Twee keer op een dag gebeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeffeJeffe

honden foto van Jeffe

Hallo,

Ik ben een beetje overstuur.
Het is vandaag al de tweede keer dat mijn hond mij heeft gebeten. Hij heeft dit nog nooit gedaan :(

Gewoon tijdens het spelen springt hij zonder reden naar mijn dijbeen en bijt. Ondertussen blijft hij kwispelen en rent hij als een zot rond mij heen. Ik roep enorm luid 'au' (ook omdat het echt pijn doet) en draai me verontwaardigd weg. Maar hij snapt het niet en blijft pogingen doen om te spelen. Deze negeer ik dan wel en ga gewoon weg.
We hadden vroeger wel eens dat hij af en toe zijn tanden rond onze voorarm plaatste maar hij beet nooit. (Ik weet ook niet waarom hij dat doet)
Ik heb al naar de vorige onderwerpen gekeken in verband met bijten maar dat gaat meestal over iets anders. Hij bijt echt door. Zijn tanden staan in mijn been en ik had een lange broek aan.

Heb ik iets fout gedaan? Ben ik mijn dominatie verloren en wil hij nu dominant zijn over mij? Of is dit puber gedrag?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee keer op een dag gebeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Tja... Een border collie he? Wat hij doet is jouw drijven net zoals hij bij een schaap zou doen. Reageerd een schaap niet op de hond zoals gewenst dan happen ze naar de enkels. Ik zou op zoek naar een uitlaat klep voor hem zodat hij geestelijk gestimuleerd blijft en "werk" heeft. Alleen veel lange wandelingen is niet genoeg, hij moet ook echt denk werk hebben. Als je dat niet doet word het probleem alleen maar erger en vaak gaan ze dit gedrag ook naar mensen buiten, auto's, fiesters, eigenlijk alles wat beweegt vertonen. Dus nu hij het net doet, afleren en omdbuigen naar het gewenste gedrag wat hij wel mag doen.

honden page profiel JantineJantine 3 doggies

honden foto van Jantine

Mijn Bink heeft dat ook een tijd gedaan. Bijten is gelijk stoppen met spelen geworden en totaal geen aandacht meer. Zo heeft hij geleerd dat hij met bijten op moet passen. En dat heeft hij nu redelijk goed door.
Je arm gaat nog wel een paar weken bont en blauw zien eer de hond het snapt.
Ik weet het niet zeker maar voor mijn gevoel is het een combinatie van speelsheid, niet beseffen hoe scherp zijn nieuwe tanden nu zijn en kijken of de hond iets hoger op de ranglijst kan komen. Dus een beetje dominantie.

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

tank is geen bordercollie maar die deed het ook hoor,heb wat blauwe plekken op mijn benen en armen gehad.
ik roep ook heel hard au tegen hem laat hem duidelijk merken dat ik boos ben kost wel even tijd maar nu heb ik het gelukkig niet meer als hij speelt.

honden page profiel JeffeJeffe

honden foto van Jeffe

Maar hoe leer ik hem het gewenste gedrag?
Hij kan nog niet echt schapendrijven. Hij kan heeft het cirkelen al maar echt 'drijven' zit er nog niet in en naar de schapen bijt hij niet.
En wat zie je onder denk werk?
Ik kreeg al eerder die opmerking en begon onmiddellijk met hem nog meer kunstjes aan te leren, ik verstop eten onder een paar bekers en dan moet hij het zoeken en met zijn poot de juiste beker omduwen. Ik laat hem bij de schapen rondlopen en hij moet dan op mijn commando terug keren, ik strooi snoepjes in de tuin die hij op mijn commando moet zoeken, ik bind appels aan touwen in de lucht zodat hij ze moet proberen op te eten. Ik doe echt mijn best.
Wat kan ik nog meer doen of is dit geen denkwerk?
En waarom zet hij zijn tanden rond mijn arm? Wat wil hij mij duidelijk maken?

honden page profiel JantineJantine 3 doggies

honden foto van Jantine

Volgens mij geef je je hond genoeg denkwerk. Als hij ook nog zijn dagelijkse wandelingen krijgt dan moet het voldoende zijn.
Ik heb wel gelijk een paar tips opgedaan om mijn bink wat denkwerk te laten verrichten.

Ik vermoed dat het meer het puberige is en hij niet goed weet hoe zeer dat het doet bij jou.

Mij is verteld dat het bijten eigelijk oefenen is op de prooi. Maar hij moet leren dat hij je zeer doet. En dat leert hij door te ervaren dat het dan voorbij is met de pret.

honden page profiel JantineJantine 3 doggies

honden foto van Jantine

Heeft de hond trouwens genoeg kluiven, speeltjes of bijtstokjes?

Mijn Border Collie doet heel graag bijten en kluiven.

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Volgens mij is ie je niet aan het drijven, maar heeft ie even een té opgewonden moment en gaat ie zo happen.
Kheb ook zo eentje. Té opgewonden en ze moet even net dat beetje meer kwijt zijn en dan gaat ze happen.
Wat je kan doen als ie echt in zo een bui is, is hem een alternatief geven. Een flostouw of iets waar ie in kan happen en bijten en zo kan je belonen.
Als ie jou nog eens bijt, zou ik niet zomaar gaan negeren. Zoiets negeer je niet, maar geef hem maar eens verbaal goed over zijn donder en laat hem gaan liggen zodat ie even wat rustiger wordt. Is ie rustig, ga je belonen en hem daarna uitdagen tot een trekspel.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Hij is gewoon aan het puberen. hij daagt je uit om te spelen. Je omdraaien en je rug laten zien en weglopen is een duidelijk signaal dat je dit niet wil. Toen Eefke nog een pup was of puberde en ze tijdens het spelen te hard beet, legde ik de hand over de snuit zoals het moederdier het ook doet. Beet ze daarna weer dan voelde je haar kaken trillen, zo voorzichtig deed ze het dan.
Ze kennen in het begin hun eigen kracht niet. Als zo'n hond echt in je benen bijt loop je niet meer.Ik zou me maar geen zorgen maken, gewoon jonge honden gedrag. Het is geen agressief gedrag. :-)

honden page profiel JeffeJeffe

honden foto van Jeffe

Hm, de reacties zijn wat tegenstrijdig. :-D
Wat denken jullie, uitdagen om te spelen of een foute manier van drijven?
Moet ik daarbij au zeggen en negeren of kwaad reageren?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat IK zou doen is niets zeggen, omdraaien en weglopen, of hem tot rust laten komen, hem lekker in zijn bench of mandje zetten. (Hangt van de situatie af)

Krijgt hij genoeg rust? Is hij niet gewoon overprikkeld?

honden page profiel JantineJantine 3 doggies

honden foto van Jantine


Ik zou hooguit flink hard AU roepen en verder stoppen met spelen en geen aandacht meer. Negatieve aandacht is ook aandacht.
De hand op de snuit leggen is ook een goed idee.

Mijn Bink is er nu mee gestopt omdat hij doorheeft dat hij er niets mee bereikt.

Maar ik houd het erop dat hij niet doorheeft hoe scherp zijn "grote honden" tandjes nu zijn. Zijn melktandjes waren niet zo scherp als deze.

honden page profiel gwendagwenda 3 doggies

honden foto van gwenda

Wat ik denk?
Té hevig gewoon, want zo drijft een hond niet ;-)
En wat doen?
Hem over zijn donder geven en een time out (kan dmv even laten liggen) en er vooral voor zorgen dat je op voorhand een alternatief kan aanbieden als ie te zot wordt. Leer hem dat gewoon dat ie op een touw of weet ik veel wat zich wél mag laten gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Twee keer op een dag gebeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ontstoken oog????
^