ontdeugent maar super lief,knabbelt graag op botjes,gaat graag mee wandelen en is nog allermansvriendje.

alledrie gaan ze graag mee in de auto :-D :-D

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt 3 doggies

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Yoran is een echte knuffelkont, is dol op water bos en zand, kan uren bij je liggen kroelen, maar mag ook graag een tijdje alleen zijn. is gek op andere mensen en blaft weinig, ook deelt hij graag met Rixt

Rixt is soms net een konijntje zulke gekke bokkensprongen maakt ze. ze is bang in het donker en alles wat je dan tegenkomt, heeft een hekel aan tractors, is verder heel spontaan maar ook wel een beetje bangig, ligt het liefst aan je voeten, houdt van water zand en met de bal spelen.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Pim is een 'ik loop er altijd voor' hond. Pim heeft de niet te onderdrukken behoefte om te zijn waar het baasje en vrouwtje zijn. Pim is lief, zacht, vrolijk en tevreden. ZEER fanatiek in spelletjes en een tikkeltje koppig. Hij heeft de irritante gewoonte keihard te gaan zuchten als het bijna tijd is dat de baas thuiskomt. En hard te gaan zuchten als hij vindt dat we uit bed moeten komen. Hij is snel afgeleid en niet bepaald een 'werker'. ;-)

Puzzle is eigenwijs, manipuleert, is een uitdagertje, is hyper en fel, maar ook ontzettend gevoelig en een vrijkous. Ze werkt graag voor ons, is slim en ze is een echte diva. Ze is ontzettend kieskeurig met eten en ook haar mandje moet lekker zacht en warm zijn.

Beiden zijn waardeloze waakhonden: ze vinden alles en iedereen leuk :-D

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Spike is een enorme kroel beer.
Die denk dat ie een schoothondje is maar het over duidelijk niet is.
Hij is altijd vrolijk en erg lief voor andere dieren en mensen.
Als ik alleen thuis ben ik hij waaks maar niet als mijn vriend thuis is.
Dat vind erg fijn aangezien mijn vriend ook s'nachts moet werken.
En hij houdt erorm van wandelen en luistert dan ook goed.
Soms iets minder maarja dat heb je wel eens.
Ook vind hij autorijden er leuk.
En hij erg van spelen en dan gromt en blaft hij maar voor de rest blaft hij bijna nooit.

honden page profiel EmmaEmma 3 doggies

honden foto van Emma

haha, leuk topic :-D

Spike is een trotse hond! hij blaft weinig en is binnen ontzettend lui en licht graag bij de mensen. Hij is soms een beetje verwend, dan kan hij zou lekker knorren als je hem uit z'n slaap haalt om een kus aan 'm te geven en hij moet ook altijd op een dekentje liggen, haha. Verder is het een hele brave hond, hij kan goed los lopen(ook naast de fiets!) en kan veel trucjes voor een whippet en weet goed wat hij wel of niet mag. Spike's enige nadeel is dat hij wel onzeker is bij andere honden onder mensen is het een trotse rustige hond maar bij honden is hij helemaal hyper en gestresst. Dan reageert hij op alles hij moet alles in de gaten houden als er honden bij zijn. Maar het gaat steeds beter. heb met hem op cursus gezeten en leert hij honden steeds beter kennen. Het komt allemaal omdat hij een keer flink is gebeten door een andere hond. Voor mij is het echt een lieverd en een beste vriend!
:-)

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Woody: Is een Dwergpinscher,, altijd vrolijk, speelt het liefst de hele dag met andere hondjes.
Als we buiten zijn rent hij op alle hondjes af die hij tegen komt.
Heeft last van verlatingsangst, kan wel alleen thuis zijn maar in een vreemde omgeving kunnen we niet zo maar weglopen dan is hij bang achter gelaten te worden.
Wil je nog wel eens even uitproberen, kijken hoe ver hij kan gaan....
Slaapt het liefst op zijn rug of onder een deken...


Sheila: is een molosser-mix en een echte rouwdouwer, die houd van ruig spelen en vooral van takjes!
Als we buiten zijn speelte ze het liefst alleen maar met takjes.
Ze mag graag met andere honden spelen maar dan ook weer het liefst samen aan takken trekken enz.
Ze is erg lief, en een echte waakhond.
Ook is ze een echte vreet-machine ze kan de hele dag door wel eten.
Als ze slaapt heeft ze altijd haar tongetje naar buiten en soms zelfs nog sabbel-reflex :-D

Imani:is een Belgische Griffon,, een lief hondje en erg vriendelijk naar andere honden en mensen.
Mag graag op schoot liggen en vind het leuk om met de anderen te spelen.
Ook zij mag graag eten en lust nu al vrij veel.
Als ze yoghurt eet zit de hele keuken vloer eronder, omdat ze alles eronder smeert met haar baardje hihi


Fox: is een Belgische Griffon,, een heerlijk mannetje die graag met me knuffelt.
Hij mag af en toe nog graag even rennen en gek doen, al is hij natuurlijk nu veel sneller moe want zo jong is hij niet meer.
Met andere honden heeft hij niet zoveel, en ze zijn hem nu ook al snel te druk.
Al we wandelen, nouja in huis ook trouwens, loopt hij als een schaduw achter je aan.
Hij mag graag buiten in het zonnetje liggen of gezellig bij je op schoot...

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max 3 doggies

honden foto van Diana - Tessa&Max

Tessa is een echte knuffelkont, houd van lekker eten en kan uren genieten van de aandacht die ze krijgt. Ze vind het echt heerlijk als je met haar vacht bezig bent en gaat er als het moet uren voor zitten. :-) Ze is erg rustig, maar ontzettend lief. Het is een echte diva eigenlijk. Een van de bekentste eigenschappen van de berner is dat ze eigenwijs zijn. Daar kunnen we hier over mee praten. Als ze ergens geen zin in heeft, doet ze het ook niet. Tessa moet niet teveel aan haar koppie hebben, daar kan ze niet zo goed tegen. Als hier bijv. visite is geweest, is ze 's avonds gesloopt. Ze kan uren zoet zijn met een kluif. En buiten dit alles is ze een echte clown. Jullie willen niet weten wat voor geluiden ze af en toe uitkraamt als ze het ergens niet mee eens is.

Max is een ontzettende stuiterbal. Hij is heel rustig in huis, en ook een echte knuffelkont maar buiten gaat het van: doink doink doink
Als 'ie een andere hond ziet zal en MOET 'ie daarheen. Het gaat gelukkig al een stukje beter daarmee. Max is een hond die erg gevoelig is, hij trekt zich dingen heel snel aan.
En ow! Hij kan zó chagerijnig worden als iets hem niet lukt. :-) Hij gaat dan echt lopen grauwen en doen hahaha. Max is een hele actieve, en lenige hond. Je kan zo 4 uren met hem wandelen en gek doen, maar hij is niet moe te krijgen. Energie voor 10 dus!

Ik kan uren over ze vertellen, maar dat doe ik jullie niet aan. Het zijn gewoon schatjes, en 2 grote harige knuffelbeertjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi dit...ik ga niet uit van de standaard newfoundlander eigenschappen.

deze geld dus alleen voor Bamse. :-D
vol energie, zeer aanhankelijk, een grote wil om mij te plezieren, {doen alle newfoundlanders} maar vaak is het toch dat de newfoundlander , na twee keer een bal weg te gooien, denken, doei, deze niet, speelt zo graag met je, en ook met ballen, liefst een pluce bal.

slaapt heel weinig, is geen sjokker. :-D {alleen als het warm is}

en graag wat nieuws willen leren. leergierig. :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy is een ontzettende kroelkont en bang voor mannen en is niet dol op kinderen.vreemde mensen kunnen hem niet aanhalen maar ziet hij je vaker dan komt hij kwispelend op je af.hij is in huis gewoon een hele lieve luie hond en ligt het liefts de hele dag naast me.hij is wel waaks.poppy is een allemans vriend en zij vind iedereen en alles aardig.zodra ze lekkers ruiks gaat de trukendoos open.ook poppy is een kroelkont en als ze bij me op schoot ligt en ze ziet een hond dan komt er zo een heel schattig wauuuuuwwww wolf geluidje uit.poppy ligt het liefst onder je arm te slapen.ook poppy is heel waaks.en een diva.kortom twee zalige knuffelkonten

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Isa is een wat rustiger hondje en Bowie houd meer van kroelen en vraagt wat meer aandacht. :-)

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

Boris is heel rustig (altijd geweest) vind het heerlijk om te lopen en als het kan ook nog ff los van de riem, lekker rennen en achter ballen en stokken aan.
Hij slaapt best wel veel, kan uren achter het huis liggen kijken, maar is absoluut niet waaks, helpt ook om de kostbare spullen aan te wijzen, hihi. Het is geen sloper, en ligt sávonds heerlijk bij je voeten.
Kortom een lobbes van een hond die ik nooooit meer wil missen.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Nala is een eigenwijze hond, die luistert wanneer zij er zin in heeft. Ze is erg speels buiten en houdt erg veel van rennen en spelen met andere honden. Ze is dus ook erg sociaal. Ze is ook onderdanig naar honden en mensen, maar niet storend. Ze is heel aanhankelijk en wil het liefst de hele dag bij je zijn. Ze kan uren slapen maar ook uren rennen. Ze houdt van zoeken naar snoepjes, maar dan wel lekkere snoepjes anders hoeft het niet. Ze is gek op iedereen, waarschijnlijk ook inbrekers maar als ze iemand echt niet mag laat ze dat merken door naar diegene te blaffen. Ze is niet erg gehoorzaam, ze is nog volop aan het leren. Trucjes leren doet ze met plezier en dan luistert ze wel goed. Ze houdt van de zon, kan uren liggen zonnen (jammer dat dat niet mag van de baasjes) maar als het begint met sneeuwen, dan is het ook dikke pret. Ze kan urenlang achter sneeuwballen aanrennen en sneeuwschuiven. Ze houdt ook van zwemmen en dode dieren eten, kortom: een geweldige lieve hond!

honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~ 3 doggies

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

Ik kan Maeley het beste omschrijven als SCYTZOFREEN!!
(is natuurlijk een grap)maar hij heefd 2 enorm verschillende kanten.
!hij is enrom lief en een ouwe trouwe lobbes.
Je kunt alles met hem doen,mn dochter gebruikt hem af en toe als paard,hij word af en toe in de poppewagen gedumpt,en dan kijkt ie alsof het normaal is he!de poes eet uit zijn bak en dan wacht hij keurig tot hij aan de beurt is.ik hoef geen zit te zeggen want als ik al naar hem kijk en vervbolgens naar zijn mand dan hobbelt hij die kant al op.
buiten met wandelen loopt ie netjes naast me en hoeft ook niet vast.mijn dochtertje kan hem compleet aan ,als we wandelen en ze zegt zit dan gaat ie zitten.
tis echt zon liefert

zijn andere kant is dat als er iemand aanbelt ik eigelijk geen deurbel nodig heb,hij blaft alsof hij een enorme grote boze rotweiler is!(dat voor zo een mini)
waneer de deur open gaat dan zei je de meeste mensen ook kijken van :huh wat is dit???"
Maakt zich dan heel breed en kijkt woest(zal nooit wat doen hoor!)
Hij is dan heel beschermend.
waneer er iemand in zou breken denk ik dat marley hem grijpt.
En dat mag dan ook van mij!


honden page profiel ~**Saar,  Dexx & Daya **~~**Saar, Dexx & Daya **~ 3 doggies

honden foto van ~**Saar,  Dexx & Daya **~

ja en mn toetsenbord is nog steeds van de kaart sorry :'(

honden page profiel sofie, Lucky en Zita <3sofie, Lucky en Zita <3 3 doggies

honden foto van sofie, Lucky en Zita <3

Lucky is een labrador, hij zit boordevol energie, maar kan ook ontzettend lui zijn.
Lucky houdt van de bal brengen, maar hij is het al snel beu en gaat dan liggen bijten op een lekker botje.
Hij gaat graag mee naar het bos of naar de hondenweide.
Lucky is een sociale hond, lief voor iedereen... Ook hier waarschijnlijk lief voor inbrekers.
Hij blaft bijna nooit.
Lucky gaat graag wandelen, maar begrijpt nog niet echt dat hij naast me moet lopen. Hij gebruikt zijn neus en wanneer hij iets ruikt, durft hij wel eens héél hard aan de leiband trekken. Lucky is nergens bang voor, hij durft wel eens schrikken van iets, maar dan wint zijn nieuwsgierigheid. Hij is niet bang van onweer of vuurwerk...
Speelt heel graag in de sneeuw. Houdt wel van het zonnetje, maar ligt toch liever in de schaduw.

En dan het allerbelangrijkste! Hij houdt enorm van water! Zwembadje, badje, douche, sloten, rivieren, de zee...

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Koda is een lieve, speelse beetje onzekere hond.

Hij houd van lekker rennen,zwemmen, spelletjes doen met het baasje. Maar van een lekkere knuffel is hij ook niet vies en hij is gek op de kinderen.

Buiten is hij heel energiek en binnen heel rustig.

Hij blaft wel gemakkelijk dus dat moet je wel in de gaten houden.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Sara houdt wel van knuffelen, maar komt niet zo snel zelf op je af om geknuffeld te worden. Ze is een tikkeltje onzeker en bang in bepaalde situaties (vreemde mensen) en doet zich naar andere honden toe erg groot voor. Ze houdt van spelen, achter het balletje aan rennen en zwemmen, hoewel ze de eerste 2 niet meer mag doen i.v.m. haar heupen. Ze is erg loyaal richting ons en ook een echte waakhond. Sara werkt graag voor ons, maar mijn vader is de grote baas en daar werkt ze dan ook het liefst voor. Ze luistert heel goed, is ontzettend lief, zelden eigenwijs of koppig en zal alleen stoute dingen doen wanneer wij het niet merken/weg zijn (op de bank liggen bijvoorbeeld) O-)

Kobus is een ontzettend eigenwijs en koppig mannetje. Hij is heel zeker van zichzelf, zowel tegenover honden als mensen, maar als de andere hond dominanter is dan hij dan vindt ie dat ook prima. Hij kan zich dan onderdanig opstellen, maar hij zal zich nooit echt overgeven aan die hond. Hij houdt van heel hard rennen (met andere honden, alleen, achter balletjes aan, dat maakt allemaal niet uit), spelen met andere honden, knuffelen en pootjebaden (zwemmen vindt ie een beetje eng, hoewel ie het al wel een paar keer gedaan heeft). Verder heeft Kobus een hekel aan bruine labradors, alle 8 verschillende bruine labradors die we ooit zijn tegen gekomen; daar blaft ie tegen. Dat is trouwens ook een irritante eigenschap van hem: wanneer hij buiten blaft (een hele lage jachtblaf), dan stopt ie niet meer.
Kobus doet heel veel stoute dingen, zoals: prinsheerlijk voor onze neuzen op de bank springen, eten van de tafel en uit de composthoop in de tuin jatten, weglopen af en toe, in konijnenholen kruipen, voor mijn fiets door rennen etcetera O-) Hij is erg speels, altijd wel voor een spelletje in en heeft veel energie. Ook is ie errug slim, maar doet ie alsof ie heel dom is (voor koekjes kan ie ineens heel veel trucjes en anders niks O-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karakter omschrijvingen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vlooiendruppels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^