Hoe schaf je een pup aan en wat moet je ondernemen????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Waar let je op, als je naar een fokker gaat! Eerste bezoek!
1 -- Een fokker zoek je nooit alleen via internet, en je bezoekt hem persoonlijk! Hoe ver het ook is! Ook in het buitenland. Je zoekt een huisgenoot voor de komende 10 tot 15 jaar en dan maakt een verre reis niet uit.
2 – Een goede fokker is er altijd als je een afspraak gemaakt hebt. Behalve onvoorziene omstandigheden, hij laat je trots zijn honden zien, en niet alleen de moederhond. Je bent tenslotte op bezoek om zijn dieren te bekijken die al volwassen zijn , en zo’n hond wilde je toch!? Hij of zij laat je kennismaken met de dieren en zal goed observeren hoe je er mee omgaat en hoe je reageert op de honden. Hij of zij zal je nooit een pup in de handen geven, want ze willen iemand die voor een heel hondenleven voor hun pup wil zorgen en niet iemand die verliefd wordt op een hondenkind!
3 – De fokker geeft je vrijwillig inzage in de papieren van de hond. Stamboom, testen die de betreffende teef ... en vader hebben ondergaan en die ook bij de honden horen die men van plan is te verparen, de teef die een nest moet krijgen, of al heeft. Eventuele resultaten van tentoonstellingen, de rasstandaard, als het een rashond betreft, resultaten in de hondensport enz! De fokker zal zowel de papieren hebben van de moederhond als wel kopieën van de papieren van de vaderhond. Kijk goed of de betreffende papieren ook bij de hond horen!! Neem eventueel iemand mee die verstand heeft van hondenpapieren , want veel papieren zijn vals en stellen niks voor.
4 – De fokker zal je het hemd van het lijf vragen! Waar je woont ,.. hoe je woont, ...werk of geen werk,.. hoeveel vrije tijd,.. en hoeveel tijd je hebt voor de eerste opvang van de pup, ..waarom je perse voor het betreffende ras kiest,.. hoe je gezinssamenstelling is,.. wat is je eventuele toekomstplanning wat kinderen aangaat,.. enz ! Neem foto’s mee van je huis en je omgeving! Laat voor een eerste bezoek de kinderen thuis, zodat je aandacht aan de dieren en de fokker kunt besteden, en in kunt gaan op vragen die de fokker stelt en die jij aan de fokker wilt stellen. Kinderen leiden op dat moment de aandacht af , van je werkelijke missie. De fokker zal je wel uitnodigen om een 2e keer de kinderen mee te nemen , want hij wil ook graag zien hoe jij met je kinderen omgaat en hoe de kinderen reageren op zijn honden. ..... En de fokker belooft je nog steeds geen pup! Hij wil weten wat voor vlees hij in de kuip heeft en ... hopelijk is dat omgekeerd ook zo!
4 -- Let goed op de omgeving waar de dieren in verkeren. Lopen ze vrij in de huiskamer rond , hoe reageren de dieren in die omgeving, voelen ze zich er thuis of zitten ze er alleen omdat JIJ op bezoek komt. Zien de dieren er verzorgt uit. Zijn ogen oren gebit en anus schoon. Hebben ze een verzorgde vacht en niet alleen de teef waarmee gefokt wordt, Hoe is het karakter en stel eventueel voor om samen een wandeling te maken. Zo zie je of de dieren sociaal zijn naar andere mensen en dieren. Je ziet hoe het gangwerk is, of ze soepel bewegen of misschien een vreemd huppeltje hebben , manken of andere gebreken vertonen. Dit zie je in de huiskamer niet. De fokker zal omgekeerd ook jouw observeren hoe je in bepaalde situaties reageert!.. en hoe eventuele kinderen reageren. Zitten de dieren ..alleen in kennels .. hou dan de handen ervan af! Honden zijn roedeldieren en behoren niet opgesloten te zitten in afgelegen ruimten , stallen of andere aparte onderkomens! Je wilt graag een huishond.. toch? Het maken van een huishond begint bij de fokker! En niet bij de pupkoper! De eerste levensweken van een pup is de blauwdruk van een compleet hondenleven. Mist de pup die eerste weken bij de fokker , zal dit ..altijd.. van invloed zijn op zijn verdere sociale bestaan bij jouw thuis! Een sociaal-arme omgeving geeft sociaal-arme honden voor de rest van hun hondenleven! Je zult het misschien het verschil niet merken omdat je pup zich nooit anders gedragen heeft, maar hij had wel heel anders en socialer kunnen zijn als de fokker er meer aandacht aan besteed had!
5 – Bevalt jouw de fokker en omgekeerd , maak dan een afspraak voor een 2e bezoek! Puppies zien en meteen kopen en meenemen zal er bij een goede fokker niet bij zijn. De fokker wil meer van je zien en horen en hopelijk is dit omgekeerd ook het geval! Stel je er voor open, neem de moeite en tijd om hier heel veel aandacht aan te besteden! Bezoek de fokker regelmatig , bezoek de moederhond en haar puppies , ga ook als het kan, een kijkje nemen bij de vaderhond... Is helemaal niet gek want zijn inbreng is net zo groot als van de moederhond!
Dit zijn enkele tips waar een pupkoper mee aan de slag kan! Ga niet om te kopen bij een eerste bezoek maar om te kijken en je te laten informeren. ... Een pup koop je met verstand,.... Het hart komt vanzelf wel!..... Hopelijk zet dit een heleboel mensen aan het denken,, en hopelijk komen er nog aanvullingen van goede fokkers erbij...Succes!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe schaf je een pup aan en wat moet je ondernemen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

goed dat je dit vermeldt :-D

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Goed bericht, inderdaad!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Helemaal met je eens :-D

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Mooi en duidelijk verhaal!.
Mijn Fokker vroeg mij ook de oren van het lijf en ik hem natuurlijk.


Soms kun je overigens ook bij een telefoongesprek wel al merken wat voor fokker je aan de lijn hebt.
Heb destijds tijdens mijn zoektocht een fokker gebeld om een afspraak te maken.
Dit kon wel, maar niet in het weekend omdat ze dan niet op de zaak waren en er dus niemand bij de pups kon. Nou me oren klapperden aan me hoofd.
Maar ik had toen wel al gelijk duidelijk voor ogen dat dat niet de fokker was waar ik naar op zoek was.

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Super dat je dit erop zet, hopelijk lezen veel mensen dit! :-)

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Goede uitleg!

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

applaus het is zoals je beschrijft.
hier hebben mensen echt wat aan als ze een pup gaan nemen.

honden page profiel MorganeMorgane 3 doggies

honden foto van Morgane

Deze uitleg is zo handig!
Echt, knap werk! :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

En dan gaan we op puppievisite!!
We bezoeken op afspraak de fokker voor de 1e of 2e keer!
We mogen meestal na de 3e week op puppievisite komen. De fokker heeft ons in de 3 weken vantevoren op de hoogte gebracht van de toestand! Hoe gaat het met het teefje, ... was het een normale bevalling of waren er complicaties, bijv: een keizersnee en waarom?
Hoeveel puppies zijn er geboren en het aantal reuen en teven. Drinken de pups goed en heeft de moederhond voldoende melk. Zijn de gewichten van de pups goed bijgehouden en krijg je inzicht in hun groeicurven.
Is de werpkist netjes schoon en is de moederhond goed verzorgd en schoon.... Hoe zien de puppies eruit... Hebben de puppies heldere oogjes zonder uitvloeiing of al zichtbare traanstrepen. Zijn de oortjes schoon en hebben ze zuivere kontjes. Liggen ze lekker in de huiskamer en scharrelen ze al rond! Is de omgeving schoon en veilig voor de puppies? Hoe gedraagt de moederhond zich naar de puppies toe. Is ze verzorgend of wil ze er niks van weten. Beschermd ze de pups of mag iedereen er meteen met de handen aan. Vooral mensen die in gedachten hebben om eventueel met de toekomstige pup ook een nest te fokken is dit erg belangrijk! Ook nestzorg is voor een groot gedeelte erfelijk bepaald.
Zijn de pups al een weekje ouder begint de fokker met de eerste socialisatie.
Puppies worden gewend aan huiselijke geluiden. ...Puppies worden in de hand en op schoot genomen, ook al in het nest om ze te laten wennen aan menselijke aanrakingen en geuren..... De puppies wordt geleerd dat oogjes kijken , oortjes kijken...tandjes kijken... kontjes kijken normale aanrakingen zijn. Ook wordt er al met een zachte babyborstel over de vacht gestreken om ze te wennen aan de komende borstelbeurten in allerlei houdingen. Er liggen wat zachte en harde speeltjes waar de pups hun tandjes op kunnen oefenen. Is het lekker van temperatuur buiten, mogen de puppies rustig in de tuin. Meestal is een stuk afgezet waar de puppies niets kan overkomen, maar waar ze wel al aan buitengeluiden kunnen wennen.
De fokker kan de pups al wennen aan het dragen van een halsbandje en later eventueel een lijntje eraan! Ook zal de fokker straks de pups al wennen aan straat en verkeer.. andere dieren , en mensen! De puppies worden ook in de auto gezet en er wordt al even mee rondgereden. Zo worden ze langzaam voorbereid op een autorit naar hun nieuwe huis!
Eten de pups al vast voer let dan goed op wat gevoerd wordt. Een fokker die er zich met een goedkope meestal niet zo’n goede brok vanaf maakt, heeft niet het beste met de puppies voor. De puppies groeien als kool en hebben goed voer nodig om zich gezond te kunnen ontwikkelen. De fokker zal in eerst instantie de pups samen voeren maar zo gauw als ze zelfstandig kunnen eten zullen ze allemaal een bakje apart krijgen. Zo houd de fokker zicht of iedere pup zijn maaltijd ook binnenkrijgt. Let zelf ook eens op de ontlasting van de puppies. .Zijn het mooie harde drolletjes of is het een brei? Puppies horen vaste ontlasting te hebben..
Hebben de puppies hun eerst enting en onderzoek van de DA al gehad. Vraag om de entboekjes in te zien. Een goede DA doet een eerst check-up en vermeld dit in het entboekje. Hoe reageerden de pups op de eerste enting! Waren ze enkele dagen later weer fit of hadden ze misschien last van braken of diarree. De pups zijn ook al een aantal keren ontwormd , en hoe reageerden ze daarop? Een fokker zal nooit een pas geënte pup of een pas ontwormde pup aan de pupkoper meegeven! Hij zal altijd afwachten hoe de pup hiervan zich hersteld en de pup pas meegeven als alles OK is . Goede vaste ontlasting en een fitte levendige pup!
Puppies die hier niet aan voldoen , zullen bij de fokker moeten blijven , tot ze wel fit zijn. Laat je niet drijven door gedachten als hij wordt wel fit bij mij! Een pup verdient een goede start in zijn nieuwe huis. Verhuizen geeft veel stress voor een puppy. Het verlaten van moeder en nestgenoten geeft stress... verlaten van vertrouwde geurtjes geeft stress... wennen aan nieuwe woonomgeving , nieuwe huisgenoten en nieuwe huisdieren geeft stress. Andere geluiden en andere geurtjes geeft stress...! Een pup moet dus op en top fit en gezond zijn om alle nieuwe indrukken goed te kunnen verwerken. Een zieke pup kan dit niet en wordt alleen maar zieker! Een zieke pup laat je bij de fokker en hij of zij kan contact met je opnemen als de pup gezond is! Ben verstandig en laat de pup ook bij de fokker, Van een zieke pup wordt niemand blij! Laat je zeker niet leiden door medelijden met de pup. De fokker is verantwoordelijk hiervoor , niet jij!
Wordt vervolgd!! :-D

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

nog een goeie tip : zoek van te voren eerst uit welk ras je wilt en of het ras aan je eisen voldoet. zo neem je geen deense dog om heel veel balspelletjes te gaan doen met je hond en je neemt geen herder als schoothondje. ik merk vaak dat mensen achteraf helemaal niet de hond hebben die ze wilde en vaak komt dat doordat ze meteen helemaal verliefd zijn op de pup. ergens is dat ook wel logisch want elke pup is een schatje. zoek ook goed uit of je je pup de juiste ruimte kan bieden. wij hebben bv voor een engelse stafford gekozen omdat het een lekkere actieve hond id die op een niet al te grote leefruimte hoeft te leven maar wel voldoende beweging nodig heeft. een staff kan je makkelijk dingen leren. en een staff is goed gehoorzaam naar zijn of haar baasje.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Inderdaad een tip Martijn, maar ik neem aan dat mensen die naar een bepaalde fokker gaan ook interresse hebben in het ras wat door zo'n fokker gefokt wordt. Ook vindt ik het niet slecht om bij fokkers van de verschillende rassen die je voorkeur hebben te gaan kijken. Zo kun je een bewustere keus maken voor een bepaald ras en de bijbehorende karaktereigenschappen!

honden page profiel Luna en AykoLuna en Ayko 3 doggies

honden foto van Luna en Ayko

Helemaal met je eens!
Kijk goed uit jullie doppen voor broodfok!
Hou dit niet in stand.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Luna en Ayko, daarom heb ik dit topic ook gestart!! Om mensen die plots een ingeving krijgen dat ze eigenlijk gisteren een hond wilden hebben, de ogen te openen. Ook al willen mensen misschien geen rashond , toch zullen stamboomloze honden ook vantevoren getest moeten worden op de meest voorkomende erfelijke eigenschappen. Heupdysplasie, elleboogdysplasie , patellaluxatie , erfelijke oogafwijkingen, doofheid bij voornamelijk witte honden en honden met veel witte aftekening ,plus nog de afwijkingen die specifiek bij bepaalde rassen naar voren komen.
Als de pupkoper zich dit eens zou afvragen snapt hij ook dat iemand die zijn fokhonden heeft laten testen , de puppies niet verkoopt voor 200€.
Hoe vaak verschijnen er topics van mensen die meteen nadat ze de pup in huis hebben, al bij de DA staan omdat de pup ziek is. Hoe vaak hoor je niet dat jonge honden al een kostbare operatie moeten ondergaan, omdat ze lijden aan erfelijke afwijkingen.
Dit had voor een groot gedeelte voorkomen kunnen worden als mensen zich van te voren beter inlezen en na zouden denken voor ze met een fokker in zee gaan!

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)* 3 doggies

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


Een hele goede uitleg!!
De fokker van Sunny was heel aardig en heel gezellig. En haar honden waren heel speels, heel sociaal en heel gehoorzaam. Je zag gewoon dat die honden het er erg naar hun zin hadden en gek op mensen waren. Ik wou daar niet meer weg haha. En haar huis en tuin waren allemaal schoon en het rook er gewoon fris.

Ik was 2 jaar geleden bij een broodfokker thuis geweest, nou.. het stonk er erger dan een vuilnisbelt. Ik ademde uit mijn mond, zo erg stonk het. Ik werd gewoon misselijk van de geur. Snap echt niet hoe die mensen daar kunnen leven.

En hij had 80 honden in zijn achtertuin!! Dat kon nooit goed zijn.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

de meeste mensen weten vaak ook wel welk ras ze willen. maar helaas zie ik ook vaak mensen die hun zin doordrijven in een bepaald soort ras maar dat in weze helemaal niet geschikt is voor de leefomgeving die de mensen het dier kunnen bieden. Jammer is dat. en idd goed laten informeren bij de fokker en er regelmatig langs gaan. dan laat je aan de fokker ook zien wat je voor de pup over hebt. en dat is vaak al een goed begin en op die manier laat je je pup ook een beetje aan je wennen. rustig de tijd er voor nemen. en wat ik zelf ook zou aanraden .. neem gewoon een ziektekostenverzekering voor je pup. want je geeft al zoveel geld uit voor een pup met de toebehoren dus dan is het verstandig om daar ook gewoon een goede verzekering bij te nemen. het is immers een gewoon gezinslid. op de inentingen na wordt alles vergoed bij de DA. dus waarom zou e het niet doen.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

overgens nog vergeten te zeggen ... je text en uitleg zijn zijn helemaal perfect.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nog een keertje op bezoek!!

Ik gun iedere pupkoper de kans om naar een nest te gaan kijken van 5 à 6 weken . Dit is in één woord geweldig om te zien! De pups zijn al echte hondjes geworden en de karaktertjes komen al heel goed naar voren. Voor de pup is iedere dag een feest! Opstaan plasje en poepje , vaak al buiten op een bepaald plekje als de fokker ze de kans daartoe geeft, en dan wordt er gegeten. Voor de rest van de dag wordt er gespeeld met nestgenootjes en opgevoed door de moederhond en eventuele roedelgenoten. De pups leren hoe ze zich als hond moeten gedragen. Dit is een héél belangrijke fase in hun hondenleven. Ze leren door met elkaar om te gaan de lichaamstaal en de hondse signalen. Ze leren als hond te communiceren met elkaar. Er worden al kleine gevechten gehouden en hard bijten doet pijn . Ze concurreren met elkaar en moeders is daar om de zaakjes te regelen als het uit de hand dreigt te lopen. De opvoeding als roedelgenoot is begonnen. Dit moet zich afspelen bij iedere fokker! Het is zeer belangrijk voor de geestelijke ontwikkeling van de pup!
De taak van de fokker is ook een pittige! Hij is al gestart met de socialisatie van de pups. Ze weten wat lichamelijk onderzoek is, ze kennen de aanraking met borstel en kam. Ze hebben een halsbandje omgehad en een lijntje eraan. De pups hebben aan de kant van de weg al naar fietsers en auto’s gekeken. Kinderen in de buurt komen samen met eigen kroost spelen met de puppies. De puppies hebben al in de auto gezeten en zijn al onderweg geweest hiermee. Ze hebben al andere sociale honden ontmoet, en weten dat honden dus meer kleuren en anders uit kunnen zien dan de moederhond. Misschien zijn ze al naar bos, veld of strand geweest? Markt en stad is ook een mogelijkheid. De wereld wordt steeds uitgebreider en groter voor de pup. De fokker zet dit proces in gang en de pupkoper gaat hiermee door. Het is een onmogelijke taak voor een fokker om meerdere nesten tegelijk te socialiseren. Liggen er meerdere nesten dan kun je ervan op aan dat de fokker het met het socialiseren niet zo nauw neemt. Hij wil produceren en verkopen , geen goede instelling om een goede huishond te fokken.
Nu wordt het bijna tijd om een pupje te kiezen. Laat de fokker je helpen. Hij of zij weet hoe een pupje zich ontwikkelt heeft en kan bij jullie gezinssituatie een passend hondje uitzoeken! Misschien hebben de puppies al een puppietest ondergaan.
Er worden afspraken gemaakt over het af komen halen van de pup. Haal een pup zo vroeg mogelijk in de ochtend. De pup krijgt dan na de reis, tijd om uit te rusten en heeft de verdere dag nog tijd om aan zijn nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuw eigen plaatje te wennen. Zorg dat thuis alles in orde is voor de nieuwkomer. Voer en hondenbakken zijn gekocht, en de slaap en verblijfplaats van de pup staan gereed. Je hebt veel vrije tijd geregeld zodat je je pup de eerste weken goed kunt begeleiden. Laat bezoek nog even wegblijven en gun je pup een rustige start in zijn nieuwe leefomgeving. De pup moet al zoveel verwerken dat het niet raadzaam is om meteen de hele familie uit te nodigen om te komen kijken. De pup zal er nog langer zijn dus gun je hondje de tijd! En héél véél rust! Het is nog een baby!
Wordt vervolgd!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Je hebt het heel goed beschreven. :-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Dank je wel Corrie , hoop dat mensen er iets aan hebben! :-D

honden page profiel MarijnMarijn 3 doggies

honden foto van Marijn

Goed gedaan! Hopelijk zullen veel aanstaande pupkopers dit lezen! Mijn fokker liet me ook ,ongevraagd, allemaal mappen met documenten/foto's en prijzen zien van al zijn honden haha ik kwam gewoon niet weg! Het enthousiasme van een gepassioneerde fokker is echt geweldig! ;-)

Liefs, Marijn

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Kan dit niet onder het kopje puppy's neergezet worden op de site, zodat iedereen het altijd na kan lezen. Is hele waardevolle informatie. Misschien kun je een pbtje naar het modteam sturen?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Een pup ophalen bij de fokker is een spannende gebeurtenis!
Je hebt er jaren maanden weken naar uitgekeken en eindelijk is de dag aangebroken! Voor dag en dauw je nest uit , want je wil je pupje zo gauw mogelijk thuis hebben. De spullen die je meeneemt voor onderweg heb je al klaar! Denk aan badlaken en een keukenrol voor eventuele ongelukjes met de pup. Makkelijk is het om minstens met zijn tweeën te zijn . Een rijdt de ander heeft de pup op schoot of houdt hem of haar tenminste in de gaten!
Op naar de fokker! Je wordt hartelijk ontvangen want er is toch een band opgebouwd. De fokker vertrouwd jouw tenslotte een kostbaar bezit toe . Een van zijn puppies wordt aan jouw toevertrouwd. Het is een grote stap om een vriend voor het leven te kiezen. Iedereen hoopt dan ook dat je dit waar kunt maken.
Meestal krijg je een heel pakket aan spullen mee, waaronder een doek of dekentje met de nestgeur en eventueel een geliefd speeltje van de pup. De meeste fokkers geven je voer mee, wat de pup ook al gegeten heeft bij de fokker , zodat dit voor een tijd hetzelfde kan blijven. Puppen ondervinden veel stress door de verhuizing en zouden door meteen van voer te veranderen , diarree kunnen krijgen. Entboekje , chipnummer, een overzicht van de groeifase van de pup bij de fokker en een beschrijving van de ontwikkeling van jouw pup. Foto’s, halsband met lijn, want misschien moet de pup wel plassen onderweg en je wil hem langs de autobaan toch veilig uit de auto kunnen laten. Het afscheid staat voor de deur en de fokker vindt het meestal moeilijk om zijn hondenkind te laten gaan. Controleer voor de laatste keer of je pup ook werkelijk gezond uitziet! Is dit niet zo , maak de fokker er attent op en neem voor jezelf dan een beslissing. Is de pup werkelijk ziek , is het niet zo moeilijk , dan laat je hem bij de fokker totdat hij weer fit is. De fokker zal normaal een zieke pup ook niet meegeven en je vantevoren laten weten dat de pup niet gehaald kan worden, met de reden hiervoor! Het financiële plaatje wordt afgerond de pup gaat nog even naar buiten om zijn behoefte te doen , en dan is het tijd voor de terugreis! Met veel beloften over en weer gaat de pup een nieuw leven tegemoet!
Puppies die de auto al gewend zijn zullen hier niet zoveel problemen mee hebben. Ze hebben al zoveel nieuwe indrukken gekregen dat ze meestal in slaap vallen en de reis niet echt meemaken. Zou de pup ziek worden heb je altijd iets bij de hand om de zaak schoon te maken. Niet te veel tutten en de pup zoveel mogelijk met rust laten. Door te troosten,hoe erg het is , maak je de pup duidelijk , dat de auto niet fijn is en dat zal hij voor een volgende keer onthouden , en dat willen we niet ! De pup zal nog vaker in de toekomst in de auto moeten. Maak af en toe een pauze zodat de pup even de benen kan strekken en zijn behoefte kan doen.
Thuis aangekomen wordt de pup binnengezet en mag hij op ontdekkingsreis. De pup zal alles gaan onderzoeken en zich dan meestal een plaatsje zoeken om te slapen. Dit had je al allemaal klaargemaakt vantevoren dus hij kan gaan genieten van een welverdiende rust en ieder huisgenoot zal hem dit gunnen, ook de kinderen. Even een telefoontje naar de fokker dat alles goed verlopen is en dat de pup het goed maakt. Hij zal het zeker waarderen!

Hierbij wilde ik het laten. Heb dit stuk geschreven in fases omdat het erg veel stof is om in een topic te zetten. Hoop dat mensen dit op hun gemak willen doorlezen en bij zichzelf te rade gaan of ze van plan zijn om goede keuzes te maken.
Ben van mezelf als fokker uitgegaan , en van mezelf als pupkoper! Mijn ervaringen waren goed maar ik hoor en lees ook veel verhalen waar het minder goed verloopt, voor de pupkoper en de pup zelf! Veel kun je er zelf aan doen! Ben nieuwsgierig, kieskeurig, ondernemend, en heb geduld bij het kiezen van een nieuwe huisgenoot, dan komt het meestal wel goed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe schaf je een pup aan en wat moet je ondernemen????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vanaf wanneer water neerzetten????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^