Dominante Reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachel,Pancho&GilaRachel,Pancho&Gila

honden foto van Rachel,Pancho&Gila

Ik heb even een vraag. weet ook niet of ik er uberhaupt nog wat mee kan. Ik heb 2 engelse staffies. een teef en een reu. ze zijn geweldig samen. nou zit het zo, Mijn Reu is al 6 jaar en mijn teefje is 2. Mijn Reu is vroeger als pup aangevlogen door een golden retriever. (heel apart ja) sindsdien kan hij (bijna) niet meer met andere honden overweg. de ene keer gaat het wel goed maar de andere keer gaat het zo fout. Daar ben ik dus huiverig voor. Ik laat hem nooit loslopen. Mijn partner doet dit wel. Hij luisterd ook een stuk beter naar hem. Hij had de reu al toen wij bij elkaar kwamen, misschien daardoor dus! Hij kan zoiezo dus ECHT niet met andere reuen want die vliegt hij als hij de kans krijgt gelijk aan. Mijn teefje loopt wel lekker los en kan met iedere hond overweg, mits die andere hond dat natuurlijk ook kan. Ik vind het zo zielig voor onze Reu dat zij altijd losloopt en hij niet. buiten dat is het zo vervelend omdat ik altijd een beetje huiverig ben dan een andere hond o hem afkomt en ze elkaar dan grijpen! het is en blijft een staff. dat krijg je altijd te horen dan he!! zou een gedragscursus hier nog voor helpen of zit het er al te lang ingeburgerd??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante Reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hoi Rachel..

Mooie hondjes heb je :-)..

Als jou reu echt niet met andere reuen kan en hij ze zoals je zegt, aanvliegt als hij de kans krijgt, laat hem dan aub niet los lopen.. Ook al luistert hij nog zo goed naar je partner, ik zou hem niet meer los laten!!

Ik denk dat een gedragscursus altijd de moeite waard is om te overwegen, een professioneel iemand kan dat beoordelen of het nog mogelijk is of niet. Wij weten te weinig van je situatie af dus kunnen dat niet beoordelen!

Succes!

rachel (Gast)

nee, ik laat hem ook echt niet los. heb ik nooit gedaan trouwens. het vervelende is dat als er andere honden loslopen en op hem afkomen doen die honden ook gelijk agressief tegen hem en tja, dan reageerd hij gelijk ook zo terug natuurlijk. we hadden het laatst met een herder. die kwam echt op hem afgerend om hem te grijpen, alleen vergeet die herder natuurlijk dat het een stafford is en 9 van de 10 keer het laatste woord heeft. maar het is gewoon zo vervelend! het is natuurlijk altijd de schuld van de stafford......!

ik denk idd dat ik de gedragscursus gewoon ga doen. Hij is overgens wel helemaal goed door de keuring heen gekomen (aangezien we nu 4 pups hebben) dus hij mocht wel puppes maken. :-D lastig verhaal he! hahaha

onze teef werd laatst gegrepen door een collie, zomaar uit het niets. toen werd onze Reu natuurlijk helemaal gek. hij wilde haar beschermen. blij toe dat ik hem vast had! bedankt voor je reactie!!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Als hij geslaagd is voor zijn MAG test, zie ik zeker nog wel hoop voor hem hoor :-D..

En dat hij gek wordt als je andere hond gegrepen wordt is toch alleen maar fijn.. Natuurlijk niet als hij die andere hond gelijk zou vermorzelen hahaha! Maar wel dat hij het voor haar wil opnemen! Die van mij helpen elkaar ook altijd.. Weliswaar alleen met hard blaffen maar mijn teef is ook een keer aangevallen en toen kwam mijn reu haar ook helpen..

Zaterdag nog op het strand.. Werd mijn reu lastig gevallen en bereden door een hele grote reu.. Kwam mijn teef ook aangesneld om die hond weg te jagen.. :-D

Maar mijn reu is meer een watje naar andere honden haha daarom is het juist fijn dat mijn teef niet over zich heen laat lopen haha.

Rachel (Gast)

ah gut, werd ie aangerand door een andere grote reu. hahahahaha dat zou ik ook niet leuk vinden als ik hem was! hahaa

bij mij is het andersom. mijn teef is echt een watje en nu helemaal. ze ziet er ook zielig uit met die lange tepels tot op de grond! aaaaah. ze is thuis wel heel alert met de pups want de reu mag nog niet bij ze maar verder vindt ze hem nog steeds heel lief. ben trouwens wel benieuwd wanneer ze hem toelaat bij de pups en of ze hem uberhaupt toe gaat laten....

ik ga die cursus gewoon doen. het kan in ieder geval geen kwaad!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

haha ja was heel zielig!! ik schrok ook heel erg.. Hij zelf ook want hij stond eerst heel lullig te kijken.. toen gromde hij een beetje.. en kwam mijn teef al aangerend to the rescue :-D..

Ach ze heeft net een nestje gehad he dus ze wil haar kroost beschermen.. hoe oud zijn de pups nu?

honden page profiel Rachel,Pancho&GilaRachel,Pancho&Gila

honden foto van Rachel,Pancho&Gila

ze zijn nu precies 4 weken. en ze zijn zoooo schattig!!! echt om op te eten!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

hahaha dat zal best wel :-D:-D.. Mag de reu helemaal niet in de buurt komen??? Of stuurt ze hem soms weg..

honden page profiel Rachel,Pancho&GilaRachel,Pancho&Gila

honden foto van Rachel,Pancho&Gila

ze stuurt hem weg. hij mag langs ze lopen maar hij mag de werpkist niet in! dan gaat ze echt heel tof voor die opening staan. hahaha

hoop wel dat ze hem straks gewoon toelaat.

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Een starfford reu kan in heel veel gevallen niet met andere reuen overweg. Je hebt dus te maken met een raseigenschap.

Ten tweede zeg jij al dat je huiverig ervoor bent, wat je reu dus opzweept om aan te vallen. Voor een deel ligt het dus ook aan jou.

Ga naar een hondenschool om gericht op dit probleem te oefenen (hoe jij met je hond om moet gaan, wat je moet belonen en wat niet), dat is je enige kans om het tij om te keren. Het gaat niet vanzelf overm dat heeft oefening nodig. En hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om het nog te veranderen.

Mijn advies? Een Martin Gaus Hondenschool. Is niet de goedkoopste, maar wel heel veel waar voor je geld. Ze trainen gewoon echt heel anders dan andere hondenscholen en kijken echt naar het individu.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

het is en blijft een misverstand om een hond die aanvalt cq graag vecht (zonder reden als ik het zo lees, maar gewoon omdat er een andere reu in beeld komt) dominant te noemen.

een echte uitgebalanceerde dominante reu vecht zelden !!!

wat je omschrijft is onbeheerst gedrag, daar kan je in die zin niet altijd iets aan doen (maar das mijn mening en ervaring) is dat de ene hond veel meer "game" is als de ander, hij/zij vindt het gewoon leuk, voldoet aan een behoefte en weet op een bepaald moment niet beter. Bijgevoegd dat het een stafford is, is dat toch al een ras wat niet altijd prijs stelt op sexe genoten.

deze hond mag wat mij betreft uberhaupt niet los, zelfs bij je vriend niet, hij zal ff een keer niet opletten, of het appel er niet genoeg op hebben, is mooi een ander slachtoffer.

wat kan je wel doen......... trainen, op jouw richten, iedere hond betekent: het baasje gaat iets leuks doen/lekkers geven, en dit in combi met een zeer goede gehoorzaamheid.

maar een vechtlustige hond dominant per definitie, ben ik het totaal niet mee eens.

en vast aan de (lange) lijn kan tig leuke dingen doen met de hond, fietsen, joggen, apporteren (10meter lijn) speurspelletjes en spelen met teefjes waar hij wel bij kan, dus loslopen is echt geen 1e levensbehoefte naar mijn mening

honden page profiel Rachel,Pancho&GilaRachel,Pancho&Gila

honden foto van Rachel,Pancho&Gila

Dank jullie wel voor jullie mening en advies. Ik weet dat ik idd al een beetje nerbveus ben als er een andere hond op hem afkomt dus zijn reactie erop wordt natuurlijk alleen maar sterker. daarom wil ik het ook gaan trainen. Mijn partner hoeft maar 1 keer zijn stem te verheffen en hij loopt als een mak lammetje naast hem, dus hij kan hem wel degelijk loslaten.

we hebben gewoon een lange lijn zodat hij idd toch lekker kan lopen. het is verder zo'n lieve hond!! het is niet dat hij graag vecht, dat lezen jullie verkeerd. hij doet het nl niet bij andere teven en als een hond het doet omdat hij wilt vechten zou het niet uit moeten maken. met onze teef heb ik van pup af aan getraind dus zij luisterd perfect en is heel gehoorzaam. de reu (wat ik al omschreven had, had mijn partner al) dus is lastiger voor mij om nu nog met hem te gaan trainen. dat neemt natuurlijk niet weg dat ik het wel ga doen. Hij is wel geslaagd voor de keuring want hij mocht dekken dus hij is echt zo slecht nog niet!bedankt voor de reacties

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ja zeer zeker maakt het uit of het reu of teef is, waar een reu mee vecht.

een reu die regelmatig teven aanvalt is geestelijk gestoord (als ik het zo lomp mag neerzetten), een reu die reuen aanvalt zonder reden is onbeheerst en "game".

ik bedoel daar niet mee dat je opvoeding per definitie 100% verkeerd is ofzo, er zijn gewoon reuen die niet bij andere reuen kunnen, en das wel degelijk graag vechten.

het feit dat je reu wel normaal omgaat met teefjes wil wel zeggen dat hij gewoon sociaal is, hij begrijpt heel goed dat dat echt niet kan en mag, gelukkig maar, vandaar dat hij ook goedgekeurd zal zijn. een staff reu die totaal niet bij andere reuen kan is niet echt abnormaal te noemen, er zijn meer rassen die onverdraagzaam zijn naar sexe-genoten.

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Een cursus is natuurlijk nooit verkeerd, fijn dat je die actie wilt ondernemen.

Misschien een handige tip, laat de hond uit op rustige tijden. Hier is het rond avondeten vaak rustig (en vroeg in de morgen)en niemand in het park te zien, dan laat ik mijn hondjes vaak los.

Mijn honden kunnen voornamelijk met elke hond wel overweg maar mijn staffreu is een tijdje terug aangevallen door een grote reu, waardoor hij uit onzekerheid nog wel eens wilt grommen naar grotere reutjes(achter mijn benen schuilend hoor hihi).

Ik wandel dus zelf vaak rond tijden wanneer het rustig is, als er niemand op het veld is laat ik ze even los, en op drukkere tijden houd ik ze gewoon aan de riem en vermeid ik losloopgebieden. :-)

Goed dat je hier over nadenkt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominante Reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^