Scheiden..kan niet zonder mijn hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Ik lees dat tijdelijk weggaan ook nog kan? Ik wil je een advies geven, nooit je woning verlaten ook niet als samen echt niet meer gaat. Verstand even loskoppelen van gevoel en opkomen voor je rechten. Hij heeft tenslotte een ander!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Scheiden..kan niet zonder mijn hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Niet weggaan daar hoor!
Zou helemaal mooi zijn.. Jij hebt ook rechten!!

(is natuurlijk wel makkelijk gezegd en weet niet hoe jullie situatie is)

Maar ik zou vechten tot ik er bij neer val!
En als je echt v je beestjes houdt, hou jij ze gewoon alle 2..

Heel veel sterkte!!

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ben het volledig eens met Ilja. We kennen natuurlijk niet het stelsel van je huwelijk, maar zeker NOOIT als eerste het huis verlaten!!!!! jij bent niet in de fout dus dat Mijnheer dan maar bij zijn nieuwe verovering gaat zitten.Jij hebt wel rechten hoor, laat je niet intimideren!!!! En als het nog moet om wettelijke redenen, neem dan rustig de tijd om iets te zoeken. Ik zou ook nooit mijn diertjes achterlaten NOOIT niet mijn hond en niet (ocharme) een poes van 16 jaar.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Vervelend...

Ik heb met de scheiding uiteindelijk mijn hond weggedaan.
Ze bezorgde teveel overlast en een andere woning kon ik niet betalen...Pijnlijk maar soms kan het niet anders

honden page profiel JorichJorich

honden foto van Jorich

Ik heb zoiets ook gehad,
Wij hadden ook een koopwoning, na 10 jaar besloot mijn ex om ook onze relatie te stoppen.
Omdat moment was mijn dochter net 1 jaar en hadden we twee shi tzu's. Ik heb gezegt dat ik niet weg ga voordat ik een andere woning had. Hij kon de woning niet alleen opbrengen dus moest in de verkoop.
Het was zijn idee om te stoppen en heb gezegt dat hij op de kop kon gaan staan om ons eruit te zetten. Hij is naar zijn ouders gegaan, die hebben een vrij staande woning met 5 slaapkamers. Het heeft 1 jaar geduurd voordat we een andere woning hadden.
Dus ik zou een advocaat in de arm nemen en in iedergeval er blijven wonen totdat je iets anders hebt en je ex eruit schoppen. Trouwens wat is het voor een vader om je gezin op straat te zetten... echt niet!
Volhouden en heel veel suc 6!

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

@: Over {S}torm & {Y}uca...
In je profiel staat dat je 22 bent. Dan al gescheiden en je honden weg gedaan. Ik begrijp dat niet.

Vaak zijn er oplossingen te vinden, maar dan moet je wel willen!

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Een scheiding is niet aan leeftijd gebonden hoor! En iemand bedriegen is erg laag, ben dan fair en zeg het gewoon gelijk.
Oplossingen zijn er genoeg maar als de andere partij daar niet aan mee wil werken dan houdt het gewoon op. Sorry voor mijn nogal heftige reactie maar ik heb het 10 jaar geleden ook meegemaakt en nog word ik er kwaad over.

Ik sluit me verder aan bij Jorich, zo heb ik het ook gedaan. Ik heb nog bijna een jaar in het huis gewoond.

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

ik ben ook gescheiden en heb ook moeten vertrekken,ik weet het is moeilijk met een hond een woning vinden,ik weet; toen ik op zoek ging was het eerste wat ik vroeg ,mag ik een hond hebben,dan wist ik al of het ja of nee was,en was het nee wel dan vertrok ik, ik wou het niet eens zien,ik had toen een hond en wat andere dieren zoals vogel hamster enz,ik heb wel iets gevonden toen,in elk geval zou ik mijn dieren niet wegdoen,ze zullen inderdaad een grote steun zijn voor je ,bij mij was het toch zo
en ja waarom moet jij gaan?hij kan toch bij zijn liefje!een goede advocaat inderdaad,die kan op zijn minst een tijdelijke regeling treffen zodat je tijd en ruimte hebt om een goed woning te zoeken
voor alle duidelijkheid ik woon in belgie ik weet niet of de wetten in een ander land hetzelfde zijn
veel geluk en koester je diertjes

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Allereerst wil ik jou en de kids heel veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.

En die ex van je ga ik maar geen woorden aan vuil maken...

Ik weet niet waar je woont, maar mocht je besluiten toch voor dat huisje te gaan, al is het maar tijdelijk en je komt in de problemen doordat je hond overlast veroorzaakt, wil ik wel voor hem zorgen tot je eventueel wat anders hebt. Ik woon dan wel op een bovenwoning maar wel meerdere parken binnen minimale loopafstand.

Maar eerst zal ik, als ik jou was, eens uit proberen te zoeken wat jou rechten zijn met betrekking tot je huidige woning want volgens mij sta jij sterker dan je ex.

Nogmaals veel sterkte

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Wat Ilja zegt is ook waar... In België dacht ik dat de vrouw ook in het huis mocht wonen (Zeker als ze kinderen heeft)
De man moet een deel betalen voor de kinderen en dacht zelfs voor de vrouw opkomen als ze het maandelijks niet haalt?? (Ben niet 100% zeker maar info vragen kost niets...)

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Je hebt ook zo iets als alimentatie voor de vrouw idd en niet alleen voor de kids, maar zal wel afhangen van zijn inkomen! ofwel zwaar afzetten die ex van je en opkomen voor jou rechten, maar niet alleen jou rechten ook die van je kids, papa gaat vreemd, zij raken alles kwijt, huis, dieren, buurt, waarschijnlijk ook school en of vriendjes... neej hoor kom op voor jezelf meid! ik ben ook een poos alleenstaande mama geweest, het is even doorbijten maar het komt allemaal vanzelf weer goed!

honden page profiel BullsclanBullsclan

honden foto van Bullsclan

Ik heb 2 jaar geleden in een zelfde situatie gezeten (hij had ook een ander) ons huis moest verkocht worden.
Hij speelde een heel vies spelletje en heeft via een hele linke wijze ons huis verkocht (terwijl dit ook op mijn naam stond) en ik kwam dus letterlijk op straat te staan met 3 honden.
In dit land hebben ze zelfs de kromme regel dat zolang er een koopwoning op je naam staat je niet in aanmerking komt voor een huurwoning.
Wanneer jullie koopwoning/hypotheek op beide namen staat en één van de partijen blijft in het huis wonen dan zal de andere partij je uit moeten kopen, omdat je anders nergens voor in aanmerking komt.
Ik heb in het hele land ingeschreven gestaan voor een huurwoning, anti-kraak, leegstaande boerderijen etc.etc. maar wanneer je huisdieren hebt dan is het enorm moeilijk om iets te krijgen. Zelf heb ik uit nood 7 maanden bij mijn ouders in moeten wonen voordat ik een eigen woning had.
Stap in elk geval even bij een rechtswinkel binnen, deze kunnen je exact vertellen wat je regel/plichten zijn en welke eisen je kunt gaan stellen aan je ex

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Hupsakee! Hij het huis uit! Is hij bedonderd? Hij gaat maar lekker bij z'n nieuwe vriendinnetje zitten. Jij, je kids, en de dieren gaan toch voor zeker? :'(
Wat verschrikkelijk voor je joh, dat je hier doorheen moet.
Koppie omhoog houden en de eer aan jezelf! Liefs!

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Dit is ook mijn mening:

Meid, je laat je toch niet het huis zetten? Is hij helemaal betoeterd! Hij heeft een ander, dus hij kan vertrekken óf hij zorgt voor een passende optie voor jou.

Ik weet niet hoe jullie het geregeld hebben en of het huis ook op jouw naam staat? Als je dit voor laat komen, kan hij van een koude kermis thuiskomen. Zijn vreemdgaan en het feit dat jij thuis 'gezorgd' hebt wegen dan opeens niet zo licht.

Daarbij hebben jouw kinderen ook recht op een fatsoenlijke woning als ze bij jou zijn en daar moet hij ook in bijdragen.

Laat je niet in een slachtofferrol duwen, probeer je weerbaar op te stellen joh. Je zult veel steun vinden bij je huisdieren, dus die zou ik er lekker bij je houden.

honden page profiel **

honden foto van *

Jeetje wat rot voor je :'(

Maar als ik jou was. zou ik ook in het huis blijven zitten,totdat je iets fatsoenlijks hebt. Laat hem maar naar zijn vriendinnetje gaan.

Ga is naar een rechtswinkel toe en leg daar je probleem uit, hun zullen vast wel met wat ideeen komen.
Want voor de kinderen is het ook even beter als ze nog in hun huis kunnen wonen.En dna langzaam aan het idee kunnen wennen dat ze gaan verhuizen.

Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe.En hou je koppie omhoog he.Laat je niet kisten.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ik sluit me aan bij de vele mensen die juist zeggen lekker blijven zitten waar je zit.
tenslotte heeft hij toch een vriendinnetje?
gewoon je poot stijf houden en een advocaat in de arm nemen.
ik zit niet in jou situatie.maar laat het kaas niet van je brood eten!!!!

honden page profiel JantineJantine

honden foto van Jantine

Ik zou eerst eens goede juridische informatie opvragen. Zeker als de helft van het huis ook van jou is heeft je man geen recht om jou eruit te zetten. Hij is degene die vreemd gegaan is. Laat je niet door je toekomstige ex overdonderen door te tekenenen dat je er binnen een afgesproken tijd uit gaat. Dan heb je geen poot meer om op te staan namelijk.

Kun je ook geen goede opvang voor je hond regelen bij vrienden of familie?

Het is wel verschrikkelijk dat voor dit soort gevallen geen urgentie afgegeven wordt. De hele maatschappij is veel te hard geworden.

honden foto van christel & breezer , Shaya en Lucky..

@ cindy, in belgie moet de man inderdaad onderhoudsgeld betalen voor kids en vrouw, dus je hebt wel rechten als moeder, spreek uit ervaring,heb het meegemaakt

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Lastigste met ons huis is (inderdaad op beider namen) dat hij aan huis werkt en dat niet kan verhuizen..teminste niet als er een kans is dat hij het over kan nemen en de zaak dus hier kan houden. Ik kan dit zowiezo niet betalen.
Hij slaapt nu bij zijn ouders, maar is verder dus altijd hier. Overigens is het uit met het loeder (zegt ie teminste)
Dus als ik hem niet elke dag steeds wil zien, zal ik weg moeten. Het zal veel rust geven maarja...Olly wil ook nog wel eens achter de kat aanjagen als ze van hem wegloopt..dan gaat ie ook tegen haar staan blaffen.Heb nog niet veel succes met dat afleren dus ik vind t best een gok ze beide mee te nemen en t erop te wagen..

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

off topic.........

maar even rustig aan kaatje alles moet gewoon verdeeld worden, niet genoegen nemen met een lepel mes en vork,jij krijgt alimentatie enz.als de woning verkocht moet worden krijgen jullie allebij de helft en anders moet hij je uitkopen....succes

honden page profiel JAZZJAZZ

honden foto van JAZZ

bij een goed gesprek met de huisbaas zal er toch wel een oplossing uit de bus komen, denk ik!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Jij kunt hem het huis uit zetten hoor. Of hij moet je uitkopen. Ik zou zeker juridisch advies vragen.
Dat zijn bedrijf aan huis zit, is zijn probleem. Dan zoekt hij maar een andere ruimte. Hij heeft ervoor gekozen om vreemd te gaan!
Of hij zit lekker in zijn kantoor, maar hoeft het huis niet binnen te komen.

Ik snap wel dat je weg wilt, maar ik zou me niet op een klein appartementjes laten zetten met 2 kinderen en huisdieren. Dat hij zomaar durft te zeggen dat jij maar je hond weg moet doen, schandalig!!

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

gewoon blijven in jullie huis tot je wat vind wat je goed lijkt
anders gaat hij toch even bij de ander wonen

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, kun je ook nog de helft van zijn bedrijf claimen.

Dus bereid je juridisch goed voor, zodat je straks zelf een eigen huisje kunt kopen. Je dieren niet weg doen hoor. Die kunnen je zo goed steunen in deze zware tijden.

honden page profiel ....

honden foto van ..

Beste Kaatje,

Het is en blijft een heel vervelend probleem.
Kan me voorstellen dat je hem niet contstant tegen wil komen.
En dat het uit is met dat 'loeder' is mooi,
maar betekend dat dat je nog twijfelt of je met hem verder wilt?
Anders moet je niet genoegen nemen met minder dan alles wat haalbaar is.
Als jij de kinderen hebt is het zelfs mogelijk dat hij jou huur gaat betalen, waar dan ook.
Ik zou maar een hele goede advocaat in de arm nemen en dan maar s kijken wat je eruit kant trekken.
Ik geloof in karma, wie goed doet goed ontmoed. maar wee diegene wie een ander zo'n pijn durft aan te doen..

Sterkte

Marieke

honden page profiel danidani

honden foto van dani

Jeetje, wat een situatie voor je!
Goed dat je hier hebt geschreven, er zijn er veel die goede raad voor je hebben.

Ik heb er niets aan toe te voegen, wens je erg veel wijsheid en sterkte toe en laat je niet op je kop zitten door die...!!

Offtopic: fijn om te lezen dat iedereen zo voor je opkomt :-D

honden page profiel ....

honden foto van ..

volgens mij is het trouwens met het bedrijf zo dat alles wat er vóór het trouwen al was en van de man was dan ook van de man blijft en alles wat na het trouwen is bijgekomen word verdeelt over de man en vrouw (want daar zal dan ook de vrouw in bijgedragen hebben).

Zoiets was het volgens mij. maar pin me er niet op vast.

groet marieke

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Dat is niet niks.
Je hebt dus een paar flinke klappen te verwerken plus dat je met huisvestingsprobleem zit en je lieve dieren.
Ik hoop dat er snel een oplossing voor je komt.
En dat je ex is even na gaat denken.
Hij heeft een ander en bepaalt ook nog wat jij moet doen.
Wat een eikel zeg sorry voor deze uitspraak.
Maar voor jou en de kids wortd het al moeilijk genoeg.
En nu verlangt meneer ook nog dat jij de deur uit gaat terwijl hij een ander heeft.
Ik ken dit mijn zoon stond voor hetzelfde gelukkig geen kids wel een hond.
Hoop dat je de moed erin kunt houden en wens je sterkte knuffff Anita.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

Pff..ja mijn moeder en zus hingen ook al aan de telefoon dat ik het niet moest doen maarja, ik wil zo graag rust en hier in de omgeving blijven voor de kinderen en het gedeelde ouderschap en dan is dit nagenoeg de enige optie.
Aan de andere kant ben ik bang dat Olly nog te jong en druk is om geen overlast te veroorzaken (de eigenaar heeft zijn zaak eronder en het is best gehorig)is de zin van rennen door het huis en blaffen als de jongens bv druk doen (hij wil graag meedoen :-) )of achter de kat aan zitten.
Als ik daar zou zitten, kan ik wel veel spullen hier op zolder bewaren ed en van daaruit verder zoeken. Hij zegt dat ik gewoon te veel eisen heb..dat dit perfect is. Dat de hond een te grote kostenpost is (uitlaatservice 2 dagen in in de week ivm mijn werk) en erg beperkent werkt tov een andere woonruimte.
we hebben samen een mediator die de scheiding coordineerd. Tot nu toe gaat dat heel goed maarja...als ik nu niet in zijn straatje meewerk...zucht
bedankt iig voor al jullie tips..

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Wat een rot situatie, ik snap dat u hier heel veel zorgen aan hebt. Ik heb wel een tip, weet niet of u er iets aan heeft maar misschien kunt u het proberen. Omdat de huizenmarkt nog plat ligt is het misschien een idee om op zoek te gaan naar een huis wat te koop staat, de eigenaar te benaderen en misschien kunt u zo het huis huren tot het verkocht was.
Zo heb ik dit ook gedaan mte mijn huidig appartement. Het is wel tijdelijk, maar grote kans dat t appartement het komende jaar nog niet verkocht word. Zodra iemand het wel koopt, heb ik die maanden tijd om iets anders te vinden. Zoals ik al zei is het wel tijdelijk, maar ik hoop dat u er iets aan heeft. Mijn moeder kon na de scheiding ook lang geen huis krijgen, dus ik begrijp de lastige positie.
In ieder geval veel sterkte ermee!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Scheiden..kan niet zonder mijn hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hoesten met kokhalzen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^