windhonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik vind windhonden echt zoo mooi. Met name de barzoi, afghaanse windhond en azawakh. Alleen ik heb zo t idee dat je die niet echt een een stad zou kunnen houden. Ze hebben natuurlijk bergen beweging nodig, kunnen slecht los lopen etc. Wie heeft er hier windhonden? En wat voor? Wat zijn jullie ervaringen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "windhonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas 3 doggies

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hoi Simone,

Leuk dat je windhonden zo mooi vind... dat vinden wij ook O-)

Wij hebben 4 honden, waarvan 2 galgo's uit Spanje.
Wat je zegt, dat je windhonden niet in een stad zou kunnen houden, is niet juist hoor. Je kan ze perfect in een kleine woning of zelfs op een appartement houden.

Windhonden zijn in huis heel rustig, als ze buiten hun beweging krijgen... en dat is heel afhankelijk van de hond zelf. Onze galgo's zijn echt luiaards.

We hebben wel een grote tuin, waar ze zich kunnen in uitleven en we gaan elke dag wandelen, maar het liefst van alles liggen ze gewoon in de zetel te maffen ;-)

Met Wolf, ons reutje, zijn we nu aan het oefenen voor het loslopen, Pixie, ons teefje, zal dat waarschijnlijk nooit kunnen omdat haar jachtinstinct immens groot is.

Het zijn echt schatten van honden, lief, aanhankelijk, knuffelaars, goed met andere honden...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Bedankt voor je reactie!

Dus jij geeft de beweging aan de honden door elke dag te wandelen en ze in de tuin te laten ravotten. Dan valt de enorme behoefte aan veel beweging wel mee als ik het zo hoor. Wel een leuke gedachte dat het dus ook prima in de stad kan! Maar de galgo`s zijn honden die dus gered zijn uit spanje? vertel

honden page profiel Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes UncasAdinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas 3 doggies

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Ja, idd, onze galgo's zijn in Spanje gered door een plaatselijk shelter. Het zijn honden die afgedankt worden of gedumpt door de jagers.

Meestal zijn zij heel hard verwaarloosd en mishandeld en dat uit zich zowel in fysieke , maar vooral psychische problemen.

De greyhounds (die hebben wij niet) zijn honden die gered worden van de renbanen in Ierland, meestal ook verwaarloosd en mishandeld. Sommigen moesten rennen met gebroken pootjes :'(

Als je natuurlijk een pup in huis neemt, dan heb je een andere situatie. Er stonden laatst 4 pups op de herplaatsingssite, die zich eigenlijk van geen kwaad bewust waren. Ze waren afgestaan door een jager en zijn nooit mishandeld geweest.
Een windhondpup is er eentje waar je wel je handen aan vol hebt...

Wij zelf kiezen bewust voor wat oudere honden die toch een rugzakje meedragen, maar het geeft zoveel voldoening om die diertjes terug wat levensvreugde te schenken.
Dus met veel geduld en knuffels kom je al heel ver.

Op mijn profiel kan je het korte verhaal van onze hondjes lezen, als je interesse hebt... ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ook al zo'n liefhebber van díe drie rassen? :-D
Ik vind ze ook geweldig, samen met de Saluki en Greyhound. Ik dacht eerst ook dat ze wel superveel beweging nodig hebben, maar wat ik er nu van weet is dat dat reuze meevalt. Ze moeten elke dag een keer flink hun energie kwijt, en voor de rest zouden het luilakken zijn; rustig, vriendelijk en niet veeleisend. (Op de Afghaan z'n vacht na ;-) )
Ik zou er in de toekomst zeker aan denken om een windhond aan te schaffen. Wel wil ik dan een omheind stuk veld ofzo vlakbij m'n huis hebben (of m'n tuin zelf) zodat ze in ieder geval lekker los kunnen rennen. Als ze niet los kunnen in de openbare ruimte, tja, helaas dan. Maar ik zou het voor lief nemen ;-)

Ronica en Fester (Gast)

hoi,
ik heb geen windhond al vind ik de barzoi wel prachtig O-)
maar ik zou er mischien toch niet een in de stad aanschaffen want ja je moet ze echt heel veel beweging nodig dus heb beste zou een erf zijn maarja voor onze griffon korthals zou een erf ook het beste zijn maar dat hebben wij zeker niet en mijn hond heeft toch een gellukkig leven maar een windhond heeft darintegen toch wel meer beweging nodig dus ik zou het niet weten

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

hier wonen 2 afghanen, woon in een rijtjes huis, maar loop veel met de dames, heb het geluk dat ze voor afghanen goed luisteren en ze daar door elke dag hier in het park los kunnen de hei ga ik niet met ze op ivm wild, want gaat een windhond ergens achter aan dan luistert hij niet meer.

de karakters onder de verschillende windhonden rassen lopen erg uit een, een azawakh raad ik niet aan in de stad en moet je zeker wel wat (wind)honden ervaring voor hebben.

de vachtverzorging van de afghaan hoeft niet veel werk te zijn , licht een beetje aan de soort vacht van de desbetreffende afghaan, heb vroeger eens een witte herder gehad moet zeggen wat kon dat beest verharen werd er gek van (buiten dat het karakter me niet lag).

wat mij ontzettend aantrekt in (afghaanse) windhonden is hun vrije karakter, totaal niet slaafs, eerlijk rustig maar ook is het geweldig om hun jachtpassie te zien, de hond veranderd binnen een seconde van rustig in een totaal gefixeerde jager, dit kan je veilig doen op de coursing of renbaan.

ikzelf ben buiten mijn eigenhonden actief voor www.voordewindhond.eu een vereniging die windhonden helpt die door omstandigheden hun huidige thuis verliezen (en dat zijn er aardig veel) zo ben ik aan onze 2e afghaan gekomen.

voor vragen stel ze gerust ben een aardige ervarings dekundige O-)
geworden door de jaren heen.

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

@ ronica,

een tuin hoeft zeker niet voor een windhond als je ze in de tuin laat zorg dan wel dat je tuin goed is afgesloten en een redelijk hoog hek heeft, windhonden zijn geen erf honden. verder graven de meeste windhonden erg graag houd hier rekeniong mee, want je bent niet blij als een windhond een grote kuil graaft waar hij in kan liggen in je mooie tuin.

verder als je een hond zoekt met een will to please neem dan nooit een oosterse windhond, maar ga dan voor een whippet of greyhound, die willen op zich nog graag iets voor je doen

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik heb windhonden gehad, twee kruisingen tussen whippet en een grey, en nog wat herder er doorheen. En een rasechte whippet.

Ik vond de kruisingen geweldige honden. Ik vond zelf toen de whippet best een klein zenuwachtige hondje, maar die twee kruisingen, toppertjes hoor. Mis ze nog dagelijks!

Luisterde perfect, en konden erg goed, na training, los lopen. Ik denk met name omdat er ooit herder in gefokt was.

Ronica (Gast)

@ windhond
bedankt voor de advies dat wist ik niet ik dacht dat het juist erfhonden waren ;-)
heb k ook weer wat geleerd

honden page profiel ThopenThopen 3 doggies

Persoonlijk was ik nooit een grote fan van windhonden, al heeft dit ook te maken met het feit dat ik ze weinig tegen kom. Overlaatst zag ik echter iemand wandelen met een windhond en ik ben even gaan navragen over hoe de hond was.

Het bleek een Greyhound te zijn, die gered was uit Ierland. Ik moet zeggen: qua uiterlijk zal het nooit mijn favoriete ras zijn (ik vind ze nogal "mager" overkomen), maar wat een schitterende hond. Zo vriendelijk, rustig en oh zo stabiel zeg maar.

Ik probeer mij nu een beetje te verdiepen, aangezien je ze hier nog steeds weinig tegenkomt (in vergelijking met bv. staffs waar de asielen overvol mee zitten). En wie weet, ga ik zelf ook voor een geredde Greyhound.

Al vind ik de Whippet best wel leuk ook...maar ik heb schrik dat deze inderdaad iets nerveuzer zal zijn dan de grote broer. :-)

PS: Mag er met honden die gered worden uit het buitenland nog gerend worden? Ik bedoel of deze honden worden geaccepteerd in een race-vereniging ofzo?

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ik denk dat de ervaringen van windhonden erg uiteen lopen en het ligt er ook nog aan welke soort binnen de windhonden natuurlijk.

Ik heb een whippet van nu 6 maanden en hij is totaal niet bang of zenuwachtig.
Hij is erg vrij, kan perfect los lopen. Maar dat heb ik dan ook vanaf 8 weken gelijk gedaan!
Het ligt wel aan de opvoeding of ze los kunnen lopen, alleen net als bij sommige andere rassen, heb je kans als ze een konijn zien dat ze weg zijn. Van de whippet weet ik van verschillende mensen dat die wel terug te roepen zijn (mits je dat hebt getraind natuurlijk)

Mijn mening is dat je een whippet best in de stad kan houden.
Net als elke hond heeft een Whippet beweging nodig.
Maar je doet een Whippet er bv geen plezier mee om 2 uur te gaan fietsen (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)
Ze houden er van om een sprint te trekken en dan is het goed voor ze.
Hoe het precies met andere windhonden zit weet ik niet, maar een Whippet heeft net als de meeste honden normale beweging nodig. Echt niet extreem veel, maar wel genoeg. Binnen zijn ze ontzettend lui en liggen ze graag op de bank of voor de kachel.

Hier op de hei loopt een man elke dag met zijn Afghaanse windhond en met een saluki. Allebei gewoon los.
En dat gaat ook prima.
Ze hebben ook wel eens windhonden in de opvang, en dan oefenen ze heel kort met de naam van die hond (met kaas)
en laten ze dan gelijk los lopen. (vaak whippets en Grayhounds)
Dit gaat altijd goed.
Je moet dan niet verwachten dat ze niet achter een konijn aan gaan ofzo. Maar hier op de hei rennen alle rassen achter een konijn aan ;-) Alleen is een Whippet natuurlijk erg snel en behendig en krijgt hij het konijn waarschijnlijk wel te pakken en een andere hond niet.

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

@Thopen, met de greys en galgo's die je adopteert via een stichting staat vaak in het contract dat je dat niet mag.

Ik heb hier 3 galgo reuen uit spanje en een halfwind een podenco ook uit spanje.
Voor ik deze spanjaarden in huis heb gehad heb ik altijd nederlandse greyhounds gehad.
In huis merk je niet eens dat ze er zijn. Mensen denken vaak yeh wat al dat een drukte zijn, maar nee hoor.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik vind ze wel leuk, maar krijg toch altijd de nijging om ze vet te mesten. Ze zijn toch wat dun..

Wel ga ik helemaal voor de Ierse wolfshond, ook een windhond :-D

Verder vind ik de saluki het mooist van de andere windhonden.

honden page profiel ThopenThopen 3 doggies

Dankje Helma,

niet dat ik zoiets van plan was hoor..al lijkt het mij eventueel wel leuk om je hond zo eens bezig te zien. Maar ja, als de trauma's dan zodanig zijn opgelopen is het inderdaad beter van niet...

Bedankt trouwens Roos, ik vind persoonlijk de Whippet het leukste "kopje" te hebben. :-D En nu ik het nog eens nalees is een Whippet ook best groot.

Hoe staat het trouwens met het eten? Ik heb gelezen dat ze zeker veel eten in contrast tot hun uiterlijk, maar ik veronderstel dat dit ook wel afhangt van de activiteiten die je er al dan niet mee onderneemt?

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

@ thopen, rennen met een geadopteerde windhond kan wel. ligt er alleen aan waar je je windhond vandaan adopteerd, ik heb een afghaan via www.voordewindhond.eu, daar mag ik mee rennen showen wat ik maar wil (mits ik goed voor haar zorg) ik mag er alleen niet mee fokken nu wil ik dat toch niet aangezien er alleen al in nederland een overschot is van windhonden.

Verder over de whippet, heb er onlangs nog 1 in de opvang gehad en moet zeggen kon prima los en was ook in huis lekker rustig, vermoed dat wanneer een whippet in huis druk is hij niet voldoende beweging krijgt.

verder vind ik greyhounds galgo's en whippets niet te vergelijken met oosterse windhonden.

honden page profiel ThopenThopen 1 doggies

Dankje windhond.

Ik vroeg het mij enkel af, omdat ik denk dat deze honden er wel van genieten wanneer ze goed behandeld worden naast de baan ook. En non-wedbare" competities lijken mij daarvoor best wel perfect voor te zijn.

Ik begin ze leuker & leuker te vinden! O-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik vind een greyhound helemaal het einde, maar ze zijn zo enorm groot, maar ozo lief. Daarom vond ik een kruising toendertijd wel heel fijn. Ik vind windhonden echt heerlijke honden! Ik hoop ooit nog zo'n kruising whippet grey tegen te komen!

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

@ thopen, in nederland zijn de meeste mensen op de renbaan gewoon bezig met hun windhond en hobby. vind ook dat een windhond recht heeft op beweging of dit nu los is of op de renbaan een windhond is gefokt op snelheid en vond ook dat ze recht hebben om daar iets mee te doen.
Als ik met mijn honden naar de renbaan ga (is niet zo vaak als ik zou willen) staan de Dames te gillen dat ze willen rennen.

maar er zitten ook nadelen aan windhonden hoor, je kan ze niet overal loslaten het blijven namelijk jagers en ze zijn bij het zien van een "prooi" behoorlijk snel, luisteren dan ook echt niet meer.
de Oosterlingen zijn erg zelfstandig, alle windhonden moeten veel bewegen en met respect behandeld worden, kan je dit ze niet bieden neem er dan alstjeblieft geen, het loopt uit op een drama......
maak dit namelijk bijna dagelijks mee en is triest voor mens en hond.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Super reacties zeg. Allemaal zeer handig om te weten. Ik kan, van de zomer namelijk een barzoi pup kopen. Sta al soort van op de wachtlijst. Maar ondanks dat ik er veel over gelezen heb vind ik het toch moeilijk. Ik weet niet of ik er echt klaar voor ben.

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Ik zou het karakter van een Barzoi echt niet weten ;-)
Ik had trouwens voor een Whippet gekozen omdat de whippet de makkelijkste windhond schijnt te zijn. En ze ook nog wel wat voor je willen doen. Dat merk ik ook echt bij Bentley.
Ook vond ik het een mooie maat. Niet te groot, maar zeker ook niet klein.

Waarom zit je er over te twijfelen of je er klaar voor bent?
Als je gevoel erbij goed zit en je hebt de tijd ervoor zie ik geen bezwaar hoor. Je bent je ook goed aan het verdiepen erin en dat is helemaal goed.

Maar je moet het wel pas doen als je er 100% achter staat ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat ik erover gelezen heb: De Borzoi is niet een erg gehoorzame hond, maar wel rustig, waardig en kalm. Los laten lopen is lastig, ook al oefen je veel, want het blijven jagers op zicht. Ze zijn niet heel gesteld op vreemden, eerder wat terughoudend, en ze houden van rust en comfort.

Wat de rasvereniging zegt:

Het karakter van de Barsoi is rustig, beheerst, aanhankelijk maar ook eigenzinnig. Het zijn thuis gemakkelijke en betrouwbare honden, die met liefde en goede verzorging trouwe metgezellen zijn.

Als wind- en jachthond (van huis uit) hebben zij wel veel beweging nodig en regelmatig lange wandelingen of een vrij spel in het veld zijn voor dit ras onontbeerlijk.

Hoewel de Barsoi geen hond is om af te richten, zal hij bij een rustige, gelijkmatige bejegening gemakkelijk een levenswijze aanvaarden die hem een evenwichtige kameraad maakt.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Nou, ik zit de hele tijd met de vraag of ik hem wel alles kan geven wat hij nodig heeft. Ik heb al een hond, en we doen het elke dag zo met uitlaten.

6.00 - 6.15
12.00-12.20
15.00-16.00
21.00-21.15

Een sheltie heeft daar genoeg aan, we doen ook 1 keer per week cursus en 2 dagen in de week en de weekenden doen we meer omdat ik dan meer vrij heb. Maar heeft een barzoi hier wel genoeg aan?
Stel dat hij niet los zou kunnen, hoe moet hij dan zijn beweging krijgen? Ik heb geen tijd om elke dag nog eens een uur te gaan fietsen naast de wandelingen. Cody is erg makkelijk, zindelijk, bench gewend, kan prima alleen thuis. Gaat dat met de barzoi ook lukken? Ze zijn toch heel wat minder gehoorzaam als een ander type hond, ik ben gewoon beetje bang voor dit soort dingen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik weet het niet. Een Barzoi is ook een stukje groter dan een Sheltie... Maar je bent in de middag wel een uur weg... over de hele dag een uur en drie kwartier, zoals je aangeeft met je uitlaattijden.

Als de Barzoi ook maar enigszins is zoals een Greyhound qua beweging, dan is een keer per dag lekker sprinten voldoende, naast de uitlaattijden die jij hebt.
Hoe dan ook, ik weet het niet precies.

Waarschijnlijk weet iemand met een Barzoi het antwoord wel op je vraag. Hier op het forum zit er vast wel iemand. Misschien kun je je vraag ook stellen aan iemand van de rasvereniging?

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Witte Draak

Of aan degene waarbij je je pup (misschien) gaat kopen natuurlijk! :-D Kan me niet voorstellen dat die geen advies wil geven.

honden page profiel windhondwindhond 3 doggies

honden foto van windhond

fietsen met een windhond is niet handig dit omdat je dan conditie gaat opbouwen.

Waar kan je een Barzoi pup kopen? ben je er al eens geweest om live kennis te maken met de barzoi? hebben de fokkers je niet het een en ander vertelt? heb je al contact met de rasvereniging? Zou me eerst is iets beter laten voorlichten alvorens je besluit een Barzoi te nemen. Verder zijn er gebieden zat waar je je windhond kan loslaten, het vergt alleen geduld, begrip en liefde.

honden page profiel dianadiana 3 doggies

honden foto van diana

ik heb ook een whippet gehad.ik heb haar leren kennen via een ren baan.de eigenaar toen sloeg haar en daar ben ik dus heel boos om geworden.en heb er toen meteen wat van gezegt.en toen mog ik haar hebben.ik heb haar toen ook genomen het ging ook heel goed met mijn andere hond.dat was een kruising doberman en hazewind hond.ik heb ze elke week mee genomen naar het bos ze konden allebij los.en dat is zo mooi rennen wat ze doen geweldig.en een spieren wat ze had prachtig.ze luisterde heel goed kon haar zelfs onderweg met wandelen los mee nemen.ook al zag ze een kat dan nog bleeft ze bij mij lopen. ik hoefde maar 1 keer te roepen en ze kwam netjes terug. het zijn zulke lieve hondjes gewoon geweldig.helaas heb ik ze niet meer.maar ik hou echt heel veel van windhonden.ze zijn wel gevoelig.

honden page profiel jari demijari demi 3 doggies

honden foto van jari demi

ook ik ben een lievhebber van een windhond als klein meisje wist ik dat ik ooit 1 wilde hebben.
nu zag ik op de site een helemooie genaamd Saqi
wat een plaatje die zou ik dus echt gelijk wel een plekje willen geven :-D maar waar zit hij nu? en komt iedereen in aanmerking om 1 op te nemen.


honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik heb de barzoi al meerdere malen in t echt gezien bij hondententoonstellingen. Nog niet bij de fokker zelf geweest. Maar wel veel gepraat met barzoi fokkers. En de meesten hadden een omheind stuk grond waar ze hun honden los konden laten lopen. Ook heb ik de enige barzoi eigenares op hondenpage al een bericht gestuurd maar helaas nog niets terug. Het pupje word in de zomer geboren bij mensen die voor t eerst een nestje nemen met hun barzoi teef. Gaat wel via de rasvereniging, en de pups krijgen ook een stamboom.

honden page profiel windhondwindhond 1 doggies

honden foto van windhond

@ jari demi,

niet iedereen krijgt zo maar een hond, de hond moet wel in de nieuwe gezins situatie passen.

@simone als ik jou was ging ik eerst op bezoek bij verschillende Barzoi eigenaren om me verder in het ras te verdiepen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "windhonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^