buffelhuid kluifjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Ik heb vandaag voor Simba n kluif buffelhuid gehaald.
Hij vind het heerlijk om erop te kauwen, maar het valt mij op dat hij er kleine stukjes vanaf kan halen. Eigenlijk vind ik dat wel eng, stel dat het in zijn keel schiet. Ik heb dit jarenlang niet hoeven kopen omdat Misty dit niet lustte. In ieder geval krijgt hij het niet mee in zn bench voor vannacht. Ik wil rustig kunnen slapen en niet liggen luisteren of hij zich verslikt in een stukje.
Waarom ik het gekocht heb: ik merk dat Simba graag aan iets wilt kluiven, is hij heel tevreden mee.
Misschien toch maar iets anders kopen, iemand advies?
Ja ik weet het, altijd honden gehad, maar grote, dit is toch anders hoor zo'n klein ras. Maar ik ben blij dat ik advies kan vragen op dit forum.
Lia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "buffelhuid kluifjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel elianne elianne

Ik ben anti-buffel kluifjes, vind zo eng en net wat je zegt bang voor stikken, bij mijn vorige honden gaf ik altijd een soep-schenkel,wel waar ik het in de gaten kon houden. maar daar is je pup nog te jong voor ivm dr tandjes

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

mijn honden krijgen ze ook niet vanwege verstikkingsgevaar. Ze kluiven er een tijd leuk op en dan willen ze wat anders gaan doen, maar ja....waar laat je je kluif zodat een van de andere het niet afpikt......ze slikken hem hier dus in zijn geheel (of wat er van over is) door. De laatste keer kon ik hem met mijn vingers nog net te pakken krijgen achter in de keel en liep de hond al blauw aan. Tegenwoordig geef ik ze een stuk winterwortel en dat gaat prima. Is ook niet zo erg als een ander ermee vandoor gaat, ga je aan het vrouwtje gewoon een nieuw stuk vragen ;-)

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Hier krijgen ze ook geen buffelhuiddingen meer nadat het is blijven vastzitten in Lotjes keel. Om te knabbelen krijgen ze hier verse runderribben. Ik kan ze kopen in pakketjes met kleine en grote in, kleintjes zijn dan voor Lotje en de grotere voor Kai. Lotje knabbelt er meestal enkel het vlees af, Kai eet het meestal helemaal op.

Groetjes
Linsey

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Hier krijgen de honden oa gemalen buffelhuidstokjes, kunnen ze gewoon stukjes vanaf bijten, maar ze krijgen ook verse botten, maar daar is Simba nog te klein voor.

Bij de groothandel waar ik alles ga halen hebben ze ook puppykluifjes, is dat niks voor simba?

Groetjes Annelies

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Ik zie al dat de meesten van jullie problemen hebben met de kluifjes van buffelhuid.Zoals ik zei kocht ik ze nooit dus geen ervaring met die dingen. M.a.w. dat ding gaat de vuilnisbak in en ik koop van die stokjes, is n stuk veiliger.

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Zijn die witte biologische runderhuid botten net zo gevaardlijk? Ik lees dat ze veilig zouden zijn omdat het verteerd? Iemand ervaring?

Cynthia

honden page profiel AnnamariaAnnamaria

honden foto van Annamaria

Hier ook geen buffelhuidkluiven meer. Aiello slikt de laatste grote stukken heel vaak door en die komen er de dag erna weer retour uit met gal. En ik heb ook gezien dat dat spul zich weer oprolt tot het oorspronkelijke rolletje in de maag.
Ik geef toch nog wel eens kluiven omdat Fynn nu 8 maanden oud, behoefte heeft om te kauwen. Ik koop dan van die witte rollen van Farmfood, hoop dat dat geen kwaad kan.
En ik geef ook van zo`n gerookte kalfsbotten vinden ze ook wel lekker. Maar helaas moet Aiello daar ook weer van overgeven, omdat hij er stukjes van doorslikt die zijn maag niet kan verdragen. Kleine Fynn heeft nergens last van.
Ben in augustus 2008 mijn Basset van 14 maanden verloren, doordat hij een stuk ondergoed had doorgeslikt, hij is na de operatie overleden. Dus ik ben heel bang dat ze iets opeten dat in de darm kan blijven steken. Ik word heen en weer geslingerd tussen wel of niet iets geven om te kauwen. Mielo+ kon ik buiten de bench niets geven, want dan maakte hij ruzie met Aiello. Misschien dat hij daarom dingen pikte die hij helemaal doorslikte en daarom geef ik Fynn dan toch maar iets wat wel kan/mag. Ze krijgen ook bullenpees, kalfsstaart, eendennekken en mergpijpjes alles wel onder toezicht. En ook vul ik vaker nog een zwarte Kong.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

mijn hondjes krijgen vaak groente staafjes ;-)
kan je per honderd kopen makkelijk en makkelijk afbijten ;-)

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Die staafjes heb je in meerdere smaken, ik koop ze ook met de honderd.

Ze vinden ieder smaakje wel lekker, hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken dat ze hele stukke afslikken.

groetjes Annelies

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Hier krijgen ze gewoon grote buffelhuid kluiven, maar mijn honden krijgen deze nooit wanneer ik er niet bij ben (geen enkel kauwmateriaal) en het laatste stukje pak ik altijd af en gooi ik weg.
Die gekleurde staafjes krijgen ze hier dus niet ze bevatten geperst papier, bloed en verf ;-)

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Kai eet trouwens al vanaf 7,5 week oud verse runderribben, dus nooit te jong daarvoor ;-)

Groetjes
Linsey

Anoniem (Gast)

Ben het eens met Bullsclan.
Alleen kluiven als je erbij bent en het laatste stukje buffelhuidkluif gaat altijd de prullenbak in.
Geen problemen.

wil de vos (Gast)

Ik heb alles wel geprobeerd voor Basco. Nu koop ik altijd Prime Hide kluiven. Nooit problemen mee gehad en hij vind ze heerlijk.

Sita (Gast)

Mijn hond krijgt wel buffelhuid, maar vooral niet te groot (als ze het kauwen zat is gaat ze hele stukken inslikken, bij kleinere formaten kauwt ze netjes alles op). Naar mijn idee gewoon nooit buffelhuid geven als je er niet bij bent. En kijken of je hond geschikt is voor buffelhuid (het niet opschrokt) en zo ja eventueel wat voor formaat voor jou hond geschikt is (mijn hond (Labrador) is dus niet geschikt voor groot, terwijl dit voor andere grote honden misschien juist beter werkt).

Die gekleurde staafjes zijn trouwens ook gewoon van buffelhuid. Echter dan gemalen. De kleur krijgen ze door toevoeging van (natuurlijke) kleurstoffen.

De witte prime hide of Farm Food Raw Hide is in principe gebleekte buffel of runderhuid. Dat bleken zou op een onschadelijke manier moeten gebeuren, daar wordt ook op gekeurd. Men zegt dat de verteerbaarheid beter zou zijn? Dat zou ik niet durven zeggen.

honden page profiel Ineke BertholetIneke Bertholet

honden foto van Ineke Bertholet

ik geef mijn Lotte ook staafjes,want heb ooit bijna een teckel verloren door verstikking.
Die was zo gulzig. De DA zei toen dat het geen kwaad kon omdat die dingen helemaal verteren maar ja als ze in de luchtpijp blijven steken heb je daar ook niets meer aan.
Let wel op want sommige staafjes zijn kunstmatig gekleurd.
Bij de staafjes die door fruit of groentesappen hun kleur gekregen hebebn staat het er op.
Groetjes Ineke en Lotte die vandaag wat handelbaarder was O-)

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+

honden foto van Kim, Roef, Casper+

Casper krijgt juist grote botten buffelhuid. Dit zodat er niet zomaar ineens een klein stukje over is. Heb nog nooit gezien dat hij er stukjes afbijt alleen als deze zacht geworden zijn.

Waar kopen jullie eigenlijk runderstrotten, ribben bullepezen etc. Kan ze hierinde dierenspeciaalzaken niet vinden? Alleen kleine asortimenten botjes en kluiven....

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Hier nooit meer buffelhuid Een van mijn honden bijna gestikt. De grote buffelhuiden zijn meestal opgevuld met lange kleinere stukken die bij een beetje haast zo doorgeslikt worden maar daar dan nog veel te lang en te hard voor zijn. Buffelhuid verteerd maar heel langzaam en zit vaak dagen in de maag!! Niet echt gezond en mijn honden braakten een paar dagen gal van buffelhuiden!! :'(

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

hier word alleen gekluift als er iemand thuis is :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Sterre krijgt van alles..
Alleen wel als ik er bij ben..!

Meestal 's avonds omdat ze over dag buiten ligt te zonnen..
En de kipjes en de kuikens bewaakt.. ;-)

honden page profiel Kelly en ScyllaKelly en Scylla

honden foto van Kelly en Scylla

Die buffelhuidstokjes worden toch mals he als de hond erop kauwt? Ik weet niet of ik de juiste voorheb. Dan geef ik ze best ook niet meer. Kan iemand hier wat foto's plaatsen van wat wel goed is om de 'tanden te poetsen'?

desiree (Gast)

botten en schenkels zijn pas gevaarlijk voor honden!
dat kan splinteren
toen ik nog bij de slager werkte werdt ons ook altijd afgeraden om botten e.d. voor de honden mee te geven.
ik heb van de buffelhuid geen probleem,maar hier hebben de hondjes(gelukkig) geen strijd erom
als ze het heel doorslikken is dat wel minder veilig ja!

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Die van mij krijgen gewoon alles, maar alleen als ik er zelf bij ben!

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Hier ligt m'n hele vloer vol met kluifjes van buffelhuid, en hoefjes. De kleinere stukken gooi ik gewoon weg, en als ik even weg moet zonder Willem, gaat hij in z'n bench met een pensstaafje of een stukje long.

Elly v. Winsen (Gast)

Buffelhuid kluifjes geef ik nooit meer! Ik heb jarenlang deze kluifjes geven aan mijn Engelse en Franse Bullen maar in december is een van mijn honden er in gestikt. Niet bij het opkluiven, dat ging goed. Het probleem zit in het laatste stukje! Dat gaat snel naar binnen, ze hebben er geen grip meer op.
Bij een van mijn bulletjes zat het niet lekker in haar maagje, ze wilde het uitbraken en dat ging heel erg mis. Dat kleine stukje zat muurvast, ging er niet uit en ook niet meer in! Heimlich, beademen en met spoed naar de dierenarts maar het was te laat.
Dit wil ik nooit meer meemaken!
Ik ben nu een soort stop aan het ontwerpen waardoor de honden veilig kunnen genieten van hun kluif.
Laten we eerlijk zijn, nergens genieten ze meer van! Ook nog goed voor tanden en tandvlees en ze kunnen er een paar uur zoet mee zijn.
Als ik zo'n stop kan ontwerpen denken jullie dat er belangstelling voor zou zijn?

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

Gummi krijgt enkel de grote buffelhuid staven/kluiven/ringen. Te kleine stukjes slikt ze ook ineens in...

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" Buffelhuid kluifjes geef ik nooit meer! Ik heb jarenlang deze kluifjes geven aan mijn Engelse en Franse Bullen maar in december is een van mijn honden er in gestikt. Niet bij het opkluiven, dat ging goed. Het probleem zit in het laatste stukje! Dat gaat snel naar binnen, ze hebben er geen grip meer op.
Bij een van mijn bulletjes zat het niet lekker in haar maagje, ze wilde het uitbraken en dat ging heel erg mis. Dat kleine stukje zat muurvast, ging er niet uit en ook niet meer in! Heimlich, beademen en met spoed naar de dierenarts maar het was te laat.
Dit wil ik nooit meer meemaken!
Ik ben nu een soort stop aan het ontwerpen waardoor de honden veilig kunnen genieten van hun kluif.
Laten we eerlijk zijn, nergens genieten ze meer van! Ook nog goed voor tanden en tandvlees en ze kunnen er een paar uur zoet mee zijn.
Als ik zo'n stop kan ontwerpen denken jullie dat er belangstelling voor zou zijn? "


Die stops zijn er al...
Je hebt diverse ballen op de markt van hard rubber met een gat erin. Daar kan je bv een bullenpees doorheen persen. Vast is vast... Met een tang krijg je pas het laatste stukje eruit.

honden page profiel BrokkelBrokkel

honden foto van Brokkel

Gewoon lekker blijven geven, het kluiven op buffelhuid reinigt het gebit, en je hond is lekker bezig ;-)
Ik geef het mijn hond alleen als ik zelf ook aanwezig ben zodat ik hem goed in de gaten kan houden ;-)

Kluif ze ;-)

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi

honden foto van Sara & Gummi

"

Die stops zijn er al...
Je hebt diverse ballen op de markt van hard rubber met een gat erin. Daar kan je bv een bullenpees doorheen persen. Vast is vast... Met een tang krijg je pas het laatste stukje eruit. "


Heb je daar toevallig foto's van??? Ben wel benieuwd hoe dat marcheert...

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

"

Heb je daar toevallig foto's van??? Ben wel benieuwd hoe dat marcheert... "
Ik heb me net al het apelazerus gezocht op internet, maar kan ze niet vinden. Ik had ze gekocht bij de dierenwinkel op de markt...

Misschien als alternatief de Kong Activity ball?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "buffelhuid kluifjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tumor ontdekt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^