Beetje onzeker...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Onze pup van 10 maanden is sinds 2 maanden onzeker naar vreemde mensen toe. Eerst had hij daar helemaal geen last van en liep op iedereen vrolijk af. Maar sinds 2 maanden blaft hij naar vreemde mensen. En vooral mannen...

Ik dacht eerst dat hij mij wilde beschermen omdat hij ook een beetje waaks is geworden aan de poort. Maar ik merkte al gauw dat hij gewoon onzeker was want als er mensen zijn die stoppen om een praatje te maken, stapt hij een stapje achteruit. En als mensen hem dan willen aaien( je kent het vast wel van: ohh mag ik m aaien) dan begint hij teblaffen en wil eigelijk weglopen en zoekt bescherming achter mij.

Er is helemaal niks gebeurd bij mij of bij mijn vriend. Hij is daar mee begonnen toen hij ging puberen.

Als er visite binnen komt dan Moet hij wel even wennen maar al gauw is het dan weg en is hij bij mensen niet weg te slaan...

Wij hebben wel eerst in Frankrijk gewoont en toen verhuisd naar Duitsland dus hij heeft wel veel talen gehoord haha maar het lijkt mij sterk dat een hond daar op reageerd of niet?

Ik vroeg me af of iemand dit herkent en of het van zelf over gaat?
Het is niet zo dat wij hem aanhalen of beschermen als hij dat doet. Wij laten hem gewoon z'n ding doen en reageren er niet echt op en maken een praatje met de mensen.
We wonen in de stad dus het is ook niet zo dat het voor het eerst is dat hij veel vreemde mensen ziet want toen hij kleiner was deed hij het niet.

Hij is ook wel erg actief en hoort en ziet vanalles tijdens het wandelen. Hij houd alles in de gaten en hoort alles aankomen. Zelfs kleine stukjes kaas als beloning worden afgewezen om te kijken naar auto's,fietsers andere honden,mensen enzovoort haha. Ook in een rustig groen park heeft hij de neus aan de grond om te snuffelen dus hij is erg actief zeg maar.

Ik denk dat het wel vanzelf over gaat maar was benieuwd of meerdere honden dit hebben en of het een fase is?

Liefs Elise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beetje onzeker..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Ik denk dat het echt een fase is. Onze puber was als pup ook nergens bang voor. Nu schrikt hij ineens van dingen waar hij eerst probleemloos langs af liep. Vooral in het donker kan hij ineens naar dingen beginnen te grommen, zoals een vuilnisbak of een verlaten fiets...... Ik ga er van uit dat dat na de pubertijd wel weer overgaat :-D

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Nou bij ons dus precies het zelfde.. Brommers, auto's die langs kwamen, geen probleem... En nu! Nu zelfs voor een kindje dat met een skateboard voorbij komt....
Maar bedankt voor je antwoord!! Dan weet ik dus dat ik het gewoon moet negeren en dat het waarschijnlijk over gaat...

honden page profiel GeorginaGeorgina 3 doggies

honden foto van Georgina

Denk ook dat dit een fase is hoor.
Blijf gewoon jullie ding doen zonder al te veel aandacht aan dit gedrag te schenken.
Misschien dat de verhuizing er ook wel iets mee te maken heeft? (weet niet of dit rond dezelfde periode is geweest als wanneer dit gedrag is begonnen?)

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

ik denk inderdaad dat het ok een fase is waar ze even doorheen moet. nergeren is in dit geval het bestte zoals je al verteld is.

succes ermee!

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Bedankt voor jullie antwoord!
Ik denk dat de verhuizing al was geweest en pas een maand daarna ging hij het doen. Zeg maar toen hij begon te puberen, in een meer niet meer luisteren enzo.
Maar ik weet nu dus dat ik het gewoon dus moet blijven negeren...

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Hij is ook aan het pupperen.Ik heb er ook een van 10 maanden.Ga het maar gewoon blijven negeren.Hij moet ook weer aan de nieuwe wennen aan de nieuwe omgeving.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Inderdaad, negeren en resoluut voorbij enge dingen lopen zodat de hond geen tijd heeft om het eng te vinden.

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Ja haha langs enge dingen lopen doe ik ook expres extra vaak en die enge dingen zijn hier genoeg! Ze zijn nl bij ons om de hoekbezig
met de weg en er staan dus vaak grote trucks die een peckweg maken enzo.
Daar loop ik dan ook iedere dag langs en de eerste paar keer ging hij er met een grote boog om geen en nu is dat al een stuk minder. Alleen met de mensen blijft hij het doen. Maar ook dat zal wel komen....

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Kira was toen haar net had echt bang voor alles, fietsen, brommers, kinderen, honden, vuilniszakken noem maar op, overal was ze bang voor, en dit werd nog erger nadat ze 2 maal was gepakt door een andere hond.

Enige wat ik heb gedaan om dit gedrag af te leren, is op de momenten ze in paniek ging raken, stil te blijven staan, haar tot rust te laten komen, zodat ze merkte ik niet bang was, dus zei ook niet bang hoefde te zijn.
Haar rustig langs vuilnisbakken wezen leiden, mijn fiets gepakt deze weze tonen aan haar, en rustig blijven wachten tot de paniek over was, en dan rustig de fiets wezen tonen aan haar, tot de angst weg was.

Ze heeft nog steeds wel dingetjes waar ze angstig voor is, en ze is zeker een voorzichtige en afwachtende hond nu, maar paniek aanvallen heeft ze niet meer.


Ik mag misschien hier beedje klinken aan dat irritante mannetje op TV, maarr mijn eigen houding voort haar houding, dus als ik in paniek raak of over enthousiast, dat slaat over op kira, dus vooral zelf idd kalm blijven en de hond rustig laten worden voor verder te gaan.

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Bruce was juist nergens bang voor. Dit is pas gekomen toen hij ging puberen...
Mijn houding veranderd ook niet als hij onzeker is, alleen de houding van vreemde mensen veranderen vaak als ze in een keer een grote hond voor hun neus ziet blaffen. Het is bij Bruce ook niet echt blaffen zoals hij doet als hij blij is,maar hij geeft een waarschuwende blaf en daar schrikken mensen vaak van.

Hier in Duitsland merk ik dat mensen met honden echt veel verstand van honden hebben en als Bruce dus naar iemand zo blaft die verstand van honden heeft, blijft de houding van die man het zelfde en dan merk ik dus dat Bruce onzeker is want dan stapt hij achteruit. Net alsof ie dan denkt van: ow verdorie, dat blaffen helpt niet bij die man, ik ga maar gauw 2 meter van m afstaan en daar nog n keer blaffen...
En als die man dan tegen hem door blijft praten zoals aah VDB je bang van mij?? Dan wil bruce voort weglopen maar zit natuurlijk aan de riem dus dan gaat ie vaak achter mijn been zitten.

Ik maak dan altijd even een praatje met die man en dan zet ik altijd langzaam m'n been van bruce weg. Dan blijft Bruce wel zitten maar als de man weer tegen hem praat begint hij weer...

Dus ik hoop dat het gewoon een fase is en dat het wrl weer weg gaat.

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

VDB = ben

mij iPhone had het woordje verkeerd verbeterd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beetje onzeker..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^