Haha Plucheke
Ik denk het niet hoor
Let maar op...
waarschijnlijk komen er nog minimaal 10 reacties over pups van 7 weken haha
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote fout gemaakt? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
lisanne en erica ja dat weet ik dat dat wettelijk staat beschreven. hoeven jullie mij niet te vertellen. maar ik heb diva ook met 6 weken gehad en zie heel veel verschil tussen 6 weken en een oudere pup. ik kies vooor 6 weken en de wet ja je mag zoveel niet van de wet. houd iedereen zich daaraan denk het niet. mijn keuze is 6 weken. sorry myriam
Bedenk wel dat iedere pup anders is he Myriam...
Nu is het goed gegaan..je had dus blijkbaar een heel zelfstandige pup uitgekozen maar dat hoeft de volgende keer niet zo te zijn...
ja erica weet ik wel . dat is ook zo. maar ik heb er gewoon een veel betere ervaring mee. ik heb liever een kleintje als een iets oudere pup. sorry.
ik heb geen enkel probleem met diva. als ik soms wel eens lees wat voor problemen sommige pups hebben die te vroeg uit het nest gaan. daar heb diva er echt geen een van. echt niet. zou het wel zo zijn zeg ik het ook eerlijk hoor. maar heb het met diva getroffen myriam
socialisatie voor 12 weken moet natuurlijk sowieso, anders heb je egt problemen zoals iedereen hier weet. daarvoor zou ik aan de ene kant zeggen: puppie van 7 weken is wel handig. kan ie iig alvast wennen aan huisje,boompje beestje. Dat heb je dan iig meegenomen. 7 weken is idd een beetje jong, maar als je een hondje van 8 weken weghaalt blijft het(vind ik dan) ook wel een sielig gezicht om hem weg te halen bij zijn moeder. dusja, het heeft zijn voor en nadelen, maar als je hem goed socialiseert en opvoed, moet je er geen problemen mee krijgen als het goed is
En dat is 1
@ Mo
Lezen......
haha, tja...
pff! sorry maar er mag echt wel een beetje vriendelijk worden gereageerd. En nogmaals
MIJN HOND IS NOG NIET ZINDELIJK EN DAT VIND IK NIET VERVELEND! IK HEB ER DUIDELIJK BIJ GEZEGD DAT IK DAT VERKEERD OP HEB GESCHREVEN
TOEN IK MIJN HOND MEE NAM WERD HIJ OVER 2 DAGEN 7 WEKEN
Iedereen die hier beweert dat het verstandig is een hond voor 7,5 week op te halen, is wat mij betreft echt zeer zeer stom bezig.
Ik ben gedragsdeskundige en zie regelmatig wat voor ellende er van kan komen. Je pup heeft op die leeftijd heel simpel zijn moeder en nestgenootjes nog nodig en dat kan je als mens niet vervangen.
Als je het niet wist, dan is er nu niets meer aan te doen. Maar dan weet je in ieder geval nu beter.
Belangrijk is om consequent met je hond om te gaan. Om hem goed te laten wennen aan andere honden van alle soorten en maten. Om te leren dat hij niet te hard mag bijten, door auw te roepen als hij wel te hard bijt.
En zo nog vele dingen.
Maar je kan hier altijd om raad vragen als je dat nodig hebt.
Groetjes, Margje
De 'ideale' leeftijd om een pup uit een nest te halen is met 7,5 week. (volgens onderzoek) Dat komt omdat pups dan precies op het kruispunt zitten tussen hun puppyenthousiasme, overal zo op afstappen en het toenemen van het vluchtinstinct.
Met 7,5 week is dat in evenwicht.
Hoe ouder de hond wordt, hoe eerder hij geneigd zal zijn om bij een nieuwe ervaring te vluchten. Hoe jonger de hond, hoe minder goed hij gevaar kan inschatten, hij heeft op dat gebied nog een hoop te leren van nestgenootjes en moederhond.
Dan zijn er nog verschillen tussen rassen. Maar meer dan een paar dagen in uiterste maakt dat niet uit.
Haal je je pup dus met 7,5 week op, dan zit je meestal precies goed. Als je een fokker hebt die zelf ook goed met de socialisatie bezig is (en dat is wat mij betreft een vereiste) is acht weken ook prima. Na 8,5 week zou ik dan weer niet doen (in het ideale geval) omdat de hond dan minder makkelijk bij jou went, en je daar dus meer moeite voor moet doen en het voor de hond ook een meer traumatische ervaring is.
Zelf heb ik Elza uit het asiel gehaald toen ik dacht dat ze 10 weken was. Ze bleef bijna 13 weken te zijn, maar ik had de datum op de stamboom niet gecontroleerd.. Elza doet het prima, maar dat is dan ook dankzij een hele gecontroleerde opvoeding, met veel rust en veel begeleiding.
Het karakter van Elza zit wat dat betreft ook mee.
En zou ik voor een ideale situatie gaan, dan zou ik uiteraard geen pup uit het asiel hebben gehaald.. Want Elza had dus al een de fokker, het eerste baasje en een paar weken asiel achter haar kiezen.
margje maar niet iedere hond is hetzelfde. met diva heb ik geen problemen hoor en niet iedere gedragsdeskundige kan erover oordelen. want ook die weten niet alles en ieder geval is toch anders vind ik hoor. dus alle pups waarvan de moeder overlyd worden ook probleem pups dan. jij zal mischien lang gestudeerd hebben en waarschijnlijk meer weten misschien. maar je moet het in de praktijk meemaken om erover te oordelen en zo. hier gaat het super goed en geen problemen. dus zo kan het ook. ik zeg ook niet dat iedereen het moet doen. maar ik kies er wel voor. volgens jou dom en voor mij beter en fyner groetjes myriam
de hond kan verschillend rare dingen gaan doen later. hij zal ook sneller op zijn zekentje of kussen kauwen en zal waarschijnlijk sneller schrik hebben. misschien gaat hij zich niet helemaal als hond gedragen. als je een kat thuis hebt dan zou het wel kunnen dat hij zich zo gaat gedragen door met de kat te spelen en op te groeien.je gaat hem waarschijnlijker ook moeilijker kunnen opvoeden en hij kan sneller agressief worden. maar geef hem gewoon veel aandacht en probeer hem zo goed mogenlijk op te voeden
de problemen zijn er meestal nog niet in het begin. deze worden gewoon erger met de tijd. er is een kans dat je hond gewoon gaat zijn, maar als dat niet zo is, is het vast al te laat om nog een curcus te gaan volgen
ben het helemaal eens met plucheke
@Myriam
Natuurlijk is niet iedere hond hetzelfde. Maar dat weet je niet van tevoren. Bij Diva is het goed gegaan.
Het heeft met veel dingen te maken, met het karakter van de pup, met de fokker, met de moederhond en nestgenootjes, met de nieuwe eigenaar en die omgeving enzovoorts.
Een hond zo vroeg uit het nest halen geeft een aardige kans op problemen. En die wil je toch het liefst voorkomen?
Daarnaast is het 1 ding om het zelf te doen, maar nog een heel ander ding om het andere aan te raden.
Dan is het ook nog zo dat die problemen die zo jong zijn ontstaan heeeeel moeilijk te verhelpen zijn.
Niet ieder probleem is op te lossen met gedragstherapie.
Denk maar aan kinderen die vanaf de geboorte in een weeshuis opgroeien.. dat geeft zulke grote problemen die vaak niet meer op te lossen zijn.
Met honden is het eigenlijk een soortgelijk probleem, maar honden passen zich in de meeste gevallen beter aan en honden zitten wat minder complex in elkaar.
Groeten, Margje
hoi margje ja denk datiedereen wel problemen wil voorkomen zeer zeker. maar met diva is gelukkig alles goed gegaan. daarin tegen met prada kreeg ik pas met drie maanden. om eerlijk te zijn een hoop ellende. alleen maar problemen met haar gedrag. en daarom zei ik ook. soms moet je dingen in de praktijk meemaken. en dat heb ik nu gedaan. ik raad het andere niet aan. mar als ik de keuze had koos ik voor een pup van 6 weken. heb ik veel betere ervaring mee.maar laat het duide3lijk zijn raad het niet aan. nee begrijp je voor de rest ook helemaal hoor echt waar.
gelukkig is het hier goed gegaan. en zeer zeker kan het ook fout gaan. maar bij prada is het fout gegaan al bij de fokker en als je nu ziet wat voor problemen ik heb met haar. nou wil je niet weten. maar wilde zeggen dat het soms ook goed kan gaan. net als hier. maar heb ik gewoon geluk gehad denk groetjes myriam
7.5 weken is volgens onderzoek de beste leeftijd? hahaha ja ten opzichte van ons mensen ja, puur voor ons, maar er wordt niet aan de pup gedacht, voor puppen is het beter dat ze nog langer in het nest blijven. min. 12 weken.
Maar goed dat TS HP gevonden heeft, hij krijgt hier veel tips over de opvoeding lees ik wel.
@Gast, ben ik helemaal niet met je eens.
Voor puppen is het niet nodig om tot minimaal 12 weken in het nest te blijven.
Vaak zie je dan ook, dat de moeder al een paar weken flink chagerijnig is. De pup heeft ook veel meer moeite met de overgang van de fokker naar de eigenaar.
Heb je een fokker die veel aan de socialisatie doet, dan valt het nog mee met problemen die je kan krijgen. Maar heb je een fokker die er niets aan doet, dan heb je veel meer kans op probleemgedrag.
maar waarom dachten ze 15 jaar geleden dan dat het beter was als een pup minimaal 10 weken in het nest bleef?daar zal toch ook een reden voor zijn?
met 12 weken is idd wel heel laat. als je hondje dan niet goed gesocialiseerd is door de fokker kan je dat nooit meer inhalen en krijg je in de meeste gevallen egt een probleem hond
puppen hebben nodig om bij hun broertjes en zusjes en moeder te blijven. daardoor leren ze hond zijn. leren ze winnen en verliezen met het stoeien. ze leren de hondentaal. en ze leren om te gaan met soortgenoten.
de meeste problemen die we tegenwoordig zien zijn hier gevolgen van. honden kunnen niet meer omgaan met andere honden. ze kunnen niet goed meer spelen. vallen uit naar andere honden. ze kennen de hondentaal niet meer enz. dit alles leren ze in die laatste weken.
Hoi
Myriam als ik een pup wou kopen en hoorde dat jij als fokker de hond al weg wil doen met 6 weken zou ik nooit een pup van je kopen, in mijn ogen ben je geen goede fokker. Bovendien ben je strafbaar, ze kunnen je aangeven, geen enkele officele fokker van bv honden met een stamboom zal het ook doen, de rasvereningen, zullen je niet meer als fokker erkennen.
Fadi, je hebt een schattig hondje, zal best loslopen met je hondje. Maar ik adviseer je wel naar een puppycursus te gaan, wij hebben dat ook gedaan met onze pup pas, is zo goed voor je hond en voor je zelf, je hond socialiseerd dan heel goed op de les. Wij vonden het een feest voor onze Phoebe, de lessen!
Dolfine
dolfine LEZEN GRAAG IK BEN GEEN FOKKER SJONGE SJONGE ZEG EERST LEZEN EN DAN PAS OORDELEN..
EN NIEMAND DOET ER WAT AAN ALS EEN FOKKER DE PUPS WEG DOET MET 6 WEKEN. DE RAAD VAN BEHEER NIET DE RAS VERENIGING NIET NIEMAND. IK HEB EEN PUPP GEKOCHT MET 6 WEKEN .
DUS EERST LEZEN VOORDAT JE OORDEELT MYRIAM
Hoi Fadi,
gefeliciteerd met je pupje... een tip is wellicht om te kijken of er een hondenschool in de buurt is met een zogenaamde "puppy-instuif".. dat is niet meteen een cursus, maar meer een gelegenheid voor allemaal pups van rond dezelfde leeftijd om met elkaar te spelen, waarbij de eigenaren bij de trainers terecht kunnen met allerhande vragen.... en de pups van elkaar leren.... dan kun je rond een week of 12 beginnen met de echte cursus....
Tess heb ik met precies 8 weken opgehaald, en ben meteen de eerste week naar puppy-instuif gegaan... daarna zijn we bij deze hondenschool gebleven voor alle verdere cursussen.... het leuke hierbij is dat we ook samen met een aantal andere pups van de instuif door zijn gegaan wat voor de honden iedere week een groot feest van herkenning was, en dat de trainers de pups vanaf heel jong kennen en dus heel gericht kunnen helpen als er later rare dingen optreden....
zoals ik al zei... het is een tipje....
De leeftijd die het beste is om pups op te halen zal vaak vanaf 7 weken zijn tot ong 12 weken. Afhankelijk van de hond, de fokker, het ras en de nieuwe eigenaar.
Goof kwam met 7 weken en had dat ook nodig, 5 BC's op elkaar worden vervelend als ze geen nieuwe uitdagingen krijgen.
Hetzelfde geldt voor veel werkrassen die zelfstandig zijn en uitdaging nodig hebben.
Mexx is met 8 weken gekomen, maar 9 weken had ook best gekund, de fokker deed erg genoeg mee en Mexx en zijn broers en zussen konden binnen en buiten lopen en kregen nog genoeg prikkels.
Maar het gaat hier om een gezelschapsras. Over het algemeen houden goede fokkers die minimaal 8 weken en vaak 9 a 10 weken bij zich.
De nesten zijn ook kleiner, dus meer indivuduele aandacht is mogelijk en de hondjes hebben langer om zich te ontwikkelen en wat robuuster te worden.
Voor deze pup is nog geen 7 weken idd veel te vroeg.
De gevolgen kunnen zijn dat de hond minder sociaal gedrag vertoont en bv geen bijtrem heeft. Iets waar de eigenaar aan zal moeten gaan werken.
Ik zou een cursus zeker aanraden in dit geval.
Of de pup nu 6 7 of 8 weken is als deze bij de moeder weg gaat ,maakt de moeder niets uit .Op een gegeven moment in zij de jonge beu, en zou je zelf een pup houden bemoeit zij zich er niet meer mee. Dus later bij de moeder weg halen is niet zo dramaties als je zou denken. Vroeger gingen alle pups met 6 weken weg, heel normaal in die tijd. Nu met alle kennis weten we beter. Onze 2de pup kregen we met 10 weken, zo besliste de fokster, dat kan ook .
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grote fout gemaakt? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?