Dit is echt een heel leuk topic eer staan echt leerzame en leuke dingen in. Zoals dat van de puli.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wetenswaardigheidjes met elkaar delen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Wat een leuk topic...deze blijf ik volgen
Neus slijmvliezen uitvouwen die dan groter zijn dan de hond zelf??
Kan ik me niet voorstellen!
Waar laten ze dat??
Ik ga dit zeker volgen! Echt superleuk en erg leerzaam
leuk bedacht Helga!
en je hebt het tempo er goed in met de weetjes
ik weet niks verrassends dus lees lekker mee
Ik weet ook een paar....
Er bestaan ongeveer 350 hondenrassen op de wereld. Binnen die rassen zijn er ook nog verschillende kleuren.
Honden en mensen leven al zo'n 10.000 jaar met elkaar. De voorouders van de hond trokken met groepen jagers mee en aten het voedsel op dat mensen overlieten. De hond is dus bij ons gekomen omdat hem dat goed uit kwam.
Elk land heeft wel z'n eigen hondenrassen. De bekendste Nederlandse rassen zijn de Kooikerhond, de Hollandse Herder, de Staby, de Wetterhoun en natuurlijk de Keeshond.
Honden van de kleinere rassen worden meestal ouder dan grotere rassen. De gemiddelde leeftijd van bijvoorbeeld een bloedhond is ongeveer acht jaar, terwijl bij teckels 17 jaar geen uitzondering is.
Een pup is zo’n beetje het snelst groeiende zoogdier dat er bestaat. In ongeveer vier weken is hij vier keer zo zwaar als toen hij geboren werd. Het is dan ook logisch dat pups een speciale voeding nodig hebben.
Als een hond ergens bang voor is of schrikt doe dan... niets. Wanneer de baas niet reageert denkt de hond dat er niets aan de hand is. Haal hem niet aan, troost hem niet en geef hem helemaal geen aandacht, dan wordt hij vanzelf minder bang
70% van de mensen schrijven de naam van hun hond op de vakantiekaarten.
heb nog wat opgezocht:
- Greyhounds kunnen wel 8 meter en 22 centimeter ver springen!
- Als 2 honden elkaar ontmoeten, dan is de hond wiens staart het langzaamst kwispelt, de baas.
- Voor een periode van 3 jaar, tijdens de 11e eeuw AD, kende Noorwegen een hond die koning was. De Noorse koning was namelijk zo boos dat zijn onderdanen hem van de troon wilden zetten, dat hij zijn trouwe hond Saur op de troon zette en vervolgens verlangde dat de hond een koninklijke behandeling kreeg.
- Er was ooit een hond die 23 pups kreeg!
Dat van de Canarische Eilanden hebben we bij Nederlands vandaag geleerd dus dat wist ik !
Maar wat je zegt klopt niet helemaal, canis betekend idd hond, maar kanaries komen wel degelijk van de Canarische eilanden, de vogels waren daar populair en werden ge exporteerd naar het buitenland. Vandaag geleerd en goed onthouden
Voor de rest is het idd erg leerzaam!
Nederland = Nederlands
Dus Helga wat je zei klopte niet Want kanaries hebben er dus wel degelijk alles mee te maken
paarden houden meer van honden met staande oren dan van honden met slappe oren, omdat die vriendelijkheid betekenen
Wist je dat de poedel van oorsprong een jachthond is. En dat ze daarom deze bolletjes kapsel hadden. Er werd zoveel mogelijk haar weg gehaald zodat ze bv neergeschoten eenden uit het water konden halen. Met te veel haar waren ze te zwaar. De bolletjes aan de poten zijn om de gewrichten warm te houden de bolletjes op de rug de nieren(warm te houden) en de bol op de staart zodat ze konden zien waar de hond bleef.
Hier een site met echt super stoere poedels
http://www.redhuntingpoodles.com/
dat een hond eigenlijk maar 4 uur per dag wakker/op zou moeten zijn gemiddeld. Dus dat een hond behoorlijk veel rust nodig heeft. Steeds vaker wordt beweging en activiteit voorgesteld bij probleemgedrag. Vaak worden honden ook ondervraagd. Maar soms ook overvraagd. Wat een hond aan variariteit in prikkels aankan verschild natuurlijk per ras/leeftijd. Mar veelvuldig krabbelen, haarverlies, driftig kwispelen..hijgen..lachen kan zeer goed op overprikkeling duiden.
ow en ik vond dat filmpje over drinken toen zo grappig en leerzaam. Ik dacht altijd dat een hond een soort lepel ...kommetje van zijn tond maakte bij drinken. Maar ze trekken het water onder hun tong,ze maken het 'rietje'naar benedenen hengelen het water naar binnen:hence de waterballetten
ik dacht dat je de leeftijd van een hond in mensen leeftijd altijd met 7 moest vermenigvuldigen dus die lobbes van mij is in honden leeftijd 3 dat maal 7 is 21 jaar
Dat van die hondenleeftijd klopt niet hoor. Volgens onze da maakt het veel uit of je een groot ras hebt of een klein. Een labrador van 8 jaar is bv hoogbejaard, terwil een poedel van 8 wel senoir is, maar nog niet hoogbejaard. Hoe het precies zit ben ik jammer genoeg vergeten. Ik heb het ook ergens geschreven staan, maar ik ben dat boekje kwijt.
wist u dat :
: een rashond zonder stamboom onder de niet-rashonden valt?
: een natte neus lang niet altijd wil zeggen dat de hond lekker in zn vel zit?
: er maar 921 stamboomgeregistreerde Engelse cockerspaniëls tegen 4053 Labrador retrievers zijn in nederland?
: de lange hangoren vaak als "bezem" gebruikt worden om geurtjes bij elkaar te vegen?
: Ik zondag een basset tegen kwam met de naam "Willem" ( geweldig he )
ontzettend leuk topic trouwens
wist je dat honden rimpels weghouden.
een hond dat je koestert geeft rust aan het baasje, praten met je hond maakt je ontspannen en daar kan de huid maar wel bij varen. je gezichtsuitdrukkingen worden meer ontspannen en dat is rond de ogen te merken. de vorming van kraaiepootjes wordt zo tegen gegaan. door liefdevol met je hond te babbelen verzacht je niet enkel je gezichtsuitdrukking ook de bloeddruk daalt aanzienlijk. hondenbaasjes zouden ook aanzienlijk minder naar de dokter gaan.
Wat zijn er weer interessante verhalen bij.
Honden hebben 2 keer zoveel spieren om hun oren te bewegen dan mensen.
Hoe langer de neus van een hond is, hoe effectiever het interne koelsysteem is. (mijn arme schat... daarom staat ze zo te trillen in deze kou..)
De grootste hond die ooit te boek is gesteld, was Shamgret Danzas. Hij was 1 meter en 7 centimeter hoog (schouderhoogte) en hij woog maar liefst 108 kilo!!
WAUWWWW!! Tis dat Zoëy nooit ziek is...
Wist u dat In Engeland 'Baasjes-verlof' bestaat?
Steeds meer Britse werknemers met een ziek huisdier krijgen 'baasjesverlof'. Volgens personeelsdeskundigen introduceren bedrijven een dergelijke regeling om zich als aantrekkelijke werkgever te profileren. Meer en meer dierenliefhebbers mogen thuisblijven om voor een ziek huisdier te zorgen. Maar het komt ook steeds vaker voor dat een bedrijf een betaalde vrije dag toestaat als de hond of kat naar de dierenarts moet. Daarnaast laten ondernemingen toe dat werknemers hun ziek dier mee naar kantoor nemen.
Nog 1:
Waarom herkent een moeder- en vaderhond zijn kroost niet meer na enige tijd?
Nederland telt 1.9 miljoen honden. Eens werden deze honden geboren met een vader en een moeder (hond). Zoals ook bij de mens komt een moment dat de pup het hondennest gaat verlaten en ergens anders zijn leven verder zal gaan leiden. Stel dat de ouder-honden na een jaar besluiten om hun kroost nog eens op te zoeken. Wat zou er van hen geworden zijn..? Gaat het weerzien dan gepaard met lieve likjes en warme genegenheid voor elkaar..? Nee, de ouder-honden zullen geen enkele blijk van herkenning vertonen. Sterker nog, ze zijn vreemden voor elkaar en dit kan gepaard gaan met grommen en afstandelijk snuffel gedrag.
Waarom herkennen ze elkaar niet meer, is nu de vraag? Dit heeft te maken met twee zaken:
De hond zien wij welliswaar als een intelligent dier, maar als het op het vlak van terug- of vooruitkijken gaat, slaat de hond de plank volledig mis. Een hond (en gelukkig maar) leeft in het heden en niet in het verleden. Hij kan niet, zoals bij mensen, een plannetje voor morgen maken of bedenken hoe fijn het toch allemaal was.
De tweede reden is, dat een pup na een jaar uiteraard flink is veranderd. Hij blaft, ruikt en gedraagt zich anders dan toen hij uit het 'ouderlijk nest', vertrok. De moederhond kan alleen al om die reden haar kroost niet meer herkennen.
Wist je :
Dat de laatste wetenschappelijke theorie betreffende de puberteit is dat de puberteit bij zoogdieren (ja, ook honden dus) net zo lang duurt als diegene die naast hem (of haar) staan dat gedrag toelaten. Met andere woorden: bij goed leiderschap hebben honden een korte puberteit…
Wanneer honden stinken: de huid van honden die graag in het water gaan of vaak baden, wordt ontvet. Als gevolg daarvan produceren de talgklieren meer afscheiding en dat ruikt dan tamelijk vies. Meestal hebben honden niet echt een bad nodig. Vaak is een poedelbeurt met een washandje en een ruige handdoek voldoende.Gewoon schoon water ontvet de huid niet. Bij veelvuldig wassen gaat de natuurlijke weerstand van de vacht achteruit en moet je juist vaker wassen. Zo min mogelijk wassen is het advies.
De hondenneus ruikt ongeveer 7000 keer beter naarmate het geurmembraan groter en de lucht vochtiger is. Daarom houden veel honden hun neus in de wind. Daardoor wordt hun reukvermogen groter. (Daarom hoor je af en toe die ‘kloekkloek’ geluiden) Nieuwe dingen in huis worden eerst besnuffeld en vervolgens ingedeeld in "eetbaar", "gevaarlijk" of "onbelangrijk". Plantengeuren zijn voor de meeste honden niet opwindend, maar de geur van potaarde verleidt hen er vaak toe om erin te graven.
Nu jullie weer hoor!!!!
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wetenswaardigheidjes met elkaar delen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?