Je hebt van die mensen....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

die langs lopen,en je hond zomaar gaan aaien...
Nu doet Luna niets,maar zij trekt toch mensen aan die haar zomaar aaien! Luna ziet het niet aankomen en ineens voelt zij iets over dr rug heen gaan en kijk verschrikt op,wat is dat nu weer?! mij word niets gevraagd en zonder ik het an zie komen...aaien ze Luna over haar Rug en lopen gewoon door...mooie hond.shoone hond krijg ik te horen...ik sta dan wel ff verbaast dat men zomaar een hond van achter naar voren aaien!
Maar goed dat Luna niet agresief reageerd...maar merk wel dat ze soms helemaal niet leuk vind!
hebbben jullie dit ook en hoe ga je er mee om?
het gebeurd regelmachtig! en ik vind ook niet zo leuk dat vreemde mensen aan mijn hond komen! geld ook voor mijn kind...ook geen vreemde aankomen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Je hebt van die mensen...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ja heb dat ook,ook bij kinderen die tank al kennen van pup.
tegenwoordig zeg ik er gewoon wat van.
wil ook niet dat hij schrikkerig van word.

honden page profiel jessicajessica

honden foto van jessica

Ja wij hebben dat ook. Nou is mijn oudje de vriendelijkheid zelf, maar ik heb eens op een show meegemaakt dat iemand haar zo bij haar achterpoot beetpakte om te kijken hoe voetstand was. Ze is dan natuurlijk super allert, want er zijn veel honden. Ze snapte toen naar achter en beet die mevrouw bijna. Ze schrok alleen toen ze zag dat het een mens was en gaf de mevrouw een lebber over haar hand. De mevrouw vond van haarzelf dat ze verstand had van honden en schilderde mijn hond af als onbetrouwbaar. Nou heb ik de mevrouw meteen duidelijk gemaakt hoe ik er over dacht!
Ook hebben wij een overactieve puber. Nou ja, naar mensen toe. Ik wil dus niet dat dit gedrag beloond wordt, maar mensen proberen hem toch vaak te aaien. Ik leg deze mensen dan uit dat wij dit af willen leren en dat ze hem moeten negeren als hij begint te springen en druk te doen....maar dan nog kunnen de mensen het vaak niet laten.....Daar erger ik me dood aan! Hoe kan ik mijn puber afleren tegen mensen aan te springen als mensen dit gedrag steeds belonen! Brrrr!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Groot gelijk...
Men moet van je hond afblijven, eerst vragen, dat leerde je vroeger al.
Mexx vind het geen probleem en is wat gewend, maar toch.

Btw gisteren liep ik door de stad, loopt een vrouw hevig kletsen aan de telefoon achter een buggy, ramt zo vol over Mexx zijn achterpoot, dis schrikt zich rot en grauwt achterom. Een scheldtirade!!!
Dus ik zeg nog, pardon u reedt over zijn poot hij schrikt en grauwt, wees blij dat hij niet gelijk in zijn schrik snapt!
Een hond moet tegenwoordig alles maar goed vinden

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik vind dat zo ontzettend dom, maar van de andere kant zijn er heel veel mensen die niet weten dat een hond er van kan schrikken en van schrik kan gaan bijten. Als je er tijd voor hebt zou ik tegen de mensen zeggen van, liever niet, u maakt haar aan het schrikken.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Ind Jessica, wij proberen het luna ook af te leren en toch blijven mensen haar belonen, het is zelfs zo dat als ik zie dat luna wil gaan opspringen, zeg ik gelijk nee, luna niet springen..doet ze dan ook even niet,maar die andere mensen zeggen, nee hoor..kom maar je mag op mij springen..waarop ik zeg, nee, ze moet niet springen. doet ze bij iedereen straks! hallo is mn hond en ik bepaald wanneer ze bij iemand mag opsringen!

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ja dat klopt. En dat zijn meestal mensen die totaal geen verstand hebben van honden, en de eersten om een hond "agressief" te vinden. Ik heb een heel sociaal hondje dat graag aandacht krijgt van de mensen, en er zelf naartoe gaat. Dat kan ook wel eens vervelend zijn, want er zijn mensen die dat heel super leuk vinden en haar extra aandacht geven, hoewel ik vraag van haar te negeren. Zo leert ze het zelf ook nooit goed, en als ze dan naar mensen toe gaat die het niet willen, wordt er gezegd dat ik haar niet onder controle heb. En dan kan zelfs het woord "agressief" vallen, want een hond die opspringt is ook al agressief voor sommigen.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

ja klopt dat ondervinden wij ook geregeld....of men vraagt of ze wel goed luisterd op afstand....was er 1 die vroeg toen ze langs reed...raampje open...EN? LUISTERD ZE GOED? schreeuwde ze uit raampje...ja! en reed ze door! soms vinden mensen haar al agresief, van haar zien aankomen...en dan snuffelt ze lekker rond en reageerd nergens op! pas op, gevaarlijk hond, hoor je haar zeggen tegen andere mensen die net hun voordeur uitkwamen! en luna loopt rustig naast mij rond te snuffelen! en dan is ze al gevaarlijk!!!!!!! grrr dom mens dacht ik bij me zelf!

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

en die mensen die de deur uitkwamen keken luna aan....????????? zag je op hun gezicht! en keken die vrouw erg dom aan! en reageerde niet op die vrouw!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ha ja, dat ken ik ook wel. Het meetst irie vind ik nog als ze eerst Fedor roepen, en als Fedor dan van mij dag MAG gaan zeggen heb ik (volgens hun) mijn hond niet onder controle!!???!!

NDUH!

honden page profiel berner ilonaberner ilona

honden foto van berner ilona

hier leef ik in een kinder buurt erg druk altijd,maar die vragen mij altijd van mogen we ze aaien?
ze kennen mij dan ook wel ,zelf vreemde mesne vragen het gewoon.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

achterlijke mensen heb je...en denken vaak dat ze beter weten dan jij! en is jou hond, en jij kent hem of haar door en door en weet wat en hoe...en nog is het niet goed genoeg...luna mag ook niet alles.en dat vinden ze dom, als ik wandel en luna ziet andere hond,dan wil ze spelen, ze reageerd volovergave te enthousiast, wij proberen dit af te leren door haar te laten zitten en alleen te laten kijken en ruiken! sommigen zeggen...oh ze mogen wel spelen..ik leg uit dat ze dat alleen mag doen als ik het wil! omdat zij zo fantatiek kan reageren! sommigen denken dat ze agresief is...ik leg ook dan duidelijk uit, dat ze WIL SPELEN haha mensen zijn soms al bang als ze luna zien! en dan zeggen DAT IS EEN GEVAARLIJK HOND HE hallo...dan loop ik niet met haar hier ( op de markt...winkelstraat....noem maar op) stil zijn ze dan!

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

ik wil ook niet dat een vreemde zomaar aan mijn hondjes zit ik heb kleine hondjes dus ze moeten eerst bukken vooradt ze dit gaan doen zeg in nee niet doen!

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

vreemde mensen rennen soms op dr af om dr te mogen aaien! dat vind ik niet kunnen en zeg ze het ook!
dat dat best gevaaarlijk kan zijn...nu is luna makelijk en te sociaal...mar er zijn genoeg honden die uit schrikreaktie bijten! nu heeft luna dat nog nooit gedaan.,maar kan wel ineens gebeuren! als ze niet lekker is of geen zin in heeft.
we hebben ook es gehad met iemand die luna wilde aaien...wij zagen dat ze dit niet wilde en zeiden dat ook...als ze niet wil...moeten ze zeker van dr afblijven, die persoon bleef door gaan...ik bleef het zeggen! en ben weg gegaan omdat luna zich erg begon te irriteren aan die persoon...en ik weet dat ze dan wel een knauw kan gaan geven, nee is nee...en zowel luna als ik zei niet doen! luister er dan ook na...als ze bijt is je eigen schuld zei ik hem! ik irriteer me ook mateloos aan dat soort figuren...
dat mensen niet snappen dat ze er niet altijd zin in heeft...meeste mensen laten haar met rust als ik zeg.dat ze geen zin in heeft!

Carla (Gast)

Ik heb er geen moeite mee.
Als het kinderen zijn zeg ik altijd wel dat de volgende keer wel eerst moeten vragen, omdat niet iedere hond lief is.
En kom ik ze weer tegen dan is het, mevrouw mag ik de hond aaien?
Tuurlijk mag dat.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

heb dat nog niet tegen gekomen de mensen hier vragen wel of ze er mogen aankomen of niet
maar zou niet moeten weten als ze niets vragen .grtjs :-D

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ik heb hier ook een probleem met mijn poolse buren. Totaal geen verantwoordelijkheidsgevoelens en het lijdt bij mij tot grote ergernis ook.

Ik kan mijn honden nauwelijks op heb balkon laten spelen (is een open balkon met galerij) en dan komt het kind en moeder al aangelopen. Ah wat leuk en die vrouw tild mijn kleine ukkie zo op om te knuffelen. grrr. Het kind komt zo bij mij door het poortje gelopen en tild mijn pup ook op, maar dan bij zijn voorpoten. Gelukkig zie ik dit en ben daar heel boos om geworden. Ik heb haar voor gedaan hoe het voelde als ik haar bij dr armen op zou tillen, natuurlijk niet echt opgetild bij haar armen, maar wel stukje zodat ze het idee had hoe dat voelde. dit in de hoop ze het begreep nooit zo een pup op te pakken. Hoe kun je een kind het anders duidelijk maken he die niet luisterd??? Van stomheid verslagen, miste ik laatst mijn pup. Had mevrouw de hond bij mijn balkon weggenomen ff naar haar woning, binnen. Heb de hond toen teruggenomen en ben heel boos geworden op hen. Iedere keer ging dit zo maar door. Het kind kwam 3 keer per dag naar de honden geslopen om ze weer op te tillen, terwijl ze weet dat dit van mij niet mag. Dan wil ze mee wandelen. Ik zeg oke, ze mocht ff de riem vasthouden van mij. Dat kind laat zo de riem los en de hond schiet de straat op terwijl er auto's aan kwamen. Ik heb hem nog net kunnen redden en was erg boos op het kind. Waarom ze de riem los liet: ze kon hem niet meer houden. Dan mocht ze pas weer even later nog een keer proberen. Heb haar de riem om gehangen en dan moest de riem evengoed vasthouden. Maar ook dit gebeurde al te nonchalant en liet de riem gewoon om haar heen bungelen. Weer haar er op aan moeten spreken. Toen gingen we naar binnen en trok ze Tender met het pootje onder de deur. Ik was laaiend op haar en heb gezegd tegen het kind dat ik ff een uurtje het aan keek, moeder was ook nog niet thuis en dat ik anders met Tender foto's wilde maken. Daarna ben ik met haar mee gelopen naar moeder en heb haar gezegd dat ze zelf in het pools moest vertellen tegen mama wat er gebeurd was met Tender. Ik heb moeder voor gehouden dat als Tender daags erna nog steeds last had ik foto's wilde maken op hun kosten. Moeder deed alsof ze mij niet begreep, grrr. Ik voelde me beetje belazerd op dat moment. Daags erna trekt pakt moeder zo weer Tender op, vanachter het hekje en trekt ze hem zo aan de poten. Ik heb Tender afgenomen en ben naar binnen gegaan. Ik wordt er niet goed van. Dan wilt dat kind ineens een hamster. Ik ben met haar meegegaan zodat de hamster in ieder geval alles had wat hij moest hebben. Blijkt wel weer, ze hadden nog alles van vorig jaar over. Voer, stro alles. Dat kan je dus niet nog es gebruiken. Dus weer terug om die benodigdheden ook te halen. Nou, het beestje was er net of dat kind zette die hamster zo op mijn balkon in bijzijn van hondjes. Tara en natuurlijk op afgerent en zij helemaal hysterisch. Ik snap niet wat die mensen het nou maakt om dieren te houden? bah bah. Dan stuur ik haar naar huis en komt ze even later gewoon weer met dat ding terug. Nee, ze pakt hem met duim en wijsvinger zo op, helemaal geklamd. Ik had als hamster al lang flink gebeten hoor! Nou, toen was ik erbij en heb gezegd dat als er iets gebeurde het mijn verantwoordelijkheid niet meer was. Dus ze liet de hamster aan Tara zien en Tara sprong me toch wild op die hamster, het kind liet hem vallen en ik dacht echt: hap schrok weg. Maar gelukkig heb ik hem kunnen redden, kon mijn hand nog net erop houden. Nu heeft ze een bal, maar dat vinden mijn hondjes nog veel leuker. Dus geven er een trap tegten en dat beestje vliegt dus van de ene naar de andere kant. Tja, ik heb haar gewaarschuwd en daarna ook gezegd dat ik haar voorlopig niet meer wilde zien. Hoe vervelend is dat als je buren zo doen. WAt moet je dan?

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

wat een mensen heb je he! onbegrijpelijk!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

je kan ook zeggen 'niet aaien de hond is in training' :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ja die kom ik ook tegen.
Dat zijn voornamelijk mannen,en vooral van de zomer,dan lopen er meer popiejopie mannetjes buiten.

Mila is vanaf het begin al wantrouwend naar alle/veel mannen.Nu begint ze er een paar leuk te vinden,maar zeker niet allemaal.
Zeker niet die zomaar ineens een hand uitsteken terwijl wij rustig op de (krappe) stoep lopen(met er naast een fietspad)op weg naar huis.Dan schrikt Mila en gaat dan hard blaffen(ze zet haar ik -ben- bang- blaf op)Dat schrikt die mannen af(helaas zelfbelonend gedrag),en vervolgens zijn die rare mannen ook nog een soort van beledigd dat ze naar hen durft te blaffen(hen=wij geweldige succesvolle mannen...)

Ja blijft dan ook uit de buurt van mijn hond O-)


Nu let ik nog beter op,en of ik een man zie met een groot ego ,die van zichzelf vindt dat hij geweldig is/kan zijn met mijn hond.En laat ik Mila bijna altijd een ander passeren met mij ertussen.Of we lopen aan de zijkant van het fietspad.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Ik vind het meestal niet zo'n probleem, omdat volwassenen mijn hond eigenlijk alleen aaien als ze even met me staan te kletsen. Ze zijn er dan ook wel achter dat Tjibbe niets doet. (Op een of andere manier nodigd hij niet uit om 'zomaar' te aaien....gitzwart met oranje ogen O-) )

Waar ik wel een hekel aan heb zijn kinderen die zomaar opeens m'n hond aaien. En dan staan er meestal gewoon ouders bij die niets zeggen. Ik hou Tjibbe altijd heel kort als ik weer zo'n koter over de stoep zie drentelen en loop zo snel mogelijk door.

Als een kind het netjes vraag dan mag het van mij natuurlijk m'n hond aaien en knuffelen. Geen probleem. Dat zijn de opgevoede, lieve kindjes en daarvan ben ik ook niet bang dat ze m'n hond perongeluk pijn doen. Als ze het netjes vragen ga ik ervan uit dat pa en ma het kind netjes hebben uitgelegd dat niet elk hondje geaaid kan worden en dat ze het dus eerst moeten vragen. En zo hoort het.

honden page profiel JeroenJeroen

honden foto van Jeroen

Volgende keer moet je gewoon zeggen "hij is wel vals hoor" ;-)

honden page profiel Laika de huskyLaika de husky

honden foto van Laika de husky

elke dag heb ik dat met laika word ook af en toe irritant hoor

want als ze het doen en de hond bijt of je raakt een pijnlijke plek is het ineens een gevaarlijke hond

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Ik vind het ook nooit leuk als ze zomaar Cismo aaien en dan zeggen hij is zo mooi en wat is die wit.Dan zeg ik steeds hij kijkt wel lief maar kan ook bijten . O-)

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

dat ken maar al te goed en heb eens gevraagd waarom ze dit deden kreeg ik als antwoord ja se dan moet je er niet mee over straat wandelen he.
dan vraag ik me af of zij het ook leuk vinden dat iemand hen leuk vinden even schouderklopje geven of op de poep kletsen bij wijze van spreken.
tjah dan moeten zij ook niet op straat komen zeker ???

jammer gebeurt dit dikwijls en ons sadira is al schuw naar andere mensen en zij schrikt er ook telkens van op, al een geluk dat ze niet meteen reageert voor hetzelfde draait ze zich even snel om om een knap te kunnen geven. en het is daardoor dat zij wat schuw geworden is toen ze pup was kwamen mensen onverwachts aan haar en strelen enz, zonder sadira hen te laten besnuffelen en ik zag ook dat ze het niet graag had maar is tenslotte mijn eerste hond dus zoveel wist ik er natuurlijk niet van. en een eigen hond hebben of thuis tussen honden opgegroeid zijn is nog een heel groot verschil.
ik leef al heel mijn leven tussen de honden en toen ik mijn eerste hond wist ik ook niet goed hoe reageren dan, nu wel.
en ik heb eerlijk gezegd ook niet graag dat mensen zomaar aan mijn hond komen en zeker al niet als mijn hond het niet heeft gezien

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky

honden foto van Chantal_*_Binky

als je een hond moet aaien, moet je dat eerst vragen aan de eigenaar. en als de hond alleen is, mag je hem nooit aaien. Je weet nooit of hij bijt of niet. en je moet nooit meteen aaien. eerst knippen met je vingers, of fluiten of 'kom is' roepen. Als je hem in een keer aait dan schrikt de hond en kan hij gaan bijten, wat een rare mensen. Binky is dan ook niet zo.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

hopeanddreams: als ik zeg dat ze in training is of zo,krijg ik geregeld antwoord,ach het kan wel voor een keertje! en doen ze het toch en soms worden ze boos omdat ik het niet wil hebben en luna terug trek naar mij toe!! als bij 1 wel mag en andere niet...krijg ik het voor mn kiezen...het is mijn hond die ik opvoed zeg ik dan!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Je hebt van die mensen...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: 1e & 2e geworden!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^