Iemand tips...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FemFem


Hoi, ik ben net nieuw op het hondenforum maar heb even jullie advies nodig over een aantal dingen!!!

Mijn man en ik hebben sinds 2 weken een boomer kruising (lijkt wel iets van een jack russel in te zitten)... Op het oog lijkt het een heel lief hondje, is superlief met mijn neefje van 2,5jaar. Plus dat hij onwijs speels is.. Eerlijk gezegd is hij lief tegen anderen om ons heen maar hij valt mij en mijn man echt aan.. In het begin was het nog speels bijten maar nu hij besef krijgt van zijn tandjes begint Jerry (hond dus) nu ook echt door te bijten.. Jammer genoeg voor ons.. Heeft iemand in dezelfde situatie gezeten?

Dan meteen vraag 2, heeft iemand ervaringen met een puppy die tijdens het uitlaten zijn behoefte niet wil doen? Jerry plast wel gewoon buiten.. Maar poepen.. niet dus.. Het is gewoon niet leuk om hem nu nog uit te laten, omdat je toch bang bent dat het weer voor "niets" is... Het is gewoon niet leuk dat wanneer je midden in de nacht je bed uit gaat voor hem overal en nergens ontlasting vindt! Je mag natuurlijk ook nog niet te lang lopen met een pup, dus het is wel eens lastig...!!!

Dus hellúúpppp!!!!!!!



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

hoi ik heb ooit een pup gehad die het ook deed en die heb ik 2x heel hard terug gebeten met de woorden nee en foei,hij heeft het nooit meer gedaan!! ik weet niet of dat DE OPLOSSING is maar zo heb ik het gedaan en het werkte!!

honden page profiel Nien & divaNien & diva

honden foto van Nien & diva

Zitten jullie bij een honden school?
misschien hebben die goede tips!
misschien even in de gang appart zetten als hij gebeten heeft of wat sommige mensen wel eens doen op de rug leggen, maar dan moet je het wel op de juiste manier doen anders werkt dat weer averechts.
Als Diva iets doet wat niet mag dan gaat ze de gang maar even op.
Ik merkte voor Diva op de rug niet werkte want hij gaf zich direct over en ging daarna vrolijk verder.
Bij elke hond is het ook anders

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

Pups moeten de zachte beet leren,dus heel duidelijk maken dat het pijn doet. Terug bijten wil idd wel eens helpen heb ik bij Igor ook gedaan, niet te hard natuurlijk maar of dit nu idd de oplossing is ?

Na het eten moeten pups vaak poepen, na de maaltijd naar waar het het mag/moet doen niets zeggen, niet spelen maar als hij poept hem de hemel in prijzen, succes ! Eenmaal hij dat door heeft gaat het bijna vanzelf.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb een paar tegen vragen voor je.

Hoe oud was je pup toen hij bij jullie kwam?

En hoeveel rust krijgt jullie pup?

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Toen Kiba nog klein was deet hij dat ook en elke keer als hij gemeen hard bijten gilde we kei hard Auw en daar schrok hij dan zo van dat hij gelijk stopte met bijten. Dat hebben we beloond met lekkers. Verder hebben we besloten dat hij helemaal niet meer met zijn bek mocht spelen (met ons dan voor zijn speeltjes kan je dat niet verbieden natuurlijk :-) ) Nu doet hij het niet meer.
Misschien dat dit ook werkt bij julie :-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Gekopieerd van deze site:
Bijten

Eén van de meest voorkomende klachten van pup-eigenaren is dat hun pup bijt. Puppies spelen in het nest met hun nestgenoten en hun moeder en bijten daarbij in de oren, poten en staart. Onderling corrigeren ze elkaar hierbij: als het te hard gaat wordt er gepiept en gekrijst en laat de bijtende pup van schrik los. Moeders corrigeert de pup als deze te hard bijt door een snauw te geven. Het is aan de nieuwe pup-eigenaar om het aanleren deze bijt-rem door te voeren. Helaas gaat het meestal in de eerste dagen al mis. Veel mensen vinden het wel lief als het pupje aan veters knaagt en met veel kabaal in de broekspijp hangt. “Ach wat schattig!” is dan vaak de reactie. Het wordt minder schattig als de pup wat ouder wordt en er schade gaat ontstaan aan kleding en handen.

De pup moet gaan leren dat hard bijten niet acceptabel is, ook niet tijdens het spelen. Verouderde methoden om dit af te leren zijn het omsluiten van de bek van de pup en er stevig op drukken, en het hard is de bek duwen van de gehele hand. Deze methoden zijn minder effectief gebleken en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Deze methoden kunnen de pup bang maken voor de eigenaar en kunnen de pup in een nog agressievere bijter veranderen.

De spelletjes die gespeeld worden met de pup en de manier waarop deze gepeeld worden zijn van grote invloed op het bijtgedrag. Ruw spelen, zoals trekspelletjes, tegen de pup aanduwen en de hond achter u of de kinderen aan laten rennen zorgen voor een verhoging adrenalineconcentratie in de pup. Hierdoor zal het bijten van de pup alleen maar erger worden. Dit ‘agressieve’ spelen wordt zelfs bij sommige hondensportverenigingen gebruikt om honden op te leiden voor pakwerk! Laat uw kinderen daarom nooit zonder toezicht alleen met de pup en laat ze al helemaal niet alleen spelen met de pup. Het risico op een huilend kind is namelijk erg groot als het spel te wild wordt.

Waarom bijt een pup? Ten eerste omdat hij dit heeft geleerd in het nest. Lekker spelen met de nestgenoten en moeder. Maar honden begrijpen elkaar beter dan dat mensen dat doen en grenzen worden onderling daarom niet vaak overschreden. Ten tweede hebben honden geen handen en onderzoeken alles door er op te bijten. Wat is dit? Hoe smaakt het? Reageert het? Alles gaat in het bekkie. Ten derde vinden pups het ook gewoon lekker om ergens op te bijten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij honden die ergens op kauwen een bepaalde rustgevende stof in de hersenen wordt afgegeven, waardoor de hond zich prettig gaat voelen. Ten slotte: bij het wisselen van de pup (tussen de 3e en 7e maand) kan het bijten de pijn verzachten die de pup ervaart door het wisselen. Genoeg redenen dus om de tanden overal eens flink in te zetten.

Wat te doen om dit gedrag af te leren? Zoals bij elk probleemgedrag, stopt het speelbijten van de pup als er voor de pup een alternatieve manier wordt gevonden die onze aandacht te krijgen. Het hangt van de hond af welke methode het beste werkt.

Weglopen
Als de pup te wild gaat spelen en dus te hard gaat bijten stopt u zonder iets te zeggen met het spel. U staat op, kijkt niet naar de pup, zegt niets en loopt de kamer uit. Als u dit consequent doet, gaan de meeste pups de link leggen tussen het hard bijten en de baas die wegloopt. Dit vind de pup verschrikkelijk en zal dus minder gaan bijten (want dan loopt de baas weg). Deze methode is ook ideaal als de pup steeds in uw kleding hangt. Loop maar gewoon weg, negeer de pup en kom na 2 minuten weer de kamer in. Doet hij het weer, loop maar weer weg. Bij de meeste pups valt dit kwartje na een keer of 5. Maar dan moet deze methode wel consequent uitgevoerd worden! Neem er dus de tijd voor en doe dit niet ‘s morgens als u weg moet en haast heeft.


Een schreeuw geven
Als uw timing goed is kunt u een harde schreeuw geven op het moment dat de pup te hard bijt. De schreeuw moet op het moment komen dat de pup te hard bijt. Doet u dit nét te laat wordt de hond gecorrigeerd als hij los laat en dat gaat dus averechts werken. Als de pup van schrik stopt met bijten, beloont u de pup na 5 seconden wachten rustig. Als u té uitbundig gaat belonen, wordt de pup weer opgewonden en kan hij weer gaan bijten. De 5 seconden wachten moeten in acht genomen worden omdat de pup anders gaat bijten om dan meteen los te laten om de beloning te ontvangen. De 5 seconden zorgen voor de loskoppeling van het bijten en de beloning en voor een koppeling tussen het niet-bijten en belonen. Dit belonen mag niet vergeten worden! Het bijten wordt gestraft, maar belangrijker is dat het niet-bijten ook beloond wordt.


bevriezen
Als de pup in uw hand of kleding bijt, bevriest u. Niet bewegen, niet de hond aankijken en niets zeggen. U bevriest letterlijk! Veel honden weten dan niet wat hun overkomt. Als de pup stopt met bijten beloont u hem na 5 seconden rustig. Begint hij weer te bijten bevriest u weer. De hond gaat nu de link leggen tussen en bijten en geen aandacht meer krijgen.


De pup laten zitten.
Zodra de pup gaat bijten haalt u datgene waar hij op bijt weg en geeft u het commando ‘zit’. Als hij dit doet beloont hem rustig met uw stem of een brokje. Als hij zit geeft u hem een speeltje waar hij wel op mag bijten. Voorwaarde voor deze methode is dat de pup het commando ‘zit’ kent. Door de pup af te leiden van het negatieve gedrag en hem te belonen na het positieve gedrag (het zitten) zal het bijten meestal snel minder worden zonder de pup fysieke straffen uit te delen en er beiden gefrustreerd door te raken.



Als de pup op meubelen bijt kan een bench uitkomt bieden. Voorkomen is vaak beter dan nieuwe meubels kopen. Als u dit niet wilt zijn er sprays in de handel die (zonder schadelijk te zijn voor meubels en hond) op meubels gespoten kan worden en zo smerig gaan smaken voor de pup.



Voor alle methoden geldt: consequentie is het sleutelwoord! Alle gezinsleden, vrienden en familie moeten de bijtgewoonte op dezelfde manier gaan doorbreken. En hoe eerder u ermee begint, hoe sneller de pup het doorheeft en hoe korter de hond de tijd heeft om van bijten een gewoonte te maken. Hoe langer de hond het gedrag vertoond, hoe moeilijker het vaak is deze gewoonte te doorbreken. Maar bedenk wel: leg er niet teveel nadruk op. Dit werkt vaak frustrerent voor u en uw pup.

Deze methoden zijn leidraden. Ze hoeven niet de oplossing zijn voor ALLE pups. Iedere pup reageert namelijk anders op de gegeven oplossing. Probeer ze uit en kijk naar de pup of ze werken. Zo niet, vraag het tijdens de les (of mail me) en dan wordt samen verder gezocht naar een andere oplossing.


Enkele raadgevingen:


•De hond mag niet aan tafel gevoederd worden. Hij eet na zijn baasjes.

•Zijn slaapplaats in afgezonderd zodat hij niet in de weg ligt en zodat hij het doen en laten van zijn baasjes niet kan controleren.

•De baasjes beslissen over spelen en strelen.

•De hond mag zijn seksuele driften of dominant gedrag niet uiten door de benen van mensen te berijden.

•Zelfs spelenderwijs bijten kan men best van jongs af afleren.

•De pup kan best ook al jong ondervinden dat men wel eens zijn speeltje, kluif, voederbak, ... afneemt

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En zo te horen maken jullie geen gebruik van een bench.

Zelf vind ik dit een handig hulpmiddel voor de zindelijkheid en om je pup een plek te geven voor de rust.

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

En wat betreft het poepen: je hoeft ook niet te gaan wandelen als je wilt dat hij poept. Gewoon net zo lang blijven staan tot hij wat doet. Hij moet het toch kwijt.

honden page profiel Senna en SnowySenna en Snowy

honden foto van Senna en Snowy

probeer toch ontspannen te blijven buiten! Als je met de instelling gaat het wordt toch niks..... En wandelen is iets anders dan op een grasveldje staan. Geduld hebben en heeeel goed opletten! Dan leer je het gedrag te herkennen dat hij vertoont als hij een plekje gaat zoeken om zijn behoefte te doen. Snuffelen, ronddraaien.... en dan natuurlijk direct oppakken en naar buiten. Succesjes uitgebreid belonen met wat lekkers en spelen! Je hebt hem pas 2 weken!
Hebben jullie een bench? Of in elk geval een afgesloten ruimte? Zodat je niet overal en nergens iets vindt?

Wat betreft het bijten, ik zou hem niet op zijn rug gaan leggen ofzo, Een goede leider creeert een natuurlijk overwicht, geen fysiek! Gaat hij bijten tijdens het spelen? Direct stoppen en wegdraaien, daar moet je niks van hebben! Biedt een speeltje aan waar hij wel in mag bijten. De hond moet gaan denken als ik ga bijten ziet niemand me meer staan, maar ik wil wel aandacht! Hoe krijg ik dat dan?!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand tips... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^