wij hebben hier op dit moment ook zn heerlijke sloperd. maar we gebruiken de bensch echt heel intensief. deze staat nu id gang en als ik haar betrap met iets dan gaat ze regelrecht 2 min id gang id bensch. doet ze daarna weer dan 5 min. en werkt echt hoor. alleen enorm doorbijten in begin. als ze dan protesteer met blaffen wacht iki net zo lang tot ze 1 min stil is daarna mag ze weer los
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slopen, slopen en nog eens slopen.. Ik ben even de draad kwijt.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Sterre d'r bench - op de foto - op de deel van onze boerderij..
Na vier jaar ligt ze er nog steeds vrijwillig zeer graag in...
HAAR eigen stekkie waar ze terug in trekt als ze het te druk vind in de kamer..
Er staat nu zelfs een zachte mand in waar deze heelijke warme zuiver wollen schapendeken in ligt..
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php
Wisselen doet idd zeer ik denk dat ze gewoon echt pijn heeft.
Je kan een kong in de vriezer doen daar kan de pup dan lekker op kauwen.
Succes
deze hond is toch 9 maanden, die is allang uitgewisseld, maar eerder aan het puberen !!!
En puberende Bouviers zijn niet altijd leuk kan ik je vertellen. Ze slopen inderdaad alles (al deed die van ons dat niet met tafels, bankstellen enz, maar bij een muur kan je zien dat er stukjes af zijn door hem).. en je mag dan uiteindelijk blij wezen als ze een jaar of 3 zijn, dan gaat het goed .
Sowieso ben ik het ook niet eens van honden weten niets meer nadat ze iets gedaan hebben? Hehum, wil ook niet zeggen dat een Bouvier een uitzondering is, want heb er nu weer één. Maar ja daarover verschillen de meningen heel erg .
Met sommige reacties ben ik het eens, met andere niet. Dat maakt ook niet uit, ik probeer een manier te vinden die in mijn manier van opvoeden past. Ik weet heel goed wat mijn lichaamshouding uit straalt en ik weet heel goed wat de lichaamshoudingen van mijn beiden honden uitstralen. Ik weet dus ook dat mijn hond wel degelijk weet dat ze gesloopt heeft en dat dat fout is, ook na 5 minuten nog.
De een heeft een andere kijk op het opvoeden dan de ander. Dit komt door de opgedane ervaringen. Ik heb heel veel ervaringen opgedaan en kies daarom voor een andere aanpak dan velen van jullie blijkbaar zouden willen zien.
Vanmorgen was de buurvrouw met hakken en deuren bezig, daar heeft ze op gereageerd en weer hadden we hetzelfde probleem, maar dit keer niet meer met onze spullen, maar haar eigen mand. Haar eigen mand mag ze van mij slopen. Met de speeltjes die door de woonkamer lagen, heeft ze niets gedaan.
Grappig, als ik op die manier wakker word van mijn buurvrouw, waarna mijn hond gaat piepen en de buurvrouw komt zeuren over dat mijn hond piept! Eigen schuld dikke bult.. Laat ons huis dan gewoon slapen en doe je hakken aan voordat je weg gaat en niet zodra je naast je bed staat..
Of je hond nu d'r eigen mand sloopt of jullie spullen..
Slopen is 'slopen'..
Ik denk dat je dingen verward met elkaar.
Volgens jou "weet" je hond na 5 minuten nog dat hij iets heeft gedaan wat niet mag.
Mijn mening is dat je hond dat helemaal niet weet maar wel weet wat jou reactie is als je binnenkomt en hij heeft iets gesloopt. Hij reageert dus op een bepaalde manier omdat jij iedere keer als je binnenkomt "foei" roept en dat "weet" hij wel.
Probeer eens een poosje niet te mopperen als je binnenkomt maar negeer het gedrag. Kijk of er iets verandert in de uitstraling/houding van je hond (het schulbewust kijken)
Hopelijk begrijp je een beetje wat ik bedoel, wat ik probeer uit te leggen.
Mag ik ook weten waarom ze zo vroeg gesteriliseerd is?
Volgens mij is het niet alleen het slopen wat je dwars zit.
Het lijkt me wijs om je hele manier van opvoeden eens onder de loep te nemen en te kijken naar bepaalde dingen als 'de hond weet wel wat hij fout heeft gedaan'. De hond weet dat echt niet meer want een hond denkt heel anders als jij.
Een voorbeeld. Vroeger toen iedereen met slipketting trainde omdat we niet beter wisten dachten we dat we de hond leerden zitten. Dus wij gaven het commando 'zit'. De hond luisterde niet, kreeg weer het commando 'zit' maar vergezeld van zo'n fijne ruk aan die slipketting. Wat denk je dat de hond hiervan leerde?
Niet namelijk dat 'zit' betekende dat hij moest gaan zitten. Maar wel dat als hij die bepaalde handeling niet deed, het baasje hem zo'n fijne ruk gaf ... dus wat hij dan ook leerde was dat zitten betekende dat hij geen pijn kreeg. Als hij iets anders deed kreeg hij wel pijn. Die manier van opvoeden hebben we achter ons gelaten door andere inzichten.
De 'fout', en ik zet het tussen aanhalingstekens ... die jij nu maakt is te denken dat je hond schuld bekent als hij gesloopt heeft en jij binnenkomt. En dat je oudere hond zich schuldig voelt als zijn jongere roedelgenoot gesloopt heeft. Kom op zeg! Je oudere hond kent geen schuld maar heeft een hekel aan dat gemopper van jou als je binnen komt. En je jongere hond zal idd niet slopen waar jij bij bent. Dat laat ie wel uit zijn hoofd omdat JIJ de straf bent inmiddels. Dat wil dat gedrag zeggen, waarvan jij zegt dat hij wel weet dat hij schuldig is. Nee je hond associeert jou met straf. Dat is een geweldig uitgangspunt voor je relatie met de hond.
Probeer eens een keer als je hond bijvoorbeeld de bank gaat slopen om dan de bank de hond te laten straffen. Ze kunnen het prima hoor! Voorbeeldje. Men neemt een paar ijzeren pannendeksels, legt die uit zicht van de hond. Je ziet de hond naar de bank lopen. Jij loop quasi ongeinteresseerd naar de pannendeksels. Wacht daar rustig af en let zogenaamd niet op de hond. De hond bijt in de bank en jij laat de pannendeksels met geweld op elkaar kletteren. Legt ze gelijk weer weg, loopt weg bij die dingen en gaat ergens gewoon staan te kijken. Je hond schrikt zich wezenloos van dat geluid maar ziet geen dingen bij jou die dat kunnen doen, dus zoekt troost en steun bij jou. Jij kan je hond belonen en knuffelen dat hij bij jou komt en je hoeft dus niet te straffen ... Dat moet je misschien twee a drie keer doen maar dan denkt die hond ... nou ik kom niet meer aan die bank, die maakt een takkenherrie als ik er aan kom. Dat is een voorbeeld van een bank die een hond straft. Dat betekent dat jouw relatie met je hond er niet onder lijdt, je hond wil niet meer aan die bank bijten, die straft, maar wil nog wel graag bij jou komen, jij knuffelt.
En al ben je nog zo op een bench tegen, als je zo'n sloper hebt is het denk ik de enige oplossing voor de momenten dat je er niet op kan letten ... En 24/7 dat gaat gewoon niet.
Succes verder!
Wilma,
Ze is gecastreerd omdat ze een te hevige loopsheid zou hebben en een beginnende baarmoeder ontsteking. Uit die operatie is een navelbreuk gekomen.
Achteraf blijkt die castratie niet eens nodig te zijn geweest, maar ik dacht de de dierenarts wist wat ze deed. Dat blijkt niet het geval en nu zitten wij met de gebakken peren.
Ze moet binnenkort dus nog een keer geopereerd worden aan haar navelbreuk, dat is wat ik gister van 2 andere dierenartsen te horen heb gekregen.
das niet zo fijn zeg, maar niet terug te draaien, goh wat een sukkel van een da (maar das achteraf praten, jullie zitten ermee en moeten er mee verder)
ik wil je zeker niet kleineren ofzo, maar ik zie ook al heel lang honden, en die denken wat mij betreft niet terug, wat ze (naar mijn inzicht) fantastisch kunnen en daar zijn ze meesters in: jou gezicht lezen, je houding, je stemming, of hart snel gaat of juist niet, of je boos bent, of heeeeeel boos, en op wie, ze zien het, en ze voelen het.
een voorbeeld: ik kan aan Gorby voelen door de lijn heen of hij ergens op fixeert, daar heb ik geen lijnspanning voor nodig, maar....... er is gebleken dat Gorby voelt (en reageert, de beelden spreken boekdelen) dat ik spanning opbouw zonder dat ik de lijnvoering verander, hij voelt en ziet het aan de minste dingen in mijn gezicht en lichaamshouding.
end at is wat mij betreft de oorzaak van "schuldgevoel" bij welk ras dan ook, dat het ene ras veel beter is in observeren dan het andere...... zeker te weten, mijn poedel x terrier kruising had er niks geen last van, ging heerlijk zijn eigen gang, maar de schnauzers daarintegen zijn echte "kijkers', dat herken je ook in ervaringen met mensen met hetzelfde ras.
"jouw houding is bepalend voor het gedrag van je hond", en dit zeg ik niet tegen jou, dit werd pas keihard tegen mij gezegd toen ik beweerde een probleem (groot) met mn hond te hebben, ofwel, het was niet zijn schuld, maar mijn schuld, in die zin dat ik het veroorzaak door de hond zoveel ruimte te geven dat hij zelfs denkt dat gedrag te MOETEN tonen.
Dan moet je zelfkritisch kunnen zijn, en eens rustig naar alles kijken of je toevallig toch niet de buuf de schuld moet geven, maar de kern van de oorzaak gewoon bij jou in huis zit.
mand slopen of jouw salontafel.... das het zelfde voor mij, het is een pure uiting van frustratie en daarbij geen respect voor jouw spullen, dat ze haar eigen mand neemt is in die zin nog niet zo gek.
ik weet de oplossing ook zo niet, want je hebt te maken nu met een onevenwichtig puber die nog zoveel leren moet, ook zelfbeheersing (en dat valt helemaal niet mee voor veel honden en sommigen leren het nooit omdat het ze niet "voor" geleerd wordt)
kijk nu een rustig naar de thuissituatie, wat veroorzaakt onrust, wat is jouw optreden daarin.
want als je 2 honden maar "laat spelen om de rang te bepalen".... heb ik nooit gedaan, heel even, maar ik brak zelf dat gedoe op, gewoon omdat het me ergerde, en meer nog, als ik zag hoe mijn oudste reu zelf optrad in groter roedel verband....
en die bench, tja, als ze hem accepteert, is het denk gewoon een fijn rustpunt, waarom niet, je kan hem als alles is gekalmeerd gewoon weer afbouwen en dan wegzetten (ik heb er ook een hekel aan) maar jouw houding zal beter naar haar zijn, als je gewoon weet dat ze niet slopen kon in die situatie, ik garandeer je dat je met een andere houding binnenkomt en de hond gewoon opgewekt begroeten kan, veel fijner.
succes
Ik heb niet alles gelezen wat hierboven is geschreven.
Maar ik zou echt de bench gaan gebruiken.
Waarom ben je er tegen?
Mijn honden hebben allebei vanaf ik ze heb (dus met 8 weken) in de bench gezeten.
De nachten en overdag als ze rust nodig hadden of als er niemand thuis was.
Er heeft er dus in al die jaren dat we honden hebben, dat is bijna 6 jaar, nog nooit eentje iets gesloopt.
Ik heb geleerd op een hondenschool dat een pup, die tot het 1e jaar niets gesloopt heeft, dat verder ook niet meer zal doen.
Bij mij is dat dus ook zo gegaan. Wij kunnen alles laten staan, zelfs een gedekte tafel, ze zullen nergens aan komen.
Daarbij is de bench een heerlijk rustpunt voor een pup of hond, waar hij/zij niet gestoord mag worden.
Zoals ik lees heb je ook kinbderen.
Zorg dus dat je hondje heel veel slaap en rust krijgt. En op een plaats waar dan ook niemand aan de pup mag komen.
Als de honden op hun plek liggen komen de kinderen ook niet aan de hond. Daar zie ik op toe.
Een gedekte tafel is ook absoluut geen probleem. Zodra wij eten gaan, gaat zij in haar mand en als er wat lekkers op tafel staat, negeert ze dat ook.
Het probleem is alleen 's morgens zodra ze running hoort.
En ik vind haar mand niet erg. Dat mag van mij. Iedereen vind wel iets niet wat een ander zijn hond doet niet goed. Als de eigenaar zelf er maar mee kan leven.
Heb je door dat je elk advies meteen afwijst en eigenlijk de houding hebt ' ik heb zoveel ervaring ik weet wel beter' ? Vraag jezelf eens of je wel advies van anderen wil.
Je kan inderdaad aan de hond zien dat hij zich schuldig voelt, mijn punt is dat het door jou houding komt en niet omdat hij weet dat hij iets gedaan heeft.Maar ik ben bang dat je dit ook niet geloofd.
Succes.
Ik wijs niet alle adviezen af.
Toen ik dit topic starte was ik het even zat en verbaast dat het na 2 weken dan toch weer raak was. Ik was even ten einde raad, zoals de titel ook aangeeft.
Nu heb ik weer (ook dankzij bepaalde reacties) ideeen om te doen en die ga ik eerst uitproberen voordat ik de pup weer in haar hok opsluit.
Ik merk dat ze met haar mand, veel vaker naar haar plek gaat, dan met de bench.
sommige honden houden ook niet van de bench, en je hebt er zelfs die worden er stapelgek in.
ik ben ook geen bench-fan, maar dat komt ook omdat ik een hond heb gehad die er vanaf minuutje 1 stapel en stapelgek in werd, echt door het lint, nooit, ondanks heeeeeel veel oefenen, aan kunnen wennen, hij wilde er best in, maar als het deurtje dicht ging.........
daar tegenover heeft hij zelfs nog geen krant gesloopt, en bleef met een week of 14-15 samen met de andere reu totaal probleem loos een dagdeel alleen thuis, zindelijk, niet slopen, niet janken.
Dus wat mij betreft is dat ding helemaal niet nodig.
Maar ik heb ook geleerd van vele andere ervaringen om me heen, dat de bench een veilige haven kan zijn voor alle partijen om zo te zeggen.
ik vind mand slopen eigenlijk ook foute boel, want dalijk is het "jouw" mand (de bank bv) ik bedoel, zou ze het verschil echt "weten"???
ik hoop voor jullie dat het een fase is, misschien ook als gevolg van de heftige (en onnodige) sterrilisatie die misschien nu net niet op een goed moment in haar jonge lichaam is gedaan en dat daar ook wat van slag is.
veel plezier met deze ondernemende dame, laat je niet gek maken door de buuf, maar ook niet door je hond
Haha.. Dank je Gorby.
Het vervelende is dat ze 31-1 weer geopereerd moet worden aan de navelbreuk die door de castratie onststaan is..
We maken er het beste van!
En bench liefhebbers.. Als het me niet zonder lukt, komt hij gerust wel weer uit de schuur vandaan hoor of ze het nou fijn vind of niet Maar eerst probeer ik het anders.
Beste Nicky, jij vraagt om advies en raad in dit topic, toch? JE hebt dit al volop gekregen, maar als je het mij vraagt wil je dit eigenlijk niet echt, je wijst nl. wel heel veel al meteen af ..........
En een bench kan een heel veilige plek voor je pup zijn, hij/zij is nog volop aan het puberen, en het is jou taak om je pup op een positieve manier te begroeten, dat kan niet als jij haar al achterlaat met een gevoel van ..................... hmmm ben benieuwd of het nu wel goed zal gaan (want onbewust zal je dat denken, en dus ook uitstralen) en als je je hond hoort piepen in de ochtend ............ ga er dan wel naar toe, het kan zijn dat je hondje naar buiten toe moet en dat op deze manier aangeeft, toch? En als dat dan niet werkt, tja dan maar drastischere maatregelen treffen toch? In de bench kan ze wel piepen, maar zeker niet slopen. Dus ik zou de bench en alle andere adviezen van de kenners zeker niet zomaar van de hand wijzen en toch proberen om jou houding tov je hond te veranderen en hem met een positieve houding te benaderen. want wat hier ook al vaker gezegd is, een hond heeft een korte termijn geheugen ............ dat is uit meerdere onderzoeken steeds weer opnieuw gebleken, en dat geldt ook voor bouviers. Ik ben het met jullie eens dat er sommige intelligentere rassen zijn dan andere, maar dan nog steeds geldt dat een hond geen lange termijn geheugen bezit.
Voor de rest, sterkte en vooral veel plezier met je hond.
Groetjes Betina
Vanmorgen heeft ze niets gesloopt, ook niet haar eigen mand, dus zo zie je maar weer dat een bench niet altijd nodig is!
Goed om te horen Maar heb je nu ook nog wat veranderd?
Fijn dat het vanmorgen wel goed is gegaan.
@Esther, daar was ik ook erg benieuwd naar!
Uhm nou.. eigenlijk is er veel veranderd :p
Mijn vriend en ik zijn gister avond beiden super verkouden geworden. Vanmorgen om 4uur kwam de buurvrouw dronken thuis, met een man en veel herrie. Dribbel reageerde helemaal niet!!! Terwijl wij vanaf dat punt naar de wc gingen, hoesten etc..
Dribbel heeft helemaal niet gereageerd.
Gisteroverdag is ze wel langere tijd alleen geweest omdat we 2 lange afspraken achter elkaar hadden. Ik moet nog even naar de buurvrouw om te vragen of ze stil was. Maar dit was op het tijdstip dat de kinderen normaal slapen en de honden dus normaal ook slapen.
Verder kan ik me niets bedenken..
Dus als ze stil waren neem ik aan dat ze zijn gaan slapen zoals altijd.
Als ze niet stil was, dan kan ik me voorstellen dat ze minder moet slapen..
Ow mijn vriend zegt net dat hij een anti-bijt spray op de manden had gespoten voordat hij naar bed ging. Maar normaal maakt dat voor haar niets uit.
Kan het zijn dat jij je houding ten opzichte van je hond hebt aangepast (hoe subtiel ook) na aanleiding van alle tips die je hier hebt gekregen?
Dat je hond je verandering heeft opgemerkt en daardoor rustig is gebleven?
In ieder geval fijn dat er verbetering is.
Ow en toen we gister weg waren geweest had ik even snel een pakje pens van de supermarkt meegenomen. Dat hebben ze beiden nog nooit gehad. Thuis gekomen deed mijn vriend het in de vriezer en 's avonds bedacht ik ineens dat we die gehaald hadden en dat ze natuurlijk moeten ontdooien voor vanavond.
Dus ik naar de schuur om het uit de vriezer te pakken.. Ja wel hoor! De pup zat al achter me. In de woonkamer kwam de oude hond ook. Beiden veel intresse in de pens en het pak aan het aflikken!!
Gisteravond was de pup langetijd niet bij de koelkast weg te slaan, maar uiteindelijk ging ze in haar mand naast de keuken liggen.
Ik vermoed dat hier in zit: Gisteroverdag is ze wel langere tijd alleen geweest omdat we 2 lange afspraken achter elkaar hadden.
Dat denk ik ook Esther, daarom ga ik vanmiddag even aan de buurvrouw vragen hoe ze zich gedragen heeft
Maar het gaat mij niet lukken om haar elke dag 3-4 uur alleen thuis te laten hoor
De herder was natuurlijk ook gewoon bij haar, dus helemaal alleen was ze ook weer niet.
Waarom verwachten we toch dat een vraagstelster direct meegaat met de raad en advies van een ander. En als je niet meegaat in de meningen/adviezen van de meute ben je eigenwijs of een betweter. Als ik allemaal adviezen krijg pik ik die dingen eruit waarvan ik denk daar kan ik iets mee. Jij kunt je hond immers het beste, je weet wat je allemaal al geprobeerd hebt en daarbij heeft iedereen een eigen opvoeding en de 1 hoeft niet slechter te zijn dan de andere opvoeding. Het is gewoon anders.
Meer mensen zouden hun eigen gevoel moeten volgen wat goed voor hun hond zou zijn of niet en zich niet klakkeloos moeten scharen achter wat de "(ervarings)deskundigen met of zonder titel" zeggen. Neem nu alleen maar eens de dierenarts in dit geval
Zo dat moest ik ff kwijt Nu nog even hoe wij het sloopgedrag van onze 2e hebben aangepakt. Als we er niet waren gebruikten we de bench zodat ze niet in de fout kon gaan dat enerzijds. Maar anderzijds hebben we in totaal 3 keer de situatie gemanipuleerd. We deden of we bijvoorbeeld boven waren maar stonden op het hoekje te kijken tot ze eigenlijk de fout in zou gaan. De 1e keer toen ze haar tanden in de stoelpoot in de keuken had gezet. (we waren net iets te laat) De 2e keer net voor ze haar tanden in iets wilde gaan zetten en de 3e keer toen ze niet iets sloopte maar van de keukentafel weer een pakje boter wilde pakken kreeg ze een boze “FOEI” te horen.
Misschien flauw van ons om het gedrag uit te lokken maar omdat we haar op die manier wel konden corrigeren door een “foei” te roepen werd haar duidelijk dat dit niet mocht en heeft ze het sindsdien niet meer gedaan. Ook hoeft ze nu niet meer elke keer haar bench in als we weggaan.
Veel succes en ik hoop dat je uit alle adviezen datgene pakt waar jij helemaal achter staat en dat dat werkt.
Groetjes
Bedankt voor je reactie Monique! Ik ben het met je eens
Fijn dat het nu beter gaat.
Ik krijg wel de indruk dat je te weinig weet over hondengedrag en wat je eigen aandeel is het hele geheel. Jammer dat je ook niet echt openstaat voor adviezen en informatie. Het lijkt er op dat je alleen de dingen eruit pikt dit voor jou al herkenbaar zijn maar het is juist de kunst om dingen bij te leren zodat je een rijk gevulde "rugzak" krijgt, dan kun je uiteindelijk zelf kiezen wat je uit deze rugzak nodig hebt
Je hóeft helemaal geen bench te gebruiken al je dit niet wilt, maar als je goed leest dan zul je zien dat het uiteidelijk wel gaat om ritme en dagstructuur bieden, prikkelarme omgeving en verplichte rust. Hoe je dit je hond wil bieden is aan jou Maar je zult merken dat je hond hier echt baat bij kan hebben.
Ik geloof trouwens niet dat een hond "expres" dingen gaat slopen. Je denkt dan veel te veel in mensenemoties.
Een hond sloopt:
1. Tijdens het wisselen.
2. Om materiaal te onderzoeken.
3. uit verveling, het is een zelfbedacht spel.
4. uit gewoonte, omdat hij ooit de kans kreeg om dit te ontwikkelen.
5. stress, door bv te veel prikkels in het hoofd door te weinig rust of door verlatingangst.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Slopen, slopen en nog eens slopen.. Ik ben even de draad kwijt.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?