Een pad = giftig!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jack en DaisJack en Dais 3 doggies

honden foto van Jack en Dais

nou wat ik wel weet is dat Jacky heel erg alergisch voor een pad.. Mijn tuin zit er helemaal vol mee. Maar een tijd geleden had die dus voor het eerst 1 in de bek. Ik kon met 180 over de ringweg naar de DA toe, Want jacky zijn hele keel begon op te zwellen en kreeg geen lucht meer..
En schuimbekken niet normaal meer.. Maar sinds die keer laat hij ze wel met rust.. Maar in de tuin komt die niet meer heel af en toe ondertoezicht..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pad = giftig!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

gipsy had een paar weekenden terug een kikker of pad te pakken,
schuimbekken als een gek. ik heb haar onder de douche genomen en haar bek uitgespoeld
met koud water.
da gebeld en gevraagd wat nog meer te doen. dat was het enige. ze kon nog gaan braken. nou dat gebeurde dus ook.
als ze er wel ziek van werd moest ik even weer bellen. ze kon het wel remmen maar helemaal verhelpen niet.

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

ik zat nog even te googlen verschil tussen kikker en pad. was een kikker die gipsy
te pakken had.
maar volgens da kunnen die beesten gaan pissen als ze gepakt worden. en dat vinden honden
niet erg aangenaam.

[email protected] (Gast)

Ik woon zelf in Zuid Spanje en daar heb je hele grote padden van wel 25 cm en vorige week had 1 van mijn honden ( oude Westy) er aan gelikt of gehapt en hij liep als een gek te schudden met zijn koppie,later kwijlen en overgeven, toen was hij de weg kwijt en helemaal versuft en toen ging hij bloed spugen...heb direct mijn dierenarts gebeld en ik moest hem direct Dactorin geven, is een cortison en na 40 min kwam hij weer bij. Kleine hondjes kunnen hieraan dood gaan en het allerbeste is direct naar de dierenarts voor een injectie in de spier want dat werkt vele malen sneller. Ik was me dood geschrokken en let nu erg goed op als ik ga wandelen met mijn honden en heb uit voorzorg de injecties nu in huis want ik heb nog meer honden en oa ook kleintjes. Dus mensen geen idee hoe groot de padden in NL zijn maar pas op.

Lucky (Gast)

wij wonen ook in zuid spanje in de bergen, en ook mijn hond kwam gister naar binnen al schuimbekkend en draaiend met haar ogen, ogen waren rood en ze was helemaal de kluts kwijt. Buiten gekeken en al gauw zagen we de pad van wel 20 cm groot. Heb gelijk haar hoofd en mond proberen af te spoelen met koud water in de douche, dierenarts gebeld en konden op zondagavond om 23.50 gelijk op spoedbezoek komen. Ze heeft 2 injecties gehad in haar spieren en de DA legde uit dat de huid van deze padden extreem giftig zijn, de hond meestal onmiddellijk een reactie krijgt in de speekselklieren en zenuwstelsel. Het koude water stopt de verspreiding van het gif sneller en de injecties de voortgang in het proces van vergiftiging. Gelijk handelen zegt de DA is het beste, en dus beter niet afwachten! Er zijn honden met dood tot gevolg vanwege zo'n beet in een pad. Op dit moment gaat het ook weer helemaal goed Met haar en is ze alleen nog wat slaperig. Hopelijk weet onze hond nu dat een pad geen speeltje is!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" hoi!
mellow had een dode kikker vanmiddag opgepakt.. is dit ook gevaarlijk? "


(ik weet het dit is de eerste pag. erg?)

een kikker heeft geen gifklieren. toch lijkt het me erg onsmakelijk maar goed XD

een pad in tegendeel heeft bij zijn kop allemaal klieren die gif afstoten... en ja..

ik heb begrepen dat als jij met je handen aan een pad zit, handen moet wassen....

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

in spanje zijn die padden echt reusachtig!!!

in australië zijn ze daar dodelijk voor de mens...

wendy (Gast)

me moeder en ik waren gisteren aan het wandelen met de logee hond van me zus, toen ik iets zag springen.  ik liep erheen, en het bleek een pad te zijn. en flink groot ook. de hond was sneller en beet erin. ze liet gelijk los en slijmde in overvloed. en kokhalzen. me moeder heeft het met een doekje schoongemaakt. 
ze vroeg of ze er iets van kon krijgen. en ik vertelde dat de dieren heel erg giftig zijn. we hebben een nacht in angst gezeten. maar ze is er goed doorgekomen. toen ik beneden kwam, rende ze alweer achter me aan. een enorme opluchting en een pak van ons hart. het is een kleine hond een jack russel. die hebben maar weinig nodig om ziek te worden. 

gr wendy

honden page profiel *Chica**Chica* 3 doggies

honden foto van *Chica*

ja dat klopt!

Er was bij ons een keer een pad in de tuin dus ik kijken met de teckel en na het "bezoekje" hadden we allebij last van onze ogen.....laatste keer geweest ;-)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Jessy pakt nog wel eens een pad in haar bek, dan laat ze hem ook meteen weer los en gaat schuimbekken als een gek! Is dat normaal dat ze zo schuimbekken of is het een allergische reactie ofzo?

Anoniem (Gast)

Vandaag zat ik lekker in het park en me Milo mijn hond van 5 maanden zat lekker in de bosjes te spelen. Ze kwam bang naar me toe gerend en knikte heletijd met haar kop. Ook kwam het hevige schuimbekken te voor schijn. Ik schrok me rot!! Trok haar bek open om te kijken of ze mischien iets gegeten had. Er is veel op het nieuws over hondenvergiftiging. Van alles geprobeerd ter plaatsen.  Spar onderzoek uitgevoerd. Toen dat gedaan was. Was het schuim bekken al gestopt en schooide ze weer om koekjes!! Dus ik ging even kijken waar het aan lag en ja hoor, een groene pad. Heb echt de schrik van me leven gehad. Maar gelukkig was ze na 10 minuutjes weer helemaal de oude. :-) We hebben wel geluk gehad want lees op dit forum dat het voor pups heel anders kan aflopen!!

Robbert (Gast)

Heey allemaal,

Een halfjaar geleden had mijn hond ook een pad op, hij bleef maar raar en apart doen..... Toen besloten mijn man en ik om naar de dierenarts te gaan. Wij ons verhaal uitleggen over zus en zo. De dierenarts zei dat het niet zo lang meer duurde voordat het over was, maar hij had het mis. Een maand later ging de dierenarts de hond onderzoeken en hij zag allemaal kankergezwellen in dat arme beestje. Hij trok de conclusie om de hond in te laten slapen :'(....
R.I.P. Torres!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een pad = giftig!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Help mij hond valt soms aan.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^