Plasplek..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik ben ook zo'n plek aan het maken in de tuin!
Je weet nooit wat er kan gebeuren en ik wil dan dat mijn honden zich kunnen redden! Uiteraard zeker geen vervanging van het uitlaten!

Heb al een stuk afgezet, alleen moet nog worden afgewerkt met dat grind e.d., maar we moeten nog verder met de tuin bezig, dus dat komt wel...
Maar de plek is er iig en Noa doet daar ook wel haar behoefte, maar Luca krijg ik er niet toe... Die heeft NOOIT wat in de tuin gedaan! Die kijkt je echt aan van: maar DAT doe ik niet!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plasplek.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

dank je wel willemyn. een compliment is nooit weg hoor :-D

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van JMJ

Wij hebben ook een plasplek in de tuin voor de honden.
Daar hebben ze als pup al mogen plassen en nu mag het nog.
Toen ze nog pup waren, was die plasplek ideaal om ze heel snel zindelijk te krijgen en ik heb ze tevens op die plek het commando 'plasje doen' en 'hoopje doen' aangeleerd.

honden page profiel wilma  bwilma b 3 doggies

honden foto van wilma  b

Nou de 2 jonge honden gaan bij mij ook de tuin in hoor,maak mijn eigen daar niet druk over,of je het nu op straat op ruimt of in je tuin.als ze ouder worden wordt dat steeds minder en ja het is makkelijk,want als je net als ik wel eens zo last heb van je rug,dat je niet op en neer kan,gooi de deur open en ze kunnen het daar doen.Behalve het oudje die doe het alleen als ie echt nodig moet plassen of aan de diarree is.En deze afgelopen weken was het niet te doen op straat,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ellun, aanlijnen en smorgens er naar toe brengen, zodat ze weet dat het mag. zinderlijk is super in de tuin, maar als je er een plasplek van wilt maken, zal je er aan moeten werken dat de hond het daar dus doet. en de eerste keren zal ze niets doen, nee ze is gek, hahaha heb ik dus ook gehad. met Femme, maar snachts eruit ? iedere keer weer ? en dan rennen he, geen tijd voor schoenen of jas, zodat ze niets in huis zou doen, wat een stres. en iedereen heeft toch wel eens wat, ? :-D

en tuurlijk is het geen alternatief voor niet wandelen, alleen voor nood, meer niet, maar je moet het dan wel leren, zeker als je hond dat daar nog nimmer gedaan heeft. wel fijn dat de ander het wel al doet, als je dan de hond er naar toebrengt, aangelijnd heb je grote kans dat ze er over heen plast.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

probeer wel een aangepaste plek aan te houden, de hele tuin benutten is niet zo,n geslaagde optie, moeilijk schoon te houden, zeker als je gras hebt, en stenen ? ook niet zo,n goeie optie, want dan gaan ze ook buiten de tuin zomaar ergens op de stoep zitten, dat is ook de bedoeling niet.

lees nog eens terug hoe een goeie plasplek er uit ziet, en heus dat je niets ruikt. daar is het worteldoek voor en zand en kiezels, zodat het direkt wegzakt, schoon houden kan je ook met een natuurmiddel doen hoor. hoef niet alleen chloor te zijn, hoewel chloor geen enkel kwaad kan. zeker niet als je het met water mengt.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik heb al meerdere keren topics over jou plasplek gelezen en ik vond dat zo'n goed idee! Vandaar dat die plek er bij ons ook komt! en ik heb dus (al meerdere keren) gelezen hoe je die plasplek maakt en dat moet er ook nog op die manier komen, maar we zijn nog met de tuin bezig... De plek heb ik iig al wel vast afgezet, zodat we wel alvast kunnen oefenen (Noa doet het anders door de hele tuin...).
De afwerking komt in het voorjaar, wanneer we de tuin afmaken! Het grootste deel lijkt nu nog op een maanlandschap!
Wanneer we er mee bezig gaan, zal ik vast nog eens een topic van je opzoeken! (hoe moest het ook alweer precies... ;-) )

honden page profiel Angelique & DoenjaAngelique & Doenja 3 doggies

honden foto van Angelique & Doenja

willemijn


Hoi hoi,

Wat een super geweldig idee, kan je mij misschien iets meer vertellen over hoe je dit hebt aangepkat, kwa maken en spullen enzo, snap je??

ik wil het zeker ook gaan maken in mijn tuin, en heb je het afgeschermd of is het helemaal open, wat een vragen he hihihi. Voor mij is dit :-D HET BESTE IDEE VAN NEDERLAND :-D

Greets

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Zo'n plasplek maken is echt niet moeilijk hoor!
En idd je ruikt niets! Maar je moet het wel onderhouden! Van ons ligt het op een stukje beton 1m x 1.5m met daarboven op kiezel steentjes.
Veel mensen weten trouwens niet dat dit een plasplekje is voor Acha, in de zomer staan er bloemen langs.. Het lijkt wel zo'n japans zentuintje, haha :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ellun, leuk om te lezen, tuurlijk kan je altijd even langs komen, hihi, en laat het ook eens zien met fotoo,s als tie klaar is. :-D

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

:-)
Langskomen... Is een beetje ver... (Twente-Groningen) Kan het op de foto's goed zien en je uitleg is ook super! Als het af is, zal ik een foto plaatsen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ANGELIQUE. niet moeilijk en niet te duur.

maak eerst een pasplek, zodat je denkt daar kan mijn hond rustig wat doen, het hoeft geen grote plek te zijn, ongeveer 1.50 bij 1.50 voor bamse heb ik hem wat grote gemaakt, maar ja die is een uit de kluiten gegroeide hond, maar een plasplek is voor nood, het is niet de bedoeling dat ze daar gaan rondstruinen.

in het vierkant of lengte. je haalt aarde weg, zodat er een kleine diepte ontstaat, daar doe je dan worteldoek op. dat kan je bij een bouwmaterialen halen, gewoon vragen of ze een stuk over hebben, en zeggen waar je het voor gebruiken wilt, krijg je wel eens voor een paar centen dan, of als je geluk hebt voor niets. dan zand erover heen, een laagje dat goed bedekt is, daarover heen grove kiezels, zodat de plas goed wegzakt, en dan wat fijn grind zodat de hond er goed overheen kan lopen.

afzetten met bielzen, of voorlopig met stenen, gewone tegels, zodat de hond weet dat tie daar mag, later kan je het weghalen de tegels of de bielzen, de bielzen is een kosten plaatje ook het grind, maar ook het grind kan je maandelijks in zakken halen, iedere maand weer een zak, ook bij de gamma of praxis.

en dan in de zomer een keer in de week een aangelengd gieter met chloor erover heen, echt je ruikt niets. in een regentijd of winter nergens voor nodig.

en als er een keer gepoept wordt, ook niet erg, weghalen direkt, wat chloor met water aanlengen erover heen en weg. zelfs als je hond ziek is, dan doe je dat iedere dag.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben het achter met tegels.En daar doen ze even de behoefte.Verder lekker wandelen en de poepzakjes mee. :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het mooiste is natuurlijk als het de grond in zakt, dan ruik je echt niets, haike heeft beton met kiezels , nou zelfs dat is een ideale plek, alleen zal je dat wel goed moeten onderhouden, kijk maar bij mijn foto daar staan coniferen daar achter de grindbak. en nee ze neemt niet de hele grindbak tot haar beschikking, het is maar hoe je het aanleert. :-D

honden page profiel Angelique & DoenjaAngelique & Doenja 3 doggies

honden foto van Angelique & Doenja

willemijn


Je bent een engel O-) TNX, ik ga binnenkort gelijk aan de slag, wanneer de sneeuw weg is hier. En nee het is geen vervanging van het uitlaten, dat weet ik heel goed, maar ook ik loop wel eens krom met mijn rug (geopereerd enzo) en dan is het wel heel fijn dat ze toch een plasje kan doen he.

You're a life saver

Greets

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Handig idee :-D!

Bijou komt in de hele tuin, plas wegspoelen en ontlasting gelijk opruimen uiteraard.

Maar dat zijn kleine plasjes en niet zo groot als van Bamse denk ik O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou vind het toch goed om te lezen dat er velen zijn die er nu een beetje begrip voor hebben dat een ..plasplekje.. niet een alternatief is voor een hond..uitlaten..

en nu het bespreekbaar is, bemerk ik dat er vele van jullie toch vaak beperkt zijn met het uitlaten van de honden, en dat jullie alles er voor over hebben om je hond een goed en gezond leven te geven.

je zal smorgens maar krom lopen van de pijn in je rug, en dan in alle vroegte naar buiten moeten, terwijl als je een goeie plek hebt ..een plasplek..voor je hond, dat je dan even eerst aan jezelf toe kan komen , door een warme douce te nemen en even zelf eerst op gang te komen. dat is dan zonder stres. dat is toch geweldig. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

CAITLIN... moet altijd lachen als er eigenaren zijn die denken dat Bamse veel poept en veel, nee hoor dat is niet zo.

als Bamse poept. en ik zou het laten liggen, op straat, en gewoon doorlopen, zou niemand mij daarvan verdenken, Bamse eet vlees vers vlees, een keer per dag, en poept soms een keer in de twee dagen, en dan een hoopje van een kleine hond :-D

en haar plas, zakt in de grond. dat ziet ook niemand. hahahahahaha :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Haha, ik zie echt voor me dat zij een mega grote plas achter laat.

Maar blijkbaar valt dat mee? Ze heeft natuurlijk een grotere blaas dan Bijou, dat bedoelde ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn hier ook eigenaars die op een verdieping wonen, en een pup hebben, of een zieke hond of een oudere hond, die met een lift dan naar beneden moeten, een volwassen gezonde hond is nimmer een probleem, nee toch.

ook voor deze mensen is er een oplossing hoor, een ikea bak, die je gebruikt voor dekens voor onder het bed, kosten ? 7.95 van kunststof zelfs met deksel, 1.20 bij 1.20 er is altijd wel een oplossing dat je kan gebruiken om daar de plas van je hond mee op te vangen. je zal maar op de derde verdieping wonen met een pup. wees eerlijk, hoe vaak gaat die er niet uit ? wel 20 keer toch.

en wat is dan niet even handig om op het balkon zo,n bak te hebben en je pupje daar neer te zetten ? en nee ook geen vervanger van het uitlaten, maar zijn eerste plas houd tie niet zo goed op , als je dan eerst de lift moet pakken of de trap. ook al draag je hem. en als tie op het balkon geplast heeft, de hoogste drang eraf. jas aan, lekker met je pupje naar beneden gaan, en geen angst dat tie dan wat doet . geen stres toch ?

en hoe vaak gebeurd het niet dat een pupje snachts er uit moet ? dat weten velen die net een pup van acht weken in huis hebben toch ook wel. geen stres, om zinderlijk te maken. :-D

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

myriam ook nog even een compliment van mij goed dat je het weer even op pakte
liefs joke

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

dank je wel joke. groetjes myriam

Lenie .. (Gast)

O-) Hallo allemaal,

Kan je ook een plasplek realiseren met hydrokorrels evt ??,of juist niet ??
vanwege mijn aandoening doen ze 3 hondjes het ook in de tuin en laat ze 2 x daags uit.

GR LENIE.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lenie, hydro korrels ? dan moet je wel zakken vol hebben, het is voor buiten in de tuin ? wat heb je er nu dan liggen ?

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Hydrokorrels nemen vocht op toch? Als ze de unine opnemen lijkt het me dat het verschrikkelijk gaat stinken. Het zou niet mijn keuze zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Leila, goed van je, daar heb ik ook niet bij stilgestaan, maar je hebt helemaal gelijk.

honden page profiel JillzJillzbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jillz

De plasplek, of deze is voor een oudere hond, puppies, slecht weer, ziek zijn, of een keer niet kunnen, ik vind het allemaal prima.
Je hond doet het in jouw tuin, en alleen jij vindt hier last van of niet.
De katten doen hun behoefte vooral in de tuin van de buren, en dat vind ik een compleet drama, want mijn honden poepen ook niet bij hun in de tuin tenslotte :-).

Maar goed, ik heb veel pups rondlopen op het moment, en met de zindelijkheids training, laat ik de ouder honden die sochtends nodig moeten, bij de achter deur wachten.
De puppyren gaat open, en alle kleine pupjes rennen naar de achterdeur, en ik begon hier al mee op 5-6 weken. De moederhond rent enthousiast de tuin in en de kleintjes erachter aan :-D
Ze doen allen een plasje en een poepje, en 80% ligt nu niet binnen in mijn huis.
Ik heb 100 m2 gras liggen, dus plek genoeg, en met alle liefde ruim ik elke dag alles met een schepje op en het gras wordt bewaterd.
Niet het beste idee, maar met de pups moet dit gewoon, ik kan ze niet uitlaten, daar zijn ze te klein voor. (dwergkeesjes nu 900 gram;-))

Maar...over de plasplek. Ik zou nu ook heel graag willen dat ze liever niet de hele tuin bevuilt, ondanks het opruimen, maar ook een 'strookje' .
Hoe te doen, met 5 pups en de grote dwergjes?? Aan het riempje alle 8 honden incl pups gaat niet lukken..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daisy..... :-D zou het mooi zo laten, de pupsels blijven toch niet allemaal bij je ? ze gaan straks naar de nieuwe eigenaren toch ? mooi heb je ze zinderlijk in huis gemaakt, dus zou er geen drama van maken hoor, lekker zo houden, en als je toch de tuin wat schoon wilt houden, ach dan houd je het midden aan, zet je dat stuk af, zodat de pupsels plek genoeg hebben. :-D

Lenie.. (Gast)

Ja ja je/jullie hebben helemaal gelijk er liggen nu een laagje hydrokorrels nog maar kort hoe pak ik dat aan ?? bv aarde en daarop zand en daarop grind zoals ik heb gelezen ? maar welk grind bv grof maar denk ook niet te fijn toch ??.

trouwens 1 van de drie hondjes gaat er wel heen maar 2 niet.

lenie .. (Gast)

Heb trouwens het idee dat heel fijn grind tussen de pootjes gaat zitten ( tijdens het wandelen komt dat ook voor ) , is vervelend en scherp voor mijn 2 kleinste yorkje yacrusseltje, mijn kruising kooikertje heeft daar niet z'n last van.
Is het ook niet zo dat worteldoek de vocht/urine juist tegen houd ?.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plasplek.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: kipkarkassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^