Een Markiesje in huis!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eline (Gast)

Beste allemaal,

Het lijkt wel alsof iedereen binnenkort een Markiesje krijgt en jahoor... ook ik hoop dit jaar nog een Markiesje te verwelkomen in mijn huis. Ondanks dat het misschien nog wel even duurt, ben ik natuurlijk al druk bezig met alle voorbereidingen en mezelf aan het inlezen. :-D

Toch zit ik nog met een aantal zaken in mijn maag, en ik zou graag jullie advies horen.

Zelf ben ik chronisch ziek en heb daardoor een aantal beperkingen. Lange wandelingen zijn geen probleem, echter (stil)staan is veel lastiger. Het is daardoor voor mij moeilijk om met het openbaar vervoer te reizen (al staande wachten bij de meeste haltes, staan als het druk is) en het budget voor een auto heb ik niet. Wel kan ik goed fietsen, en dit is dan ook wat ik veel met de hond wil gaan doen. Het lijkt mij, zowel voor de hond als voor mij, het prettigst als ik een voordrager op mijn fiets monteer, daar een krat op zet en daar vervolgens de hond in zet. Alleen... wat te doen met regen en wind?! Al weken speur ik het internet af en kijk ik op straat om mij heen, maar een fatsoenlijke, weerbestendige fietsmand waarin de hond warm en droog zit, lijkt niet te bestaan! Op zooplus vond ik een rieten mand met overkapping en een plastic regenhoes... dit lijkt me echter een beetje krap voor het arme beestje en echt wind-/waterdicht is zo'n rieten mand nou ook weer niet. Dan volgt de optie Doggyride, maar heel veilig vind ik dat niet, omdat ik bang ben dat automobilisten er niet op bedacht zijn dat ik als fietser nog met een aanhangwagen de hoek om kom zeilen. Ook heb ik de hond liever voor mij zitten. Een bakfiets zou ook kunnen, maar is vrij duur en trapt zwaarder. Wie o wie kan mij helpen aan de oplossing?

Het volgende probleem is dat het voor mij lastig gaat worden om met de hond op cursus te gaan. Ik heb eerder een hond gehad en met hem een cursus gedaan. Dit vond ik erg leuk en leerzaam, maar het was voor mij niet vol te houden omdat ik toch zeker een uur moest blijven staan. Mijn toenmalige vriend heeft het toen van mij moeten overnemen. Ook met dit Markiesje wil ik natuurlijk graag op cursus (liefst meerdere), maar ik vraag mij af wat mijn mogelijkheden zijn. Bestaan er misschien cursussen die gegeven worden voor baasjes met een handicap? Zodat ik in ieder geval een deel van de tijd kan zitten? Op internet kan ik niks vinden. Ik woon in de omgeving van Leiden.

Dank! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een Markiesje in huis!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Leuk dat je een Markiesje krijgt :-D

Een krat of mand op de fiets is inderdaad heel erg handig. Ik denk dat een regen geen kwaad kan hoor...
Waarom wil je dat het hondje niet nat wordt? ben je bang dat hij dan kouvat?
voor een pup lijkt me dat inderdaad misschien een probleem... Maar de meeste honden kunnen wel gewoon tegen regen hoor.

Succes met je keuze :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

En over de cursus. Misschien is dan privé les een optie? dan kunnen jullie het misschien een beetje aanpassen zodat het voor jou minder zwaar is.
Privéles is alleen wel heel erg duur.

Eline (Gast)

Kunnen ze daar in de winter ook tegen? 's Zomers zou ik me er ook niet zo druk om maken, maar zelf regen ik ook niet graag nat in de winter en aangezien ik regelmatig lees dat een Markiesje geen ondervacht heeft... Hoor graag meer meningen. Hiervoor had ik namelijk een Labrador, dus vergelijken is er niet echt bij. ;-)

Eline (Gast)

Ik vind het geen probleem om (veel) geld uit te geven aan privéles (heb al een bedrag op mijn spaarrekening gereserveerd voor de hond), maar mist de hond dan niet heel veel in de zin van concentreren met andere honden en mensen om hem heen? Heeft er iemand ervaring met privéles?

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

http://www.hondengedragscentrum.nl/

Dit is een hondenschool in de omgeving Drechtsteden en utrecht (misschien een beetje ver weg voor jou) Maar die hebben privélessen. en Ook privé lessen speciaal voor mensen met een geestenlijke of lichamelijke handicap!

Misschien heb je daar wat aan :-)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Misschien dat je bij nat weer en in de winter een dekje voor je hondje kan aanschaffen zodat hij/zij in de winter ook met de fiets mee kan, maar door het dekje tegen de ergste wind en nattigheid word beschermd.

Over een cursus/training kan ik je niet adviseren.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Eline,

Gefeliciteerd met je aanstaande Markiesje.

Wat betreft zitten tijdens de hondencursus, ik zou (als ik jou was) gewoon kontakt opnemen met een hondenschool en je situatie uitleggen.
Misschien kom je een heel eind met een klapstoeltje of een zitstok?

En wat betreft mee op de fiets, ik weet niet precies hoe zwaar een Markiesje wordt, maar bedenk wel dat dat gewicht dan aan je stuur hangt, hetgeen het sturen kan bemoeilijken.

Misschien is er op Marktplaats wel een goede bakfiets te vinden. Ik weet niet of die zoveel zwaarder fietst, dat zou je kunnen informeren.

Sukses hoor!

Jantien

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Ik had vroeger ook een markiesje en die had ik in een mand achterop ,vind het aan het stuur te zwaar ,ze worden toch gauw een kilo of 12 .

honden page profiel HelmaHelma

honden foto van Helma

Bij Zooplus hebben ze een goede mand te koop met beschermhoes voor honden tot 12kg. Ik ga deze misschien ook voor mijn aankomende Markiesje kopen. Een Markiesje weegt meestal tussen de 5 en 8 kilo dus dat komt wel goed. http://www.zooplus.nl/shop/honden/benches/hondenfietsmand/25114

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Die mand is goed te doen hoor en een hond hoeft ook niet zeeen van ruimte te hebben, maar moet op zn kont zitten of kunnen liggen meer niet.

Priveles is idd een goede optie en daarnaast kan je in het park/bos ed hem/ haar laten socialiseren.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

ha ja markiesjes zijn leuk man...harstikke hip waren die toen ik jong was in de jaren 80 en inderdaad ik zie ze nu ineesn weer ons straat beeld opfleuren:-)

Pippa heeft een krat. Daarin heb ik van een dek van de hema...(action heeft goedkopere)zo'n picknick dek fleece van boven plastic van onder een hoes genaaid...(simpel leg een kruis over elkaar en stik de randen omhoog meteen dubbele ondergrond) dat is wind en natte vacht. Vervolgens heb ik een geweldige constructie van een mand van zo'n keukenrek...die heb ik erover heen. Ik wil je echt op het hart drukken creeer een overkoepeling: je gaat een bocht door er komt een drempel en je hond wordt gelanceerd. Ook willen mensen je hondje graag aaien en dat is ook niet altijd leuk voor de hond in het verkeer. Daarnaast met op en af laden van je fiets...Handig als de bak een overkoepeling heeft dus. Inderdaad is er geen enkele fietsmand te koop zover ik weet die de maat van een markiesje heeft. Juist overkoepeling: dus je kan daarover een hoesje doen als het weer al te dol is, ik heb een hoes die je over rugzakken trekt tegen regen. No problemo.
Ik zal morgen eens een fotoootje maken van onze creatie.
Dan je puppy cursus ...het verschild nogal. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden was over die van ons. goedkoop, gezellig , hele jaar door (ik werk onregelmatig dus sloeg nogal eens een zaterdagje over)en ook ik kan geen uur stilstaan...en dan heb ik geloof ik geen handicap...misschien een flartje adhd nog:-) en meeste pupjes zouden we dat ook niet echt van mogen verlangen eigenlijk toch> Ik zie in het park waar ik loop inderdaad een school waar men in de kring staat en de juf dan zegt"we wachten tot alle puppen zitten"mijn haren staan meteen overeind:-) dat de hele klas moet kijken hoe de andere pup presteerd oeiiii nee het verschild nogal waar je zit...onze bijeenkomsten duurde 50 minuten en theorie kon half lopend en spelend verteld. Ik vond ze erg goed. Dus gewoon lekker rondvragen naar ervaringen en je handicap vertellen.
Wel heftig dat je niet lang kan staan zeg! lijkt me ontzettend lastig/vervelend. Ik hoop dat je hondje je je handicap gaat doen verlichten. Dikke kans daarop! veel plezier

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Beste Eline,
Wat leuk!
Wij hebben 2 Markiesjes. Sire een reu van 3 jaar en Ivy een teef van 3 maanden.

Op de fiets is heel goed te doen. Sire zit achter en Ivy zit voor. In een rietenmand met een ijzer rekje erover. Ik zou voor een pup wel een afsluitbare mand nemen! Ze zijn zo kwetsbaar en onvoorspelbaar.
Sire vond fietsen geen enkel punt maar Ivy vond het eng, bij haar heb ik het rustig moeten opbouwen.

Wij hebben ook geen auto dus ik doe alles met de fiets. Voor slecht weer en kou heb ik een waterdicht isolerend dekje (hondenjasje). Dat werkt prima. Dat hebben ze ook wel nodig in mijn ervaring. Met mijn pup fiets ik trouwens niet als het echt rot weer is.

Helma heeft gelijk over het gewicht de meeste Markiesjes wegen tussen de 5,5 en de 7 kilo, met wat uitschieters naar boven en naar beneden. Reuen zijn meestal wat zwaarder dan teven.

Over hondenschool. Ik zou gewoon bellen. Bij de onze in Heemstede (dichtbij Haarlem) zouden ze er wel rekening mee houden. Misschien dat je tussendoor even kan gaan zitten? Of dat je wat meer kan lopen. Ik weet niet wat voor jou zou werken.

Meld je anders aan want ik ben wel benieuwd. Wie zijn de ouders van je Markiesje? Is het een reutje of een teefje?

Groetjes,
Fanny



honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Hallo Eline

Wat leuk voor je dat je nu een hondje krijgt.

Ik heb zelf in Woubrugge gewoont( nabij Leiden) en ik heb met mijn duitse herder altijd in Alphen bij hondenschool Basic getraint. Daar hebben ze van die plastic stoelen waar je op kan zitten als de trainer iets uitlegt.

Persoonlijk vind ik dat de hondenscholen daar best wel rekening mee kunnen houden hoor.

Succes met je nieuwe hondje.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

het valt me inderdaad op dat veel mensen plots een markiesje nemen...

kende het ras eigenlijk nog niet toen ik op hp kwam,
en nu hoor je bijna niets anders :-)

veel succes met je hondje! ^^

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Wat leuk dat er zoveel reacties zijn! Ik heb me inmiddels even aangemeld, wel zo gemakkelijk.

Fanny... helaas ben ik nog niet aan de beurt, dus ik weet nog niks over de ouders. Ik heb mezelf op de wachtlijst gezet toen hij weer geopend werd afgelopen jaar. Toen werd mij verteld dat het ongeveer een jaar zou duren. Ik sta echter op de lijst voor een reutje en er staan verhoudingsgewijs veel meer mensen voor een teefje voor mij op de lijst. Ik hoop dus stiekem dat ik deze zomer misschien al aan de beurt ben. Zo niet, dan hoop ik dus op september. Heb jij voor je hondjes erg lang op de lijst gestaan? En wat leuk dat je zo'n jonge pup in huis hebt! Hoe gaat dat? Doet ze het goed?

Wel heel fijn om te horen dat het met een dekje ook goed gaat. Natuurlijk zal ik een pup niet meenemen in de stromende regen, maar af en toe ontkom je niet aan een bui. Ik heb gisteren wel bij de kringloopwinkel zo'n doorzichtige plastic hoes gekocht die normaal gesproken over de kinderwagen heen wordt getrokken. Ik heb het idee om hem een beetje te vermaken en er wat luchtgaatjes in te perforeren, zodat ik die eventueel ook als overkapping kan gebruiken als het echt rotweer is.

En Mieke, hoe vond jij de trainers bij die hondenschool in Alphen? Heb je ook de puppycursus daar gedaan?

Wendy lof, ik ben benieuwd naar die foto. :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een fietsmand is een hele fijne uitkomst! Ik heb er ook een voor Bijou met een overkapping inderdaad.

Helaas tref je soms een regenbui, en ik heb geen hoes, dus dan word Bijou net als ik nat geregend..

Ik doe haar zoiezo een jas aan als we gaan fietsen in de herfst/winter/lente, en als het echt koud is dan gaat daar een fleecedeken bij.

Je zou ook eens kunnen kijken naar de Doggyride!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Spannend hoor! Leuk dat je je hebt aangemeld bij dit forum
Mijn reu wordt ws. later dit jaar ingezet dus wie weet krijg je wel een pupje van Sire.
Ik ben niet standaard qua wachttijd. Sire is een herplaatser voor hem heb ik 3 maanden op de wachtlijst gestaan. Als je een herplaatser neemt, dan mag je je wachttijd houden+verder opbouwen. Ik heb ons toen op de inactieve wachtlijst laten zetten. Begin december besloten wij dat we een 2e Markiesje wilde en 23 januari hebben we Ivy op kunnen halen. We hadden 2,5 jaar wachttijd en stonden dan ook boven aan de lijst. Maar ja, daarvoor wilden wij nog geen tweede dus stonden wij niet op de actieve wachtlijst. Beetje lastig verhaal. Van de meeste mensen hoor ik dat ze ong. een jaar moesten wachten.

Ivy doet het hartstikke goed! Zij en Sire spelen regelmatig, en liggen sinds kort ook wel eens in dezelfde mand!


Ivy:



Sire (+nestbroertje Xardan op achtergrond):

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Is gewoon markiesjes tyd.
Gelukkig dat we de Markies wat meer gaan zien.
Ben blij dat dit nederlandse ras weer een beetje bekendheid gaat krijgen.
Markiesjes liefhebbers veel pret met jullie markiesjes ;-)

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Ja de markiesjestijd dat komt ook door alle reklame die bij het fokwereld nu bezig is. Er wordt iedere keer gezegd dat de markiezenvereniging nog goed bezig is... Ja het trainen van een markies. Goh mijn markiesje is mijn hulphond... Dus het is zeer goed te doen. Heb er wel een heel stel prive lessen bij gehad.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Wat een ontzettend leuk filmpje Fanny! Heel fijn dat het zo goed gaat. Mooie foto's heb je ook op je profiel staan. Het broertje van Sire toont trouwens wel wat forser dan Sire zelf.

Zou leuk (en toevallig) zijn als ik een pupje van Sire kreeg. Volgens mij heb ik wel eens eerder op Youtube filmpjes gezien van jou met Sire in Spaarnwoude... (ik woonde tot voor kort in Amsterdam West, dus Spaarnwoude is erg bekend bij mij en mijn voormalige hond).

Ik heb nog een vraag voor je... Hoe neem jij Ivy mee tijdens langere wandelingen? Heb je een speciale tas om haar te dragen? Er zijn genoeg rugzakken te vinden, maar ik vind het lastig om de juiste maat in te schatten. Kan natuurlijk wachten totdat ik de pup ook echt in huis heb, maar regel dit soort dingen liever vooraf, zodat ik al mijn tijd en energie in het hondje zelf kan steken zodra hij er is.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

hallo Eline!
fijn dat jullie ook een markiesje krijgen
Wij zelf krijgen nu al heel binnenkort een markiesje!
borre genaamd :-)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hallo Eline,
wat grappig zeg, wat is de digitale markiesjeswereld toch klein O-) Wij krijgen over 3 weken onze 1e hondje. Markiesje reutje, we gaan 'm Joris noemen.
Ik wil ook met 'm gaan fietsen en wat ik hier lees ik dus ook voor mij interessant! Ik lees dat men fietsmanden heeft met overkapping? lijkt me handig maar waar koop je die? Nog even over de wachtlijst; voor een reu kan het snel gaan, sta er nog maar 4 maanden op... Veel succes en plezier met voorbereiden, ik hoop dat je een voor jouw geschikte cursus kunt vinden.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

ps; de markiesje pups van de profielfoto's van Marleen en mij zijn broertjes! Komen dus uit hetzelfde nestje! Grappig hè.... :-D

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik heb de mijne bij een tuincentrum gekocht (dekatuin) was een stuk goedkoper dan in een dierenwinkel/fietszaak.
Was 20 euro dacht ik.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Bedankt voor je tip Fanny! Ik ga gelijk kijken van de week!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een Markiesje in huis!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wie zijn Husky is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^