deurbel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Stefanie (Gast)

Dag iedereen,

Wij hebben een border collie van 1.5 jaar. Het is een zeer brave en lieve hond, wel zeer actief.
Het probleem is dat hij hyperactief wordt als de deurbel gaat. Hij begint luidkeels te blaffen en springt op de mensen als ze binnen komen. Eens in de woonkamer springt hij in de zetels. Hij is te enthousiast. Als de deurbel niet gaat en er komt iemand dan is hij veel rustiger.
Hoe kunnen we hem leren van rustig te zijn als de bel gaat?

Alvast bedankt voor de tips.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "deurbel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Andere deurbel kopen en de hond leten negeren door het bezoek

honden page profiel MaraMara

honden foto van Mara

ANdere deurbel kopen vind ik eigenlijk wel goed idee. En dan oefenen. Als de deurbel gaat zelf niet meteen opstaan. De hond commando blijf geven of eerst op zijn plaats leggen voordat je de deur opendoet...

Succes

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ga oefenen. Vraag iemand om op je deurbel te bellen en op hetzelfde moment leidt jij je hond af. Wanneer dit goed gaat beloon je de hond. En doe dit een paar keer achter elkaar en dan de volgende dag nog eens. Vooral het afleiden van je hond is belangrijk. Je kunt wel een nieuwe bel weer kopen, maar ook hier zal je hond weer op reageren. Succ6!!!

Ann (Gast)

Wij hebben het zelfde probleem. Wat wij hebben gedaan is het geluid van de deurbel opgenomen en zijn daarmee aan het oefenen. Wat je kan doen is de hond leren dat als hij het geluid van de deurbel hoort dat dat een commando is om bv. naar zijn plaats te gaan. Wat ook kan is dat je het geluid los koppelt van waar hij opgewonden van raakt (er komt bezoek binnen). Speel het geluid eerst zachtjes af en ga iets anders doen met je hond, als hij geen reactie geeft op het geluid dan kan je het wat harder zetten en ook afspelen als je niet direct met hem bezig bent ("koud" oefenen). Je hond raakt zo gewend aan het geluid en leert dat als hij dat hoort dat dat meestal niet betekend dat er iemand binnen komt.

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

ik zie veel goede tips staan probeer ze maar eens uit.

Ik zelf zou eerst oefenen met het geluid van de bel. als er bezoek binnenkomt laat het bezoek de hond negeren zoals al eerder is gezegd. als je dat vaak herhaald zal het probleem van zelf minder worden. hij heeft nu de associatie deurbel bezoek drukte gezelligheid. hij moet de associatie deurbel bezoek rust krijgen.

waarschijnlijk zal jou hond het zo wie zo leuk blijven vinden dat er mensen langs komen. maar je kunt het gedrag zeker sturen. oje 1 ding sluit je hond nooit op in een andere ruimte bij binnenkomst bezoek. dan maak je het nog erger. laat hem gewoon mee kijken wat je gaat doen maar laat het bezoek je hond negeren. straf het opspringen (als hij dat doet) meteen af (door die gene waar hij op springt) als dat niet lukt dan kun je over gaan op een andere methode maar dat zal ik tegen die tijd wel vertellen.

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Alle adviezen hierboven hebben wel iets, maar ik vind de eerste toch de beste, gewoon een andere bel een ander geluid. Dit is weer nieuw en wordt als anders ervaren door je hond. Hij zal het niet zo snel in verband brengen met bezoek.

succes

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een ander bel kopen geen oplossing vind, tenzij de bel bv een vervelend geluid heeft waar de hond op reageert. De hond heeft razend snel weer door dat de nieuwe bel bezoek betekend.

Ik zou gewoon, vrienden/buren/... vragen af en toe (op afgesproken tijden) op de bel te drukken. En dan blijf jij gewoon doen waar je mee bezig bent. Niet gaan afleiden, niet opkijken en niet bij de deur gaan kijken. Helemaal niet reageren. Zo leert de hond, dat de bel eigenlijk niets te betekenen heeft, omdat er vaak ook geen bezoek komt.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Meente
Als je hetgeen je in je tweede alinea beschrijft gaat oefenen met een nieuwe bel gaat het iets makkelijker omdat de hond dan niet gelijk getriggerd is.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Bij ons reageren ze ook zo op de deur bel maar een andere bel hielp bij ons niet. O-)

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

er zijn deurbellen die verschillende melodieën hebben.als de hond aan de eerste gewend is,en weer gaat blaffen,pak je de volgende toon.en zo verder.bij de blokker verkopen ze die,geloof ik
fortuna blaft alleen bij de kookwekker,want de bel kent ze nog niet,haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "deurbel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bordercollie pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^