Ons hondje Wobke een ruwharige dwergteckel is sinds een maand of twee veranderd. Ze is nog maar 6 jaar en was met ons andere hondje altijd aan het dollen. Wij zagen haar veranderen in een lusteloos hondje wat niet meer wilde spelen. Ze eet nog wel al is het niet meer zo als voorheen, ze drinkt normaal, ze plast en poept normaal, heeft geen diarree of geeft over maar de fut is er uit. Ze ligt de hele dag en loopt zeer traag mee bij het uitlaten. Het liefst kruipt ze helemaal weg in haar dekentje. We zijn diverse malen naar de dierenarts geweest en die dacht te constateren na een echo, dat ze een nierbekontsteking had. Ze heeft daarvoor medicijnen gekregen en ook anti biotica maar veel verbetering is er niet. Omdat het ons al vele honderden euro's heeft gekost willen we eerst eens vragen of iemand van jullie deze symptonen soms herkend zodat we bij ons volgende bezoek misschien de dierenarts een suggestie kunnen geven want zo schieten we niets op en we vinden het niet erg dat we kosten voor haar moeten maken maar we hopen dan uiteraard wel op herstel en dat lukt nog steeds niet. We hopen op reacties en wachten vol spanning af. Groet Marian.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onbekende ziekte" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Dat kunnen heel veel dingen zijn... Misschien een andere DA raadplegen? Soms weten die het wel.
tja ik herken dit wel, maar ik weet niet of je er wat aan hebt.
Bij ons verandere ons hondje Lacy zo na het overlijden van ons andere hondje rocky.
Toen we onze pup kregen ging het weer iets beter maar na een poosje zagen we haar weer minder worden.
Na lang onderzoek bleek dat lacy dement was.
(uiteindelijk hebben we haar 30-12-2010 in laten slapen, ze is ruim 15 geworden.)
Ze had gewoon geen waardig leven meer, was altijd verdrietig en angstig.
Mijn vraag is dan ook is er iets veranderd in haar omgeving?
Misschien treurt ze om iets?
Idd wel verder laten onderzoeken, en wat dacht je van een hernia? Onze JR heeft het gehad en werd ook erg rustig en bij hem leek het of het in zijn buik zat. Echo's e.d. laten maken maar geen uitsluitsel. Bij ons was het met een dag of drie/vier duidelijk want toen begon hij te slepen met een pootje en toen bleek het in de rug te zitten. Daarvoor liep hij dus met zeer opgezwollen en harde buik en hij stond al bekend als lastige eter en maagklachten dus conclusie was neit de goede conclusie.
Wilje niet bang maken, maar teckels staan er natuurlijk "om bekend" met de wat langere rug dan gemiddeld. Maar ga idd wel verder onderzoeken desnoods bij andere DA, vanaf hier kunnen wij ook niet bepalen hoe en wat en dit zijn natuurlijk allemaal suggesties van deze kant van het scherm.
Heeft de dierenarts haar schildklier nagekeken?
Sloom en warme plekken opzoeken kunnen tekenen zijn van een slecht werkende schildklier.
Heeft je hondje ook een slechtere vacht en/of kale plekken en/of schilfers gekregen?
Gr. Ester
Hallo Marian,
Ik wil je graag iets laten lezen wat je wellicht aan het denken zal zetten..
http://nadeligegevolgenvaccineren.rauwevoedingvoorhonden.nl/
http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=6444
Iets over klassieke homeopathie waar ik reeds 30 jaar gebruik van maak met o.a. al mijn dieren..
Ik laat hen dus behandelen door een klass. homeopaat.
Deze middelen zijn dus geen thuiszorg complex middelen die je in de winkel koopt..
Deze manier van behandelen is gebaseerd op het aansturen van de constitutie..'
Iets waar een dierenarts niks mee kan..
Als het je interesse gewekt heeft, mag je mij altijd een pb sturen voor een betrouwbaar adres..
Er zijn een hoop homeopaten maar weinigen zijn klassiek homeopten die op deze manier werken..
De ziekteclassificatie is een zeer belangrijkste peiler in de behandeling..
Groet Ilja
Gezondheid..
Gezondheid is een kwestie van balans, van evenwicht.
Het evenwicht is afhankelijk van het afweersysteem, van het herstelvermogen.
Functioneert het afweersysteem niet goed: dan word je ziek.
Het vermogen jezelf te genezen wordt verklaard door de meest fundamentele natuurwet die we kennen: actie is reactie.
Dag en nacht, huilen en lachen, warm en koud.
De reactie is altijd omgekeerd evenredig aan de actie en zorgt ervoor dat het evenwicht en dus onze gezondheid telkens wordt hersteld.
Dit is de levensenergie of levenskracht.
Gedynamiseerde of gepotentieërde geneesmiddelen in de homeopathie, prikkelen deze levenskracht direct op het energetische niveau waardoor wij het evenwicht weer kunnen vinden en ons hierdoor zelf kunnen genezen.
Ziekte…
Stelt u zich een hogedrukpan op een vuur voor.
De hogedrukpan symboliseert het levend organisme (mens of dier).
Het vuur symboliseert de tijd en exogene gebeurtenissen (invloeden van buitenaf dus).
Als de druk binnen in de pan te hoog oploopt, kan normaal gesproken de druk weg uit het ventiel en zien we een wolk van stoom (symptomen die samen een ziektebeeld kunnen geven) of meerdere kleine wolkjes achter elkaar (verschillende minder hevige klachten).
De druk in de pan vermindert hierdoor en voorkomt zo dat de pan uit elkaar ploft.
Door onderdrukking van de wolk, zie je weliswaar de wolk met stoom (symptomen of ziekte) niet meer, maar ìn de pan blijft het probleem nog steeds aanwezig en de spanning stijgt.
Derhalve is de patiënt slechter af.
We kunnen niet zien wat er in de pan gebeurt.
Er lijkt van buitenaf niets meer aan de hand: we zien immers geen wolk meer.
Maar schijn bedriegt.
Het kan zijn dat het probleem zich naar een ander niveau toe verplaatst (vaak zie je na onderdrukte huidklachten later longklachten optreden).
De wolk kan dus op dezelfde manier terugkomen met dezelfde klachten, maar de wolk kan ook later als een andere (vaak dieper gelegen) klacht terugkomen.
Door het tijdsverschil dat kan optreden tussen de beide ogenschijnlijk los van elkaar staande ziektes, wordt vaak het verband niet meer gelegd.
Maar in feite is het een uiting van de levenskracht op een ander (vaak dieper) niveau van dezelfde onvrede die het wel heeft, maar niet kan uiten.
Alles staat met elkaar in verband.
Het zijn geen los van elkaar staande gegevens.
De mens/dier functioneert als totaliteit, in zijn geheel.
Het kan ook zijn dat de grote wolk zich in kleine wolkjes achter elkaar gaat uiten.
Dan weer dit en dan weer dat probleem krijgt.
Er ontstaan chronische problemen.
Zo zie je het rijtje medicijnflesjes op de kast voor diabetes, voor het hart, voor regulering bloeddruk, enz. enz.
Als laatste mogelijkheid kan het zijn dat de druk in de pan zo enorm oploopt, dat deze ineens ontploft: een fatale klap die een uiting is van de onzichtbare druk die nog steeds binnenin een probleem vormde, maar niet (op tijd) werd onderkend.
De druk in de pan kan oplopen door verschillende factoren: de tijd, externe incidenten in het leven van een dier (verlies van een vriendje, staart tussen de deur), een griep epidemie, erfelijke informatie (niet altijd bekend bij de eigenaar of zichtbaar!) of door onderdrukking.
Door de homeopathische behandeling volgens de ziekteclassificatie toe te passen, worden alle aspecten van het ziek zijn èn de constitutie behandeld.
Er wordt dus bij de ziekteclassificatie onderscheid gemaakt tussen acute en chronische klachten.
We kunnen te maken hebben met klachten die van binnenuit komen, vanuit de constitutie, evt. met diepgewortelde erfelijke informatie.
Deze klachten kunnen chronisch of acuut zijn.
Maar we kunnen ook te maken hebben met klachten door oorzaken van buitenaf, zoals genoemde traumata waardoor het dier een acute klacht gaat ontwikkelen.
Voor acute klachten kan een telefonisch consult volstaan en adviseer ik een zgn. homeopathie ehbo-doos in huis te halen (te koop bij de praktijk) zodat het middel direct ingegeven kan worden en er geen onnodige tijd verloren gaat.
Voor klachten die van binnenuit komen en chronisch zijn, zal een uitgebreid vraaggesprek moeten plaatsvinden om informatie te verzamelen over o.a. de oorzaak, aanleiding, erfelijke informatie, omstandigheden die de klachten verbeteren of verslechteren, enz. enz..
Onderdrukking…
Onderdrukking kan bijvoorbeeld door veelvuldig antibiotica en prednison gebruik.
Maar het kan ook door verkeerde toepassing van (complex en klinische) homeopathie of andere (alternatieve) geneesmiddelen.
Het kan zelfs door gebruik van ogenschijnlijk onschuldige uitwendige zalfjes.
Hoe veel het individuele dier hier last van heeft, is afhankelijk van vele factoren zoals de erfelijke aanleg die het individu al heeft meegekregen bij de geboorte, maar ook wat het dier allemaal al heeft meegemaakt in zijn leven.
Het gevaar bij onderdrukking is dat de patiënt wordt opgelapt, maar er geen daadwerkelijke genezing plaats vindt.
Daadwerkelijk helen of genezen, vindt altijd plaats in zijn totaliteit en van binnenuit en door toepassing van natuurwetten.
Aangezien de levensenergie (de kracht die ervoor zorgt dat een zaadcel en ei-cel samen uitgroeien tot een compleet functionerend wezen oftewel de kracht die maakt dat wij leven) dynamisch van aard is, zal het geneesmiddel ook dynamisch moeten zijn.
Homeopathische middelen zijn gedynamiseerd volgens de formule van Einstein: E = mc2. Oftewel massa is gestolde energie.
Door steeds verdere verdunning en schudden (potentieren genoemd) wordt de energie die in de genezende stof zit, losgemaakt waardoor er een enorme geneeskrachtige werking vrij komt.
Het bijzondere bij behandeling met klassieke homeopathie en in het bijzonder via de ziekteclassificatie is dat de dieren niet alleen minder klachten hebben, maar dat vaak hun algehele gezondheidsniveau op een hoger peil komt.
Stress beter aan kunnen, rustiger, minder bang of agressief worden.
Ziekteclassificatie..
In de ziekteclassificatie worden ALLE elementen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van de klacht(en) meegenomen in de behandeling.
Hiervoor zijn doorgaans meerdere (groepen van) middelen nodig.
Inzicht in de ziekteclassificatie vergt echter een zeer grondige studie en kan alleen door een veterinair klassiek homeopaat die speciaal hiervoor is opgeleid toegepast worden..
Alle informatie zit in de constitutie.
Hiermee is een dier/mens geboren.
De constitutie verandert niet gedurende het leven.
Dieper dan de constitutie kan je een dier niet raken en dus genezen.
De erfelijke informatie is individueel in de constitutie vertaald en kan zo een extra belasting opleveren om een bepaalde tendens te ontwikkelen
Dit kan een ontstekingstendens zijn, bijvoorbeeld (herhaaldelijke) ontstekingen aan: oog, oor, blaas, baarmoeder, enz..
Het kan ook een carcinogene tendens zijn, zoals tumoren, kanker ontwikkeling..
Bovenstaande tendensen zijn door de tijd heen te herkennen door de erkend veterinair klassiek homeopaat en dienen meegenomen te worden in de behandeling.
Door de tijd heen, kan een dier door incidenten en omstandigheden (tijdelijk of langdurig) in een andere staat van zijn komen te verkeren.
Er kunnen incidenten zijn, zoals een val van een trap, het verlies van een maatje.
Deze incidenten zijn exogeen, komen dus van buiten de patiënt en zijn doorgaans zeer goed en snel op te lossen met homeopathie.
De patiënt hoeft in principe verder niet te worden na behandeld.
Als echter door een incident of omgevingsfactor een dieper probleem wordt getriggerd en er (herhaaldelijk) klachten ontstaan, is het een zgn. acuut-miasmatische opleving van binnenuit, dus endogeen.
Een voorbeeld kan zijn dat elke keer met nat koud weer een hond slechter loopt.
Deze opleving kan je homeopathisch behandelen, maar dan is de patiënt nog niet genezen.
Door tevens op de constitutie na te behandelen, voorkom je in de toekomst dat de patiënt bij de volgende koude en natte periode weer deze klachten gaat krijgen.
Een behandeling op de constitutie duurt doorgaans langer dan een behandeling op een incident of een acuut miasmatische opleving.
Ook kan een patiënt tijdelijk slachtoffer van een epidemie zijn, een zgn. tussenziekte.
Doorgaans gaat deze ziekte weer voorbij.
Om het herstel te bespoedigen, kunnen ook homeopathische middelen ingezet worden.
Dit kan ook als er zgn. restklachten overblijven van een griep of andere tussenziekte.
Een behandeling kan ook in de loop van de tijd blokkeren, stagneren.
Het is zaak van de veterinair klassiek homeopaat om op te sporen wat er precies blokkeert en waarom.
De blokkade kan voortkomen uit eerder veelvuldig geneesmiddelgebruik (de wolk wordt teruggeduwd in de pan), erfelijkheid, of vanuit dieper gelegen miasma’s sycose, syfilitisch en psora.
Het voert hier te ver om deze onderliggende miasma’s dieper toe te lichten.
Als hier duidelijkheid over bestaat, kunnen ook hiervoor passende (groepen van) geneesmiddelen worden ingezet.
Resumé ziekteclassificatie…
Doel 1: Oplossen acute opleving (wolk) zonder onderdrukkend bezig te zijn.
Doel 2: Erfelijkheid is vaak een enorme blokkade, m.n. door selectieve fok. Dus erfelijke tendens aanpakken. Er is bekend dat er bij bepaalde soorten en rassen dieren meer aanleg voor bepaalde tendensen is dan bij anderen..
Doel 3: Als er rust in de acute situatie is, pas de constitutie aanpakken.
In de tussentijd zorgen dat patiënt zo min mogelijk belasting van buitenaf krijgt aangeboden, dus dat het vlammetje onder de pan laag blijft.
Anders is het nog geen tijd om de constitutie te behandelen.
Doel 4: Indien de behandeling stagneert, blokkades nagaan.
Tussenziekten kunnen blokkeren en iatrogeen vaak vaccinaties of langdurig antibiotica of prednison gebruik.
Hallo Sanne. Bedankt voor je reactie maar nee er zijn geen veranderingen bij ons geweest, het is er gewoon sluipend ingeslopen, en alle onderzoeken ten spijt nog geen oplossing gevonden.
Hallo petra.
Een hernia is het ook niet daar is ze goed op onderzocht. Ze loopt wel traag maar wel goed al klinkt dat raar, ik bedoel ze gebruikt gewoon alle vier haar pootjes zonder problemen. Dat kunnen we dus uitsluiten maar bedankt voor je reactie.
Hallo Esther.
Met jouw tip ga ik naar de dierenarts. Ik heb net op internet naar schildklierproblemen gekeken en inderdaad daar heeft het veel van weg al heeft ze geen haaruitval maar buiten het traag en sloom zijn en veel slapen is ze inderdaad ook zwaarder geworden wat wij weten aan haar inactiviteit maar waar we nu anders tegen aan kijken.
Hoop dat dit misschien de oplossing is heel erg bedankt voor je bruikbare reactie
idd, is er bloed onderzoek gedaan?? en waarop?
Ik hoop inderdaad voor jullie dat dit de oorzaak is. Met medicatie zijn de klachten dan vaak wel te verhelpen.
Mocht je medicatie moeten gaan geven, vergeet dan niet zelf handschoentjes aan te doen.
Als je de medicatie dagelijks met blote handen anapakt, kun je zelf schildklierproblemen gaan ontwikkelen.
Helaas zeggen veel dierenartsen dit er niet bij.
Veel succes!
Hallo Mexx.
Er is inderdaad bloedonderzoek gedaan en daar kwam uit dat ze teveel witte bloedlichaampjes had. Ze heeft toen een antibioticakuur gehad maar daar knapte ze niet van, toen dus de echo en daaruit kwam de diagnose nierbekontsteking maar ook na deze kuur van bijna 3 weken geen echte verbetering vandaar dus mijn oproep.
Hoi Ester.
Nogmaals dank voor deze laatste tip, ik heb al een afspraak gemaakt en we hopen dat daar misschien iets uit komt en mocht het zo zijn dan is jouw tip voor ons zelf wel heel welkom.
http://members.upc.nl/j.teunissen83/
Ik heb dit verhaal eerder gelezen bij deze aandoening, wie weet is het nuttig om deze site door te lezen.
Ik denk ook aan syringomyelia.
ik hoop dat u snel weet wat er met uw hondje is
ik heb u een pb gestuurd
Ik hoop voor jullie dat ze wel iets bij de hond vinden.
Beterschap
Hallo Caitlin en Ria.
Heel hartelijk dank voor jullie reactie. Heb direct de beschrijving van syringomyelia gelezen maar nee de symptonen die onze Wobke heeft zijn toch niet te vergelijken. Wel wordt ik steeds wijzer en dat geeft een goed gevoel.
Gelukkig maar!
Jij kent je hond het best uiteraard, maar ik wil nog wel even zeggen dat je niet al die symptomen letterlijk moet nemen omdat er nog zo weinig over bekend is.
Ik dacht dat iedere hond met Syringomyelia gillend door het huis heen rende bijvoorbeeld, omdat overal staat dat dat vaak het eerste teken is.
Bijou heeft het, en zij heeft nog nooit gegild, dus neem het met een korrel zout.
Marian, je hebt al veel adviezen gehad, van mij, hoop dat je er uit komt, veel beterschap, altijd erg als je je hond zo achteruit ziet gaan en niet te weten wat tie hebt. hoop dat je snel uitslag zal hebben.
Ik denk ook schildklier en het gebeurd wel meer dat da's daar over heen kijken, ik wens het jullie niet toe maar hoop toch dat jullie vinden wat er scheelt met haar.
Heb ditzelfde probleem bij onze teckel gezien.
Bleek inderdaad te gaan om een vertraagde
schildklierwerking.
Dit is met medicijnen prima onder controle te houden
Onze dwerg teckeltje lola heeft hier ook last van ik heb voor de alternatieve genees kunde gekozen.
Want de medicijnen die de reguliere dierenarts voor schrijft zitten heel wat risico,s aan waar onder anderen problemen van het hart kunnen ontstaan.
Lola loopt nu bij een klassiek homeopaat en heel langzaam zie je haar weer opbloeien.
van daar dat ik voor homeopatie heb gezozen en niet voor de regeliere dieren arts .
veel sterkte er mee
Hallo Caro en Eva.
Ook jullie heel erg bedankt voor de reactie. ergens maken jullie me blij hoe gek het ook klinkt want misschien kom ik hier een stuk verder mee bij ons bezoek aan de dierenarts. Mocht het zo zijn Caro zou jij dan willen schrijven welk homopatisch medicijn jij aan Lola geeft, kan ik bij ons in de beurt ook eens informeren of ik hier aan kan komen.
Je kan dan beter even een privebericht sturen naar Ilja&Sterre, zij kan je helpen aan een goede klassieke homeopaat bij jou in de buurt.
Ik zou eerst een uitgebreid bloedonderzoek doen bij de dierenarts, dan weet je ook waar je aan toe bent.
Ik zou in ieder geval een andere dierenarts zoeken want nierbekontsteking is niet met een echo te zien
Dit ook niet bij mensen,alleen met klachten en kweek is dit te vinden....
Ik dacht ook eerder aan een hernia...zeker omdat ze van te voren heeft gespeeld met een andere hond...mocht ze een hernia hebben en daar geen last van hebben gehad,dan kan ze dit nu wel hebben na een verkeerde beweging
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onbekende ziekte" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?