uitvallen tegen honden in onze flat.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Hallo ben nieuw hier ,heb een rotweiler labrador mix van nu sinds gister 1 jaar...Hij is echt alles voor me en je moet hem goed aan pakken want is nu een puber hij heeft een casteratie chip sinds vorige maand maar begint nu beetje te werken.
Maar Baro onze hond heeft een probleem hij haat een hondje hier in de flat een cockerspaniel hij valt vaker uit tegen kleine hondjes die tegen hem beginnen te blaffen maar dit hondje wil hij echt vermoorden wat heel erg vervelend is hij weegt nu 43 kilo en ben bang dat ik hem niet meer hou hij ziet hem en gaat helemaal uit zijn dak grommen blaffen springen alles wat hij in zich heeft gooit hij eruit.
Bij die andere hondjes gaat het stukken beter nu maar bij dat hondje weet ik gewoon niet meer hoe ik hem rustig moet krijgen.Mijn fout is dat ik al naar buiten ga en zenwachtig ben en denk o als ik dat hondje maar niet beneden tegen kom.en dat wordt steeds erger ik durf bijna niet meer met hem te lopen en vind dit heel erg ben er ook verdrietig om want hij is zo lief voor de rest.Als hij uit zijn dak gaat kijkt iedreen want hij is groot en klinkt zo erg dan.Kan iemand me helpen of tips geven.Me vriend loopt nu het meest met hem en ik wil ook weer gewoon kunnen lopen .We laten hem zeker een uur per dag rennen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitvallen tegen honden in onze flat." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes 2 doggies

honden foto van Japjes

probeer zelfverzekerd met hem te lopen je hond voelt aan dat jij zenuwachtig bent...........

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Jou angst slaat over op je Hond, dus idd zelf zorgen dat je niet bang bent.
Zorg dat je hond merkt dat jij de baas bent (gemakkelijk praten hoor), en vooral zorg dat je zelf heel ontspannen overkomt, zelfs bij escalaties.

Ook als je ziet dat hij gespannen wordt (voor dat ie zelfs begint te blaffen) hem corrigeren, eigenlijk moet je hem voor zijn namelijk, en hem niet eens zover laten komen.

Ook als het op een hard conflict aankomt, kan het soms helpen, de dominante hond in een onderdanige positie te brengen en te houden tot hij kalmeerd, en dan de andere hond bij hem houden, om zo hem te leren dat hij niet mag domineren en de andere hond te tonen jou hond onderdanig is aan jou.

Alhoewel dit laaste alleen in bepaalde situaties alleen mag worden toegepast en zeker niet voor iedereen weggelegt om te doen.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ik kan je angst goed begrijpen maar zoals hier boven al staat jou angst breng je over. eerst zou ik je hond een u-lead kopen zodat je hem beter onder controle kan hebben als hij als een gek uit valt dan als je de hond ziet in de gang dan zeg je zit tegen je hond jij bent zeker en hij moet zitten geen gezijk. lukt dit niet omdat je hem nog niet zo in de hand hebt. dan ga je terug naar binnen en wacht tot de hond weg is. want het is te smal om lang te lopen.
als je de andere hond buiten zier draai je om zonder wat te zeggen en loop de andere kant op tot je hond rustig is is hij het dan beloon je hem meteen dit blijf je doen tot je merkt dat je hond steeds rustiger is. dan kan je met heeeeeeeel veeeeel ruimte zeg maar de staat over stken gewoon door lopen tot je hond rustig is en dan flink belonen. je zult zien dat hij steeds rustiger zal worden. let op je eigen houding altijd. en negeer hem als hij tekeer gaat en beloon hem als hij rustig is dit kan je echt op bouwen

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Je hond voelt aan dat jij zenuwachtig bent. Probeer dus eerst je eigen gevoel onder controle te hebben voordat je met hem naar buiten gaat.

Zolang jij zenuwachtig blijft:
Kom je het hondje tegen waarmee het niet klikt; probeer deze te ontlopen.
Als dit in de flat gebeurd; ga even een etage hoger of lager dan waar het hondje is, en wacht tot deze voorbij is.

Verder: Probeer je hond af te leiden wanneer de andere hond er aankomt. Met wat lekkers, door tegen hem te praten of hem wat bevelen te laten doen.
Zorg er voor dat zijn aandacht op jou gericht is en niet op de andere hond.

Kent hij de bevelen als zit, volg, naast enz?
Zit je op een cursus met hem? Lijkt me in elk geval wel verstandig om dit te doen wanneer je bang bent hem niet te houden.
Verder zou je na kunnen denken over een tuigje of ander hulpmiddel tegen het trekken.
(mocht je dit nog niet hebben)

Succes!

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Bedankt alvast voor jullie reaktie's ik heb een 2 tuigen een brede en een smalle ,heb een muilkorfje,en een gewone riem ja van alles gekocht om te kijken waar ik hem het beste mee kan houden natuurlijk.en een slibketting maar die gebruik ik liever niet .
Ik weet ook dat de fout heel erg bij mij ligt en vind dit ook heel erg .Ik kijk ook meestal of het hondje al buiten is geweest we hebben 5 kleine hondjes in de flat maar dat hondje is hij het ergste die andere gaat steeds beter.Ik moet ook rustig worden dat is denk ook het probleem.Ik hoop ook een goeie riem of hals band te vinden waarmee ik hem goed hou.Hij kan trouwens voor de rest goed met andere honden en ook los op het veld en dan maken die kleine hondjes helemaal niks meer uit dus laten hem veel rennen .
Maar het is ook vaak dat die beginnen te blaffen en te grommen en dan gaat hij uit zijn dak.
Hij heeft ook curcus gehad ging ook goed .Maar zat nu zelf te denken aan gedrags curcus mischien.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Ik noem het eerste baasjes trainings lessen, vaak hebben de honden de cursus sneller door als de baasjes :P

Ik heb ook zo'n cursus gedaan bij m'n eerste en tweede hond, heel veel profijt van gehad, wilde eigenlijk ook het met Kira doen, maar door omstandigheden/tijd tot nu toe niet aan toe gekomen.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tja ik hoop dat je wat aan de tip hebt gehad en mischien vervolg cursus want die kunnen jou weer goed helpen met je houdening en hoe je reageert eht zijn meestal de hele kleine dingen wat een hond trigert :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 2 doggies

honden foto van corrie koopman

Dit is zeker heel vervelend voor beid.Kun je niet naar een curcus gaan.Daar kun je ook veel vragen stellen en hoe je er mee om moet gaan.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik herken dit echt 100%, wij wonen ook in een apartementengebouw en moeten de lift gebruiken.

en Gorby kan het bloed wel drinken van een dwerg-pincher (en das geheel wederzijds) zeker sinds de dwergpincher een keer aan zijn lange flexi lijntje eerder de bocht om kwam als zn baas en Gorby letterlijk in de keel vloog. het beestje leeft nog....... maar toen was het wel gebeurd.

Gorby is vriendelijk en geen vechter maar hij krijgt een roodwaas voor zijn ogen als tie het dier maar ruikt. en dan ga je spanning opbouwen want hier loopt ook ruim 40kg oerkracht aan de lijn.

wat helpt:
ga met de eigenaren praten, leg het probleem uit.
jullie hebben beide reuen en die moeten een voordeur delen en dat gaat zo af en toe niet goed en dan komt het ook niet goed, want het is geen rangorde maar territorium en honden kunnen elkaar daarover doodvechten. Dus leeg voor dat het een probleem geworden is, dat je 100% geen ongelukken wilt, er nerveus van wordt en zo heel onzeker bent (geworden)

vraag bv wanneer zij normaal gesproken wandelen, of dat de 1 de ene trap gebruikt en jij de andere (en je past je dan aan aan hun wensen) of vraag dat als ze je zien voor jij ze ziet, ze ook vast even willen weg stappen, buiten wachten etc etc, gewoon om de rust te bewaren (ook voor de andere bewoners want het is best angstaanjagend voor een ander) en ongelukken te voorkomen.

wat ook misschien jou zekerheid weer wat groter maakt, ga een gentle-leader gebruiken, haak die aan met naar binnen en buiten gaan van het gebouw, en laat hem er buiten (tenzij de hond los loopt te spelen) lekker zitten de eerste tijd. Je kan de hond dan goed beheersen en belonen en vooral, je voelt (en zet hem op halsband en gentle-leader, dubbele teugel dus) dat je controle hebt, daardoor neemt je zekerheid toe en je angst af, je hond voelt dat door de lijn heen.

maar eerst een gesprek aan gaan.

hebben wij ook gedaan, de pinscher is een zeer fel mannetje, wat ik trouwens opzichzelf enorm waardeer, wat een uitstraling en vrolijkheid, de mevrouw van de pinscher is weg van Gorby, is gewend aan werkhonden op luchtmachtbasissen waar ze als kind woonde.

en ook omdat wij gweono met elkaar praten valt er al een stuk spanning weg, ook bij andere bewoners.

voordeurdelers onder de honden..... dat lukt soms gewoon niet.

sterkte en succes.

honden page profiel AnnetAnnet 3 doggies

honden foto van Annet

Je wilt er in ieder geval aan werken. Dat is een hele goede stap in de juiste richting.
Misschien een priveles, zodat iemand echt aandacht enkel voor jou en je hond heeft. Misschien bij je thuis zodat alles goed geobserveerd kan worden.

honden page profiel Roosje ,,hond baro...Roosje ,,hond baro...

honden foto van Roosje ,,hond baro...

Super dat jullie zo mee denken ,heeft iemand toevallig ook een sterke hond en mischien een goeie tip voor een goeie riem of wat is wijsheid tuig of goeie halsband ???? :-D :-D :-D :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

half-check (dus leren halsband met een kettinkje erdoor) voorkomt ook dat de hond er uit schiet.

ik vind het ook opvoedkundig prettig, gebruik nooit een slipketting, maar wel de half-check, maar daar zijn de meningen hier op de site over verdeeld, geeft niks, ik gebruik hem en doe dat al vele jaren bij de schnauzers.

en een halti of gentle-leader, en dan dubbel, de hond kan met zijn hoofd (net als een paard) nog geen 10% van de kracht zetten die hij op zijn hals/borst kan zetten bovendien kan je zijn hoofd sturen en dus meer op jou richten en dan ook gaan trainen en belonen voor het juiste gedrag.

misschien een fijne hondenschool zoeken die je goede materialen aan kan reiken voor zo'n grote machtige hond??

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Leer hem aan zich op jou te concentreren.
Leer hem het commando: 'kijk eens'

Dit commando houdt is dat hij altijd iets lekkers/leuks krijgt als hij op jou let en naar jou kijkt.

Oefen het thuis,met piep kleine stukjes jonge kaas.Geef hem telkens een stukje en zeg 'kijk eens'.
Een paar keer achter elkaar.
Ook als hij zijn eten krijgt zeg je erbij'kijk eens'
Roep thuis uit het niets 'kijk eens'na een paar keer oefenen en geef hem wat lekkers of een hele leuke blije reactie met je stem.
Zo leert hij dat als jij 'kijk eens'zegt hij alles om zich heen vergeet en alleen nog oog heeft voor jou,met al je lekkers en leuke dingen.

Verder stop met zenuwachtig zijn,dat voelt hij idd en reageerd daar op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "uitvallen tegen honden in onze flat." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Is een cursus nog noodzakelijk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^