Cursus of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik ben wel op cursus.Ik was lekker binnen aan het trainen en 3 cursussen gedaan.Na de zomer zou ik weer verder gaan maar hoorden niets gebeld en kreeg te horen dat de trainster er mee was gestopt.Nu geen les dus we hadden een klein groepje van 5 heel gezellig.Ik kon uit eindelijk nog bij een school terecht maar er zijn grote groepen en op het veld ook nog andere groepen bezig.Bowie was al verder dan waar hij nu is.Ik moet dus weer heel veel over nieuw doen.Ik zelf vind het minder maar ik kijk het maar aan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

@ Wichita : Denk niet dat t daarmee te maken heeft! Chula kon gewoon alles al, dus er viel niet veel te leren op die cursus.. En je kon niet zomaar doorstromen.. Dus toen ben ik maar via internet ideeen op gaan doen.. Lijkt me niks met t ras te maken hebben misschien wel met t aard vt beestje ;-)

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes 3 doggies

honden foto van Nicole en de woefkes

het scheel inderdaad ook veel waar je traint! ik ben een keer gaan kijken in een hondenschool een Eindhoven voor behendigheid dat vond ik niks! maar nu in Bergeijk en Valkenswaard, ik heb het super naar mijn zin, en de honden ook :-D

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

@ Corrie : Ja dat is dus precies wat ik bedoel... Dat schiet dan gewoon niet op... En is ook niet leuk voor je hond!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja als je niet kan doorstromen dan is het idd ook niks, je moet wel op een niveau blijven dat je een beetje uitgedaagd wordt. Nee denk dus ook dat het per school flink kan verschillen hoor en dat daardoor voor sommige cursussen helemaal niet leuk meer zijn alleen maar door slechte ervaringen met de hondenschool. Snap dus wel wat je bedoeld hoor.
En ach als je thuis ook lekker bezig kunt zijn met Chula dan doe je dat toch, je kunt altijd later nog een cursus volgen mocht je flyball of doggydance willen leren O-)...

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Hahaha ja als ik er oooooooooit niet meer uitkom, en ik zeker weet dat t een goede cursus is lijkt me zoiets inderdaad nog wel leuk! Maar voor de rest heb ik gelukkig nergens moeite mee, en als ik vragen heb kan ik ze ook hier stellen! ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Wij zijn met alle hondjes naar de pup cursus geweest. Heerlijk vonden wij het en onze hondjes ook. We gaan nog steeds. Wij vinden het dus wel belangrijk zeker om te socialiseren. Tunneltjes , wandelen met de hele groep. Het is maar net waar je zelf tevreden mee bent.

Nu ook, het begint weer herfst te worden en de winter komt er ook aan en dan is het gewoon fijn om toch naar de honden school te gaan. In sommige oefeningen kun je vast lopen en door training ga je er dan net weer even anders mee om.

De behendigheid aanleren enzo.
Vervelen hebben wij ons nooit gedaan. We mochten gewoon verder trainen als het vlotter ging dan andere puppen tijdens de lessen.
Bovendien genieten al onze honden van net dat beetje meer aandacht individueel.

Groetjes Cia

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik ben met beide honden op cursus geweest en gebleven.
Mexx is nu 7,5 en traint nog.
Pupcursus maar ook basiscursus vind ik bijna iets noodzakelijks. Niet alleen qua socialisatie, maar ook omdat je qua theorie veel leert. Ook mensen die al honden en cursussen gedaan hebben kunnen altijd bijleren, er sluipen altijd kleine foutjes in. Dingen die een trainer je kan aangeven, bv je houding is verkeerd, je beloont net op het verkeerde moment etc.

Daarnaast is trainen op een veld met allerlei vreemde luchtjes en leuke hondjes natuurlijk een geweldige afleiding en oefening!

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Ja Mexx dat snap k wel, dan zal k misschien een verkeerde hondenschool gehad hebben! Maar qua socialisatie zit t allemaal wel goed hoor en ik leer meer hier op t forum dan daar op de cursus! :-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

ik train buiten dus in alle weersomstandigheden.
zolang tank het leuk vind blijf ik het doen.
als je in de zeikende regen staat te wachten gaat hij ook staken en dat snap ik want hij wil lekker actief bezig zijn.
tot nu toe bevalt het prima maar dat is een keuze die iedereen zelf maakt.

merk duidelijk verschil met toen ik met murdoch cursus deed en nu met tank. pff wat moeten ze veel leren op puppycursus maar goed we hebben het erg leuk gehad en gaan nu binnenkort weer verder.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Als het je eerste hond is zou ik zeker op cursus gaan.
Bij een tweede etc.. zou ik het zelf beslissen! Niet noodzakelijk, want je bent bekend met de basis en het aanleren van commando's.. toch is het fijn eventjes ondersteunt te worden! ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Met Tess zit ik al sinds ze 8 weken was (en dus bij ons kwam) op cursus... eerst puppy instuif (gewoon lekker spelen met allemaal pups van haar eigen leeftijd), daarna puppycursus, junioren, vervolg A en overmorgen beginnen we met vervolg B..... waarom... omdat het super leuk is voor zowel Tess als voor mij.... we zitten met een aantal honden die ze al vanaf de instuif kent, en alles is op basis van positieve stimulansen.... heel erg leuk! En zit je op cursus, dan blijf je nieuwe dingen leren en proberen...

En volgens mij... als jij en je hond zich vervelen op cursus.... dan zit je bij de verkeerde cursus...

honden page profiel NoonNoon 3 doggies

honden foto van Noon

@ claire, dat laattse zinntje lijk je een beetje sarcastisch over te laten komen ;-)
Maar goed iedr voor zich. Ik ga vandaag weer eens op zoek naar cursus voor ons. Misschien toch nog prive maar ga eens verschillende mailen en kijken!

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Tja, ik vond er gewoon echt niks aan.. Maar zal ook eens rond kijken of er misschien betere zijn dan.. Waarbij ik wel dingen leer..!
Wij hadden ook theorie lessen, maar daar werden dan vragen gesteld dat ik dacht tja logisch nadenken gebeurd hier niet...

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

Hallo, ik ben ook niet naar cursus geweest, doe het lekker zelf, haha.
Onze zoon is wel geweest maar die zei al gauw.... mam je kunt het wel zelf hoor, en idd het gaat prima, Boris luisterd goed, kan goed met andere honden overweg, kan lekker spelen en rennen, dus vind het wel goed zo.
groetjes Ina. :-D

honden page profiel NoonNoon 3 doggies

honden foto van Noon

Ik had hier de kc gebeld. Dus alles uitgelegd. Zegt ze ja maar je moet zelf je hond bezig houden als zij zich verveelt. (duh dat snap ik ook wel hoor) maar geen extra oefening hoor! Enne 12 mensen in de groep!!!!!!!!!!!!

honden page profiel JuliaJulia 3 doggies

Het aantal mensen vond ik veel te veel. Sta je daar allemaal te kijken totdat andere honden en baasjes die ene oefening heeft gedaan.... ik verveelde me rot en mijn hond ook want die wilde met die andere honden spelen (pupcurus was het). Als je we dan eindelijk aan de beurt waren dan ging de oefening goed en kon je weer wachten :'( .
Maar we hadden wel een leuke hondeninstructrice, dus dat maakte veel goed :-D .
Ga nu jachtcursus voor jonge honden doen en ga daarna zeker wel gedrag en gehoorzaamheid/ basiscursus doen. Denk dat daar ook iets meer uitdaging ligt voor mij en de hond, dus dan is er minder verveling hoop ik ;-) .

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

om eerlijk te zeggen vind ik cursussen heel belangrijk. gewoon om je hond meer op jou gericht te laten worden en met heel veel honden toch naar jou te luisteren. ook de handvaten die je leert is supper. tyson hield echt niet van de cursussen. hij ging altijd gapen heel hard en als hij de kans kreeg viel hij de leraressen aan niet echt aan maar springen en helemaal dol als die in de buurt kwamen :-D

maar toch heb ik er veel van geleerd en ik vind het zeker een aan rader :-D

het gaat om de prikels die hij krijgt en dan toch daar niet op te reageren :-D

honden page profiel JuliaJulia 3 doggies

O ja, nog een ding.
Ik zou iedereen, die voor het eerst een hond heeft, adviseren om meerdere cursussen te volgen. Ik denk dat minder mensen problemen zouden krijgen met hun hond en hopelijk minder in het asiel belanden!

honden page profiel Kim, Roef, Casper+Kim, Roef, Casper+ 3 doggies

honden foto van Kim, Roef, Casper+

ik ben he teigenlij wel een beetje met Clair eens. ER zijn zovel mogelijkheden op een hondenschool dat je hond zich er bijna niet kan vervelen. Casper is nu 2 jaar en blijf met hem op de hondenschool trainen. Je leert op een cursus toch makkelijker en andere dingen dan thuis. Bovendien heb ik thuis de middelen niet om deze oefeningen met hem te doen. Zoals pionnen groot en klein, paaltjes om door te slingeren, parcours voor behendigheid, zo,n ding om overhen te springen voor een hoog apport. Daarbij de socialisatie voor Casper, voor mij het onder de mensen komen en de gezelligheid. Bovendien heb ik een super band met mijn hond mede doordat we iedere 2 weken consequent anderhalf uur aan een stuk trainen, er mensen staan te kijken en vreemde geluiden zijn kortom een hoop afwisseling en afleiding.

Nee ik denk dat er voor iedereen een uitdaging is op een GOEDE hondenschool.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Noon, was niet sarcastisch bedoeld hoor. meer met de bedoeling... je hebt goede en slechte cursussen... en als je je verveelt dan heb je nog niet de goede te pakken.... soms zijn de groepen gewoon te groot, en moet je dus ellenlang wachten voordat je doorgaat met iets nieuws.... ja, en dat gaat heel erg vervelen.... bij ons in de groep zitten we met 5 andere honden... dan kan het tempo hoog blijven.....

honden page profiel NoonNoon 3 doggies

honden foto van Noon

@ Claire geeft ook niet hoor vandaar mijn knipoog erachter!

Ik heb goed nieuws! Net mail gehad!!!! Shira gaat over 2 maanden los bij de schapen! Daarnaast priveles voor de standaard dingen jippie!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik train met alledrie mijn honden op de KC (Funny-O, Flyball en VGG) en met twee van hen ook nog bij een jachthondenschool.......... en vind het geweldig! :-D Gezellig en goed voor de socialisatie van de hond.

Eerst puppy en basis gehoorzaamheid en een voorbereidende GG. Dan luisteren ze tenminste goed en kan ik los met ze werken.

Dan behendigheid of tegenwoordig alleen nog flyball. De oudste doet Funny-O, een soort combinatie training en ze vind het helemaal leuk. Loopt er echt met een grijns op haar koppie rond hoor.

En jachttraining is ook heel leuk, daar genieten de honden erg van.

De honden zijn mijn hobby en dit soort dingen maakt het superleuk.

Je kunt een huishond best zelf gehoorzaam krijgen en de basis dingen leren, maar als je meer wilt is een goede hondenschool een goede plek. ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Noon@:


Hoe oud is jou hondje dan als deze al bij de schapen mag? Volgens mij mag een pup van deze leeftijd toch alleen een keer snuffelen?

Groetjes Cia

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Ik heb geen puppy cursus gedaan.Het ging meteen goed met haar binnen en buiten.Ook met andere hondjes heeft ze geen problemen.En ze luistert ook erg goed.Dus die dingen leer ik gewoon zelf.
Met onze vorige honden zijn we wel op cursussen geweest.

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

ik vind cursus wel belangrijk. Natuurlijk kun je veel dingen zelf thuis aanleren, maar een cursus heeft zoveel voordelen. Er kijkt altijd iemand mee, en een ander ziet altijd meer dan jij zelf. Daarnaast heb je verplicht 1x per week 1 uur de aandacht voor jouw hond, even samen bezig. Ook vind ik het belangrijk voor de socialisatie. Leren met een groep omgaan, met andere honden omgaan (zeker op de puppycursus: leren de hondentaal te "spreken"!!! Zo belangrijk!)

Ik geef zelf de hondencursus, hoef ik dan ook geen cursus meer te doen? Ik weet alles toch al... Anders kan het ook een ander niet leren.. O-) Maar ik en Yori vinden het heerlijk! Lekker leren, lekker bezig zijn. Wij gaan een half uur voordat de les begint ook lekker met de groep het park in, kunnen de honden even lekker met elkaar spelen en 'praten'. Ze vormen echt een roedel, en ik vind dat heel belangrijk voor een hond.

Yori vindt het leuk, ik vind het leuk. Ik wil zo hoog mogelijk komen met hem op cursus. Maar als hij een niveau hoger niet aan zou kunnen, zou ik gewoon weer een paar niveau's terug stappen, om toch bezig te blijven met hem! :-D O-)

honden page profiel AnnetAnnet 3 doggies

honden foto van Annet

Ben een voorstander van lessen volgen, maar wel een MAAR.
Ten eerste 'moet' je inderdaad wel de gebruikte methode prettig vinden. En het moet bereikbaar zijn. Pas nadat ik Kwinto al een aantal jaren had kon ik lessen volgen met Kwinto. Voor mij was vervoer eeng root probleem waardoor ik nooit lessen kon volgen met Kwinto.

Anders had het veel beter geworden met Kwinto.

Want ( spreek alleen voor mezelf ) ik sta te dichtbij om bepaalde dingen goed in te schatten.
En iemand die lessen geeft ziet ook de combinatie anders dan ik doe. Wat ik goed doe maar ook zeker fout doe.
Er zijn dngen wat ik wel goed doe maar net zo geod dingen die ik absoluut fout doe.

Maar tja ik doe wat ik kan, en om het echt altijd goed te doen zou men 24/7 een 'juf' bij zich moeten hebben die alles ziet. Het zijn altijd namelijk moment opnames. En er zijn dingen die ik wel goed inschat en andere dingen schat ik verkeerd in. Er zijn signalen die diverse betekenissen hebben.

honden page profiel Anita MetselaarAnita Metselaar 3 doggies

Ik geef zelf les op een hondenclub waar positief les wordt gegeven. Mijn moto is ook dat baas en hond plezier moeten hebben in de les. Ze moeten iets leren, hond moet iets geweldigs doen waardoor de baas zijn hond geweldig vind. Kortom het ligt er altijd een beetje aan wie er voor de klas staat en hoe er les gegeven wordt. Er zijn hondenscholen zat in Nederland en mijn advies is ook altijd om eerst eens te gaan kijken. Naar een goede leuke hondenschool gaat je hond graag heen. Je wil die van ons niet horen als we die kant op gaan! Nou ben ik gek op trainen voor wedstrijden en niet alleen omdat ik het leuk vind maar omdat mijn honden er zo verschrikkelijk van genieten! Wat is er en nou leuker dan samen met je baas dingen doen. Uiteraard hoeft dat niet in wedstrijdverband en ook niet op een club maar laat een hond hond wezen en laat de hond wat voor je doen. Vele honden verdoen hun dag met slapen en niksen maar hou ze bezig op wat voor manier dan ook. Dan blijven ze fit, vief en zo gezellig in de omgang. ;-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik denk dat als wij niet naar de hondencursus zouden gaan dat ik dan onze hond minder goed opgevoed zou hebben dan nu. Ik had weinig verstand van de opvoeding, en als je een hond verkeerd opvoed kan de hond zo verknoeit worden dat ze een gevaar voor de omgeving en ons zelf worden. Wij leren ontzettend veel op de hondencursus, ik zou het voor geen goud willen missen en zou dit thuis niet kunnen leren.

honden page profiel NoonNoon 3 doggies

honden foto van Noon

Hallo

Shira mag vanaf 5 maanden snuffelen inderdaad! Dat heb je goed. En daarnaast gaan we prive traning doen!
Ieder zijn mening.
Maar toch bestaat het echt hoor dat honden zich vervelen bij een cursus. Word er een beetje moe van als mensen zeggen dat dat bijna niet kan. Maar ja ieder zijn mening!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cursus of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: werpkist
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^