hallo allemaal. ik heb pas een verhaal gehoord en ik dacht, dat wil ik wat meer onderzoeken. dus ik vraag het via deze weg, ipv dat ik alle fokkers op deze site moet gaan opzoeken.
we weten allemaal dat voeding een belangrijk onderdeel is van de gezondheid, dat is zowiezo bewezen. welk merk het precies is weten zijn we allemaal nog niet helemaal met elkaar eens maar dat terzijde. maar wat voor effect heeft voeding op de vruchtbaarheid van de hond? dat teven geen puppies krijgen, of heel moeilijk.
of met bepaalde voeding dat het wel heel goed gaat, zonder problemen.
tegenwoordig zitten er heel veel toegevoegde stoffen in voeding (en geld ook nog steeds voor diepvries) en veel dieren die bestemd zijn om geslacht te worden, moeten heel snel heel groot worden, dus krijgen extra hormonen toegevoegd. en dat krijgt de uiteindelijke fokteef ook binnen, en de puppies ook. ik vraag mij af, of het gebeurd dat honden er minder vruchtbaar van worden.
dus mijn vraag na het lange verhaal, hoe vaak zijn er bij jullie teven "leeg" gebleven, en wat voor voeding krijgen ze bij jullie? is er verandering geweest nadat jullie ander voer gaven? en op welk merk zijn jullie overgegaan?
ik hoop dat ik eerlijke antwoorden krijg, prive berichten mogen ook!. in ieder geval bedankt
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor de fokkers onder ons." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
en natuurlijk is niet alleen voeding verantwoordelijk voor "lege" teefjes, maar ik wil me alleen even richten op het effect van voeding.
Ik begrijp je punt al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik in mijn omgeving en nog niks heb gehoord van voeding en leeg blijven teven en dat dit dus iets met elkaar te maken heeft. Ik denk dus ook echt niet dat dit vaak voorkomt.
Dat is net zoals al die discussies hier over wat nu eigenlijk de juiste voeding is wat jij ook al aankaart in je bericht. Natuurlijk zal de ene soort voeding beter zijn als de andere en natuurlijk zijn de toegevoegde stoffen in bepaalde soorten voeding niet gezond dat ben ik helemaal met 'jullie' eens (is ook bewezen). Maar ik heb zelf toch echt zoiets van als je hond het goed doet op z'n voer dan zie ik heen reden om over te stappen, of dit nu brokken zijn of KVV of wat dan ook. Het gaat om wat het beste bij jou en je hond past en dit is voor iedereen anders, net zoals bij mensen en kinderen ...
Hier bij ons krijgen ze Royal Canin (naast verschillende soorten vlees zoals kip of plakken Rodi, ze krijgen hier 1x daags brokken en 1x daags iets met vlees normaal gesproken) en dat gaat eigenlijk prima. Ik zit er wel over te denken om over te stappen op een ander merk (waarschijnlijk Biofood of Cavom maar we moeten nog even zien wat het beste bevalt hier) maar dat heeft niks te maken met Abby's dracht en/of pups. Abby is ook nog geen een keer leeg gebleven, beide keren zijn zowel de dekking als de dracht goed gegaan dus wat dat betreft heb ik ook niks te klagen gelukkig.
bedankt voor je reactie! ik wil dit aan zoveel mogenlijk fokkers vragen, en hopen dat ze alemaal een reactie geven want tja, of ze in alle eerlijkheid vertellen dat hun teef leegblijven, dat is altijd de vraag. natuurlijjk is het voor elke hond verschillend hoe hij reageert op voeding maar ik wil zien of ik toch iets van een patroon kan ontdekken
Hier het zelfde verhaal dat wij echt niet merken of er een link gelegd kan worden naar voeding toe.
Ook in mijn omgeving heb ik er nog nooit van gehoord.
Bij ons is 1 x een teefje leeg gebleven maar dit had niets te maken met de voeding en had een lichamelijke oorzaak.
Hopelijk kun je iets met m'n antwoord.
Groetjes Cia
Even over die hormonen in het vlees, er word superstreng op gecontroleerd, het lijkt mij sterk dat er nu nog boeren het aandurven om hun vee hormonen te geven, dit kost hun bedrijf de kop als dat ontdekt word.
Ik heb op MP een teef ontdekt die een halfzus van de reu van mijn zus was en heb gebeld. Deze teef was 2 keer leeg gekregen en kreeg royal canin brokken. Daarom moest ze weg
nou, het schijnt dat royal canin er onderzoek naar heeft gedaan en er zou natuurlijk wel iets van waarheid in kunnen zitten? ik heb al contact met royal canin opgezocht en wacht op antwoord.
Ik kreeg laatst van iemand hier hier meeleest een pb...
Over dat haar favo. ras bol staat van de lupus..!!!
En dat daar ook vrolijk mee doorgefokt wordt..
Het desbetreffende ras is ten dode opgeschreven..!
Zo zullen er meerdere zijn..
http://www.hondenpage.com/hondenforum/32559/lupus-erythematosus.php
http://www.xs4all.nl/~gvdt57/dutch/immuun2.html
http://www.iljasterre.come2me.nl/1119791/Inenten-en-de-gevaren
http://www.klassiek-homeopaat.info/Artikelen/artikel-034.htm
http://www.hdijkgraafhomeopathie.nl/site/index.html
http://www.heididriessen.nl/flash/home.html
http://www.leonienoordhoek.nl/homeopathie.html
Wij weer blij dat we dus geen Royal Canin voeren!!!
Dat er bij ons een teefje leeg bleef had ook niets met Lupus te maken.
Groetjes Cia
Wij voeren al 7 jaar Barf.
Teefje Bon, 3x een nest van 4 pups
Teefje Gentle 2x een nest van 4 stuks
Teefje Lola 1x een nest van 6 stuks
onze honden krijgen voer van de lidl we hebben alles geprobeerd of ze kreeg diaree (en niet alleen het begin ma gewoon een lange tijd kwam niet van het wennen aan de brokken) of de vacht werd vaal enzenzenz dus toen zei de fokker van onze reu probeer eens van de lidl en ze heeft er nog nooit zo mooi uitgezien
en we hebben net een nestje gehad met 6 pups
Ik geloof dat zo'n onderzoek niets zegt.
Ten eerste heb je verschillende rassen die al zo ongezond zijn als de neten.
De reuen willen niet dekken en teven laten zich niet dekken.
Blijven heel vaak leeg .
Andere rassen zijn gezonder en ook qua sexdrift/voortplanting.
Bij sommige rassen word er veel kunstmatig gedaan qua bevruchjting dus dat kan je onderzoek ook scheef trekken.
Daar integen worden we met zijn alle gezonder en leven langer ,maar ook worden we met zijn alle minder vruchtbaar.
Dokteoren kunnen tegenwoordig ook heel veel op gebied van voortplanting dus dat kan het plaatje van vruchtbaar zijn ook aardig verstoren.
Als je dat wilt onderzoeken zul je alles uit de kast moeten trekken en niet alleen het voer wat als oorzaak zou kunnen dienen in onderzoek.
Ja voer kan een rol spelen maar dat is zo'n klein onderdeel van .
Maar niet de hoofd oorzaak.
Ik denk dat je een moeilijke vraag hebt. Welke fokker is begonnen met een voer, en voert totaal niks anders dan dat alleen? Ik kan je iig zeggen dat onze honden vanalles krijgen naast hun gewone brok. Dus hier kan het iig niet worden aangeschreven aan voer dat Irza 3 dode pupjes had en een aantal geresorbeerd. Ik denk dat dat toch echt een andere oorzaak heeft gehad. En wat? Ja, dan zou je continu je hond moeten laten onderzoeken. Ik denk dus eerlijk gezegt dat de voerkwestie hier niet 'zomaar' uitgezocht kan worden .
In het blaadje van onze rasvereniging staat altijd een lijstje met teefjes die zijn gedekt, bevallen en leeggebleven.
Wellicht staat zoiets ook in het blaadje van jouw ras.
Misschien is het handig om zo'n onderzoek te doen bij een ras. Dan kan je dieper in de materie gaan. Dan is het makkelijker uit te zoeken hoe ervaren fokkers zijn, of er genetische factoren mee lijken te spelen etc.
zoals ik had geschreven, weet ik ook wel dat niet alleen voeding een rol speelt, maar misschien wel iets om in je achterhoofd te houden. dat het pas na generaties te zien is en dan misschien te laat. ik vond het in ieder geval een interresant idee, en hoop dat er mensen blijven reageren!
Bij ons 2 keer in 16 jaar tijd. Voor beiden keren was een aanwijsbare reden. De ene was te laat gedekt en de ander steeg niet in prog omdat ze tijdens de loopsheid geënt is. Waren moeder en dochter.
Ze krijgen bij ons al 15 jaar BARF en KVV.
Ik denk eigenlijk dat het net andersom is. Een ODH fokker waar ik vroeger wel eens kwam gaf een bepaald merkt waar Belgische kippen in gemalen waren. Net in de jaren dat ze erom bekend stonden vol hormonen te zitten. Haar teven kregen allemaal nesten van 14, 15 en zelfs 16 pups...
We hebben wel eens gehad dat we bij de katten van voer wisselden omdat zij Royal Canin kregen en een van de katten heel allergisch was. We zijn toen overgegaan op Hills en vlak erna kregen 3 poezen een nest, van verschillende katers, en in alle drie de nesten waren de kittens misvormd.
We zijn gaan zoeken op Google, en toen bleek dat meer fokkers die Hills voerden misvormde kittens hadden.
Ik weet niet hoe dat nu zit, want we fokken al jaren geen katten meer.
Ik denk dat de grote van het nest en de gezondheid van de pups zeker wel met voer gelinkt kan worden, ik zou alleen niet weten hoe. Er is denk ik ook een groot stuk erfelijk.
4 keer een nestje gehad, nooit lege nestjes. Nestjes van 6, 5, 6 en 4 pups.
De honden kregen toen nog RC-brok + Rodi.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "voor de fokkers onder ons." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?