Kennen jullie dat ook, het gevoel dat je stroop aan je achterwerk hebt???
Waar ik ook ga in huis, Sil volgt me overal. Zit ik achter de pc, ligt Sil onder mijn stoel. Zit ik aan de eetkamer tafel, ligt Sil onder de tafel. Zit ik op de bank, ligt Sil ook op de bank (of als deze bezet is, naast de bank). Ga ik even naar buiten, hup, Sil volgt me. Hij gaat zelfs (soms) mee naar de wc... hahaha! Stiekem geniet ik er natuurlijk enorm van, het is tenslotte ook helemaal mijn hond, maar soms......
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stroop aan mijn achterwerk....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
heel herkenbaar kleine roos moet overal meekijken wat ik aan het doen ben,quinty en fleur deden dit in het begin ook maar nu niet meer zo veel...........
Hahaha heel herkenbaar.
Soms ook heel irritant.
Loop je met je volle wasmand en dan staat ie ineens voor je.
Kaily deed dit ook, maar dit heb ik haar afgeleerd.
Want hoe lief het ook lijkt, is het geen goed teken.
Vaak betekend dit dat de hond jou altijd in de gaten wil houden om zeker te weten waar je bent, een soort controle houden.
En er kan zelfs verlatingsangst uit voorkomen, omdat de hond je dan niet meer kan volgen.
Dus nee kaily mag mij niet volgen, maar in de kamer doet ze het nog wel hoor.
Als ik op de bank zit, ligt zij aan die kant van de kamer, en ik achter de pc, ligt zij aan deze kant van de kamer.
Verplaats naar GEDRAG en opvoeding..
Ja, idd Claudia, dan heb je je handen vol en blijven ze gewoon staan!!! Het zijn net schaduwen, ze volgen je gewoon overal !!!
Marscha, fijn dat Quinty en Fleur het inmiddels een beetje afgeleerd hebben. k Moet zeggen, Sil is inmiddels 2 jaar geweest, k vraag me af of hij het afleert !!!
Sterre zou dit ook doen, ALS ik het toe stond..
Eerlijk gezegd; sta ik dit niet toe..
Sterre is mijn 'maatje'... maar er moet ook 'gezonde' afstand zijn vind ik..
Het is geen liefde van de hond, het is controle gedrag..
De kans bestaat - als je dit al bij pupjes al zou toestaan - de kans bestaat dat de onzekere honden mogelijk moeilijk alleen kunnen zijn..
Bij honden - die 'een taak' in het leven hebben - is het zelfs erg aan te raden de hond geregeld te scheiden van de baas...
Dit omdat het dan ook weer een feestje is om bij de baas te mogen zijn i.p.v van een sleur/gewoontegedrag ...
De honden zijn zo meer/beter in staat om de baas te please'n....
Buiten dat, pikken honden heel erg veel stress op van ons mensen..
Dit zou mogelijk de gezondheid van de hond ten nadelen kunnen komen..
Er komt binnenkort een boek uit over kanker bij honden..
http://www.kankerbijhonden.nl/
Groet, Ilja
Hier ook even geweest, werd er gek van.
Ook gelijk afgeleerd. En nu, geen probleem! Ik kan opstaan en lopen wanneer ik wil zonder gevolgt te worden.
Tja.. behalve.. Als er visite voor de deur staat. Dan is het lastig te onderdrukken. Hij moet en zal zien of zijn vrienden en vriendinnen voor de deur staan hahaha
ps. Ilja, dat boek, heeft dat hiermee te maken? Of doelde je op gezondheid die ten nadele kan komen?
Het is wel zo bij Spike als ik zeg dat het niet mag dan doet hij het niet.
Bowie is ook altijd graag bij mij.En Isa gaat wat meer haar eigen gang.
heeeel herkenbaar!
@ Ilja, Er moet me toch even iets van het hart. Je hebt nu 3 x een topic verplaatst. Maar geen commentaar geleverd.
Maar als laatste bij nu wel commentaar of reactie, een boek promoten op de topic van een ander ,ik vond dat dat niet kan. Maar misschien zie ik het wel verkeerd.
Jacq, mijn hond doet dit ook, ik vind het heerlijk en ze kan erg goed alleen zijn.
Lees de snelkopp. Sam..
Dan lees je wat ik bedoel..
Om eerlijk te zijn... Ik ken geen enkele bouvier die niet graag op de voeten van zijn baas ligt, die niet graag achter de baas aanloopt en dit zijn ook geen onzekere honden geworden.
Dribbel loopt graag achter me aan, maar als ik het niet wil en haar op haar plaats stuur, gaat ze ook gewoon op haar plaats.
Als ik een deur dicht doe, is dat geen enkel probleem voor haar.
Rex volgt me niet overal. Ja, soms als ik heb laten weten dat we met de 'auto' gaan bijvoorbeeld. Maar hij heeft 3 jaar lang opgesloten gezeten en zodra wij een deur dicht doen, probeerd hij die uit alle macht te openen. De klinken omdraaien had hij al helemaal door, waardoor wij nu een haakje op de deur hebben gezet. Nu hij door heeft dat het hem niet meer lukt om de deur te openen, vind hij het nog niet prettig als de deur dicht is, maar hij laat het nu meestal wel met rust en gaat in zijn mand liggen.
Dobby doet dit ook, maar blijft ook liggen als ik het zeg. Of beter gezegd, blijft in de kamer. Hij gaat dan wel dichter bij de deur liggen. Stel je voor dat je niet hoort dat het baasje weg gaat.
Dobby heeft wel verlatingsangst, maar gaat niet huilen, blaffen, krabben of slopen. Hij is dan "gewoon" onrustig. Op video is duidelijk te zien dat hij niet op zijn gemak is. Maar het is niet een heel ernstig probleem. Niet de hoogste prioriteit op dit moment, in ieder geval.
Ha, het is in ieder geval zo ver dat ik even de vuilniszak op de stoep kan zetten en Dobby vanuit de gang blijft kijken. Eerst rende hij naar buiten, me achterna. Dat vond ik niet zo, maar zo uit zichzelf doet hij het nu zoals ik wil.
Waarom volgt een hond?
Waarom loopt een pup ons alles achter na?
Dat een hond ons volgt is niet altijd om ons te controleren of te bepalen het kan net zo goed een positief volgen zijn.(kijk maar naar puppen dit is echt niet negatief hoor)
De moederhond heeft de puppen geleerd om haar te volgen als zij dit wil maar de moederhond heeft de puppen ook geleerd om te blijven wanneer zij dit wil. Het aangeven om te blijven of te volgen wordt duidelijk gemaakt door bepaalde lichaamstaal van de moederhond.
Theoretisch hoeven wij de puppen niet af te leren om te volgen ze weten wel wanneer ze dit moeten doen, alles draait om lichaamstaal, dus als wij in de lichaamstaal aangeven dat de pup moet volgen en vervolgens de hond toch weg sturen snapt de pup er niets van, en wordt de pup onterecht gecorrigeert.
Honden cominuceren door lichaamstaal en geur, onze mensentaal is vreemd voor ze.
Wij zouden veel meer bezig moeten zijn met de lichaamstaal van honden, daardoor gaan we honden begrijpen en kunnen we cominuceren op een manier die honden snappen.
Als honden ons voor de voeten gaan lopen of steeds in de weg gaan liggen is het weer een heel ander verhaal, maar ook dit heeft een betekenis.
Allereerst moet ik zeggen dat ik er niets achter vond steken dat Sil mij overal volgt. Ik vond daarom dat het onderwerp wel bij gezellig praten kon staan. Nu zie ik toch bepaalde herkenning. Sil kan verder heel erg goed alleen zijn, hoor. Maar....ik weet van mezelf dat ik soms een stresskip ben. En dat ik idd die stress op Sil overbreng. Dus dit is een heel goed item. Op dit moment zit ik in huis achter de pc en heb ik Sil nu bewust naar buiten (hier is mijn man aan het klussen) gedaan. Mss is het toch wel beter zo af en toe een kleine pauze in te lassen.
Ilja, ik heb bij de link gekeken, maar kon er niet goed achter komen wat 'extreem volggedrag' nu met kanker te maken heeft.
Iig iedereen hartelijk dank voor jullie reactie !
Bijou volgt mij ook overal hoor, daar zie ik geen problemen in.
Ik zie het hetzelfde als dat J. & T. van H & D het schrijft.
Pas als een hond echt voor je voeten gaat lopen of in de weg gaat zitten, is het een probleem.
Bijou kan prima alleen zijn, gelukkig, alleen als ik in huis ben of we gaan wandelen, dan blijft ze gewoon het liefst in mijn buurt, zonder nerveus gedrag.
@Jacq; Ik denk dat er bedoelt word dat volgen stress op kan leveren, en stress een veroorzaker is van allerlei ziektes en aandoeningen, aangezien stress natuurlijk erg ongezond is voor het lijf, zowel voor mensen als dieren.
Ja ik ken het ook. Als ik op Mojo aan het passen ben loopt hij me ook overal achterna Maar ik vind het niet erg. Vind het juist wel fijn als hij de hele tijd in de buurt is.
Het gaat er om dat honden die altijd om ons heen zijn veel onze stress en moods oppikken...
En hond kan niks met die stress en dit kan ziekmakend werken..
[op mijn pagina heb ik ook onderaan de tekst een stukje over onderwerping van de soort maar ook stress is hieraan gerelateerd...
**Bij onze huishond speelt deze bereidheid tot onderwerping nog steeds een grote rol.
Je kunt zeggen dat het een rode draad is zijn leven is.
Datgene wat hem in staat heeft gesteld gedurende tienduizenden jaren te overleven en te evolueren tot huishond, nl. het onderwerpinggedrag is ook tevens zijn zwakke plek want als hierin het evenwicht verstoord raakt, wordt er iets fundamenteels verstoord.
Het is deze neiging tot aanpassing cq. zich laten domineren wat een relatie heeft met het thema van Carcinosinum.
De mens is hierdoor in staat bij de hond als diersoort meer als bij enig andere diersoort de eigenheid van het dier weet te beïnvloeden.
Het is de hond die vanuit zijn geaardheid de gelegenheid geeft en de mens die deze gelegenheid neemt. Er komt veel kanker voor bij honden, meer dan bij paarden of katten.
Gezien het bovenstaande is dat geen wonder.**
Dit is het stukje tekst waar ik op wilde wijzen wat te lezen is op de pagina van het boek..
Monique is gedragstherapeut en veterinair natuurgenees-kundige voor honden.
Vanuit die achtergrond heeft ze onderzoek gedaan naar de invloed van stress, karakter, voeding en vaccinatie.
De uitkomst is opzienbarend, bewuste keuzes en stressmanagement voorkomen kanker!
Heb je er niks mee ook goed..
Het is misschien voor sommige wel interessant..
Groet, Ilja
Kobus deed dit ook toen we hem net hadden (heb gehoord dat bijna elke herplaatshond dit doet in het begin), maar nu niet meer. Hij ligt in de kamer wel vaak bij me, maar kan ook prima ergens anders liggen. Sara ligt meestal ergens anders.
Nee mijn hond doet dat alleen als ik eten in mijn handen heb ..
tank doet het ook, zolang hij niet voor mijn voeten gaat lopen is het prima.
Je moet haast gestudeerd hebben om te lezen wat hier boven staat.
Volgens mij ging het er om of onze honden dat ook doen lekker overal bij je zijn. Ik heb met het geschreven stuk niets ,kan me niet voorstellen dat een hond die gewoon bij je wil zijn gestrest is en daardoor eerder kanker krijg.
Bij elke topic kan je in de boeken duiken om te kijken hoe het in elkaar steekt. En vervolgen hele pagina's kopieren,wil ik dit wel.Voor me zelf zeg ik nee.Ik denk dat het belangrijker is ,wanneer hebben we in de gaten dat het goed mis is met je hond.
Heerlijk toch. Ik mis dat enorm nu Rosco (mijn hond) er niet meer is
(hij is helaas 9-3-2011 overleden).
Nee, niet altijd. Meestal alleen als ik naar de keuken ga. Stel je voor dat er wat te eten ligt.
@Esther, ik kan me helemaal voorstellen dat je er alles voor over hebt dat Rosco weer achter je aan zou hobbelen!!! Wat dat betreft denk ik dan bij mezelf: 'Waar heb ik het nog over!' Sterkte met het overlijden van je lieve vriendje.
@Ilja, er zit mss wel iets in de verklaring dat stress kanker kan opleveren, maar ik deel toch meer de mening van Irene. We moeten onze dieren goed in de gaten houden of ze geen lich. mankementen hebben en verder lekker genieten!!!
Luna is ook zo een volger, zeker als ik in de keuken aan het aanrecht sta Maar als ik naar de badkamer of in de hall ga gebeurd het wel eens dat ze opgesloten geraakt dan geeft ze geen kik. Ze blijft daar dan muisstil zitten tot ik besef dat ze niet rond me draait en haar ga zoeken. Flo doet het nooit.
Nee ,gelukkig niet.
Als zij voldoende uitdaging krijgt in het huis of buiten,dan zal ze niks anders doen dan tukken.
En ik vind het ook niet nodig dat zij mij steeds zou volgen in huis,ze heeft rust nodig.Ik heb misschien mijn huishoudelijke klusjes,maar dat zijn niet haar klusjes.
Een moederhond heeft ook geen huishoudelijke klusjes,dus die kan makkelijk gevolgd worden,want die slaapt ook voornamelijk.
Verder merk ik wel dat als ze het wel doet dat het puur is om te zien of er al iets gaat gebeuren wat zij wilt,zoals:
's-ochtends gaat mijn vriend zijn brood smeren en krijgt ze altijd wat kaas.Ze gaat pas naar de keuken op het moment dat het broodzakje kraakt.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stroop aan mijn achterwerk....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?