Ik zag laatst bij Tjibbe dat hij een kies mist. Er zitten nog twee hele kleine witte puntjes (+/- 1x1 mm), maar verder is het tandvlees gewoon dicht. Waarschijnlijk is het al een tijd geleden gebeurd. Tjibbe lijkt er geen last van te hebben: hij eet alles, hij kwijlt niet, het ziet er niet rood/ontstoken uit, etc. Maar nu is mijn vraag: moet de wortel van zo'n kies uiteindelijk verwijderd worden? Dat zou betekenen dat hij onder narcose moet en ik vind dat je dat alleen moet doen als het echt nodig is.
Ik heb ook geen flauw idee hoe het gebeurd is. Als jonge hond zat hij nog wel eens op ons grind te kauwen (grof basaltsplit), maar dat heb ik 'm eigenlijk al maanden niet meer zien doen. Ook heeft hij in het verleden stukken uit de muur gebeten, maar ook daar is hij mee opgehouden. Het is me echt een raadsel hoe het gebeurd kan zijn en ik vind het nog vreemder dat hij er helemaal geen last van heeft gehad.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Afgebroken kies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Als de arts er iets aan doet gaat dat met een roesje ,geen algehele verdoving. Hou het in de gaten een slecht gebit is ook slecht voor het hart met name de kleppen. Ik bedoel met slecht, kan ook gebroken kiezen zijn. Laat er naar kijken voor het gaat ontsteken.
Dank je Irene. Fijn om te horen dat het niet perse onder narcose hoeft. De kies is natuurlijk niet meer te trekken; hij moet er echt uitgesneden worden. Ik zal binnenkort maar een een afspraak bij de DA maken. Eens kijken wat hij ermee kan/moet doen...
Als de hond er geen pijn aan heeft kan het blijven zitten..
Maar houd het wel in de gaten dat er geen ontsteking van komt...
Als de zenuw nog in leven zou zijn dan heeft de hond pijn...
Als de wortels verwijderd moeten dan zal het een hak en breekwerk worden...
In de gaten houden...
Groet, Ilja
Je hond krijgt een roesje zoals ik al zei moet de kies getrokken worden word deze verdoofd, neem van mij aan het word geen hak en breekwerk, de tangetje zijn zo gespecialiseerd die pakken met gemak de hele wortel, heel simpel.
Ohjee...hak en breekwerk. Dat klinkt niet fijn. Ik zal goed in de gaten houden dat het niet ontsteekt. (Ik bekijk het sowieso meerdere keren per week om te kijken of het er nog 'goed' uitziet)
@ Irene: Er steekt niets meer uit waar de DA de kies aan vast kan houden. Ik zal morgen even kijken of ik er een foto van kan maken.
Een tandarts verwijderd ook verstands kiezen die nog niet zichtbaar zijn.Het tangetje is smal en dun, vergis je niet de wortel is er zo uit.
Nou dan heb je geluk hoor als je verstandkies er zo uit vliegt..
Hangt helemaal van de situatie van de liggen van de kies af..
Of het onder of boven is e.d./
Ik ben 13 jaar heel veel andere situaties meegemaakt als tandartsass..
Wortels zijn vaak vergroeid ..
Een premolaartje zal inderdaad niet zo'n probleem geven..
Een molaar mogelijk des te meer...
Een vriendinnetje van vroeger kreeg door hersenvliesontsteking kiezen door waar de kronen al verrot waren omdat zij te veel penicilline kreeg toegediend. Toen zij 18 was en volgroeid konden de kiezen gewoon getrokken worden ondanks dat de wortel naar buiten stond.Zij kreeg een prothese met alleen kiezen.Wat is het probleem met deze hond. Ik praat over het jaar 1963 we leven nu anno 2011.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Afgebroken kies" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?