Turkse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een Turkse/anatolische herder.
Weet iemand waar we pups kunnen vinden?

Mvg

Yannicke Gudden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Turkse herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Powerdogs, kangaldogs, er zit nog een fokker in amsterdam, en als je zoekt op Jos schlepers ( zoiets ) Stieltjeskanaal die kan je ook heel gemakkelijk goede fokkers wijzen.

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Volgens mij is dit de rasvereniging:
http://www.maremma.nl/Rasvereniging.htm

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Of je kan er de rasvereniging vinden, geen idee eigenlijk. O-)

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor de snelle reacties!

Helaas kan ik geen pup vinden :'(

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wil je dan nu direct een pup?
Waarom neem je niet gewoon contact op met de verschillende fokkers, kies je weloverwogen je fokker uit en plaats je jezelf dan op de wachtlijst voor een komend nestje?
Moet het dan allemaal snel-snel?

Anoniem (Gast)

Nou het is zeker niet snel-snel want heb al veel contact gehad met fokkers.. alleen het duurt meer dan een jaar voordat er een nestje is.. Ben ook al gaan kijken naar een hond van 1,5 jaar maar dit was te oud.

Omdat onze Sint-bernard nu toch bijna aan het eind van zijn leven is, wordt het wel tijd dat er een andere hond komt.

Dus daarom mijn vraag, of iemand binnen kort pups aanbied of weet waar ik deze kan vinden..

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Sorry dat ik het zeg, maar ik ben ook al jaren aan het wachten op de pup uit een combinatie waar ik zo gek op ben.
De vorige dekking is mislukt, dus ik sta ook al een jaar ingeschreven op de wachtlijst van een fokker. Ze hebben de dekking nu opnieuw gedaan, maar het is nog maar even kijken of dat gelukt is.
Wat ik wil zeggen, het is heel normaal als je niet direct een pup kunt krijgen.
En als jij al contact hebt gehad met verschillende fokkers, lijkt het me niet dat je ergens anders ineens een nestje aan zult treffen - of het is in de broodfok.
Ik denk dat als je zo snel mogelijk een góede hond wil hebben, je toch op zoek zult moeten naar een ander ras. En anders is mijn advies: geduld hebben.

Anoniem (Gast)

Jammer voor je advies.. Had gehoopt dat ik hier wat meer advies kon krijgen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

er zitten er zoveel in het asiel, waarom niet zo'n (fijne) hond een goed thuis bieden.


kangals zijn nu niet bepaald alledaagse honden, en ik lees dat jullie nu een sint bernard hebben dus een Kangal is bij jullie vast enorm op zijn plaats, en er zitten er zoveel met smart te wachten op ervaren "grote doggen" bazen.

waarom is 1.5jr te oud, zo'n hond heeft ook veel mee, is zindelijk, is door zijn pubertijd, heeft vaak wel degelijk al wat opvoeding en ze kunnen nog ALLES leren, en nu spreek ik dus uit ervaring.

wij namen deze herplaatser met 5jaar oud, een grote sterke reu van een moeilijk ras, en ik doe het zo nog een keer, pups worden wel gefokt, liefst op bestelling, maar dan zulke honden ook oud laten worden op een fijne plek..... en jullie kunnen er 1 bieden, ik zou zeker eens op dierenasiels.com kijken, of misschien via herplaatsing van de rasvereniging.

succes :-D

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik wil je ook helpen, maar dat doe ik door je het advies te geven om te wachten op een geschikt nest of, zoals Gorby zegt, eens te kijken naar honden in het asiel.
Het zijn alleen geen alledaagse honden en daardoor zitten er ook veel Anatolische Herders in het asiel met gedragsproblemen. Mensen vallen immers voor het uiterlijk, maar realiseren zich niet wat voor hond ze in huis halen - dús maken ze een enkeltje naar het asiel. Zo zonde, als je het mij vraagt.

Maar ik wil je niet benadelen, ik wil je alleen zeggen dat nestjes niet voor het oprapen liggen en dat je ook geduld moet kunnen opbrengen om te wachten op een geschikte pup.
Er zijn genoeg mensen die dit niet doen en zo, onder andere, komen broodfokkers aan hun geld.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Mmm een sint bernard, besef dat een kangal wel een heel ander slag hond is, een kangal is een waak verdedigingshond, daarbij een pup komt echt niet op bestelling.
En als je je beetje in het ras had verdiept had je geweten dat een kangal pas bij 3 jaar volwassen is, dus anderhalf jaar is gewoon nog een forse pup.
Daarbij weet je pas met anderhalf of de kangal bij je past gezien die dan langzaam zijn ware karakter gaat vormen, pups die zo lief waren kunnen met twee geduchte tegenstanders worden, en ze gaan je testen, en dan zijn ze niet gemakkelijk.
Want zeg nou zelf wat doe jij als 70 kilo hond jou even gaat testen door te grommen en zijn tanden te ontbloten.
Wist je dat een kangal kwispeld als die boos is, dan staat die niet vrolijk tegen je te brommen.

Denk dat zo te lezen aan je reaktie's dat je beter nog iets langer kan zoeken en je wat meer verdiepen in het ras.

Anoniem (Gast)

nou we hebben ons wel degelijk verdiept in het ras. We wonen namelijk buitenaf en dit zou voor ons een perfecte waakhond zijn. We willen eigenlijk ook een hond uit het asiel alleen het nadeel is dat de honden waar we naar zijn gaan kijken nog helemaal geen opvoeding hadden gehad. We hebben nog een klein hondje thuis en willen niet dat hier iets mee gebeurd. 1 hond had namelijk een klein hondje doodgebeten. Het leek ons daarom verstandig om een zo jong mogelijke hond te nemen zodat ze samen opgroeien.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik had ook niet de indruk dat jullie niet wisten wat een Kangal was ;-)

maar er zitten zoveel Kangals door het land heen, en echt zo te wachten op juist zo'n plekje als bij jullie. Het zijn bijzondere honden en er is wel enorm karakter verschil (misschien door verschillende lijnen).

Dat van geen opvoeding of alleen maar probleem honden in het asiel: ben ik het niet helemaal mee eens, een hond staat altijd open voor nieuwe dingen, zeker juist als ze bij een nieuwe baas komen. Er is echter 1 hele grote "maar":
een herplaatser brengt buiten dat hij ontzettend graag nieuwe vrienden maakt ook zijn verleden mee en het commitment moet 100% zijn van beide kanten, want je hebt soms iets te overwinnen, maar er kan zo ontzettend veel. Maar je moet er dan wel voor gaan, en bereidt zijn dingen te accepteren die niet meer goed te buigen zijn, maar laten we eerlijk zijn, een pup brengt ook zijn eigen karakter mee

Jammer dat jullie geen passende hond konden vinden.
Hier in de buurt zit een Kangal reu op een erf, een zeer onaardige hond, waar met regelmaat maar weer eens een teef bij zit.... hoppa produceer maar weer een nest van deze bijzondere, karaktervolle, sterke en waakse dieren die maar bij weinig mensen echt op hun plaats zijn. Die reu heeft hd optima forma, daar heb je geen foto's voor nodig, hoe slecht dat dier loopt, er is blijkbaar daar een complete wildfok want er zit zeker 6x per jaar een teef een week bij.

Mijn boodschap: als jullie voor een pup gaan, ga zoeken, vroegen, verdiepen, liefst via de rasvereniging of via shows (worden ze geshowt, kan je daar soms mensen ontmoeten die veel kennis hebben ook van lijnen), want wat ik hier zie lopen en zie gebeuren...........

oh ja, en er zat eerder hier in de wijk een reu die was heel aardig tot een maand of 18, toen sloeg hij om, en ondanks zg "opvoeding" (ik geloof wel dat deze mensen het goed bedoelde) greep hij eerst 2x een hond zeer ernstig en later een lang rennend kind, hij komt over het hek en bam......... (en einde hond)

dus ik heb wel mn bedenkingen bij dit prachtige ras, echt voor kenners en alleen op de juiste (rustige) plek.

veel succes hoor met de zoektocht, dat kan ook heel leuk zijn en zeker de moeite waard.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Begin dan alvast ook maar met hekken verhogen, 2 meter springen ze met gemak overheen, los kunnen ze niet alles wat te dicht bij het erf komt kunnen ze erg agressief op reageren, ook bij schemer worden deze honden erg allert en zeer waaks.

Kangals zijn geen hondjes die braaf op het erf blijven liggen, die gaan aan de wandel, en probeer ze dan maar weer eens te vinden, heel verbazingwekkend hoe zo'n grote hond in het niets kan oplossen.

Ik vind het een geweldig ras, maar je moet er veel voor aanpassen op je erf.
Verder hebben ze heel veel beweging nodig als je nagaat dat die honden 30 tot 50 kilometer per dag met de kudde mee lopen.
En het zijn echt geen volgzame hondjes, en met anderhalf zoals hier al werd geschreven en ik zelf net ook al zei, slaat het hele karakter om, en dan mag jij hem even in goede banen leiden

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw en kleine hondjes, kijk eens op mijn profiel, die van mij liep met mijn schotse terrier, alles wat eigen is gaat goed, alles wat vreemd is, tja einde verhaal als ze te dichtbij komen.

Anoniem (Gast)

Dankjewel voor de reacties!

We hebben inderdaad al te horen gekregen dat er veel moest veranderen aan ons erf. Ofja het hek moest hoger gemaakt worden. Voor ons is dat geen probleem, dus dit gaan we ook zeker doen.

Ik zeg niet dat asiel honden een probleem zijn, zeer zeker niet want onze sint-bernard kwam ook uit een asiel. Daarom wouden we ook graag weer een hond helpen uit het asiel, alleen de honden waar we naar zijn gaan kijken hadden altijd op een erf gelopen zonder opvoeding. Het waren een teefje en een reu. Deze reu had een klein hondje doodgebeten. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Het liefst zouden we ook een hond uit het asiel willen halen, alleen bij ons in de buurt kan ik er geen vinden. Heb er een gezien in zwolle (voor ons andere kant van het land, maar niet echt een probleem) alleen naar deze hond was veel vraag naar.

Het is ook niet nodig dat ik binnen een paar dagen een andere hond heb, helemaal niet want zijn al een tijdje aan het zoeken, alleen onze sint bernard wordt echt slecht, dus er moet wel een klein beetje vaart achter ziten. Wij hebben binnen nog een boomertje zitten van een jaar oud, deze kan het heel goed vinden met onze sint bernard, hopelijk ook met onze nieuwe hond.

Hopelijk kunnen we een geschikte hond vinden!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

dat hoop ik ook voor jullie, volgens mij valt een hond bij jullie wel met zijn neus in de hondenboter :-D


Al met al toch nog wel wat extra info gekregen hoop ik dan maar, en tja, met de andere hond.. dan kies je geen hond die al eens een hond (dood) gebeten heeft, dat lijkt me logisch, ik weet ook niet of alle kangals nu wel zo nodig een andere hond dulden of in hun buurt willen hebben, zal wel sterk van de hond in kwestie afhangen.

ik weet niet wat jullie zoeken, maar als je nu een reutje hebt (de boomer) zet er dan een teef bij, want die Kangals weten wel wat domineren en overheersen is.

en heel veel sterkte met het afscheidnemen van de Sint Bernard (ook zo'n prachtig ras), zo'n grote beer kwijt raken, dat zal wel een gat slaan.

honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Hallo!

Ik weet dat er in dierenasiel Crailo een Kangal zit.
http://www.dierenasiel.net/CRAILO/ONZE%20DIEREN-honden.html
Teefje, ik denk dat je even moet bellen om te vragen of ze bij jullie situatie past.

Er zat daar ook een enorme Kangal reu, geen idee of die al weg is, omdat hij vrij 'speciaal' was stond hij niet zomaar op de site, zijn naam was Baron.
Hij is een keer geadopteerd geweest, de man vond hem super, maar op een dag kwam hij per ongeluk het huis in.
Het was de bedoeling dat hij alleen op het erf bleef.

Zijn vrouw vond het beest zo eng dat ze zichzelf en haar kindje in de badkamer had opgesloten, toen moest de hond helaas dus weer weg..
Is alweer een jaar of 2 geleden dus die zal wel al weg zijn.

Hier zit een oudje;
http://www.dierentehuisleerdam.nl/content/khanbuitenhond
Hij is opgevoed, maar is van 2001, dus wellicht dat je liever een jongere hond hebt..

Lady is een kruising Kangal:
http://www.dierenasielzwolle.nl/dieren/dier/lady1/

En dan hebben we nog Spooky:
http://www.dierenasiels.com/specshond.cfm?id=225472
Ze is 2 jaar oud, misschien dat zij kan bieden wat jij wilt?
Ze zit wel in een dierenasiel in Geleen.

Verder kan ik helaas niks geen herplaatsers vinden en op een pup wachten heb je geen zin in, dus dan kan ik je denk ik niet verder helpen. ;-)

honden page profiel Yannicke GuddenYannicke Gudden

Dankjewel voor de super lieve reacties!
Echt heel fijn dat iedereen zo meedenkt!

Ik heb inderdaad heel veel informatie gekregen over een Turkse herder, helaas heeft mij dit wel doen beslissen dat ik dit soort hond niet ga kiezen.
Ik voel me er niet prettig bij dat het karakter in 1x kan omslaan, dit omdat onze kleine boomer (teefje) heel vaak buiten is. Ze speelt nu met onze sint-bernard, maar als ze dit straks met de turkse herder gaat doen weet ik niet of dit goed gaat. Ze hangt namelijk graag in de staart van onze grote lobbes.

Ik ben me al aan het verdiepen in bijvoorbeeld een Landseer. Voordat we onze sint-bernard hadden, hebben we een berner sennen hond gehad. Dit soort honden zijn ons prima bevallen dus waarschijnlijk zal onze keuze weer hier naaruit gaan.

Heb op internet al het een en ander afgezocht. Helaas zijn deze soorten honden niet gauw terug te vinden in het asiel. Of ja niet helaas voor die honden natuurlijk, geweldig dat ze er niet zitten. Alleen wel jammer dat ik er dan waarschijnlijk geen uit het asiel kan halen.

Ik ga weer snel op zoek!



honden page profiel IndyIndy

honden foto van Indy

Veel succes met het vinden van jullie nieuwe hond!
Hou je ons wel op de hoogte?
Ben benieuwd wat het uiteindelijk word.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Misschien gek hoor... Maar waarom neem je niet een Sint-Bernard weer dan?

Anoniem (Gast)

Ja weer een sint-bernard vinden we een beetje saai.. Het zijn echt super lieve honden, maar we willen niet 2x dezelfde hond. Doet je toch veel denken aan je overleden hond.

Hebben weer wat rondgekeken enzo.. en hebben misschien wel iets gevonden.. Een tatra. Nog even verder in verdiepen natuurlijk..

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

de sint bernard is er toch in 2 "uitvoeringen", ik zie er vaak 1 met een korte vacht (zover je van een korthaar kan spreken hoor), toch wel een ander type hond, wat atletischer, echte dog, groot en lomp maar een gaaf beest.

nee, zulke honden zal je niet gauw vinden (als sint bernard, landseer, newfoundlander -ook heel mooi-) soms heel soms, maar misschien zijn die er wel te vinden via de rasverenigingen, de meeste goede verenigingen hebben een herplaatsing binnen het ras, kan je fijne (en soms ook jonge) honden vinden, gewoon omdat het soms bij mensen niet past.

voor een goede pup van dat ras....... ach, je hebt al een sint bernard, dan weet je vast dat je vaak wel op wachtlijsten gaat voor een pup van goede ouders.

ik ben benieuwd hoor, wat voor grote bol pup er nog eens bij jullie binnen rolt (of toch nog een volwassen hond die een fijn nieuw thuis zoekt) :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

enne..... Kangals zijn natuurlijk wel gave honden, maar wel bij kenners, buiten zijn is een must voor hen, voor zover ik nu kennis heb gemaakt met het ras, en dat kunnen jullie bieden.

misschien is er wel een fijne fokker te vinden waar je eens mag komen kennismaken met deze prachtige beren, en kan je opnieuw een mening vormen.

ik weet wel dat ik pas echt "om" was met het schnauzer ras toen ik bij een fokker een hele roedel ontmoette, dan zie je de dynamiek en uitstraling van zo'n ras en met een goede fokker krijg je ook eerlijke info.

uiteindelijk zijn alle honden individuen en hebben hun eigen karakter, maar bij een goede fokker kan je veel info krijgen.

honden page profiel AlpaAlpa

honden foto van Alpa

Ben je op zoek naar een rasechte dan verwijs ik je naar http://www.ezelboerderijgudeberg.nl/
Zij hebben een schitterend teefje genaamd Rana en die word binnenkort waarschijnlijk loops. Als het goed is moet ze in Februari loops worden. Ze word gedekt door Simba een rasechte Kangal uit Duitsland. Rana is qua karakter erg lief en zeer speels en uitermate waaks. Deze mensen hebben nu al een lijst van hier tot Tokio omdat deze mensen een NAAM hebben wat Kangal's betreft. De moeder van Rana, Jessie heeft hele mooie pups altijd gehad gezond en alle mensen die een pup hebben van Jessie zijn dolgelukkig. De pup's kosten 800,00 euro waarschijnlijk en ik kan je zeggen dat er veel goedkopere zijn maar dat zijn dan kruisingen van Kangal x Aksaray Malakli honden. De honden van Powerdogs kennel zijn Aksaray Malakli x Kangal dus niet ECHT origineel. Bijvoorbeeld geen krulstaart, wolfsklauwen etc. Hoe onderscheid je een echte van een kruising? Dat kan je meestal na de 2de maand pas zien. De staart zegt het meeste en zijn gezicht. De lippen van een kruising zijn een beetje hangend



^^^^^
Dit is een Kangal x Aksaray Malakli kruising meer geschikt voor het waken van terreinen en zijn sterker dan een echte Kangal omdat deze ten eerste een sterker postuur hebben en groter zijn gebouwd.


Een originele heeft een spitse bek. Geen hangende lippen, en zijn hoofd is wat rechter achteren zie foto beneden :-)



Mocht je interesse hebben in een pup dan kan ik je in contact brengen met deze mensen als je wilt.

honden page profiel AlpaAlpa

honden foto van Alpa

Ik las net dat je heb geschreven dat een kangal de karakter in 1x kan omslaan?
Wij hebben jaren kangals. Ik ben nu de 11de generatie met deze bloedlijn maar we hebben nog nooit een gekke karakter meegemaakt. Je moet alleen erg strikt zijn en nee moet nee blijven. Kangal's zoeken wel heel vaak grenzen van zijn baasje zodat het kan zien hoe ver hij mag/kan. Onze Toros is mijn opvrolijker. Als ik thuis kom heb ik gelijk een beest van 80 kilo tegen me aangesprongen. Luistert goed (vooral vergeleken met malloten die niet weten waarom ze een Kangal nemen) naar mijn commando's en kan vergeleken met Kangal's gewoon los lopen en hij moet het niet wagen om zonder mijn commando weg te gaan of een boompje op te zoeken :P

Anoniem (Gast)

Hallo,

moet het per se een pupje zijn?
Ik weet niet waar je woont maar ik woon
in Oost-vlaanderen (belgie) en weet dat er in het
dierenasiel van Gent bijna het hele jaar door
turkse herders te vinden zijn.
Het is een groot ras en daarom raken ze ze moeilijk kwijt.
Ik kan je uiteraard niet beloven dat ze allemaal
even raszuiver zijn of even lief. Maar als je
akkoord gaat dat het al een volwassen hond mag zijn zou ik daar zeker eens gaan informeren.
Onlangs (1maand terug), zat er een turks herder pupje
uiteraard niet van 9 weken maar van een maand of 4.
Nu zit er een turkse herder teef van 4.5 jaar.

Je kan dierenasielgent op facebook terug vinden
met daar de foto's van beschikbare honden.
(kan geen link posten want daarvoor moet ik lid zijn..)

\'k Hoop datk je ietsje verder kon helpen..
Veel succes nog met je zoektocht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Turkse herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Aanslag op tanden bijna weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^