niets tegen KI (zelf ook al toegepast, bij hond), maar de teef moet wel degelijk willen. Het aftappen van het zaad wil ik dus ook zien gebeuren terwijl de reu de teef berijdt.
Een teef die 'neen' zegt tegen een reu, heeft er naar mijn idee haar redenen voor. Aan verkrachtingen wil ik niet meewerken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat als je teefje niet wil ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Mijn mening is ook nee is nee. Dan is er vast iets aan de hand. De natuur regelt het allemaal.
@ Annelies
God, je valt over veel he? Vaak... vaker... voor verschillende fokkers die haar hulp inroepen omdat ze deze medische achtergrond heeft. Is het nu iets duidelijker?
als een teef niet zou willen zou het voor mij over zijn..een andere keer dan maar weer proberen...
naar als een teefje te agressief is om te dekken,kan ze beter geen pups krijgen vind ik.niet het geschikte karakter
Ik zou een teefje niet aggresief durven noemen omdat ze een reu niet wil accepteren. Ze kunnen, net als wij, kieskeurig zijn of iets voelen wat wij niet voelen.
Nee Gerard er is me niks duidelijker! Het kan me ook geen kl/***/te schelen welke achtergrond deze mevrouw heeft , al is ze prof huppeldepup! Deze mensen hebben meestal geen notie van de achtergrond van betreffende honden. Daarbij blijft mijn mening staan dat een teef zich normaal zou moeten laten dekken en er geen KI toegepast moet worden omdat de teef in kwestie , zoals jij als voorbeeld noemt misschien agressief is naar de reu die haar zou moeten dekken. Een teef die bereid is stelt zich en laat zich via de normale weg dekken zonder een reu te verwonden of af te bijten.
Er zijn diverse dierenartsen die hieraan gewoon meewerken en die kan het ook geen go-*******ver***me schelen wat dit voor het ras gaat betekenen als er willekeurig KI toegepast gaat worden. Het brengt alleen geld in het laatje.
Kijk naar de diverse rassen die al helemaal niet meer zouden bestaan zonder de toepassing van KI. Als je dit goed en vooruitgang noemt , vraag ik me af waar we met onze rashonden eindigen.
Nogmaals niks tegen KI , mits bewezen is dat reu en teef op een normale manier nakomelingen kunnen voortbrengen!---- en die ook nog eens gezond zijn, zowel geestelijk als lichamelijk!
Het spijt me , ik ben misschien erg fel, maar heb teveel in de praktijk meegemaakt, om dit zonder meer maar goed te keuren.
Je zult begrijpen dat ik hier niet meer op in ga aangezien jouw woordkeuze volledig ongepast is.
Sorry hoor gerad, maar zoals jij het neer zet is het inderdaad alsof je geen moer om honden geeft, en alleen maar mooie pups wilt voor welke reden dan ook.
Maar ik kan me zeker wel indenken wat dat is..
Wij hebben bewust voor KI gekozen. Schiet me maar meteen af, maar de teef in kwestie had nog niet eerder pups gehad.
De reu had wel al diverse keren succesvol gedekt. We hebben gekeken of we met onze teef naar Zuid-Afrika konden vliegen, maar dat bleek niet haalbaar (ik weiger om afzonderlijk van mijn hond te reizen namelijk, de hond moet in een bench in het ruim). Toen gekeken of de eigenaar met haar reu naar NL kon komen, maar ook dat kon helaas niet doordat de loopsheden van teeflief op ongunstige momenten waren voor de reu-eigenaar (ze kon gewoon niet weg).
Toen dus besloten om voor KI te kiezen en we hebben dus bevroren sperma naar NL gehaald. Daarmee is ze geïnsemineerd.
We hadden geen tweede keus reu. De reu die we hadden gekozen móést het zóú het worden. Een andere optie was er gewoon niet. Tuurlijk had ik het liefst een natuurlijke dekking gezien, maar dat bleek niet haalbaar te zijn en we hebben er dus weloverwogen voor gekozen om KI toe te passen, ook al had ze nog niet eerder een nest gehad.
We hebben nog steeds geen andere reu gevonden die aan al onze eisen voldoet, vandaar dat we ook geen pups verwachten voorlopig. We wilden gewoon dolgraag die ene combi maken en hebben daar geen spijt van.
Even vasthouden als het allebei onervaren honden zijn, oké, maar een verkrachting, dat zou ik echt niet willen.
Je hoort wel vaker dat een teef zich niet wil laten dekken door reu 1 en heel gewillig is bij reu 2, ik denk dat de teef dan instinctief aanvoelt dat reu 1 voor haar geen goede partner is.
Vasthouden bij de koppeling hoort niet bij het dwingen vind ik.
Helemaal eens met Annelies en ook zeker met hoe zij zich zorgen maakt over bepaalde fokpraktijken en zich daarover uit(vol van gevoel)
Nee Gerard ik denk inderdaad dat je beter niet meer kunt antwoorden. Onze ideeen wat fokken aangaat staan mijlenver van elkaar af als ik uit mag gaan van de tekst die je schrijft.
Het is de taak van iedere hondenbezitter annex fokker om zijn honden op te laten groeien tot zelfbewuste reuen en teven. Deze dieren zullen zich ook laten dekken als ze de partner geschikt vinden.
Een teef volpompen om toch maar een nest te krijgen, tegen haar wil is een koud kunstje ! Maar op deze manier ga je aan alle dierenrechten voorbij. Dit heb ik hoog in het vaandel staan.
KI is een mooie manier om afstanden te overbruggen tussen reu en teef, in dit geval maar er wordt ook teveel misbruik van gemaakt. Teven worden maar al te vaak niet meer gezien als levende wezens maar als broedmachines die geld zouden kunnen opleveren.
@ Wendy, Ik schiet niemand af Het is jouw keus geweest en als jij denkt dat je dit kunt verantwoorden naar je hond en naar het ras toe , zal ik de laatste zijn die jouw veroordeelt.
Zelf zou ik in de bloedlijnen van de betreffende reu gezocht hebben om een natuurlijke verparing tot stand te brengen , maar wie ben ik, en misschien heb je dit ook wel gedaan. Hoe een reu eruit ziet is vaak niet zo belangrijk , wat hij brengt , daar gaat het om!
De meeste rasverenigingen zijn niet persé tegen KI, maar raden voor een eerst dekking , een natuurlijke aan>
Vroeger hadden mijn ouders een teefje dat ze op tweejarige leeftijd van een fokker hadden overgenomen. Die wilde zich ook niet goed laten dekken, uiteindelijk was het wel gelukt (denk via natuurlijke weg, maar was toen te jong om me daar druk over te maken.).
Enfin, ze had dus wel een nestje maar was helemaal geen goed moedertje. Zo snauwde ze tegen de tijd dat de pups al wat vast voedsel kregen, haar pups weg om zelf hun bak leeg te eten.
Zo'n hondje geeft het zelf wel aan. Als ze niet wil, heb je kans dat ze ook de puppies niet wil als die er zijn.
Voor ons is het trouwens een ontzettend lief hondje geweest altijd, maar van pups heeft ze nooit wat moeten hebben.
Hoi,
Het geen wat ik weet dat er soms gebeurt is ki
uit voorzorg. De teef laat zich wel dekken maar de
fokker laat het niet helemaal doorgaan die kapt
het af en gaat over op ki.
Waarom doet hij dat vanwege eerdere voorvallen
dat het teefje tijdens het vastzitten weg wil
en ze het teefje niet konden houden waarna
beide honden schade hadden.
Opzich kan ik het dan wel begrijpen, want de teef
laat zich prima dekken en de fokker wil het
risico niet lopen dat zoiets weer gebeurt.
ik ben alleen voorstander van KI als het een ras op uitsterven betreft en de reuen van andere lijnen heel ver weg wonen.
Of als je juist goed wil fokken en daarom een reu kiest die verder weg woont.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat als je teefje niet wil ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?