We hebben een engelse stafford van 5 maanden. We hebben haar gekocht toen ze 16 weken oud was. Een schattig beestje. Allen er zou een stopje in moeten zitten. We gaan 4x per dag met haar wandelen en dit varieerd van 15 minuten tot 1/2 uur. Toch gebeurt het regelmatig dat ze heel stiekum en binnen 'n rikketik 'n flinke drol draaid. En als we het niet in de gaten hebben dan eet ze hem nog op ook. Ze weet heel goed dat ze iets doet wat niet mag en telkens doet ze het weer. Wat kunnen we hier aan doen? Heeft iemand hier ervaring mee?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen poepen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Hoi Frank,
Waar heeft je hond gezeten tot je haar kocht..??
Bij een fokker, zat ze in huis/schuur?
Is ze ooit op straat geweest en goed gesocialiseerd...
Zat ze op stro of in een bench...
vertel we moeten wel iets meer weten...
Ik lees het...
groetjes, Ilja
Dit is dominant gedrag,
wij spreken uit ervaring.
in eerste instantie zou ik een bench aanschaffen.
dit heeft het probleem bij ons opgelost.
je moet heel goed het gedrag van je hond in de gaten houden. hij geeft dus niet aan dat hij moet, wij hadden een hond die precies het zelfde deed. je kon aan haar manier van kijken zien dat ze uit moest.
dit heeft niets met het opvoeden te maken. hier kunt u niets aan doen.
als enige raad geef ik om het ten eerste af te straffen. met de neus er naar toe wijzen er zeggen dat het niet mag. NIET de neus er tegen aan doen is het zelfde met plassen. anders zijn ze niet meer vies van hun ontlasting.
een bench aanschaffen lijkt me een goede optie.
Hoi Frank,
Het kan zijn dat ze zich niet veilig voelt in de omgeving waar je wandelt.
Ik zou haar via de tuin weer naar binnen laten zodat je hond zich eerst leeg kan poepen en/of plassen.
Ook kun je het rondje eerst steeds hetzelfde maken zodat je hond zich veilig gaat voelen en buiten zou ik lekker gaan belonen.
Veel succes en de groetjes van esther
hallo ilja,
We hebben haar gekocht bij mensen die meer honden hadden. 2 stuks. in een klein huisje zonder tuin. Het waren mensen die wel veel met honden op hadden. Ons hondje zat 's- avonds in een bench en overdag speelde ze met de honden in huis. Alleen kon ons hondje niet overweg met een chiuwawa ( zal ik fout schrijven ) Ze was te wild voor haar. daarom verkochten ze haar. We hebben haar zindelijk gemaakt met beloningen en dat ging goed. Nu gaat ze op de mat zitten en mijn vrouw laat ze dan uit. maar dan gaat ze "nep "plassen. Dan na een half uur weer hetzelfde en dan neemt mijn vrouw ze 1 uur mee. dan poept ze niet en als ze binnen is gaat ze langs de bench zitten poepen. Misschien belangrijk. Eerst poepte ze niet binnen. Toen hebben we een grotere bench gekocht, zodat ze meer ruimte kreeg. toen ging ze in de bench poepen. Hebben we meteen de oude bench weer gebruikt. toen was het poepen in de bench over, maar deed ze het stiekum buiten de bench. Door de dag heen wordt ze erg veel uitgelaten 4x op vaste tijden en nog een aantal keer als ze op de mat gaat zitten.
Dank je voor al jullie tips. Misschien zijn we te lief. als ze buiten poept krijt ze beloning en als ze het binne doet ruimen we het op en mopperen we een beetje, maar we denken dat ze het dan niet meer weet. misschien is het iets om de neus er naartoe te wijzen en flink te mopperen. Bang is ze niet, want ze is tijdens het wandelen erg nieuwsgierig en wil overal naartoe. alleen woont er een hond 400 meter van ons vandaag. die heeft ze nog nooit gezien maar die blaft telkens als we langs komen. Dan wil ze het liefst naar huis. Ter info: vanmorgen door onze zoon om 07:15 uur tot 07:45 uur uitgelaten. gepoept en geplast. om 09:15 uur door mijn vrouw uitgelaten in het bos tot 10:00 uur. 2x geplast. om 10:15 uur een flinke drol gedraaid naast de bench. zucht..... Heeft het zin om achter in de tuin een stukje af te rasteren zodat ze daar zelf naar toe kan gaan? Of kan ik dat beter niet doen.
Hoi Frank,
Mopperen nadat ze geplast of gepoept heeft snapt een hond niet. Beter is het op te ruimen zonder dat je hond het ziet.
En mijn vermoeden klopt nl. ze neemt de tijd niet en daarom raad ik jullie aan om nadat jullie naar het bos zijn geweest nog even ergens een plasje of poepje te laten doen. Ze is te druk geweest op de wandeling met nieuwe dingen te ontdekken.
Zelfstandig in de tuin vind ik altijd lastig omdat ze dan ook weer andere dingen kunnen gaan aanleren omdat jij als eigenaar niet weet wanneer ze dan in de tuin is.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes van esther
Dank je esther
Als je haar betrapt nou wij hebben onze hond gewoon afgestraft en 1 keertje echt goed en toen was het wel gelijk over
Ik ben het absoluut met Deborah en Eric eens. Zodra een hond zindelijk is en weer onzindelijk wordt, sluit ik eerst een evt. medische oorzaak uit, daarna zoveel mogelijk lik op stuk- beleid. En meestal is dit rond de puberteit. Mijn Duitse Herderteef had haar leven lang hetzelfde probleem. Zodra ze "in opstand" kwam, op momenten dat ik bijvoorbeeld op het laatste moment zei dat ze niet mee naar binnen mocht en de deur vlak voor haar neus dichtdeed, draaide ze er een vlak voor de deur. Enzz.. enz.. Ik zal never zeggen dat een hond de dingen "expres" doet of om je te "pesten" ,maar je hebt gewoon karakterverschillen en zij was een dominante meid. Haar moest je met beleid en een zachte hand begeleiden, was bijna niet te motiveren en was zeer eigenwijs.
Felien en Jeannette, bedankt voor je reactie. Ik hoor wel dat er niet een oplossing is en dat we gewoon wat dingen moeten proberen. We hebben haar niet als pup gekregen en ze heeft nog 8 weken in een gezin gezeten met 2 andere honden. Ik heb deze mensen gebeld om wat meer informatie te krijgen en heb wel iets ondekt ( misschien ). Deze mensen hadden een zoontje van 12 jaar wat onze Yara als baasje zag. Wij hebben een zoon van 18 jaar en Yara is hartstikke gek op hem. Onze Menno heeft nog nooit gezien dat ze het deed. Wat blijkt, ze doet het nooit als Menno erbij is. Maar altijd als mijn vrouw of ik alleen met haar zijn, terwijl wij er het meeste mee lopen. Ze luistert het beste naar mijn vrouw. Vandaag was Menno de gehele dag thuis en ze heeft alles buiten gedaan. Zou het hier iets mee te meken hebben?
Dan heb ik nog iets: we hebben vandaag zo'n kale kip gekocht waar ze mee kan spelen. Maar ze bijt er stukjes af kan dat kwaad? we hadden eerst een speeltouw, maar die touwtjes kwamen weer in de ontlasting zodat de ontlasting aan haar kontje, of liever gezegd aan een touwtje bungelde. Sorry dat ik zoveel vraag maar, we zijn nieuw op dit gebied en we hebben boeken gekocht, maar op dit forum heb ik al meer geleerd dan in al die boeken.
mijn hondje is nu 4 maanden en is ook nog voor geen meter zindelijk gaat ook elk uur naar buiten word uitbundig beloond als hij buiten zijn behoefte doet maar zonder het aan te geven vind ik toch steeds weer plasjes onder de eettafel en poepen binnen doet ie ook en als je er niet snel genoeg bij bent.. ja idd.. bah bah zo word je vies van je eigen hondje als hij je daarna een kusje wil geven jakkie
Hoop dat t puppy gedrag is en dat t vanzelf wel over zal gaan met een paar maanden verder ben ik erg gek op hem..
Gr Lucia
Hallo Lucia, 4 maanden, ja dan zijn ze leuk en erg aandoenlijk. Ik denk dat je snel te aardig bent, omdat ze zo aandienlijk zijn. Ik heb van iemand op dit forum gehoord om de hond met de neus naar het hoopje te duwen, maar niet erin!
Ik heb dit vandaag geprobeert ik heb ze bij haar hoofdje gepakt en voor de drol op de grond gedrukt toen heb ik met een lage harde stem enkele malen foei geroepen. Ik merkte dat ze dit heel erg vervelend vond en ging zielig in haar mand zitten. Opvallend was wel dat ze de gehele vond heel erg goed luisterde.
Zelfs toen we visite kregen deed ze maar even springen etc. en was toen weer normaal. Meestal wordt ze een beetje gek en is dit dan ongeveer 15 min. Nadat ik klaar had gezegd was het ineens over.
Ik weet niet of het geholpen heeft, maar ik hoop het wel. Misschien heb je er iets aan.
Hoi Frank,
Wat jammer dat je foei roept tegen je hond als ze gepoept heeft. Echt heel erg jammer.
Omdat je dit doet kan het voorkomen dat je hond straks niet meer bij je durft te gaan poepen omdat ze straf krijgt van je. En het maakt dan niet uit of ze buiten poept of binnen poept.
En natuurlijk luisterde nu prima omdat je boos op haar bent geweest. Als ik boos ben op jou dan luister je ook beter of je gaat juist balloriger worden.
Esther
Als je een hond betrapt met binnen poepen, is het naar mijn weten juist goed om haar op de feiten te drukken. even laten zien dat binnen poepen niet mag. dit hebben wij jaren gedaan, en nooit gehad dat een hond buiten niet durfte te poepen. een hond kan wel degelijk onderscheid maken tussen binnen en buiten.
even in het nekvel pakken en haar neus vóór de drol houden, en dan haar corrigeren. hier van leert zij dan dat binnen poepen niet mag. NOOIT maar ook NOOIT neus TEGEN de drol of in de drol drukken. dit zorgt er voor dat ze niet meer vies zijn van hun ontlansting, en gaat ze haar poep opeten.
ik hoop dat je aan deze info iets hebt.
Jeannette, ik ben blij dat je het eens bent met mijn conclusie, wij spreken uit ervaring
Groetjes!
Jammer dat ook jij Bulldog nog stamt uit de oertijd. Je drukt een kind toch ook niet bijna de luier in zijn neus?
Ik zal even een voorbeeld geven dat een hond wel degelijk onderscheid kan maken tussen dingen. mijn honden hebben geleerd om NIET op de stenen de poepen of plassen... ze maken onderscheid tussen gras, bos of stenen. ze weten exact hoe lang de ronde is. als je maar de zelfde ronde blijft lopen (of in ieder geval even lang) mijn honden poepen altijd als we de ronde bijna gehad hebben we weten dan dat het hun laatste kans is.
ookal zal ik mijn honden 24 uur niet uitlaten (is nooit gebeurd hoor) dan zul je geen poep of plas vinden. omdat zij onderscheid maken tussen binnen en buiten.
Esther, als een kind iets verkeerd doet dan corrigeer je het. en daarbij heb je nog dat een kind jou taal spreek dus hoef je geen luier bij het gezicht te houden, en daarbij heeft een kind niet zomaar een luier om. een hond draagt geen luier, daarom ga je minimaal 3 keer per dag naar buiten met je hond. als je kind op de grond poept in plaats van in zijn potje dan corrigeer je.
ik ben inderdaad van de oude stempel, dit heeft jaren gewerkt iedereen deed het toen die tijd. en het helpt nu nog steeds.
maar nu heb ik een vraag, waarom is alleen jouw weg de goede weg als ik vragen mag? wij geven advies uit eigen ervaring. die al die tijd prima geholpen heeft, en we hebben allemaal verschillende honden opgevoed. Nooit problemen gehad
Waarom het niet de goede weg is?
Tja, iedere hond reageert anders op een correctie van dien aard.
Als ik als vb mijn eigen roedel neem dan had ik wat jij doet wel bij 2 van mijn cavaliers kunnen doen maar had ik het bij de andere 3 gedaan dan had ik een schuchter en angstige honden voor terug gekregen.
Kijk wat mij fasineert is dat wat mensen denken dat bij hun honden werkt ook gaat werken bij andere honden maar daar ben ik het niet mee eens.
Een mens is uniek en ook een hond. Hoe weet jij nou dat wat jij doet ook goed overkomt bij een ander? Dat weet je niet, ook ik weet het niet vandaar dat ik iets anders tegen over jou antwoord zet.
Ik merk het ook bij mijn cursisten en bij sommige honden werkt het uitstekend maar je moet kijken naar de hond, hoe reageert de hond op een correctie? En vanuit daar ga je handelen.
Wat jij doet is dat de hond fout zit en waar ik vanuit ga is dat ik (als mens dus) fout zit en dat is een hele andere benadering en ik merk dat dat heel goed werkt.
Hoi,
Ik heb nog nooit één pup - en Sterre is mijn zesde hond - ooit met de neus voor de poep geparkeerd of bestraft voor een poep of een plas binnen...
Ik pak de hond rustig op, of begeleid het dier naar buiten...
Zeker in dit geval - je hebt je hond wat later gekregen - moet je hond eerst binding krijgen met de omgeving..
Eer het aan kan/weet te geven of zich op het gemak voelt buiten te plassen/poepen...
Het is hol/huis is dus veilig inmiddels, nu buiten nog...
Ik zou gewoon nog heel veel geduld hebben en belonen als er een plas of een drolletje buiten wordt neerelegd...
Desnoods leg je een een drolletje - wat binnen gedraaid is - buiten op het plekje waar je wilt dat de hond zich ontlast...
Dan ligt daar dus al een luchtje...
Dat je hondje de drol opeet kan div. redenen hebben...
Of je hondje heeft klein opgesloten gezeten in een - met ontlasting vervuilde omgeving, dus het normaal met je ontlasting te spelen cq. op te eten..
Of de ontlasting ruikt lekker in verband met de toegevoegde smaak stoffen..
Poep eten is een lastig kwaaltje omdat het zelf belonend gedrag is..
Maar niks in onmogelijk...
Leer je hondje vlot komen door het te belonen met een kaasje...
Dan kan je de hond bij het drolletje vandaan roepen...
Houd je hond in de ruimte waar je zelf bent.
Zodat je kunt zien wanneer je hondje rond gaat lopen en een plekje gaat zoeken om te gaan zitten plassen/poepen..
Dud niet de keken en de serre ...
Nee, alleen waar je zelf bent en doe de deur dicht zodat het onmiddelijk opvalt als de pup gaat snuffelen...
Leer de lichaamstaal lezen van je pup...
Een hond staat niet op en gaat dan onmiddelijk poepen...
Hij/zij gaat eerst scharrelen en een plekje zoeken...
Op dat moment sta je rustig op en breng je je pup naar buiten...
Belonen met een kaasje en met je stem als er een blije boodschap neergelegd wordt...
NOOIT een hond straffen voor iets wat hij/zij nog niet weet wat fout is...
De hond wordt aleen maar bang voor je...
Succes, lieve groet, Ilja
Hoe ik weet dat het werkt bij andere honden?
nou ik heb dit gedaan bij;
engelse en franse bulldogs bouviers malthezers rottweilers golden retrievers staffords e.d honden.
bij IEDERE hond heeft dit gewerkt.
heb jij het wel eens geprobeerd bij je honden? hoe weet jij dat je 3 schuterige honden terug krijgt?
en ik heb niet 1 hond op gevoed maar wel meerdere tegelijk.
je zegt dat ik fout zit, maar zelf weet jij ook niet of het werkt. hoe kan jij mij dan fout noemen? misschien werkt jou manier van doen ook niet, dan ben je zelf ook fout.
proberen kan geen kwaad!
en als deze manier JAREN lang gewerkt heeft bij iedere hond, toen alleen deze optie bestond voor de mens. dan zal het nu nog wel werken.
en wij hebben nog nooit een bange hond terug gekregen, we hebben een prima band met ze... en ze zijn nergens bang voor.
wat jij zei op het laatst kan ook dat de mens fout zit. maar dan nog mag binnen poepen niet en moet het afgestraft worden door de alfa-lijder wat uit eindelijk de baas altijd hoort te zijn!
Tja, verschil van opvatting zullen wij altijd houden.
Ik denk ook meer in ouderschap i.p.v. leiderschap en dit geeft een heel ander beeld. Daarom ben ik ook niet voor straffen maar meer afleiding en net wat Ilja zegt voor lichaamstaal leren lezen bij een hond. Daarom zal het bij de 1 wel werken en bij een ander niet.
Ik heb ook div. puppen opgevoed en geef al jaren les en bij deze methode die ik omschrijf is het ook goed gekomen tussen baas en hond.
Ik heb onze kelpie de eerste week ook veel gestraft voor dingen die ze fout deed. En wat kreeg ik terug? Een angstige hond die door het huis liep alsof ze werd geslagen. Door haar ben ik gaan kijken naar de hond en heb ik geleerd wat een hond precies bedoeld met zijn lichaamshouding en nu heb ik hond waar ik mee lezen en schrijven kan.
Daarom zeg ik ook ik weet waar ik over spreek en daarom prevereer ik de iets zachtere methode. De kelpie heeft respect voor mij zonder dat ik haar met een vinger hoef aan te raken en mijn stem negatief hoef te maken.
Groetjes van esther
Natuurlijk moet je je honden belonen bij GOED gedrag.
maar binnen poepen is niet goed, en d.m.v straffen leren ze dat het fout is. ze weten dondersgoed het verschil tussen binnen en buiten.
ik ga hier niet meer op in. want jullie dagen me uit, en dan worden weer die berichten verwijderd.
groetjes
Hoi Frank,
Met een pup van 5 maanden zou ik er niet van uitgaan dat het een dominantieprobleem is. Het kan wel, maar daar lijkt mij jouw hond gewoon te jong voor.
Je had haar met 16 weken, dus je hebt haar nu een maand? Qua het rechtbreien van wat er eerder fout gedaan is, is zo'n korte periode nog niets hè?
Ik heb echt heus ook wel eens gemopperd op mijn honden hoor, als ze onzindelijk waren, is ook alleen maar menselijk. Het probleem is echter dat een pup dan nog steeds aandrang krijgt, nog steeds geen of te weinig controle over de sluitspieren heeft, en het dan maar in arren moede toch in huis doet, maar dan net wanneer je niet kijkt. Daarom raden de meeste trainers en opvoedingsboekjes straffen ook af.
Een pup kan soms teveel prikkels ervaren buiten, en daarom pas aandrang krijgen als ze weer terug in een rustige, vertrouwde omgeving is. Je zou dit kunnen oplossen door haar een plekje te geven in de tuin waar ze haar behoefte mag doen. Een andere aanpak is om onderscheid te maken tussen plasrondjes en wandelingen. Bij een plasrondje is het dan poepen/plassen op een bekende, saaie, vertrouwde plek en meteen naar huis. Zodra ze dat door heeft, heeft ze ook geen spannend gedachtes in haar koppie van waar gaan we heen, wat gaan we doen, en misschien zie ik wel die en die hond. En kan ze zich beter concentreren op wat de bedoeling is.
Verder zou ik het vooral je hond makkelijker maken. Ik voer mijn honden Prins brokken. Dat levert twee keer per dag enorme drollen op en veel aandrang. Kan ik mee leven, Prins is een goede brok. Maar heel af en toe als het even beter uitkomt geef ik blikvoer of vers of een mengeling van beiden. Toevallig vandaag ook, en zie, tot nu toe één kleine drol, en weinig aandrang. Nou, als ik dan zou zitten met een pup die nog niet helemaal zindelijk is, dan weet ik het wel.
Vers vlees, als je het je kunt veroorloven, is sowieso aan te raden voor een opgroeiende hond, veel mensen wisselen het ook af, een paar vers vleesdagen per week en de rest brok.
Overigens is mijn jongste hond Aidan pas met zo'n zes, zeven maanden zindelijk geworden. Maar die had ik ook pas met tien weken in huis, dus wie weet of dat meegespeeld heeft. Hij is nu 100% zindelijk, dus dat jouw hond laat zindelijk wordt, het komt vaker voor, het wil niet zeggen dat het nooit meer goed komt. Dus ik zou zeggen, hou je geduld en goede moed erin, en het gaat vast wel lukken.
Groetjes,
Linda.
ik begrijp goed dan je de lichaamstaal moet leren, dan begrijp iedereen denk ik wel. je moet kunnen zien of ze aangeven wanneer ze moeten. maar het ging er over hoe je moet handelen als het binnen poept. natuurlijk als je op tijd bent zet je het buiten. maar als ik een hond betrapt dus als ik te laat ben dan straf ik. ze moeten het leren op houden, en aan te geven. bijv bij de achter deur.
ik ga nu verder, want ik word niet goed van al die discussies waarvoor ik alweer uitgedaagd word. respecteer eens iemands mening en blijf er niet steeds over door gaan. ik stop nu! anders is het mijn schuld weer, terwijl ik alleen wil helpen. en wat ik al zei proberen kan geen kwaad
Nee, dit heeft niets met roedelleiderschap te maken.
Of met het ras wat je zindelijk maakt...
Dit heeft met binding met de omgeving te maken.
en veilig voelen buiten het hol..
Cq. afgeleid zijn tijdens het uitlaten...
Ik heb nog nooit een wolfjes moeder d'r pup bij het nekvel zien pakken en zien straffen omdat het pupje een drolletje draaide in/bij het hol...
Een wolfje leert vanzelf dat het niet in het hol/huis mag poepen omdat er binding is / komt met het hol/huis...
Een hond is van nature een zeer zindelijk dier...
Zodra er binding komt met de omgeving, houd het binnenplassen en poepen vanzelf op.
Met een beetje vriendelijk hulp van de baas en het leren lezen van de lichaams taal...
Misschien geeft de hond het wel aan maar snapt het baasje de hint niet...
Ik begreep het bij Sterre ook niet, nomaal heb ik puppen binnen één week zindelijk -nSterre was het na 14 dagen nog niet...
Wat bleek toen ik eens écht goed ging kijken wat er gebeurde voor ze een plas deed binnen...
Ik heb een grote spiegel op de grond staan...
Het bleek dat als Sterre in de spiegel keek dat zij aan gaf dat ze uit moest.
Terwijl zij de keukendeur 5 meter verderop kon vinden waar zij door moest naar buiten...
Hondenlogica...
En kwestie van goed observeren...
Lieve groet, Ilja
Bulldog, niemand is je aan het uitdagen. Verschil van mening hoort erbij.
Ik weet dat er mensen zijn die straffen voor onzindelijk zijn voorstaan. En voor een bepaald percentage honden werkt het. Maar een klein percentage honden, zeg twee op de tien, gaat dan stiekem onzindelijk worden. En dan wordt zindelijk maken een fiks karwei.
Maar je hebt straffen en straffen hè? Wat jij beschrijft komt meer neer op een berisping. Jammer genoeg geven mensen die hier meelezen soms een heel andere invulling aan straffen, slaan erin door en jagen soms zo een pup de stuipen op het lijf, met als gevolg het stiekem poepen en plassen. Ik hou dat altijd een beetje in mijn achterhoofd, en probeer mee te denken hoe je het de pup zo makkelijk mogelijk kan maken om zindelijk te zijn.
Maar er staat er hier één aan te geven dat het echt tijd is voor zijn rondje. Dus ik hoop dat dit voldoende uitleg is?
groetjes,
Linda.
Hoi Allemaal
Wij hebben een franse bulldog van bijna 6 maanden...en ook kleine nobel poepte in huis...onder het bed vooral lekker stiekem...ook wij hebben hem met ze neusje erbij gehouden NIET erin!! en hem laten weten dat dat niet mag...na eigenwijs een paar keer toch binnen te poepen en elke keer weer 'betrapt'te worden en gestraft te worden...weet die nu dat hij alleen buiten mag poepen ik denk dat een zelfde ritme elke dag je pup leert dat het goed is als ze buiten poepen..en wat bij nobel ook werkte heeel enthousiast belonen!!! nu bij nobel nog ze plasje leren beheersen en dat ben ik trots...want vind nog af en toe een plasje...
Groetjes Desiree & Nobel
Kijk ik zal de laatste zijn die niet zegt dat het werkt.
Natuurlijk werkt het maar ook de andere manier werkt en die manier heeft van mij een hondenbezitter gemaakt die de taal van de honden beter beheerst en begrijpt.
Desiree, ook jij moest meerdere keren straffen omdat hij onder het bed poepte maar hoe kwam hij daar dan? De gelegenheid maakt de dief zegt men wel. Nu moet je ook meerdere keren straffen omdat hij binnen plast. Ik zou niet trots zijn maar juist teleurgesteld zijn op mijzelf want wie liet de deur open en wie lette niet op? Juist, jij zelf en wie weet gaf hij het wel aan maar omdat je niet oplette, moest hij wel ergens gaan poepen en meestal doen ze het dan ergens uit het zicht.
Want je bent eigenlijk heel tegenstrijdig tegen over je hond. Want je zegt ook dat belonen heel erg goed werkt en toch straf je?
Ik lok ook niet tot een discussie maar lees eens goed en observeer jezelf en je hond eens goed en trek dan een conclussie.
Groetjes van esther
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen poepen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?