hallo,
Sinds een paar dagen in onze Amerikaanse Bulldog erg benauwd. Op sommige momenten is het net alsof hij er in blijft.
Hij heeft van die momenten dat hij van binnen begint te hoesten zeg maar. hij verzet zich dan helemaal, zijn spieren komen door de inspanning naar voren. Als ik hem dan over zijn keel heen wrijf is het voor even weer goed, doordat hij dan moet slikken.
Weet iemand wat ik hier aan kan doen voor dit moment? Ik ga morgen vroeg de DA bellen en wil dan sowieso met hem heen!!
Moet verder wel zeggen dat hij verder goed eet en drinkt, goede ontlasting heeft en zich verder niet ziek of beroerd voor doet.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benauwd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Is het geen reverse sneezing?
Klinkt als kennelhoest maar wie weet. Probeer een theelepel honing en kijk of het verzacht..
Succes morgen en laat het even weten!
Stomme vraag, kun je het eens filmen?
Ik heb even gekeken op google. Het komt aardig over een. Alleen het komt dagelijks bij hem voor en ook niet 1x maar echt een aantal keer per dag. Op internet staat dat het enkele seconden maar duurt. Dat is bij Guus ook niet het geval. Als ik hem niet help, door op zijn keel te wrijven, kan het minuten door gaan. Ik heb het gister in ieder geval voor de zekerheid opgenemen op mijn telefoon. Ik ga morgen sowieso met hem heen, maar je zult dan net zien dat hij nergens last van heeft
@ Sammy & Flex,
ik heb het inderdaad gister nacht opgenomen. Moet alleen even het kabeltje van mijn tel vinden zodat ik het hier kan plaatsen!
Maar als hij keelontsteking of iets dergelijks heeft dan merken ze dat wel..
Vanaf wanneer heeft hij dit eigenlijk?
Ik sluit me aan bij de vragen van Sammy.
Reverse sneezing kan overigens ook meerdere keren per dag komen, uit het niets maar vaak na een activiteit zoals eten, drinken of druk rennen en spelen.
Bijou heeft het soms, en gaat dan over als ik over dr keel wrijf.
Goed dat je ff naar de DA ermee gaat!
ja kan ik niet echt zeggen. hij heeft het in het begin gewoon een keer per dag gehad en soms een dag niet, maar het is nu wel echt sinds woensdag / donderdag dat hij gewoon dagelijks een aantal van die "aanvallen" heeft.
Soms schrikt ie wakker en begint ie heel benauwd te doen. nja en wrijf ik over zn keel en is het goed.. Hij kan ook rustig bij me zitten en beginnen te hijgen uit het niets. en dan begint ie weer met zo een aanval.
Kennelhoest komt niet echt over een trouwens met wat hij heeft.
Verder heeft ie geen klachten als een loopneus bijvoorbeeld?
Had je zn temperatuur opgemeten? (als hij dat toelaat)
@ caitlin,
Hij heeft het eigenlijk bij beide. Zowel na een activiteit maar ook idd uit het niets. Dan ligt ie naast me te slapen en schrikt ie wakker en begint ie uit het niets.
Van de week heeft ie het heel erg gehad, ik kreeg hem met geen mogelijkheid rustig. kon wel janken, maar goed na een hoop gewrijf, mn vingers nat gemaakt met water dat op zijn neus gedaan, begon hij wat te slikken en is het over!
Ja temperatuur is verder goed.
Nee niet echt een loop neus, wel is als hij van buiten komt een natte neus, maar niet echt een loop neus en heeft dat ook niet constant. Eigenlijk normaal denk ik, hij heeft zijn neus net zo vaak nat en mn Franse.
Heel erg apart.
Maar zijn spieren spannen helemaal samen zeg je? En loopt hij op zo'n moment ook raar of heeft hij een afwezige blik?
ja hij gaat dan zeg maar gewoon staan, met zijn kop naar beneden alsof hij braakt. en dan gaan zijn achterpoten strak naar achter staan. zijn buik bij zijn achterheupen kruipt hij zeg maar samen. en dan komen zijn spieren op zijn benen, zijn hals, zijn poten te voor schijn.
afwezige blik heeft hij niet, hij weet heel goed (naar mijn idee) wat er aan de hand is.
Wil je niet bang maken maar je weet van NCL bij Bulldogs?
Neuronale Ceroid Lipofuscinoses (NCL)
NCL is een metabolische ziekte die het zenuwgestel van het lichaam beïnvloedt. Algemeen genoemd de ‘opslagziekte’. NCL komt voor bij katten, vee, schapen, mensen en bij enkele hondenrassen zoals de Engelse Setter, de Border Collie en de Amerikaanse Bulldog. De oorzaak van NCL ligt in het falen van een enzym waardoor een stofwisselingsafvalproduct (NCL) zich in de lichaamscellen verzamelt.
NCL wordt meestal in het zenuwstelsel en dan met name in de neuronen opgeslagen. Hersencellen zijn van nature zeer compact en hebben weinig ruimte voor de opslag van afvalproducten. Door de opslag in een specifiek hersengedeelte kan samenpersen en mogelijke verstoringen van gezonde hersencellen ontstaan.
Honden ontwikkelen CL niet, ze worden ermee geboren. Bij de geboorte zijn de verschijnselen a-symptoom dat wil zeggen; de pups ontwikkelen zich normaal, net als hun gezonde broertjes en zusjes.
De ziekte verloopt chronisch progressief.
Dat betekent; als een hond het gemuteerde gen van zowel vader als moeder heeft meegekregen, de ziekte dan altijd ontstaat. De gezondheidstoestand van de hond wordt na het uitbreken van de ziekte voortdurend slechter.
De vererving verloopt recessief.
Dat betekent dat beide ouders drager moeten zijn wil de ziekte bij de hond ontstaan.NCL heeft enige tijd nodig om zich in de cellen te verzamelen voordat het tot een punt komt waarbij het voor de cellen schadelijk wordt. Hierdoor zie je bij de meeste honden geen symptomen van de ziekte totdat ze ongeveer 15 tot 18 maanden oud zijn geworden.
Bij de Amerikaanse Buldog kunnen de symptomen echter al bij zes maanden optreden.
Een van de eerste waarneembare symptomen is hyperactiviteit en doelloos rondlopen. Als de hond begint met symptomen van abnormaal gedrag te vertonen, kunnen deze kenmerken episodisch zijn. Naarmate de ziekte zich verder ontwikkelt, worden de episoden frequenter en sterker. Samengevat: Angst voor vertrouwde voorwerpen en personen, scheuren, bijten, onevenredige reacties van het gehoor-, gezichts- en gevoelsstimulansen, abnormale loop (onzeker op de poten, heeft problemen met springen of klauteren), het inzakken van de achterhand, abnormaal gedrag (hyperactief, razernij) Soms wordt deze ziekte ook wel met epilepsie verward. Na het uitbreken van de eerste symptomen ontwikkelt de ziekte zich snel verder. Blindheid komt zeer veel voor in één van de latere stadia van de ziekte.
Bij de Amerikaanse Bulldog komt het vaak voor, volgens eigenaars van getroffen dieren, dat er een coördinatieverlies optreedt van de achterhand, die zich zodanig verslechtert dat het dier omvalt, niet meer kan opstaan en dat men het dier daardoor uiteindelijk moet laten inslapen. Gedragsveranderingen worden bij de Amerikaanse Bulldog echter zelden waargenomen.
Opmerking: Er bestaat op dit moment geen behandeling. Therapeutische behandelingen met succes zijn niet bekend. De profylaxe is om alle honden te testen en nooit twee dragers zich met elkaar te laten voortplanten. Bij voortplanting tussen drager en niet-dragers van de ziekte bestaat geen gevaar dat de pups ziek zullen worden. Tot nu toe ontstond een diagnose alleen bij een dood dier (aantoonbare aanwezigheid in de hersens en de retina)
Even als extra toevoeging, het begint vaak met het "rare" gedoe met de spieren..
Daar schrik ik van!!
Ik moet je alleen wel zeggen dat de symptomen die ze hier noemen hij daar geen last van heeft. voor zover ik het nu weet. Lekker rond rennen doet hij als hij los loopt sowieso. Gek doen kan hij als de beste, maar kan niet zeggen dat dit apart is. Hij doet net zo gek mee met Bo.
Hij ligt nu lekker in zijn mand te slapen.. Lekker warm voor de kachel en heeft nu zn 2 uur geen aanval meer gehad.
De meeste symptomen zijn ook echt van een later stadium. Het is ook absoluut niet als conclusie bedoeld hoor! Alleen zijn aanvallen zijn zo "vaag" en ik weet dat dit voorkomt binnen het ras dacht ik hmm.. Het is in ieder geval nooit verkeerd te weten dat het bestaat.
Ik ben heel nieuwschierig naar wat de DA morgen verteld en ik hoop dat we nog een filmpje kunnen zien.
Heel verstandig van je dat je morgen naar de dierenarts gaat.
Dan ben je van de onzekerheid af.
Sterkte.
Het is lastig om het te beoordelen zonder het gezien of gehoord te hebben, ik ben ook benieuwd naar het filmpje.
Als Bijou last krijgt van reverse sneezing spannen haar spieren ook aan, in de zin van dat ze heel stevig staat, oren naar achter, ogen groot en ze maakt dat rare benauwde geluid.
Ik heb even een filmpje opgezocht, wat het meest lijkt op wat ik bedoel;
Goed dat je even laat nakijken bij de DA, laat voor alle zekerheid het hart en de longen eens goed controleren zeker als je schrijft dat die moet hoesten.Succes
Nou daar zijn we weer...
We moesten om 18:50 er zijn. Meneer heeft zich goed gedragen. Het is inderdaad reverse sneezing. Zijn keel was al behoorlijk gezwollen zei de DA. Hij heeft een injectie gekregen zodat ze zwelling af gaat zakken. Gelijk maar weer en wormenkuur er achteraan. Moeten het in de gaten houden, maar hij houdt zich tot nu toe aardig goed!!
En tuurlijk krijgt hij geen "aanval" als we bij de DA zijn, dus was maar goed dat ik het opgenomen had!!!
Nogmaals thnQ voor alle reacties van jullie kant!!
hallo ik herken de symptonen ik heb dan een jackrussel van 5 jaar oud en die heeft het ook sins een paar dagen is het heel erg ze heeft het constant de hele dag door plus ze heeft er ook nog epilepsise aanvallen bij ik wacht nog even af kijken of die aan vallen af zakken anders bel ik ook even de da op ik herken het van het filmpje wat erop staat en bij mijn hond puilen de ogen ook uit
Romi heeft dit ook nu; haar keel was extreem opgezwollen, aanvallen van reverse sneezing
door die zwelling van haar keel krijgt ze tijdens die aanvallen geen adem, haar tong wordt dan helemaal blauw zien
ben er gisteren met nr de da geweest
romi heeft 2 spuitjes gekregen en moet nu nog ontstekingsremmers en antibiotica nemen
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Benauwd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?