Van lief aanhankelijk hondje naar agressief gedrag...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Baco is altijd een hele lieve aanhankelijke speelse hond geweest. Nu sinds kort mag ik al niet meer in de buurt van zijn voerbak komen als hij aan't eten is (Voerbak staat in de keuken omdat er geen andere plek is dus moet ik er soms wel eens langs) Nu begint hij ook op mijn voeten...

Hij likt sinds deze zomer aan zijn pootjes (Denk stress omdat we minder konden wandelen, spelen,...) Omdat hij veel aan likt kan ik hem niet ieder keer volproppen met snacks en leg ik mijn voet op hem zijn poten zodat hij er niet meer aan kan (LEGGEN, dus niet stampen, drukken of wat dan ook) Maar nu heeft ie de pik op mijn voeten. (Heb ik zelf pas gemerkt want had een tijd geleden een topic geopent dat ie soms in mijn voet hapte maar dacht toen dat hij zich gewoon verschrok als we samen een dutje deden)
Net toen ik aan de afwas bezig was lag ie bij me en met wat stapjes opzij enz te zetten viel ie paar keer mijn voet aan (Gelukkig crocs aan haha) Maar evenzeer niet leuk!

Hoe kan ik dit het best oplossen? Ik had gedacht aan:
Enkele keren per dag een half uurtje ofso oefenen, met mn crocs over hem aaien, als ie niet gromt belonen (Happy doen en snackje) Als ie wel gromt ofwel door blijven aaien en hem proberen gerust stellen (Als ie aanvalt wegtrekken natuurlijk)
Hoop dat dit rap over is want wil ook weer niet dat ie één van dees zo agressief gaan doen of in iedereen zijn voet gaat happen... (Op't moment niet, is nog altijd heel blij als er iemand komt en die hun voeten mogen wel wat in de buurt komen nog geen gegrom gehoord)


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van lief aanhankelijk hondje naar agressief gedrag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

Foute boel... je hond moet je ten allertijde bij zijn voerbak laten hij probeerd je hier uit.. Laat zien wie de baas is..anders wordt het van kwaad tot erger.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja idd, daar ben ik ook al even mee bezig... Als hij niet gromt krijgt hij er wat lekkers bij, als hij gromt niet en loop ik even weg om het erna weer opnieuw te proberen... Duurt wel al een tijdje want ben er nu toch wel een 2maand denk ik iedere dag mee bezig...



Maar maak ik hem nu echt zo agressief door even mijn voet op zijn poot te leggen omdat ie niet mag likken? :S:-( Vind het gek want in begin ging hij blij doen en iets nemen om te spelen...

honden page profiel Wil KettmannWil Kettmann

honden foto van Wil Kettmann

"Baknijd" betekent dat een hond zijn voer(bak) wil verdedigen, uit angst dat u zijn voer zult afpakken. In de natuur is het zo dat de ranghoogste honden eerst eten. Wanneer zij klaar zijn met eten, is wat over is voor de ranglagere. Daarbij geldt de ijzeren regel: wat je eenmaal hebt gekregen blijft van jou! Dus als een ranghogere hond een ranglagere hond toestaat te eten, zal de ranghogere hond het daarna niet meer afpakken. Eens gegeven blijft gegeven.

Het is daarom eigenlijk heel onnatuurlijk dat veel bazen vinden dat hun hond moet accepteren dat de hond zijn voer dat hij net heeft gekregen ook weer zo zou moeten afstaan. Wat wel goed is, is om de hond van jong puppy af aan er aan te wennen dat u hem of zijn voerbak even aanraakt terwijl hij staat te eten. Juist door dit regelmatig te doen, maar altijd zonder zijn voerbak af te pakken (!), leert u de hond dat hij u kan vertrouwen en dat hij zich geen zorgen hoeft te maken wanneer u in de buurt van zijn voer komt. Een goede manier is ook om in de voerbak van uw puppy maar een deel van zijn voer te doen, en het andere deel bij te vullen wanneer hij zijn bak bijna leeg gegeten heeft. Zo gaat uw hond uw komst bij zijn voerbak associëren met iets positiefs; het gaat voor hem betekenen dat u wellicht nog meer lekkers komt brengen.

Is baknijd eenmaal ontstaan, dan adviseren wij om de hond voortaan in een aparte, rustige ruimte (bijv. in de bijkeuken) te eten te geven. Zolang de hond eet laat u hem volledig met rust! Pas wanneer de hond (al lang) is uitgegeten haalt u ongemerkt zijn voerbak weer weg. Ook kunt u de “therapie” zoals onderstaand omschreven toepassen.

Baknijd heeft te maken met vertrouwen en wantrouwen. Een hond die zijn voerbak tegenover u wil verdedigen heeft er, om welke reden dan ook, geen vertrouwen in dat u hem zijn voer zult laten behouden. Door een hond met geweld te dwingen het verdedigen van zijn bak op te geven ontstaan vaak veel meer problemen dan dat er worden opgelost! Het wantrouwen van de hond en de spanning rondom het eten worden namelijk steeds groter als u probeert er iets aan te doen of de ontstane baknijd terug te draaien door de hond "flink aan te pakken". Door het groeiende wantrouwen en de oplopende spanningen is de kans groot dat de hond ook in andere situaties dan alleen bij zijn etensbak wantrouwend en vooringenomen gaat reageren en u zal bedreigen. Probeer daarom liever het vertrouwen van de hond (opnieuw) te winnen dan dat u met geweld probeert de hond tot andere gedachten te brengen!

Wanneer er naast baknijd ook andere problemen zijn in de omgang met de hond, los deze dan eerst (voor zover mogelijk) op. Als baknijd het enige of het grootste probleem is, kunt u (al dan niet onder begeleiding van een hondengedragdsdeskundige) oefeningen gaan doen om de hond te leren dat hij zijn bak niet hoeft te verdedigen tegenover u (of tegenover anderen).

Een aantal tips in dit kader:


Leer de hond een woord dat betekent dat hij iets lekkers krijgt (het maakt niet uit welk woord, als u het maar consequent gebruikt; bijvoorbeeld "goed" of "koekje" of "kijk eens"). U leert dit aan de hond door dit woord te zeggen iedere keer vlak voordat u hem daadwerkelijk iets geeft.


Laat iemand (die de hond kent en vertrouwt/respecteert) de hond aan een lange lijn nemen. Maak in het bijzijn van de hond zijn eten klaar en zet de bak op de grond (op enige afstand van de aanwezige personen). Laat de hond zijn bak leeg eten, waarbij u in dezelfde ruimte aanwezig bent maar de hond volkomen negeert. Als de hond zijn bak leeg heeft, zegt u "koekje" (of welk ander woord u hem maar geleerd heeft), u loopt met iets super-lekkers (een stukje worst o.i.d.) richting de hond en zijn bak en u geeft het hem. Als de hond geen enkele agressie vertoont, geeft u hem het stukje bij voorkeur in zijn etensbak. Vertoont de hond tekenen van spanning en/of agressie, dan laat u het stukje lekkers op de grond vallen in de buurt van de hond en negeert u hem verder weer. De lijn aan de hond is alleen bedoeld als veiligheidsmaatregel, mocht de zaak uit de hand lopen. Maar probeer om het één en ander zo geleidelijk en rustig op te bouwen dat het nooit nodig is de lijn te gebruiken. Zorg dat er geen spanning op de lijn staat zo lang de hond ontspannen en niet agressief is!


Herhaal de oefening genoemd onder punt 2 een aantal dagen achter elkaar iedere keer wanneer u de hond voert. Ga geleidelijk over naar het aanbieden van het extra lekkers, nog vóórdat de hond zijn bak leeg heeft. Mocht de hond onverhoopt toch naar u dreigen, roep dan hard en dreigend "nee!!" of "foei!!" en indien echt nodig (de hond dreigt u te bijten) geeft u een lijncorrectie. Maar zorg dat u zelf ook weer ontspannen en vriendelijk bent zodra de hond dat ook is. Als agressie ontstaat dan bouwt u de oefeningen waarschijnlijk te snel op, doe een stapje terug in de opbouw en doe het rustig aan.


Als de voorgaande oefeningen goed zijn verlopen zal de hond inmiddels verlangend uitkijken naar uw komst bij zijn etensbak. Nu kunt u andere personen vragen om de hond op dezelfde manier als boven beschreven extra lekkers te geven terwijl hij aan het eten is. Zo leert de hond dat ook andere mensen in de buurt van zijn voerbak het tegendeel van bedreigend zijn.


Als de "therapie" volledig geslaagd is, geeft u (of een andere aanwezige) de hond nog slechts af en toe (bijvoorbeeld één keer in de week) iets extra lekkers terwijl hij staat te eten. Ook het gebruik van het "codewoord" ("koekje") bouwt u geleidelijk af.

bron www. dogweb.nl

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ho daar ben ik het niet mee eens.
Veel mensen willen, wanneer een hond een bot heeft of eten krijgt, dit af te kunnen pakken.
Je geeft een hond iets, dit is dan van hem! Wanneer hij het niet toe laat dat je dit af kan pakken, moet je dit gewoon laten gaan. Wanneer je wel zo`n onwijs goede band heb met je hond dat je dit kan wegnemen, fantastisch.

Dat hij al naar je voeten grijpt wanneer je alleen langs zijn bak loopt (weet niet wat de afstand is) is er toch wel wat mis.

Het aaien met de crocks vind ik niet zo`n goed idee. Heb zo 1 2 3 niet echt advies wat je wel zou doen maar dit lokt alleen maar meer problemen uit ben ik bang.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb bij mijn honden altijd iets extra lekkers in de voerbak gegooid, terwijl ze stonden te eten. Een lepeltje verdunde vleesjus bijvoorbeeld, dat is echt een tractatie.
Ze hebben dan ook nooit maar spóórtje baknijd laten zien.

Nu doe ik het ook bij mijn 10 weken oude pup. Ze kijkt al verheugd op, wanneer ik in de buurt van de bak kom!

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

wegtrekken is het slechte wat je kunt doen want dan wint de hond en dat maakt hem alleen zelfzekerder door.
een kordate en strenge foei roepen. als die in je voet bijt, of wat je kunt doen is altijd iets bij je hebben en als die je voeten aanvalt laten vallen (iets dat lawaai maakt) zodat die schrikt.
dat die oplaatst gaat denken als ik aanval dan ga ik elk moment kunnen schrikken.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Als hij lelijk gromt en wil bijten zeg ik ook ieder keer hard 'Nee' dan legt hij zich neer maar houd me fel in't oog...


Wendiej: Ivm zijn bot wegnemen... Ik heb er als pup een spelletej van gemaakt van 'Ik ga het afpakken' (Miss ook wel niet moeten leren) Hij komt nu vaak zelf af met speeltjes snackjes botjes of wat dan ook omdat hij wil dat ik het zeg en achter hem aanloop (Merkt het aan zijn gedrag) maar soms als ik dan vb gwn langs hem door moet en ik kijk even naar hem dan houd ie me wel in't oog.



Het kan miss ook wel komen denk ik omdat ik soms een bot afnam waar hij wat in stikte (Moet bij hem fel opletten met welke botten en de grote omdat hij anders stikt) dit is een tijd geleden paar keer gebeurd (of als hij zijn groot bot zo goed als op heeft verstopt ie het en achteraf knabbelt die er weer op) als ik dan zie dat hij gaat stikken of dat ik weet dat het te klein is neem ik het ook af... Krijgt wel ieder keer een snackje dan!!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Hm vind ik wel een super idee Kitty (Iets laten vallen waar dat ie even van schrik)

Foei of nee roepen doe ik ook... Legt zich neer maar merk aan hem dat ik dan VB geen cm dichter moet komen...


Ga het proberen met iets te laten vallen.





Ivm voeding vind ik ook weer niet super erg... Zolang ie niet bijt (Heb ook een tijd geprobeerd om er gewoon naast door te lopen zonder naar hem te kijken) Wat wel redelijk goed gaat, maar eens dat ik even naar hem kijk... :-D



honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wat doe je nu eigenlijk zelf als hij in je voeten hapt? Ik zou het gedrag totaal gaan negeren. Niet reageren op zijn hapgedrag. Het liefste gewoon de ruimte uitlopen. Het moet je hond geen aandacht opleveren, dus ook geen negatieve aandacht. Gewoon echt helemaal niets zeggen en je omdraaien en van je hond weglopen. Negeren is vaak een grote straf voor de hond ;-) Je hond zal echt denken "wat gebeurt hier nu". en ziet daarna snel dat het gedrag hem niets meer oplevert. En als je hond eet, laat je hem gewoon met rust. Laat hem zijn bakje maar leeg eten en ruim daarna de bak op. Dan voorkom je problemen. Als je toch iets van hem wil hebben, probeer het dan te ruilen.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Heb soms wel wat schrik als hij gromt en wil bijten... Probeer het niet te laten merken al weet ik dat hij het wel zal aanvoelen.




Voor de rest is hij gelukkig nog super:-) Staat hier net weer met een speeltje te blaffen omdat hij dan wil dat ik achter hem aan loop en het probeer af te nemen:-D


Bedankt, ik ga het op deze manieren proberen doen en als het niet lukt miss best een cursusje gaan doen met hem!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou hem zeker niet gaan aaien als oefening met je croc....
En als hij dan gromt ook nog doorgaan.
Grommen is een waarschuwing,als jij daar niet op reageerd is hij genoodzaakt naar de volgende staop te gaan:bijten.

Als je hond zo likt aan zijn poten dan heeft hij waarschijnlijk een allergie.Een allergie bouwt zich op,dus ookal had hij geen allergie het kan ineens opkomen.

Vele honden reageren op GRANEN/KIP en RUND.
Geef jij je hond brokken of kvv of barf?

Als brokken geeft dan zou ik eens een kvv gaan proberen zonder granen/kip/rund.
Dan zie je namelijk dat gelik aan de poten als sneeuw voor de zon verdwijnen,binnen 4 weken!!
En dan is ook meteen het "probleem"met jou voeten opgelost.


www.tinlo.nl
www.haaksvarf.nl
www.carnivoer.nl
www.allanimal.nl
www.bibidiervoeder.nl


Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn advies, zoek een prof die je kan begeleiden. Want met de meeste tips hier ga je een extreme agressieve hond creeren.

Nooit voer afpakken! Altijd ruilen! Dit heeft niets met rangorde te maken maar met vertrouwen!

Niet straffen als hij bijt! zoek de oorzaak en pak die aan.

Niet meer je voet op zijn poot leggen! Dit werkt blijkbaar niet en je hond word er agressief van.

Zoek aub snel hulp en hou op met je hond te straffen!

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

misschien een stom advies

maar je hondje stond naar JOU te blaffen met zn speeltje dat JIJ achter hem aan moest

wij hebben altijd gedaan
WIJ komen met het speeltje om te gaan spelen en gaan NIET op ze in als ze zelf met het speeltje bij ons staan te slingeren

JIJ bepaalt wanneer je gaat spelen NIET HIJ!!!

heeeeeeeeeel veel succes!

liefs

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Aadje:

Idd miss heb je hier wel gelijk bij, ik ga ook wel vaak naar hem toe om te spelen maar hij komt ook vaak naar mij... En blijft echt aandringen. Wss ook wat te fel verwent omdat ie toen zo braaf was, nu nog wel maar hij heeft momenten dat ie niks verdragen kan...



Ivm voeding krijgt Baco al barf en kvv... Maar zoals ik al zei is dit pas sinds de zomer begonnen en las op internet dat het ook van stress of verveling kon... Denk dan één van die 2 omdat we in de zomer moeilijker langere afstanden konden doen (Hij kreeg het al benauwd na 10min wandelen)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

He3t meest veilige advies is: Lees eens Jan Fennel. Soms een contrversiele methode, maar ik denk dat het geen kwaad kan als je wat meer werkt aan ragorde bepaling, op een voor de hond natuurlijke manier. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je je rangorde bevestigd, het beste wat er kan gebeuren is dat je hond doorheeft dat hij niet de leider is.
Zoals hierboven gezegd: Jij bepaald wanneer er gespeeld wordt, niet hij! Dat geldt ook voor wandelen, eten slapen en al die dingen.

wat betreft baknijd heb ik ook altijd geleerd dat je juist steeds iets lekkers in zijn bak moet doen. Geef eerst een klein beetje voer, niet te veel, twee eetlepels hooguit. Geef er dan voer bij. Zo leert hij dat het leuk is als jij bij zijn bak in de buurt bent.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou inderdaad ook niet achter de hond aan rennen.
Zorg altijd dat als je een spelletje wil doen jij die begint en jij die eindigt en niet de hond.

En mischien dat je hond een alergie heeft en ergens last van heeft en daarom zo doet.
Zorg er wel voor dat je hond altijd genoeg beweging krijgt.

En ik heb altijd alle etens bakken van onze honden weg kunne pakken.Van kleins af aan al.En is nooit fout gegaan.Ik vind ook dat dat moet kunnen.
En niet elke hond wil altijd ruilen van voorwerp.Dus moet je ook dat gewoon kunnen afpakken.Want wat ga je doen als je hond iets gevaarlijks heeft en niet wil ruilen?Ga je dan smeken?Jij bent als baasje de baas dus jij bepaalt wat er wel en niet gebeurt.Dit betekent natuurlijk niet dat ik om de 5 min wat af pak.Maar ik wil wel wat afpakken als het slecht of gevaarlijk blijkt te zijn voor m,n hond.

@ Will

De omschrijving die ji gegeven hebt heb ik een vraag over.
Als de hond geen enkele agressie vertoont, geeft u hem het stukje bij voorkeur in zijn etensbak. Vertoont de hond tekenen van spanning en/of agressie, dan laat u het stukje lekkers op de grond vallen in de buurt van de hond en negeert u hem verder weer.

Beloon je op deze manier neit juist zijn gedrag?
Want de hond die gromt en vervolgens krijgt ie wat lekkers??

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Zonnetje: Dit ga ik straks ook proberen met zijn eten, hij zal het snel leuk vinden denk ik ja... Als er maar eten komt:-D





Btw even toe aan toevoegen ivm bijten in voeten: Dit doet hij niet altijd... Net PERONGELUK op zijn teentje getrapt (Komt ook ieder keer in de keuken bij me zitten, achter me naast me...) En hij deed niets, keek mij gewoon aan van wat doe je nu? Verder niets...









Ivm beter niet spelen als HIJ naar MIJ komt, Dus ook niet fletsen en gek doen als HIJ naar MIJ komt voor knuffels?? Of niet altijd?


Hij komt wel redelijk veel, ben vind ik wel veel met hem bezig, alles samen 2u wandelen, spelen, gek doen, fletsen,... Maar als ik dan even pc zit dan komt ie zeker een 2a3x op 1uurtje voor een knuff ofwel spelen, maar knuffels komt ie ook vaak nog halen.
Vind 't wel leuk dat 't zn knuffelkont is want als ik savonds tv kijk komt ie bij me liggen en is't eigenlijk wel een 3a4u bij baasje aaien en gek doen (Ook wel spelen) Maar krijgt superveel liefde doet hij daarom miss ook SOMS wat agressiever?

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

EDDY:

Ik ben ook altijd in de buurt van Baco zijn eten mogen komen hoor... T'is pas een 2a3 maand denk ik geleden dat ie ineens gromde naar me (Hij was toen 1Jaar)
Daarvoor nooit een grom ofzo gehoord van hem...

honden page profiel ireenireen

honden foto van ireen

ik kan nog steeds niet overweg met de regel :' wat je je hebt mag je houden'
wat als een hond iets eet wat niet goed voor 'm is?
iets te eten pakt vd straat?
krijg het dan maar es los, als je je hond geleerd hebt dat ie z'n eten mag verdedigen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Eddy, ruilen is wel de beste manier om je hond te leren dat jij iets "afpakt". zo leren ze je vertrouwen.

mijn hond had eerst ook baknijd, nu kan ik alles afpakken, maar dat heb ik haar wel geleerd door ruilen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Het beste is aandacht geven wanneer jij het wilt.En niet wanneer de hond er om vraagt.Dus je kan wel met hem knuffelen enz maar dan roep je hem gewoon bij je.En niet wanneer die heel speels naar jou toe komt.
Jij bepaalt wat er gebeurt en wanneer het gebeurt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Zou je niet eens bij de basis gaan beginnen? Dat je hond aan zijn poten likt, komt ergens vandaan, dat heeft een oorzaak. Probeer eerst de oorzaak te vinden, voor je bezig gaat met het gevolg!
Je hondje kan wel wat mankeren, ergens allergisch voor zijn, of inderdaad, veel stress hebben.
Wat je nu probeert zijn allemaal lapmiddeltjes, je doet er als het ware een pleister op, zodat je de wond niet meer ziet...

Degene die het allerbeste dit soort gevallen behandelen kan, is een klassiek homeopaat. Die kijkt niet alleen naar de klacht, maar naar de hele hond en zal ook proberen het probleem bij de basis aan te pakken. (Medische problemen, maar ook gedragsproblemen.)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Als wij de honden voeren dan moeten ze eerst rustig zitten, dan zetten we de voerbakken neer en moeten ze wachten tot wij zeggen dat ze mogen eten.
De drie oudere honden hier hebben geen problemen als wij bij de voerbak komen.
Onze jonge bordeaux dog ook niet, maar daar blijven we nog steeds mee bezig.
Wij pakken het voer NOOIT van ze af.
Onze BD laten we ook eerst zitten en dan zetten we haar voer in de staander, dan gaan we er op de hurken naast het voer zitten, dan laten we haar bij ons komen en krijgt ze een aai over haar bol en dan toestemming om te eten, de ene keer geven wij haar het eerste hapje uit de hand en de andere keer mag ze beginnen en terwijl ze begint te eten aaien we haar over de borst of achter haar oor, ze laat dit allemaal toe omdat ze weet dat we de voerbak niet weghalen en dat moet je ook niet doen.
Als ze een bonk krijgt moet ze ook eerst zitten, dan leggen we het op de grond en moet ze weer wachten tot wij toestemming geven om het te pakken.
DAn laten we haar ook met rust zodat ze ervan kan genieten.
Als ze een hele poos aan het kauwen is, gaan we op onze hurken zitten wat scheeef naar haar toe, dus niet recht vor haar omdat dat heel bedreigend over kan komen.
Ze komt dan uit haar zelf al naar ons toe, we kriebelen haar wat over de rug en we kunnen de bonk zonder problemen uit haar bek pakken.
Ze krijgt daar dan een beloning voor in de vorm van een snoepje of een knuffel.
Maar je moet nooit een hond die net wat lekkers heeft gekregen het meteen weer af willen pakken, zou je zelf ook niet leuk vinden toch?
Dus waarom moet onze hond dat wel accepteren.
Je kunt ze wel leren dat als je erbij bent je geen enkele bedreiging vormt.
Dus je hond nooit zijn voer geven als ie heel druk is, laat hem eerst rustig worden en geef het dan en jij bepaalt wanneer hij mag gaan eten.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

ik denk dat het iets met rangorde is eerlijk gezegd.je zegt namelijk dat hij altijd heel lief en aanhankelijk was en nu dus ineens dit gedrag vertoont.dus ik denk dat het iets met rangorde is.
dat zou ok zijn stress kunnen uitwijzen.je hond is misschien door een verandering onzeker geworden over wie nu de baas is.
en dat word door honden onderling uitgevochten..en nu dus tussen jullie.
doordat hij niet weet wie nu de baas is gaat hj uitproberen en krijgt hij stress waardoor hij dus kan likken,zelfs aan muren ed!
dus ik zou echt even kijken hoe de rangorde verdeelt is bij jullie want dit lijkt me niet dat dit zo ineens begint..
en anders toch even contacteren met een gedragsterapeut die er even onafhankelijk naar kijkt.

honden page profiel ..

honden foto van .

@Gerdine

Mijn honden vertrouwen mij bij hun eten en bot en noem maar op.Kan het weg pakken daarna weer geven daarna weg pakken en ga zo maar door.

Het punt is...je moet iets weg kunnen pakken bij de hond als dat nodig is.Ook als je niets te ruilen hebt.
Natuurlijk als ze hier een lege cola fles hebben om mee te spelen pak ik het af en krijgen ze daarna hun bot bijv.

Ik vind het gewoon belangrijk dat je iets weg moet kunnen pakken indien nodig en anders natuurlijk niet.


Maar zoals ik eerder ook al zei mischien heeft het wel een medische reden...En heeft ie last van z,n poot.

En met eten.
Wat wij hier doen is dat wij altijd eerst eten en dan de honden.
En als we het geven moeten ze eerst zitten van ons en rustig blijven.
En dan wanneer wij toestemming geven mogen ze gaan eten.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Irene:
In eenander topic heeft Bassie je al héél goed uitgelegd waarom ruilen zo goed is en dat wat je hebt van jou is.

Een hond mag altijd zijn eten verdedigen,áltijd.Het is een hond ,géén mens,hij kan niet beredeneren dat jij het beste met hem voor hebt op dat moment,het enige wat hij ziet gebeuren is dat jij steeds zijn eten komt weg pakken.Hij krijgt het wel terug,maar hij heeft trek en zijn instinct kan hem dan raad geven om jou te bijten ,zijn eten te verdedigen,want volgens zijn natuur mag dat.Jou vertrouwens band met hem is dan van groot belang,als je buiten op straat ineens iets uit zijn bek wilt halen.

Zoals Bassie je al had uitgelegd:als jij altijd afruilt en nooit zijn eten afpakt dan kweek je vertrouwen en kun je op straat altijd iets uit zijn bek halen,puur omdat hij altijd heeft geleerd dat als jij iets van wilt hebben uit zijn bek dat dat hem altijd iets extra's ópleverd!Conditioneren heet dat,je houdt iets zo lang vol,dat je voor je hond een automatisme is.(zoals het altijd afruilen).

Met mijn hond hoef ik nu maar los te zeggen en ze laat het "lekkers"op straat los.En dan een :Kijk eens!!Ze wéét nu krijg ik wat lekkers.


Groetjes soraya&Mila

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je hond genoeg lichaamsbeweging krijgt. Naast de problemen die je beschrijft. Een GT is heel fijn en verstandig omdat die je stap voor stap helpt. Soms lijkt het namelijk of je een advies of tip goed begrepen hebt maar blijkt in de praktijk dat er toch net iets anders bedoeld was dan je zelf uitvoert. Dat ligt niet aan jou, dat gebeurd gewoon.

Een hond, de één meer dan de ander, heeft voldoende beweging nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Dat likken kan duiden op verveling... Misschien heeft jouw hond wel veel beweging nodig.
Mijn hond heeft bijv. veel beweging nodig. Geef ik dat niet dan is ze veel moeilijker in de omgang en kan er gedrag in sluipen waar je helemaal niet op zit te wachten.

Ik hoop dat je iets aan mijn advies hebt,
Sterkte!!

groetjes
Melle

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ga helemaal met Gerdine, Soraya en Nienke mee haal hier liever een gt bij, en ga eerst eens een voer zonder granen geven.

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ik ga ook helemaal voor gerdine soraya en nienke! zou dat goed doorlezen als ik jou was en daar je tips uithalen...:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van lief aanhankelijk hondje naar agressief gedrag..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^