Ik heb een labrador teefje van bijna 2 jaar en ik denk dat zij zelf denkt dat ze een reu is.
Het heeft tot nu toe geen problemen alleen als ze los loopt bij andere honden en het zijn mannekes... Ze duikt bij elke nieuwe hond direkt onder de buik en zit te snuffelen aan zijn ding en springt daarop op de reu! iedere reu!
wat ze ook doet is met loslopen in de bos (dan moet ze van mij niet bij mij blijven) blijven snuffelen en op elke hoek plassen, ze plast soms wel 5x in een stukje van 100 meter.
Is dat normaal voor een teefje?
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teefje rijd op andere honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Neen helemaal niet, is ze is juli loops geweest...
Ik heb ook helemaal geen idee vanwaar ze dat gedrag haalt.
Heel in begin deed ze dit ook op mij als ik lag kwam ze boven op mij en begon ermee, we hebben dit snel afgestrafd door foei te zeggen en ze op de mat te sturen.
hahaha ja hoor teeven doen het ook
gewoon er af halen en nee zeggen.
dan weer laten spelen.
doet ze het weer dan weer er af halen en langer bij je houden en dan weer los uit eindelijk snapt ze eht wel dat het niet mag.
vaak doen hondjes rijden ook wanneer ze overgeprikeld zijn. dus zo veel spaning en het zo leuk vinden dan ze gaan rijden
maar wel afleren hoor anders kan ze dit steeds vaker gaan doen
ooo nu lees ik dat ze het ook bij jou doet mmm dit is toch meer dominatie gewoon niet laten doen heel standvastig nee en niet en weg
Ja dat heeft ze wel niet meer gedaan alleen toen ze aan het puberen was, maar ik denk als je haar de kans zou geven dat ze het ook mij terug zou doen.
Maar ze mag van mij altijd mee naar de paarden en daar loop een duitse herder en het eerste wat ze doet is op hem springen maja die lopen los dus ik kan niet bij hun blijven want die herder laat het niet toe maar zelfs als ze langs hem hangt doet ze het;..
en als ik een andere hond tegenkom ook zelfs aangelijnd, als die hond het toelaat springt ze erop... maar ze duikt eerst bij iedere hond onder de buik om te zien of er iets hangt.
ja ik zou het haar wel echt af leren want anders houd ze dit gedrag en word eht steeds erger plus dan kan je ook nog knokken krijgen
ja dat is ook, ook heb ik schrik voor schijndracht. dus ja dat moet echt afgeleerd worden maja hoe maak je een hond duidelijk dat ze een teef is en geen reu?
ook aan het plassen te zien denkt ze echt dat ze echt een reu is
gewoon lesbo he ! Er zijn dieren en het is aan getoond dat die dat ook kunnen zijn, was laatst ergens op tv een heel stuk over.
en dat is in de hersenen ook te zien, alles normaal maar net iets anders. Is toch niet erg !
Heel toevallig deed Kira dit bij me op m'n been gisteravond
Greep met d'r voorpoten m'n been vast en begon tegen me aan te rijen.
Heb d'r gelijk gecorriceert en eventjes d'r mand in gestuurd, want was overduidelijk even zo'n rebellie momentje van haar dat ze wilde testen wie de baas in huis was.
Klein dondertje, zo jong al
Ik zou dit wel afkappen. Vooral omdat ze het constant doet. Joy is net loops geweest en zijbegon ook Falkor te berijden, maar afgeleiden ze stopte ermee.
Ik zou haar afleiden, zodat ze ermee ophoud. Haar roepen en iets lekkers geven misschien?
@Kelvin; als je pupje het doet, kan het ook zijn dat ze overprikkeld/moe is. Dan even rust geven
Liefs,
@Rhianne en Erik
Hmm dat wist ik niet, wist alleen dat het ook kon voort komen uit dominantie :s
Ze deed het idd nadat ik ophield met spelen met d'r en ging beedje zo, van Zeg baasje, we gaan niet stoppen he, DOOR SPELEN, en daarna sprong ze zo tegen me op.
Dus ik interpreteerde dit beedje dat ze me wilden dwingen/domineren om zo door te kunnen gaan met spelen.
rijden kan een paar dingen zijn dominatie maar ook over geprikeld of het heel erg spanned vinden.
ook kan het sexueel zijn.
maar bij pups is het vaak over geprikeld. maar je ziet wel het verschil als je goed op let
nee het spelen is gewoon te veel geweest, want pups kunnen door gaan tot ze er bij neer vallen, ze hebben die rem nog niet. dus het is aan jou ze die rem aan te leren.
Meestal is rijden, dus overprikkeling en heeft niks met domineren te maken.
Vero, dat wat joun hondje doet kan wel dominantie zijn, daarom dat sommige honden het niet pikken. Maar het kan ook gewoon de opwinding zijn, het lekkere gevoel Maar dat zou ik wel aan pakken, want niet ieder hond laat dit toe. Gelukkig is het een teef dat wordt door een reu wel wat makkelijker geasepteerd
Groetjes Bianka
Dit gedrag heeft niets te maken met of ze nu denkt dat ze reu is of niet
Rijden kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat ze dominant is en dit aan de andere honden wil laten merken. Maar meestal heeft het te maken met te veel prikkels (ze vind het spannend!) of onzekerheid.
Dit gedrag zou ik niet toestaan. Buiten het feit dat veel mensen het vervelend vinden als een andere hond op hun hond rijdt, kunnen andere honden hier ook vervelend op reageren. Sommige honden worden angstig (vooral kleine honden), andere honden kunnen geïrriteerd raken en bijvoorbeeld een snauw geven of een ernstigere confrontatie aangaan.
Daarbij is het ook jammer: vaak belemmert het rijden het gaan spelen met andere honden. Je ziet natuurlijk liever dat ze lekker aan het stoeien is.
Wees consequent bij het niet toe staan, maar doe dit altijd rustig. Stel dat ze het uit overprikkeling doet of onzekerheid, dan kan een te harde aanpak de overprikkeling of onzekerheid groter maken.
Op het moment dat ze wil gaan rijden, kan je proberen haar af te leiden en haar te bij je te roepen (met beloning). Echter is dit bij veel honden te moeilijk, omdat ze het op dat moment te spannend vinden.
Ook kan je haar er rustig met een 'nee' afduwen of haar rustig bij haar halsband pakken, haar aanlijnen en weglopen. Je geeft dan aan dat dit gedrag het resultaat heeft dat ze aangelijnd wordt of bij de andere hond wordt weggehaald.
hier in huis doen ze het op elkaar zowel angel bij gino maar gino ook bij haar..
en als mij het gaat vervelen hoef ik maar een paar keer te zeggen met een strenge stem en nou is het afgelopen en dan is het ook klaar..
en ik dacht ook idd dat het met de loopsheid te maken had,schijnbaar dus niet
Haha je teefje denkt heus niet dat ze een reu is hoor door het vele plassen..
Als ik bailey uitlaat plast ze ook makkelijk 5 tot 10 keer als ik haar dr gang laat gaan.. Ze plast wel als een meisje! Ik denk dat teefjes ook gewoon hun geurtje achter willen laten
Queeny doet het ook bij Chicky terwijl Queeny het onderdaantje in huis is.
Het heeft zeker niet altijd met dominantie te maken.
de verschillende oorzaken heeft puzzle en kim al genoemd
Het heeft vaak met dominantie of overprikkeling te maken.
Ze denkt echt niet dat ze mannetje is.
Ik zie het wel vaker op een hondenuitrenveld,
waar een hele groep honden op elkaar gaat rijden,
meestal reutjes, die op elkaar rijden en dan
gaan spelen. Dat zijn echt geen homofielen, maar
het is gewoon een teken van, ik ben de baas, nee ik
ben de baas.
Zo is dat met teefjes ook vaak.
Het heeft niets met sex te maken.
Het kan zijn dat de hond overprikkeld is en haar
energie niet kwijt kan.
Hoe vaak baasjes honden laten castreren hierom.
Terwijl het normaal honds gedrag is.
Kijk maar eens bij mijn profiel naar het artikel,
honden twitteren ook, geschreven door een gedragsdeskundige.
Baasjes die honden hebben die klappertanden boven
een struikje, ruiken, trekken de hond verder, de
gedragsdeskundige geeft cursussen om dit gedrag te stimuleren. Honden die elkaar beruiken, aan de geslachtsdelen likken. Het zijn normale hondse gedragingen. Wij vinden dat vies, de hond niet.
Baasjes schamen zich hiervoor.
En voor dat gedrag wordt de hond gestraft.
Terwijl hij gestraft wordt voor normaal gedrag.
Het artikel bij mijn profiel, dominantie in de volksmond, is ook van de hand van de gd.
Ik zou het even toestaan en als het te lang duurt,
kun je altijd nog ingrijpen.
Maar het is echt normaal honds gedrag, dat wij
niet fijn vinden.
Je hebt een labrador, en door het vele fokken is een labrador (in mijn ogen) een hond die bijna geen hondentaal meer kent.
Ze zijn lomp, springen zo op andere honden en reageren niet op de signalen die zij geven.
Je moet je hond dus leren hondentaal te begrijpen. Dit kan erg lastig worden met een Lab, maar niet onmogelijk.
Koop het boekje Kalmerende signalen en ga aan de slag met je hond, eerst jij zelf en dan pas bij andere honden. Natuurlijk mag je je hond wel laten spelen maar alleen spelen, rijden is niet toegestaan. Dan is het spel over en ga je verder lopen.
Het is belangrijk dat je hond dit leert, want zoals al gezegt kan rijden ook tot vechten komen.
Dit is geen dominantie, maar gewoon slechte hondentaal! Jammer genoeg hebben bijna alle Labradors hier last van.
Gerdine
Ik betwijfel dat ik een lompe labrador heb, omdat ik van iedereen hoor dat een heel appart geval is totaal het tegenovergestelde van de labradors. Qua bouw maar zeker qua karakter.
Ze is enorm slim, en totaal van niks onder de indruk, qua oef is ze meestal sneller ermee weg dan ik.
Ik krijg enorme kommentaar over haar over haar hevigheid en slimheid qua gehoorzaamheid.
Ze is ook super sociaal naar andere honden toe en zal nooit grommen, moest ze zien dat ze niet de baas kan zijn zal zij ook luisteren.
Maar het rijden heeft ze de eerste keer gedaan als puppy toen ze op mij lag op de zetel, daarna op een andere hond, en enkel alleen bij mannekes en bij grote honden bij teefjes totaal niet... dat vind ik nog straffer!
Ik heb nooit gezegt dat Labradors dom zijn of niet luisteren of agressief. Ze worden niet voor niets gebruikt als geleidehonden.
Ik zei alleen dat labs vaak geen hondentaal kunnen, en dat laat jou hond ook zien. Want rijden is geen normaal honden gedrag.
En je kan zien dat het geen dominantie is omdat ze het alleen bij reutjes doet, en een teef staat eigenlijk altijd boven een reu. Dus weg met die rangorde theorie en ga met je hond aan de slag om hondentaal te leren.
Maar Labjes zijn ook heel slim.
Alleen zijn labradors ook oversociaal over het algemeen. Ik denk dat Gerdine dat wil aangeven.
'Ze' duiken dus overal bovenop. Dat is geen 'normale' hondentaal. Ja, onder labjes
Wat jij supersociaal noemt is in de hondentaal eigenlijk 'asociaal'. Je duikt niet boven op een andere hond. Je maakt eerst staart-neus contact. Kijkt of het klikt, maakt eens een spelboog als je wil spelen en tast elkaar dan steeds meer af. Dat is sociaal zijn.
Niet klap boem er bovenop duiken om meteen te spelen. Veel honden zullen dat echt niet op prijs stellen.
Dat die dan grommen, maakt hen niet asociaal, maar juist sociaal, ze geven aan: halohooo over de grens dit gedrag!!
Dat rijden kan veel oorzaken hebben. Als ik zo je verhaal lees is het een behoooooorlijk zekere hond. Rijden kan ze doen om haar status als hele zekere hond even duidelijk te maken aan andere honden en soms aan jou.
Ik zou het daarom niet toestaan.
Het kan ook zijn dat ze het eigenlijk allemaal heel spannend vind en het rijden gebruikt om stress te ontladen. Lijkt naar je verhaal minder waarschijnlijk, maar ik heb je hond nog nooit gezien, dus het is niet uit te sluiten.
Dat rijden zou ik in ieder geval niet meer toestaan. Ook niet meer spelen met iedere hond.
Ken je mensen met een herderstype hond? Die hebben over het algemeen een wat grotere persoonlijk zone en zullen het niet pikken dat gedrag. Je moet wel weten dat het stabiele honden zijn, die corrigeren, maar niet doorbijten.
Over het algemeen leert een hond namelijk het beste de grenzen van andere honden..
Groeten, Margje
Hey
Ja die reu is een duitse herder en die laat het ook zeker niet toe, zal niet bijten maar haar in haar nek vastnemen. Ze geeft wel absuluut niet op en als ze de kans ziet probeert ze het opnieuw, daarbij loopt een kleine cocker reu die op haar probeert maar die krijgt geen schijn van kans en daar doet ze ook niets op.
Ja en wat het gedrag betreft, is het wel eerst dat ze aan de hond zijn neus gaat dan aan poep en dan onder de buik ziet alles eruit als een reu die daar niks op doet dan springt ze erop.
wat dus bij die herder ook zo is alleen laat die het niet toe maar als ik pech heb en we komen een andere hond tegen die haar niet erop wijst dan maakt ze er gebruik van.
en hoe kan ik mijn hond die hondentaal leren?
Iemand tips of regels die ik kan lezen?
Hahahahaha dat is nou typisch een dominantie trekje... ik heb al jaren teven in huis en bij ons rijden ze regelmatig op elkaar!!!
Ik ging eens tanken met mijn twee meiden in de auto en kwam terug van het afrekenen en mijn auto ging op en neer...mensen lachen...zat de één weer op de ander... nee da's echt een dominantie trekje...
Groetjes Nicole
Tara(teef) mijn maltezer deed het ook zo nu en dan alleen bij Rowan(reu) mijn andere hond, toen ze jonger was kiepte ze hem zelfs op z'n rug,nu doet ze het niet meer ze is ruim 10jr nu
jou hond spreek heel goed de honden taal wij preken het niet ik word zo moe van mensen die zeggen dat de hond de honden taal niet preekt omdat wij het niet begrijpen.
jou hond gaat eerst naar de neus dan naar de kont en dan naar de buik. je zegt dat ze de herders hond wel bespringt maar de kleine hond niet. die zal voor haar minder spanend zijn denk ik.
ik heb zelfs een reu gezien die heel voor zichtig was en een beetje onzeker toen is hij maar gaan rijden toen hij merkte dat tyson daar niet vel op werd toen pas had hij de vertrouwe om te spelen.
sommige hondjes zijn lomper maar ze leren ook voor zichtiger te worden maak je neit druk. alleen haal gewoon haar elke keer er weer van af als ze rijdt en eerst nee dan wat langer bij je houden en na de derde keer maar aan de riem en mee naar huis uit eindelijk leert ze het wel. voor de rest zou ik me niet zo druk maken honden praten beter dan wij alleen wij lezen het niet altijd goed
Eros laat dit dus even toe, want er mag geroken worden, maar wordt het te opdringerig dan gaat hij weg, loopt zn hond dan achter hem aan, krijgen ze een waarschuwing (in grommen meestal) Dus zij krijgt echt niet de kans om op hem te rijden. zn hond moet jij eigenlijk ook zien te vinden, want soms leren ze daar van. Maar het moet geen hond zijn die ook echt op een gevecht overgaat.
Eros is heel sosiaal, en nu hij ouder wordt merken wij in de buurt dat hij echt de baas is. maar hij is de baas zonder grof te zijn, met kleine coreties kan hij duidelijk maken dat het genoeg is.
Er is een teef die helemaal verliefd is op hem. Maar hij zal nooit een alfa zijn omdat hij te onzeker is soms.
Maar goed kijk dus in je buurt of je ook zn hond tegen komt (een wel opgevoede hond) en daar is mee laten spelen.
Groetjes Bianka
Lees het boekje kalmerende signalen, dit is geweldige uitleg over hondentaal.
En Asha, ik weet waar ik het over heb, en kan zeggen dat het geen normaal honden gedrag is om te rijden.
Ik ben er ook tegen om maar te roepen dat het dominantie is, want dat is helemaal niet waar..
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teefje rijd op andere honden..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?