ik lees hier vaak de vragen over voeding, ook over de honden die overgeven, aan de dunne zijn enz enz, en meteen word maar vers vlees aangeprezen, dit verbaasd me enorm, een hond die immers aan de diarree is kan tig andere dingen hebben, denk aan darm infectie´s, ontstekingen, enz enz.
Ik vind dit advies erg link, gezien een bacterie zich in enkele uren flink kan vermeerderen, vervolgens raden jullie ander voer aan, waardoor de darmen nog een opdonder krijgen en voelen de honden zich er niet beter op.
En iedereen prijst het maar aan, misschien is het een keer handig bij iemand waarvan de hond aan de dunne is, of elke keer overgeeft, naar een dierenarts te sturen met een ontlasting monster, om te kijken wat het arme beest mankeert, inplaats als een stel kippen zonder kop, bij iedereen die vers vlees door de strot te duwen.
Want immers als de hond een zware darm onsteking heeft waarbij ook stukken darm kunnen afsterven, of weet ik veel wat met de darmen heeft, kun je hem zoveel vers vlees geven als je wil, het gaat dan niet over.
Om het maar krom te zeggen, als je auto een rammelend motorblok heeft en er een enorme rookpluim uit de uitlaat komt, gooi je er toch ook geen beter merk benzine en olie in, dan laat je hem toch ook nakijken voor je conclusie´s gaat trekken.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rare redenatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hallo Fay,
We adviseren hier echt niet als 'een kip zonder kop' hoor..
En er zit meestal al wel een voorgeschiedenis aan de vraag..
Ik weet niet hoe vaak jij zo'n topic meeleest...??
We adviseren ook vaak om te vasten en alleen te zorgen dat er voldoende gedronken wordt..
En dan weer langzaam op te starten -als de maag en darmen tot rust zijn gekomen met pens/boekmaag...
Daarbij zijn heel veel honden allergisch voor granen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen, houdbaarheidvergif..
Aangezien - bij de meeste brokken - het hoofdbestanddeel granen zijn..
Inmiddels zijn er héél veel hondenbaasjes op het forum oversgestapt op versvlees/kvv...
Vaak naar volle te vredenheid van de baasjes en uiteraard de hondjes..
En zijn de honden er enorm van opgeknapt..
Een bezoeker met een vraag is niets verplicht..
Mensen zijn nog altijd vrij om een advies aan te nemen of anders te beslissen..
We dringen niemand wat op..
Naar een dierenarts te stappen, staat natuurlijk iedereen vrij...
Een baasje blijft ten alle tijden zélf verantwoordelijk voor de hond..
Als jij wat anders zou adviseren in zo'n geval, ga je gang..
Maar jouw idee - dat we hier maar wat roepen - als een kip zonder kop..
'Raakt kant nog wal'..
Ik denk dat je dan wel eens vaak bij de dierenarts kan zitten met gevolg een hoge rekening en veel medicijnen. Wij hebben al flink wat honden gehad in ons leven maar zijn nog nooit naar de DA geweest voor een ontlasting onderzoek, misschien zijn wij wel slechte mensen maar wij zoeken dit soort problemen eerst in het voedsel wat de honden krijgen.....maar wat als je verandert van voer en het gaat over? waar zou het dan aan gelegen hebben?
hoi fay ben het er wel mee eens dat als er bepaalde klachten zijn dat gelijk geroept wordt over zetten op vers vlees ,onze da en andere da, en div hondenscholen raden het weer af en niet omdat ze brokken verkopen en er dus veel geld aan verdienen
maar omdat de hond ondanks dat het een voorganger van de wolf is heel veel veranderd is in de loop der jaren
angelique en lana
Hoi,
onze hond is ook op advies over gegaan op goed vers vlees. Ze vond het heerlijk! echter na 2 weken zat er geen fut meer in ons beestje en de volgende morgen lag ze bijna voor dood in der mandje toen was ze 8 maanden. Wij als een gek naar de dierenarts. bleek dat ze 42 graden koorts had. ze had een zware maag + darm infectie die plots was opgetreden. de eerste vraag van de dierenarts was: Bent u pas geleden over gegaan op vers vlees??? Ja was dus het antwoord. We kregen toen te horen dat onze hond dat nooit meer mocht hebben. Dus ook al is het voor veel honden beter en komen honden inderdaad van de wolven af, wij waren er bijna onze hond door kwijt geraakt... ik had geen 3 uur later moeten komen aldus de dierenarts en dat terwijl ze de avond ervoor alleen wat futloos was.
Dus voor ons blijft het brokken,
Groetjes Danielle en Jada
Misschien zelf iets over versvlees lezen..
Er zijn trouwens een meerdere mensen op het forum die regelmatig
naar lezingen gaan waar over voeding en over vaccinaties gesproken wordt, en wat dit met honden doet..
Deze lezingen wordt door een dierenarts gegeven die onderzoeken doet, wereldwijd met dierenartsen samen..
Deze onderzoeken liggen ten grondslag aan de filosofie van versvlees en barfen en dat vaccinaties ee keerzijde hebben..
Als ik weer zo'n bericht krijg over een lezen dan zal ik dit plaatsen..
Misschien eens interessant om zo'n lezing bij te wonen..
Een mens is nooit te oud om te leren, toch..
Ook barfplaats is bijzonder leerzaam..
http://www.barfplaats.nl/
En misschien had je over brokken gelezen...
http://www.hondenplaza.nl/hondenforum/viewtopic.php?f=34&t=2800&start=0
Groet, Ilja
Dankzij dit forum ben ik overgeschakeld op KVV nadat onze maltezer al maanden aan de sukkel was.
Kale vlekken, diarree, braken, jeuk, ...
Diverse malen bij de dierenarts geweest en er kwam maar niet uit de testen. Dus overgezet op anti allergie brokken (die overigens erg veel kosten bij de dierearts). Maar hiermee was het probleem nog niet opgelost.
Nadat ik de raad had gekregen om over te gaan op KVV heb ik dit ook meteen geprobeerd. En sindsdien gaat het super met onze kleine vent.
Ik heb mij dan wel laten overhalen door die kippen zonder kop, maar het advies heeft ook zijn vruchte afgeworpen.
De meeste die hier raad komen vragen over hun hond die regelmatig diarree heeft zijn vaak al meerdere malen naar de dierenarts geweest zonder resultaat en die honden sukkelen dan vaak ook al weken of maanden met hun darmen. Wat hebben deze mensen dan aan het advies "ga nog maar eens naar de DA"?
Ik denk niet dat als iemand schrijft "mijn hond heeft sinds vanmorgen diarree" dat er ook maar iemand heeft geadvisseerd om over te stappen op vers.
Onze maltezer is nu bijna 2 jaar, een half jaar geleden dacht ik "die word nooit oud", maar sinds de KVV is hij ineens helemaal gezond en heeft niets van kwaaltjes meer. Eindelijk kan hij gewoon een jonge hond zijn zonder al die ongemakken.
En geloof mij, als je hond een zware darminfectie heeft heeft hij zeker niet alleen wat diarree of braken. Dan zijn ze vaak ook heel erg ziek. Ons meisje heeft vorige winter een darminfectie gehad en ze was heel erg sloom en had koorts. En daar gingen geen dagen of weken diaree aan vooraf hoor. 's nachts 4maal diaree gehad en de volgende morgen lag ze ziek in haar mand en had ze bloederige diarree, dus op enkele uren van niets aan de hand naar heel erg ziek.
En als iemand advies vraagt om een hond die plots diarree heeft vragen de meesten hier ook altijd of de hond zich verder ziek gedraagt of sloomer is dan anders. Dus hier word zeker niet zomaar het advies gegeven "heeft je hond diarree geef KVV" (haha rijmt nog ook )
Er word meestal gevraagd of er al een dierenarts is bijgeweest en als dit zo is en er is geen beterschap, dan pas word aangeraden om over te stappen op KVV.
Dus ik denk niet dat er ondoordacht word gehandeld bij de adviesen die over voeding worden gegeven.
@ Kelly, met je eens, zij geven niet aan elke hond kvv als advies, alleen honden die al langere tijd sukkelen. Niet een hond die ineens ziek wordt..
iemand komt met een vraag over haar hond die bv al een hele tijd diaree heeft
de mensen hier raden de overstap naar vers vlees aan
en sommige vinden dit raar en onverantwoord
een ander raad een andere brok aan en dit is dan wel oke...
IK heb dit al vaker gepost . Over ""met de pot mee eten "" is het e.e.a bekend . Mijn ouders gaven onze honden indertijd ook restjes en verder weleens wat vlees of pens als dat er was . Onze honden thuis hadden nooit kwalen op jonge leeftijd , nee pas als ze de 14 jaar overschreden waren werd er weleens eentje doof of blind . De oudste is 18 jaar geworden en mijn vader vond de hond op een vroege ochtend dood in zijn mandje . Mijn man zijn opa en oma lieten de katten altijd met de pot mee eten , katten werden ook allemaal oud . Toen kwam de hondenbrok en de kattenbrok op de markt , dat was me nog eens iets ... eigen voeding voor hond en kat dat zou weleens heel gezond kunnen zijn . We kregen thuis een Ierse Setter pup , het beestje glom als een spiegel maar na zo,n 1,5 jaar kreeg ze een droge vacht vol schilfers , was gevoelig voor vlooien enz , maar niemand zocht het in die tijd nog in de voeding . Want iets wat speciaal was ontwikkeld voor onze huisdieren dat kon alleen maar goed zijn . Toen kwam de tijd van internet en toen kwamen er kritische dierenartsen die zich zorgen begonnen te maken om het welzijn van onze huisdieren die steeds vaker te kampen hebben met huidaandoeningen, problemen t.a.v het bewegingsapparaat en nog een hele waslijst met klachten en kwalen , het is voor deze kritische d.a hard vechten tegen de grote commercielen maar ze knokken door vaak met eigen middellen om een kritisch geluid te laten horen want deze artsen zien graag gezonde levenslustige dieren die niet al veel te vroeg te kampen hebben met allerlei ziekten en kwalen . Zij houden zich graag bezig met gedegen onderzoek naar wat wel verantwoorde voeding is voor onze huisdieren .En een d.a die alleen maar bezig blijft het probleem onder het kleed te vegen is naar mijn mening harder bezig met het vullen van zijn zakken dan met het welzijn van onze steeeds zieker wordende huisdieren wat deels toch echt te maken heeft met voeding
Volgens mij word het advies van versvoer pas gegeven wanneer er geen duidelijkheid is over de oorzaak van diaree.
(dwz; de hond heeft hier al langere tijd last van en is al gezien door een DA)
Wanneer een hond eenmalig diaree heeft, is een advies om te veranderen van voer natuurlijk onzin.
als mensen hier in de eerste plaats om voedignsadvies komen vragen is dat toch omdat ze niet meer tevreden zijn over de huidige voeding die ze op dat moment geven om wat voor reden dan ook
als er dan vers vlees wordt aangeraden inplaats van zoals vroeger standaard een andere brok dan vind ik dat vere van een rare redenatie natuurlijk is een bezoek aan een DA aangewezen als een hond klachten heeft maar dit neemt niet weg dat vers voer aanraden een goede zaak is
NOu ik lees hier vaak zat zodra iemand een klacht heeft, word er meteen gevraagd naar het voer, heb hier ook een keer gelezen, iemand die vertelde dat haar hond overal voor allergie´s was, meteen kwam weer het versvoer, alsof dat iets heel anders is.
Oer vaccineren dat doe ik alleen de basisi, daarna niets meer, waarom zou een hond die misschien 15 jaar word zijn hele leven lang ingeent worden, terwijl ik 80 jaar met mijn basis inentingen doe.
Dat vind ik dus geldklopperij, maar dat hier zo gemakkelijk vers vlees word aangeprezen, daar kan ik echt niet bij, en echt waar een monster ontlasting heenbrengen effe bloedlaten prikken en je weet wel wat er mis is en waarvoor die allergie´s is of wat de hond mankeert.
En Zinno dat geld ook voor brok, ik zou altijd eerst aanraden, afwachten wat de dierenarts zou zeggen over de uitslagen voor ik over zou stappen naar iets anders.
fay dat is hem nu net 80% van de DA zitten nog steeds vastgeroest aan brok er zijn er nog genoeg die beweren dat je geen rauwe botten mag geven enzo
ben er wel mee akkoord dat als er een probleem is met je hond dat je dan gespecialiseerde hulp inschakelt en je niet alleen moet beperken tot wat vragen stellen op een forum
maar neemt niet weg dat vers voeren aan iemand adviseren goed is
maar snap wel wat je wil zeggen ik kijk soms ook raar op als er iemand vraagt wat ze kan doen omdat haar hond bv 3x per dag poept en veel diaree heeft om dan gelijk te gaan zeggen vers voeren is de oplossing vind ik ook kort
omdat je dit niet kan oplossen zonder de hond te zien miss speelt er iets heel anders een rol dan het voer wat die hond op dat moment krijgt
maar als ze via die weg aan het vers voeren gaat dan is dat wel mooi meegenomen
Mij boeid het echt bar weinig wat iemand voert, al geven ze hem boomtoppen en doet die het er goed op prachtig toch, maar soms openen mensen hier topics, en dat ze vertellen dat die constant het voer weer uitkotst, en dan denk ik, als je hond ineens begint te kotsen of ineens komt er spuitpoep uit, dan ga je naar de dierenarts, mensen die bv 3 weken geleden over zijn gestapt naar een andere brok, en de vacht is dof, dit kan al een voorbode zijn van schurft.
En in dit soort gevallen zou ik niet ineens met vers om de oren slaan, maar gewoon ga naar een dierenarts, vers voer en brokken en weet ik veel wat is geen medicijn.
En ik ben van mening een hond is gewoon een wandelende afval verwerker, hier krijgen ze brokken, met de pot mee en soms een rauw bot of stukje vlees, maar om nou elke klacht met voer meteen op het voer te gooien vind ik een beetje krom.
En waarom ik hier over begin, je kan het bv bij 1 hond goed hebben, zo´n iemand weet dan niet waarom het ineens goed ging, maar is er helemaal content mee, vervolgens heeft die een kennis, hond heeft schilfers op de huid en kale plekjes en beetje jeuk, zo´n iemand zegt dan ineens, ja das door het voer, je moet vers doen, mijn hond deed het er goed op en heeft weer een glanzende vacht.
Achteraf blijkt de hond van de tweede persoon schurft te hebben, dat wist de eerste persoon niet, die dacht dat het door het brokkenvoer kwam.
Daarom zeg ik, ik vind het wel altijd een gevaarlijk advies wat hier word gegeven, andere mensen kunnen dat advies wel helemaal verkeerd gebruiken.
Fay, zoals je al aangeeft; hier op het forum word een advies gegeven. Maar volgens mij verwijst iedereen ook altijd naar de dierenarts.
Daarbij mogen we ervan uit gaan dat iedereen zelf de keuze kan maken of het advies van het forum word opgevolgd of niet...
Op een forum kun je altijd verkeerd advies geven. Niet alleen op voedings gebied maar ook wat betreft opvoeding, medisch, aanschaf van een bepaald ras en weet ik veel wat nog meer.
Mensen vragen om advies en moeten zelf kijken wat ze met het advies doen en wat in hun situatie bij ze past. Het is ook een kwestie van je eigen gezonde verstand gebruiken!!
Beetje raar voorbeeld geef je Fay, in 9 van de 10 gevallen zijn de meeste al bij de DA geweest en komen ze alsnog hier met het probleem. In zo'n geval wordt dus als advies gegeven kijk eens met vers vlees.
Het is net als wat Ilja zegt in het eerste antwoord: er zit meestal een voorgeschiedenis aan.
Ik mag er vanuit gaan iemand die overstapt op Kvv en zeker iemand die gaat BARF-en dat die zich wel in leest. In het geval van Barf is dat wel erg handig, daar je zelf samenstelt dus bepaalde verhoudingen wel in je menu meeneemt.
En ja voor je het je afvraagt, ik geef BARF. En de hond doet het er prima op.
En het is advies, de mensen hoeven het niet op te volgen, ze kunnen ook naar de DA blijven gaan.
Een groot deel van de klachten (zoals allergie, diarree etc) komt grotendeels ook door het geven van slechte voeding ..
En bovendien denk ik dat een groot deel van de mensen die zo'n topic opent (waarbij er word geadviseerd om eens vers vlees te proberen en om naar de DA te gaan) er toch wel op vooruit is gegaan.
Zo slecht is 't advies dus niet eens ...
Wij hebben ook een hond en die gkreeg vanaf 3 maanden last van diaree en overgeven.Veel onderzoeken gehad .Ook Amsterdam en wij zij na een tip van de border forum overgegaan op Energique 4 En het ging prima met hem.Wij geven nu proplan rijst met zalm 4 keer per week en 3 keer per week energique.Hij is nu een jaar en het gaat heel goed geen klachten meer gehad.
Fay schreef: maar soms openen mensen hier topics, en dat ze vertellen dat die constant het voer weer uitkotst, en dan denk ik, als je hond ineens begint te kotsen of ineens komt er spuitpoep uit, dan ga je naar de dierenarts,
Euh, nou nee hoor. Ik ga niet voor ieder kotsje of diarree naar de dierenarts. Ben helemaal gek. Dat kan zoveel oorzaken hebben, waaronder stress of een dagje te druk gedaan. Nee, zulk soort dingen kun je gewoon een tijdje aankijken. Kan bij ons mensen ook, maar bij baby's bijvoorbeeld dan weer niet vanwege het gevaar op uitdroging. Zolang een hond blijft drinken is er geen acuut gevaar.
Gewoon even rust geven en kijken of het over gaat. Zo niet, dagboekje bijhouden om te kijken of je er een patroon in kunt ontdekken. Zo ben ik er ook achter gekomen dat bij Dobby kip de boosdoener was. Dit werd bevestigd door een eliminatie dieet.
Je kent je eigen hond het beste, en kunt ook wel beoordelen of er nog winst te behalen valt door zelf wat uit te proberen. Je hoeft niet voor ieder klein ding naar de dierenarts te rennen, net zoals je voor jezelf niet constant naar de huisarts hoeft.
helemaal mee eens Wilma
Ik ben verder van mening dat wij als eigenaren ervaringen kunnen delen t.av. in dit geval voeding .
Wat anderen hiermee doen dat is aan hen , ik denk dat niemand hier erop uit is dingen op te dringen .Ik kan ook alleen maar mijn eigen ervaringen beschrijven over mijn eigen honden . En die zijn ook stuk voor stuk opgeknapt op verse voeding . Het is nl wel opvallend dat sinds ze hier vers krijgen ik nooit geen vlooien meer zie , nooit geen teken ... en ik gebruik er niets voor . Geen nare tussenteenontstekingen meer , geen anaalklierontstekingen , geen oorontstekingen , geen ""vervelende eters "" geen overmatige verharing meer , geen diaree , geen maag /darminfecties , geen jeukklachten , nooit meer overgeven , nooit meer een z.g hondeninfectie , nooit geen honden meer die als bankaardappel voor pampus liggen , ook de twee oudjes van 9 en 13 niet , nee ze zijn stuk voor stuk vitaler , gezonder , sterker levenslustiger en meer tevredener geworden , daarnaast ook vrediger en rustiger i.p.v het zg hypergedrag en dan vraag ik me dus wel af waar ineens al die kwalen zijn gebleven
Ik heb duizenden euro's uitgegeven aan onderzoeken. Mijn kat had regelmatig infecties en erge buikpijn. Hij heeft zelfs een nacht in shock aan de zuurstof in een couveuse gelegen. Hij gaf zo vaak over dat hij een kaliumtekort had.
Hij krijgt nu versvlees (Carnibest) en hij is zo gezond. We zijn dit jaar nog helemaal niet naar de DA geweest. Terwijl we eigenlijk elk jaar wel honderden euro's aan DA-kosten kwijt waren.
Mocht een van onze beestjes soortgelijke symptomen ontwikkelen dan zou ik nog steeds de DA raadplegen maar ik zou ook zelf naar ander voedsel zoeken.
Veel mensen denken niet aan vers vanwege de brokkenlobby. Dus ja ik adviseer in veel gevallen vers vlees te proberen. Baat het niet dat schaadt het niet. Maar dat is natuurlijk wel in chronische, lichte gevallen. In acute heftige gevallen dan luidt het advies meestal naar de DA te gaan.
Dus ik begrijp je bezorgdheid niet goed.
Mijn andere kat eet wel brokken, hij houdt niet van versvlees. Geen probleem toch? Ik ben absoluut niet anti-brok.
Als iemand mij eerder op versvlees had gewezen dan hadden we waarschijnlijk genoeg geld kunnen besparen om lekker met zijn tweeën een maandje naar Thailand te gaan...
Ik begrijp dit topic niet helemaal hoor.
Net als de rest al zegt, er wordt helemaal niet klakkeloos advies gegeven om vers te gaan voeren.
Daar wordt echt wel over nagedacht.
Het ligt er ook een beetje aan in welk subforum iemand een bericht zet.
Is dat in het onderdeel medisch? Dan worden er vaker adviezen gegeven mbt de dierenarts enz
Maar is dat in het onderdeel voeding? Dan wil de persoon meestal ook voedingsadvies, dus krijgt hij/zij dat.
Overigens adviseer ik geregeld om eerst eens te kijken of het dier wormen heeft, of giardia als de symptomen daarop lijken. En soms lijkt het op een virus oid.
Dus niet zo hard oordelen, ik denk nml dat je met een bepaalde bril alle reacties leest.
En dat je je ergert aan de opkomst van verse voeding.
Het is niet voor niets dat steeds meer mensen het adviseren, het blijkt voor veel honden gewoon goed te werken. Zo ook voor de mijne.
Ben onlangs bij de Da geweest met rocky op 22/10/10 en heb toen de vraag gesteld of rauw vlees mocht gegeven worden...ze zei , zeker mag je hem dat geven maar best niet alle dagen , wissel af met een goede brokken en dan ben je goed bezig..kwestie goede verhouding vinden...dus ik wissel af , was mijn beslissing daarvoor al
Ik ben tevreden zowel wat de DA aanraadde , maar ook wat de forum leden aanraadde....dus ik wissel af en rock's is heel gezond
het zijn toch maar adviezen en ideeen, als iemand zo'n advies vraagt Fay, kan jij toch ook je eigen ideeen geven, tis aan de TS om daar mee te doen wat hij/zij wil.
ik ben niet zo'n da-renner, en al helemaal niet met een keertje braken of overgeven, maar goed in de vele jaren hond-hebben leer je ook, een startende hondenbezitter schiet wat sneller in de stress (zoals ik ook, mn 1e eigen hond... pff, ondanks de ervaring thuis en met de paarden.....)
en dan nog ligt het aan de situatie, je kent je eigen hond het beste, en ziet als het goed is wel of iets serieus fout is of niet.
ik zou trouwens, net als alle hierboven, nooit een hond op vers zetten als hij een virus of weet ik wat acuuts heeft. Voer wijziging heeft alleen zin als je dat structureel aanpakt en enig idee hebt waar je mee bezig bent.
het maakt mij nooit uit wat iemand zn hond voert, mits....... de hond het goed op doet !!!
ik vind vers fantastisch omdat ik er hele mooie resultaten van zie waar mijn hond met brok steeds verder de vernieling in ging, dat lag trouwens niet aan de brok op zichzelf, maar aan het ziekzijn van de hond, onze da trouwens, stond 200% !!! achter de voorzichtig opgebouwde overstap
Ik ben het grootste gedeelte eens met Fay.
Ik geef mijn honden verse pens en boekmaag.En ik heb 1 hond die vanaf het begin weleens slechte ontlasting heeft,maar komt niet door het voer,ze heeft gevoelige darmen,Maar dat BARF,dat uit Engeland en Amerika is komen over waaien hebben veel mensen gehersendspoeld.
Als jullie eens wisten,wat jullie voeren,dan stopte jullie allemaal meteen er mee.Alles wordt gespoeld,zoals pensen en boekmagen en er wordt daadwerkelijk vitamine en mineralen,bijgevoegd,ook al beweren ze van niet.Ik heb het eens laten onderzoeken,en kwam met zeer onvoldoenden uit de bus,en dat er veel bactieren er in zit,wat er helemaal niet in hoort te zitten.Zelfs een bakje die ik enkele dagen van tevoren had bestelt ,zat een bactieren in van schimmel.Jullie voeren die troep maar,is pure geld klopperij,en de mensen trappen er gewoon in.Ga naar een slager die zelf nog slacht,vers van de mes en zonder troep bewerkt.Pens en boekmaag,daar zitten de benodigde vitaminen in,wat een hond nodig heeft.
Elly
Elly,
Sorry dat ik het zeg, maar je kletst uit je nek.
Ik geef onze honden juist Barf omdat ik wil weten wat ze eten, en ik wil niet dat er synthetische vitamines ed in zitten.
Haal jij kvv niet een beetje door elkaar mer Barf?
Overigens mag jij dan eens verklaren waarom ons teefje bijna dood was op brok.
En dat ze nu gelukkig en gezond is en inmiddels al zes jaar oud is, terwijl ze waarschijnlijk al dik aan de prednison gezeten zou hebben op haar vierde, en niet lang meer geleefd zou hebben.
Niet dat het wat uitmaakt hoor, maar dat is mijn ervaring en ik bepaal dus zelf wel wat goed is voor mijn honden, net zoals een ander dat zelf bepaalt.
Als je hond goed reageert op brok of blik of wat dan ook, dan geef je dat. Maar gaat het mis, dan zoek je iets anders en krijg je advies.
En geldklopperij is het al helemaal niet, want ik ben veel, maar dan ook veel geodkoper uit met Barf.
Daarnaast heb ik nooit meer dierenartskosten die te maken hebben met allergiën, diarree, kotsen en ga zo maar door.
Dus wat is nou werkelijk geldklopperij? In mijn ogen zijn dat al die speciale brokjes voor de verschillende rassen enzo.
Ja,dat is wat ik bedoel,verstand op nul.We hebben dit laten onderzoeken,bij de universiteit te Wageningen en Utrecht.In elke bevroren produkten moeten bepaalde vitaminen en mineralen in gedaan worden,omdat het langer vers blijft.En brokken,ja kan vele oorzaken van zijn dat een bepaalde hond er goed of slecht opreageert.Ik heb ook een hond die brok eet en als ze te vlug eet dan verslikt ze zich bekant,ja dat kan ook de orzaak ervan zijn.maar met een ding ben ik wel met je eens,er zijn tegenwoordig te veel soorten en maten voor elke ras is er wel wat voor.En nogmaals,de mensen geloven die babbels van de verkopers of vertegenwoordigers.Ik heb zelf Barf verkocht,en ik heb het per direct uit me selectie gehaald.En wat jij gelooft,daar moet je maar in geloven,ik weet wel beters en ik het verkocht het al,toen het hier in Nederland beetje bekend begon te worden.Ik zou zeggen veel succes er mee.Als ik dit publiekelijk bekend zou maken,dan is het failliet,in Amerika en Engeland,wordt het al minder verkocht,en is al geen Hyp,meer.Eens meer onderzoek doen,en dan weet je meer.
Elly
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rare redenatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?