Puppyren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobbertRobbert

honden foto van Robbert

Hallo allemaal,

Ik wil graag even jullie advies.

Het probleem is het volgende als wij dino (19 weken) uitlaten poept hij wel buiten maar plassen doet hij altijd binnen, waarom is mij een raadsel.

We hebben van die dogpads en de ene keer doet hij het wel op de pad en de andere keer niet maar over het algemeen wel en hij weet het ook dat dat moet. Want als ik zie dat hij iets wil doen en ik noem zijn naam loopt hij ineens naar die pad toe.

maar wat we nu willen doen is een pyppyren aanschaffen om hem op het balkon te leren zijn behoeften buiten te doen. Dit naast de training gewoon buiten natuurlijk.

We wonen 2 hoog en we gaan genoeg met hem naar buiten toe maar volgens mij houd hij bewust zijn plas op tot we binnen zijn en als we dan even niet kijken is het bingo. nu dacht ik als hij dus terug komt van uitlaten en hij heeft niet geplast dan zetten we hem even in de puppyren met de pad en kijken dan even een minuut of 5 of hij gaat plassen of niet. zo leert hij toch ook buiten te plassen en dan hopen dat hij de link gaat leggen naar buiten toe.

Op dit moment proberen we ook buiten met de pad op een plekje te gaan en dan maar wachten tot hij iets doet maar tot nu toe weinig respons.

Ook lijkt het me voor de winter wel een hulp z'n bench. Geen last vande wind, regen en sneeuw.

Nou kom maar op met die adviezen, wel met respect graag en geen vooroordelen.

HeeftDino niet zo veel aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppyren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy** 3 doggies

honden foto van Noortje **Roxy**

Hallo,

Wat vervelend voor jullie. Ik heb zelf 2 husky's gehad, waarvan de ene binnen 2 weken zinnelijk was en de andere na anderhalf jaar nog niet. Wij liepen ook gemiddeld 2 uur achter elkaar met hem, maar hij hield het ook op en eerste wat hij deed was thuis zijn behoefte doen.
Mijn tip is dan ook om hem niet te straffen, je heb kans dat dat averechts werkt en dan word hij bang.
Misschien werkt het om zo gauw je zie dat hij iets binnen wil doen, om meteen naar buiten te gaan. Neem wel een dweil mee voor als hij het onderweg al doet.
Hoe oud was hij trouwens dat jullie 'm kregen, kan namelijk ook komen doordat ze te vroeg bij hun moeder weg zijn gehaald. (heb je nu niks meer aan, maar dan weet je wel een mogelijke oorzaak.) Een puppy mag pas bij de moeder weg met 8 weken. (niet 6 weken zoals veel broodfokkers zeggen)
Succes

honden page profiel RobbertRobbert

honden foto van Robbert

Hoi Noortje,

Wij hebben hem nu bijna 2 weken dus nog heel kort. hij is nu 19 weken oud.

Ik vraag me ook af hoe dat in een kennel geregeld is, daar moet hij dat volgens mij geleerd hebben of zo.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hoe is hij daarvoor zindelijk gemaakt?
Als die persoon weinig aan zindelijkheidstraining heeft gedaan, is het logisch dat je hond het niet kan. Sommige honden zijn onzeker en in huis plassen is dan veiliger. Dit zou met termijn over moeten gaan. Zo'n puppad is niet handig, want zo leer je de hond gewoon binnen te laten plassen. De hond zal buiten waarschijnlijk afgeleid zijn (of zich onzeker voelen) en daardoor niet plassen. De blaascontrole is er nog niet, waardoor de hond toch ineens binnen plast ('o ja, ik moet plassen'...).
Ik zou vaker naar buiten gaan (na het eten, slapen, spelen), even bewegen (dat stimuleert de blaas), dan stilstaan op een plekje zodat de hond niet blijft snuffelen overal. En als hij het buiten doet, flink belonen (enthousiaste stem, aai, knuffel, wat lekkers). Binnen de pads weg. Ook niet meer op het balkon, gewoon naar buiten. Binnen goed in de gaten houden, want als je de signalen ziet, gelijk optillen en naar buiten.

honden page profiel Noortje **Roxy**Noortje **Roxy**

honden foto van Noortje **Roxy**

Hoi Robert,

Ik weet niet hoe dit in kennels is geregeld. Maar vergeet niet dat je je hondje nu pas 2 weken heb. Sommige hondjes doen er iets langer over om goed te wennen. Dus geef t gewoon nog even tijd en dan zal je zien dat t uiteindelijk goed komt. Maar gewoon lekker naar buiten zogauw je zie dat hij moet en dan belonen, dat is de beste manier. (niet met zijn neus erin duwen zoals veel mensen zeggen, wat dat kan averechts werken.)

Succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppyren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Help iemand!! Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^