Wanneer wordt een SBT pup waaks?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

een hond die wild wordt en als een gek blaft buiten in het donker naar mensen is waaks......
en gromt en grauwt als tie wat hoort

het zal best afschrikken, maar het heeft niks met waaks te maken, maar meer met onzeker gedrag wat niet goed in banen wordt geleidt.

een echte waker hoor je zelden, deze is er gewoon en zal ingrijpen indien nodig en daar zijn er niet zoveel van.

hier 1, die zegt vrijwel nooit wat, maar binnen kom je echt niet als ik geen toestemming geef, en dan zegt hij nog niks of zeer weinig, maar je blijft echt wel buiten, en dat is waaks. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer wordt een SBT pup waaks?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

lila is helemaal niet waaks, nala en kira maar een heel klein beetje. verwacht niet te veel van je pup. wat komt, dat komt wel. als dat niet het geval is dan is het ook maar zo.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ceasar blaft en gromt nooit, behalve tegen de glazenwasser dan..maar van de glazenwasser word hij onzeker omdat hij niet snapt waarom die elke keer komt en weer gaat..haha
Maar verder blaft en gromt hij nooit.. maar als iemand ECHT niet welkom is, dan kan diegene ook maar beter maken dat hij weg komt..

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

@ Gorby ik citeer deze zinnen die ook vna mij komen.

een hond die wild wordt en als een gek blaft buiten in het donker naar mensen is waaks......
en gromt en grauwt als tie wat hoort

het zal best afschrikken, maar het heeft niks met waaks te maken, maar meer met onzeker gedrag wat niet goed in banen wordt geleidt.

Nou mijn honden ijn niet onzeker dat merk ik aan hun gedrag ze gaan er naar toe vol zelfvertrouwen het is een waarschuwing voor diegene dat aankomt ik ben er als je dom doet kan er iets gebeuren.
Mischien dat het bij jou hondje zo is dat die dan heel onzeker is en onzeker blafje geeft maar mijne niet.
Puur zelfvertrouwen is het alles belangirjkst vind ik en gezondheid natuurlijk.

honden page profiel anais ~ filou&kajouanais ~ filou&kajou

honden foto van anais ~ filou&kajou

ik denk zelf dat iedere hond waaks is op zijn eige manier, of een hond nou bij de bel een keer blaft of heel de tijd door blaft O-) ieder zijn eige manier..

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@pitbull

lees toch je eigen woorden:
"dan worden ze helemaal wild en ze zijn beide pups" (dat is wat ik er van maak) dat is geen moed en het is geen waaksheid, dat is onzekere opwinding, als je dat niet durft in te zien is het jammer.

Wil trouwens niet zeggen dat het mensen niet afschrikt en dat ze niet bijten zullen, een onzekere opgewonden hond bijt een stuk sneller als een zelfverzekerde rustige.

en mijn hondJE ????
ik zou hem nu niet onder de hondJES scharen O-) en een blafJE geven, sterker nog, hij blaft zelden of nooit, maar hij IS er wel, en als hij denkt dat het nodig is ...... weet hij ook hoe hij handelen moet, en daar komt geen geblaf en geen wild gedoe aan te pas.

het topic gaat hier om waaksheid:
aanslaan, blaffen, wild worden, das geen waaksheid, das opwinding, alertheid etc
blaffen is puur verbonden aan mensen, honden die zonder mensen opgroeien blaffen zelden of nooit.

dat al dat geblaf het afschrikwekkend werkt...... ja hoor vast wel.

maar een echte waker, die wacht rustig af, overziet en oordeelt dan wat te doen, al dan niet in samen sprake met zijn baas.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

bij echte onraad is elke hond wel waaks...

ik denk dat ze het allemaal wel aanvoelen als er echt iets is..
wees blij dat je hond niet steeds loos alarm slaat!

+ verwacht niet van een sbt dat ie heel waaks zal zijn, die vinden over het algemeen iedereen leuk

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik ben het met Gorby eens, onze vorige hond was heel erg onzeker en ging dus om alles en nog wat vreselijk tekeer, als hij maarr dacht dat er iemand aan de poort stond, vloog hij bijna door de ramen heen, dat had niets met waaks te maken.

De hond die we nu hebben horen we nooit, maar hij weet precies wanneer wij binnen komen, of iemand die hier niets te zoeken heeft. En het maakt hem niets uit of er iemand op de ramen bonkt, langs loopt, of wat dan ook.

Maar als het echt nodig is, slaat hij aan, daar heb je iets aan.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

@ gorby: even een vraagje, je zegt als honden opgroeien zonder mensen blaffen ze zelden of nooit..
Is dat altijd zo? of ligt dat ook aan de hond zn aard?
Ik heb namelijk een hond waarvan ik niet weet in wat voor sitatie hij is opgegroeid.. ik weet alleen dat hij niet veel aandacht heeft gehad in alle opzichten..
en dat zijn vorige baasje 50 uur en meer per week werkte..
Maar hij blaft dus bijna nooit, alleen als iets hem ECHT niet zint..

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

dat vergat ik nog:
staffords en al de aanverwante rassen, daar is mij van vertelt op cursussen, dat hoewel er een aanleg is tot agressie naar andere honden (en zeker sexe genoten) deze honden geweldige gezinshonden door hun super sociale gedrag naar mensen, verdraagzaamheid en vriendelijkheid naar kinderen.

jaren naast een am. stafford gewoond, een felle hond naar andere honden, mensen lieten hem daar ook niet bij, maar naar mensen, ik heb nog nooit zo kwispelstaart gezien, geweldig, vrolijk en lief.
Ik mocht hem graag zien, en hij was zeer geliefd in zijn gezin.


en als je aanbelde, pffff, blaffen, maar niet uit waaksheid, maar gewoon van opwinding "joehoe baas, er staat iemand voor de deeeuuuur". En ook buiten veel geblaf, veel opwinding zeker als hij net buiten was.


Het ras waar mijn hond van is, is een waak- en verdedingshond, en deze is zeker niet altijd vriendelijk naar mensen, er is aangeboren argwaan, en grote aanleg tot werkelijke verdediging.
Blaffen om het blaffen doet tie dus niet aan.

menig hond voelt wel als het menens is, maar weinigen grijpen echt in, veel mensen overschatten hun hond daar in.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@naomi
zo is ons dat vertelt, dat blaffen altijd verbonden is aan mensen, dat honden die niet door mensen getriggert worden vaak heel weinig blaffen.
als ze niet hebben geleerd op de deurbel te reageren "oh pupje, hoor eens, daar komt visite, kom maar eens kijken" (en dat doen we natuurlijk allemaal, tenmiste ik heb het ook zo gedaan) komt er opwinding, baas komt in beweging, er gebeurd wat, en daar hoort het blaffen bij.

maar er zijn ook honden die gewoon van nature zwijgzaam zijn, na onze terrier kruising kon ik me dat nauwelijks voorstellen, maar ook onze middenslag schnauzer was geen blaffer, meer als Diesel, als het nodig was... jaaaah, dan was tie er wel.

Gorby blaft gewoon vrijwel nooit, er moet echt iets enorm zijn ergernis of boosheid opwekken, als dat zo is, wordt het oppassen, en MOET hij ons volgen, een aanval van Gorby is vrij desastreus.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Okee, dankjewel voor de uitleg.,. dit wist ik namelijk niet.. ik dacht dat dat gewoon puur in de hond en het ras zat.. weer wat geleerd..

Dus als ik het goed begrijp kan het dus heel goed zijn dat mijn witte herder vrijwel alleen of met andere honden is opgegroeid ? want ik kon het niet in de rasbeschrijving vinden, maar ik heb me laten vertellen dat witte herder best behoorlijke blaffers kunnen zijn.. maar Ceasar is dat dus absoluut niet.. net als met jouw Gorby blaft ie alleen als er echt iets is..

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

als hij nooit "gevoerd" is bij bv de deurbel : oeps die gaat en er gebeurd wat, jongens in actie naar de rand van het territorium, wordt dat niet geactiveerd.

een vriendin heeft een hondje uit het buitenland, dat blaft ook nooit, helemaal nooit, totale stilte.

schnauzers kunenn ook nogal van het blaffende zijn hoor, hoe dat bij Gorby in zn verleden zit, kunnen we ook alleen naar raden, maar het blaffen is beslist niet geactiveerd ;-)

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

@gorby2009

Hey meeste wat je zegt klopt wel maar kijk maar naar mijn hondjes zij zijn niet onzeker zij zijn waakzaam ik zie genoeg als er iema d aan deur is zij gaan als gekken ernaar toe en ze blijfen voor diegene zitten observeren.
jIJ KAN DIT TERROTIRIAAL NOEME MAAR DIE IS WAKZAAM ZIJ LETTEN OP HET HUIS EEN FOUTE MOVE JE BENT GEBETEN.
EN TROUWENS ALS EEN HOND OF EEN EEN PERSOON OF WAT HET OOK IS OP MIJN TERREIN ZIJ GRIJPEN JE GELIJK ZONDER 1SECONDE NA TE DENKE IK DENK JE MIJN HONDJES MR EENS MOET ZIEN VOORDAT JE GAAT OORDELEN.
eN IK WEET DT PITJES NIET ZIJN GEFOKT OM TE WAKEN OF GECREEERT OM TE WAKEN MAAR MIJN PITJES WAKEN VOL ZELFVERTROUWEN.

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

Mijn honden staan haartjes overeind oortje nar boven haartjes stekelig en staart dikk hij word helemaal mad als ieamdn op zijn terrein komt kijk ik zag a iemand daar boven eggen dat zijn hondje alleen bleef blaffen en uiteindeijk wegspringt dan hoor je ook n de soort blaf of hij zich zeker of onzeker voelt.
Mijn honden geven nooit onzekere blaffen grote oude kleine honden nooit er zijn wel een paar honden geweest die hen wilde dominere door te lten zien ik kan je rijde zij lten gelijk zie dit accepteren we niet dan gaan die grotere of oudere honden wel eraf of het word ruzietje of gelijk stoppe.
Op mijn terrein en va de honden kom je neit op zonder verwondingen de tuin is vn hun 2 zij mogen alles daar behalve ontlsten enzo maar geloof me dt je niet in de tuin komt zoder toestemming en hele ml niet in huis kijk ze zijn nog wel jong killer is 7 maand jong mar syko kun je al ee hond noemen met zijn 11 maanden die ka al redelijk wat schade aan brengen en ik zie nu al hoe ze op dingen reageren dat groeit alleen maar en daar ben ik blij mee dat ze hun eige huis en family numero uno is en zullen bescheremn beschermen met eige leven.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Het verhaal hierboven klinkt alsof iemand een bepaald ras heeft genomen om zijn status.. vermoeiend zulke mensen

Een echte waakhond is naar mijn idee een hond die zich niet te pas en te onpas laat zien en horen, zodra een inbreker o.i.d. binnen is komt de hond tevoorschijn en blokkeert de uitweg, en wacht tot het baasje/politie er is die dan (op welke manier dan ook) de inbreker aanpakt. De Rottweiler van mijn tante hanteerde deze tactiek, ze kwam thuis en zag haar hond voor de deur liggen en in een hoekje er tegenover de inbreker. :-D

honden page profiel kathrienkathrien

honden foto van kathrien

een SBT is idd niet echt een waakhond (blaffen niet graag) die van mij is 6 maanden, als de buren vertrekken of iemand komt op de oprit gaat hij bovenop de zetel staan en is allert. maar hij blaft niet, grommen deed hij soms wel lichtjes maar dit had ik liever niet en heb ik dan ook gecorrigeerd... :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hehe nou dan heb ik wel een leuk verhaal voor Pitbull:

Iemand bij mij uit de buurt heeft een Pitje die ook altijd stond te loeien bij de voordeur. Als je hem zag staan zou je denken dat je als inbreker geen schijn van kans maakte.

Alleen toen hij zijn sleutels vergeten was en dwars door zijn achterdeur kwam lag de hond onder het bed te piepen.

Ik zelf hou altijd vast aan een oud gezegde: Blaffende honden bijten niet. (Misschien uit overdreven angst maar waarschijnlijk snap je mijn punt wel.)

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Volgens mij is Pitbull er nog trots op ook dat de honden zulk gedrag vertonen.

Vraag me dus af of ze de honden wel kunnen stoppen als ze een onschuldig iemand te lijf gaan.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@Pitbull
je doet eer aan de zg "vooroordelen" over de baasjes van de rassen die bij de algemene omschrijving "pitbull" horen O-)
En hoe, stereotype tot en met, hier maak je weer heel veel stuk mee, inderdaad duidelijk war die zijn honden voor heeft.

en borstelen zoals dat heet, is geen teken van dominantie of waakzaamheid of wat je al niet denkt te zien aan stoers:
het is van opwinding, onrust, onzekerheid waarbij de hond zich groter wil laten lijken dan dat hij is. Lees eens een boek over gedrag !!

Ook dat doet een echte zelfverzekerde hond nooit, waarom zou hij, net als blaffen.... helemaal niet nodig, hij wacht gewoon rustig af, ala de rotweiler die Bink omschrijft.

en misschien moet je eens nadenken waarom je honden dit doen, in ieder geval niet omdat ze zich veilig voelen onder jouw leiderschap. En of ze je verdedigen, je zou nog heel raar kunnen kijken, tenzij je ze zo opgefokt hebt dat ze geen onderscheid meer maken, en dan gebeuren er vanzelf ongelukken.

maar je doet je profielnaam en alles wat daar negatief bij hoort, wel eer aan, dat moet ik je zeggen. ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nou inderdaad, vind het een beetje apart dat je daar zo vol trots over praat.. Terwijl pitjes hele lieve honden kunnen zijn, maar als ik pitbull zo hoor praten heeft hij ze om de verkeerde redenen, en ook nog opgevoed met 1 doel..

Spijt me zeer, maar als je het daar voor doet vind ik niet dat je honden zou moeten hebben..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Trouwens Gorby: Nog bedankt voor de uitleg mbt de deurbel :-D Weer wat geleerd..

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

ik merk ook dat als een vreemd iemand aan de deur staat dat zijn blaf anders is dan normaal.

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

ik heb het niet over alle pitbullS?
maar op de manier dat mijn honden niet zijn gefokt om te waken en geloof me mijn honden liggen niet onder bed te piepen heb het al meegemaakt dat iemand binnenkwam en diegene was er ook heel snel weer uit. ELKE HOND IS NATUURLIJK ANDERS EN GAAT MET BEPAADE SITUATIES OF ANDERE SITUATIES ANDERS OM DAN NDEREN.
Natuurlijk ben ik trots of blij hoe jij het noemt dat mijn hondjes niet bang zijn en vol zelf vertrouwen.
Ik heb mijn honden niet om mensne aan te vallen zeker niet ben er absoluut tegen.
Heb ee hond om mee te trainen te spelen kameraadje natuurlijk is het goed dat hij wil waken en niet angstig is maar dat moet de hond zelf kiezen als hij het in zich heeft en wil dat ook doen is dat geen probleem.
Hoezo onschuldig iemand ls je in mijn huis bent ongevraagd en zonder toestemmeng is diegene niet onschuldig.
@gorby je kan praten zoals jij het in je boekjes hebt geleerd maar ik praat zoals ik het zie bij mij honden en ik weet wel of mijn honden oneker zijn of juist niet.
Maar nu zijn we helemaa oftopic die jonge man hebt het over sbt waakzaam is en wat ik kan zeggen is dat het zieezo bij alle honden verschillend is en de sbt is niet gefokt om te waken.
Natuurlijk kan de ene wel waakzaam zijn en er helemaal voor gaan en natuurlijk akn een andere hard blaffen en bng onder bed kruipen of juist ndere niks blaffen maar wel doen.
ik nm alleen ls voorbeeld mijn eige hondjes die het wel doen en wt ik dnek dat dat wel gaat groeien want zijn allebei hartstikke jong dus dat gn ze wel verder ontwikkelen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

@pitbull
jij mag dan denken dat je honden zelfzeker zijn maar dat zijn ze helemaal niet! als je hond zelfzeker is dan gaat die niet elke keer zo tekeer. hun gedrag wijst er ook op dat ze niet zo zeker zijn van jou leiderschap. let maar goed op dat je honden niet tegen je keren!
je doet het ras hier geen eer :'(

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

@ Pitbull en Gorby

Er is toch ook nog een verschil tussen territoriaal gedrag en waak gedrag?

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

waakgedrag van de echte waak- en verdedigers is wel overwogen, als verdediging bedoeld, dan wordt er niet naar hekken of deuren gestormd, deze honden staan onder appèl bij de baas, wachten in de achtergrond rustig af, want in 1e instantie is het aan de baas om te bepalen wat wel en niet goed is en de grens van het territorium te "bewaken.
en indien alleen thuis weten zij hun taak, nooit kwaadaardig (zoals de rotweiler van Bink en zo heeft mijn schnauzer eens een 2e monteur, de 1e had de deur op een kier laten staan zonder mijn medeweten, tegen de halmuur gezet, niks geen geblaf of gebijt, hij zette hem gewoon vast).

het overmatige geblaf bij de deur, tuinhek etc is wat mij betreft onrust in een roedel waar de taken niet duidelijk zijn, signaalfunctie van een onzekere hond die eigenlijk vraagt om leiding van zjin roedelleider wat nu eigenlijk te doen, want hij/zij is onzeker over de situatie. zulke honden blaffen (signaleren)wel, maar meestal (tenzij daar toe opgehitst en aangezet) zullen zij niet bijten, want het komt niet voort uit een overtuiging van zelfverzekerdheid maar uit angst en onzekerheid, het feit dat Pitbull er zo bij zet dat zijn honden borstelen, heel druk worden, blaffen en misschien wel bijten..... zegt genoeg.

dat wij als mensen dat signaal gedrag, wat we toch wel kunnen beheersen prettig vinden, das prima, maar het is geen "waken" in de zin zoals bv een rotweiler, een kangal, een boerboel of dus mijn riesenschnazuer waakt. bij deze honden kom je dus vaak wel binnen, maar er niet meer uit. ;-)

honden page profiel PitbullPitbull

honden foto van Pitbull

kijk mijn honden zijn terrortiaal tegen over andere honden zodra ik er ben weten ze wat ze kunnenen niet kunnen doen.
Keren niet tegen mij ik ben baas en zal dt blijfen meeste wat gorby zegt klopt wel.
Toch is het bij mijn honden meer dan hoe jij het zegt borstelen zij waken over mijn huis geloof me.
Syko en killer gan niet lief met je spelen als je binnen bent zonder toestemming wil niet in details komen.
Ze weten wat e moeten doen in zoo situatie.
kijk maar goed om je heen en op straat je hebt van die honden die blaffen uit angst en blaffen uit ngste bij mij is het helemal andersom.
Kijk anders ls er iemand buiten lang fietst of met brommer of loopt dan blaft die op een manier je bent er geen agressie niks niks waken maar zodra iemnand op onze erf komt dan verndert gelijk dn is het een angstaanjagende blaf en hij zit je op te wachten dan met zijn tweeen.
zo zei ik net al pitjes zijn niet gefokt om te waken dn neem je een rottweiler of boerboel of herders.
Mijn pitjes waken mijn huis goed heb niks te klagen het is wkn en kom niet tegen mij zeggen borstelen enzo ik zie dat ze waken en je bent binnen dan klemmen ze je gelijk.
jE KUNT DA ZOGENAMAD NEIT MIJN HONDEN AANHALEN EN KOEKJE GEVEN ZE ZIJN OP JE GEFOCUST LATEN NIET TOE DAT JE DINGEN WEGHAALT WAT IN HET HUIS HOORT OF DINGEN SLOOPT
DAT IS WAKEN.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

waarom gebruik je hoofdletters?
bang dat we het niet lezen kunnen?
of heb je het nodig om je punt te maken O-)

volgens mij is dat schelden op het internet.

en nogmaals, lees eens verder over hondengedrag, en mens kan altijd leren en dat blijf je als het goed is ook doen, wat jouw honden doen is signaleren en niet waken. borstelen is NOOIT zelfverzekerdheid, maar goed, dit is echt een zinloze discussie.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Baasje Pitbull..

Verzoeken graag kleine letters te gebruiken..
* Tenzij je bij de moderator aan hebt gegeven dat dit om een oogziekte gaat...

Je bericht zal worden verwijderd..
Natuurlijk mag je nogmaals reageren maar dan graag met kleine letters mits *

Vriendelijke groet, MODteam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wanneer wordt een SBT pup waaks?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Vloeibare teekverwijderaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^